Ovo je članak o Tv seriji. Za istoimenu rock grupu iz 1980-ih v. The Lucy Show (bend).

The Lucy Show je bio američki televizijski sitcom koji se smatra svojevrsnim nastavkom legendane TV-serije I Love Lucy s Lucille Ball u glavnom ulozi. Emitirala se od 1962. do 1968. Bila je poznata po čestim promjenama glumačke postave, tako da je Gale Gordon (koji se pojavio u drugoj sezoni) bio uz Ball njen jedini stalni član. S vremena na vrijeme su se u gostujućim ulogama pojavljivale Ballina prijateljica Vivian Vance, te djeca Lucie Arnaz i Desi Arnaz, Jr.. Na početku se serija zvala The Lucille Ball Show, ali joj je kasnije ime promijenjeno u The Lucy Show.

The Lucy Show
Formatsitcom
KreatorDesilu
NastupajuLucille Ball
Vivian Vance
Gale Gordon
Mary Jane Croft
Zemlja porijeklaSjedinjene Američke Države
Broj epizoda156
Produkcija
Trajanje30 minuta po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Originalno prikazivanje1.10. 1962. – 11.3. 1968.

Lucille Ball je u seriji tumačila glavnu junakinju - udovicu Lucy Carmichael koja je živjela u gradu Danfield u državi New York sa svoje dvoje djece. Zaplet se vrtio oko njenih pokušaja da novac ostavljen u zakladi od njenog muža iskoristi za razne poslovne sheme, pri čemu je ulazila u sukob s lokalnm bankarom po imenom Theodoroe J. Mooney (Gordon).

Za vrijeme sezone 1967/68. Ball je svoju producentsku tvrtku Desilu Productions prodala tvrtki Gulf and Western Industries. Shvativši da neće imati kreativnu kontrolu nad serijom, odlučila ju je prekinuti i sljedeće sezone započeti novi sitcom pod nazivom Here's Lucy.

Vanjski linkovi uredi