The Last of Sheila

The Last of Sheila (sh. Posljednji od Sheile) je američki triler film snimljen 1973. godine u režiji Herberta Rossa. Protagonisti su šestoro ljudi koje je hollywoodski producent (čiji lik tumači James Coburn) pozvao na krstarenje jahtom po Mediteranu te ih uključio u neobičnu igru u kojoj jedni o drugima moraju pronaći, odnosno sakriti kompromitirajuće podatke. Radnja prikazuje kako se igra pretvara u morbidnu stvarnost kada neki od njih budu ubijeni, te se mora otkriti tko je ubica.

The Last of Sheila
RežijaHerbert Ross
ProducentHerbert Ross
ScenarioAnthony Perkins
Stephen Sondheim
UlogeRichard Benjamin
Dyan Cannon
James Coburn
Joan Hackett
James Mason
Ian McShane
Raquel Welch
MuzikaBilly Goldenberg
FotografijaGerry Turpin
MontažaEdward Warschilka
StudioHera Productions[1]
DistribucijaWarner Bros.
Datum(i) premijere
14. 6. 1973 (1973-06-14)
Trajanje120 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Bruto prihod2,200.000 $ (SAD i Kanada, kino-distribucija)[2]

Scenario za film su napisali Anthony Perkins i Stephen Sondheim, inspirirani sličnim igrama koje su imali običaj priređivati za svoje prijatelje. Snimanje su, pak, obilježile brojne poteškoće - zbog kvara na jahti su producenti bili prisiljeni istu rekonstruriati u studijima Victorine u Nici, kao i stalne svađe između Rossa i glumice Raquel Welch, koje su, prema njenim (kasnije od strane kolega osporenim) navodima prerasle u fizičko zlostavljanje zbog koga je ona bila prisiljena unajmiti tjelohranitelja. Usprkos svega toga, The Last of Sheila je doživio uspjeh i dobio nagradu Edgar. Perkins i Sondheim su napisali scenarije za nekoliko sličnih projekata, ali oni nisu nikada realizirani.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. MOVIE CALL SHEET: Miss Marly Set in 'Death' Murphy, Mary. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] 19 June 1972: f10.
  2. "Big Rental Films of 1973", Variety, 9 January 1974 p 19

Vanjske veze uredi