The Man Who Loved Cat Dancing

The Man Who Loved Cat Dancing
Režija Richard C. Sarafian
Producent Eleanor Perry
Martin Poll
Scenario Eleanor Perry
William W. Norton (nepotpisan)
Predložak The Man Who Loved Cat Dancing; autor:
Marilyn Durham
Uloge Burt Reynolds
Sarah Miles
Lee J. Cobb
Muzika John Williams
Fotografija Harry Stradling Jr.
Montaža Tom Rolf
Distribucija Metro-Goldwyn-Mayer
Datum(i) premijere
28. jun 1973 (1973-06-28)
Trajanje 114 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 3 mil. $[1]
Bruto prihod 3,600.000 $ (kino-distribucija u SAD i Kanadi)[2]

The Man Who Loved Cat Dancing (sh. Čovjek koji je volio Cat Dancing) je američki vestern film snimljen 1973. godine u režiji Richarda C. Sarafiana. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Marylin Durnham. Protagonist, čiji lik tumači Burt Reynolds, je odmetnik koga je na drugu stranu zakona otjeralo brutalno ubistvo voljene indijanske supruge i koji slučajno naleti na ženu (čiji lik tumači Sarah Miles) koja je odlučila pobjeći od svoga bogatog muža. Radnja prikazuje kako se između njih dvoje razvije ljubavna veza, ali i kako im je za petama lovac na ucjene (čiji lik tumači Lee J. Cobb).

The Man Who Loved the Cat Dancing se smatrao jednim od ambicioznijih hollywoodskih projekata svog vremena, a studio MGM, koji se tada nalazio u financijskim problemima, je u njega investirao najviše novaca. Razlog je bio u popularnosti romana, ali i tome da je zaplet žanr vesterna kombinirao sa ljubavnim filmom, ali i motivima srodnim tada aktualnm feminističkim trendovima na kojima je inzistirala scenaristica Eleanor Perry, koja će zbog toga na setu često svađati sa producentima. Casting je bio prilično kompetitivan, i za dvije glavne uloge su se natjecale tada najveće zvijezde; na kraju je pobjednik bio Burt Reynolds kome je to bila prva romantična uloga. Snimanje je, međutim, obilježio incident prilikom koga je smrtno stradao David A. Whiting, pomoćnik Sarah Miles; zbog njega je Miles nakratko bila osumnjičena za ubistvo. Istraga je pokazala da je nedužna, ali je prilikom nje otkriveno da je sa Whitingom održavala ljubavnu vezu, pa je taj događaj doveo do kolapsa njenog braka sa Robertom Boltom. Kritika nakon premijere nije bila oduševljena, a Reynolds je kasnije tvrdio da film "nije dobar" te da o njemu ne voli govoriti.

Glavne ulogeUredi

Glumac/ica Uloga
Burt Reynolds Jay Grobart
Sarah Miles Catherine Crocker
Lee J. Cobb Harvey Lapchance
Jack Warden Dawes
George Hamilton Willard Crocker
Bo Hopkins Billy Bowen
Robert Donner Dub
Jay Silverheels Poglavica
Jay Varela Charlie Bent
James Hampton Jimmy

IzvoriUredi

  1. Harmetz, Aljean (April 29, 1973). "How to Pick a Winner". The New York Times: p. 135. https://www.nytimes.com/1973/04/29/archives/how-do-you-pick-a-winner-in-hollywood-you-dont-movies-by-aljean.html. 
  2. "Big Rental Films of 1973", Variety, 9 January 1974 p 19

Vanjske vezeUredi