The Lucy Show

Ovo je članak o Tv seriji. Za istoimenu rock grupu iz 1980-ih v. The Lucy Show (bend).
The Lucy Show
Lucille Ball Vivian Vance The Lucy Show 1962.JPG
Format sitcom
Kreator Desilu
Nastupaju Lucille Ball
Vivian Vance
Gale Gordon
Mary Jane Croft
Zemlja porijekla Sjedinjene Američke Države
Broj epizoda 156
Produkcija
Trajanje 30 minuta po epizodi
Emitiranje
Originalni kanal CBS
Originalno prikazivanje 1.10. 1962. – 11.3. 1968.

The Lucy Show je bio američki televizijski sitcom koji se smatra svojevrsnim nastavkom legendane TV-serije I Love Lucy s Lucille Ball u glavnom ulozi. Emitirala se od 1962. do 1968. Bila je poznata po čestim promjenama glumačke postave, tako da je Gale Gordon (koji se pojavio u drugoj sezoni) bio uz Ball njen jedini stalni član. S vremena na vrijeme su se u gostujućim ulogama pojavljivale Ballina prijateljica Vivian Vance, te djeca Lucie Arnaz i Desi Arnaz, Jr.. Na početku se serija zvala The Lucille Ball Show, ali joj je kasnije ime promijenjeno u The Lucy Show.

Lucille Ball je u seriji tumačila glavnu junakinju - udovicu Lucy Carmichael koja je živjela u gradu Danfield u državi New York sa svoje dvoje djece. Zaplet se vrtio oko njenih pokušaja da novac ostavljen u zakladi od njenog muža iskoristi za razne poslovne sheme, pri čemu je ulazila u sukob s lokalnm bankarom po imenom Theodoroe J. Mooney (Gordon).

Za vrijeme sezone 1967/68. Ball je svoju producentsku tvrtku Desilu Productions prodala tvrtki Gulf and Western Industries. Shvativši da neće imati kreativnu kontrolu nad serijom, odlučila ju je prekinuti i sljedeće sezone započeti novi sitcom pod nazivom Here's Lucy.

Vanjski linkoviUredi