The Ladies Man

The Ladies Man
Režija Jerry Lewis
Producent Jerry Lewis
Scenario Jerry Lewis
Bill Richmond
Uloge Jerry Lewis
Lillian Briggs
Helen Traubel
Kathleen Freeman
Buddy Lester
George Raft
Muzika Walter Scharf
Fotografija W. Wallace Kelley
Distribucija Paramount Pictures
Datum(i) premijere
28. jun 1961 (1961-06-28)
Trajanje 106 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 3,1 mil. $[1]
Bruto prihod 926.423 kino-ulaznica (Francuska)[2]

The Ladies Man (sh. Ženskar) je američka filmska komedija snimljena 1961. u režiji Jerryja Lewisa. U njoj Lewis tumači naslovni lik, odnosno mladića koga napusti djevojka i koji nakon toga odluči da se više neće nikada zaljubiti ili imati veze sa ženama. Radnja prikazuje kako sticajem okolnosti dobije posao u hostelu za žene, te kako ga tamošnja iskustva tjeraju da mijenja svoje odluke. The Ladies Man je bio drugi film koga je Lewis režirao, ali zato prvi prilikom čije produkcije je, kako bi što bolje režirao scene, kao pomoćni alat koristio televizijske kamere i monitore, a što danas predstavlja uobičajenu tehniku. Lewis je pažnju kritičara privukao i time što je od hostela gdje se odvija radnja, a koji ima četiri kata, napravio svojevrsnu kuću lutaka i često koristio kranove za neprekinute kadrove [3]; zbog toga je set napravljen za taj film bio jedan od dotada najskupljih za takvu vrstu filmova.[4]

IzvoriUredi

  1. COMIC CONSTRUCTS EDIFICE FOR FILM: JERRY LEWIS CONCOCTS A 40-ROOM BUILDING FOR 'THE LADIES' MAN' By GLADWIN HILL,Special to The New York Times.. New York Times (1923-Current file) [New York, N.Y] 02 Dec 1960: 33.
  2. Informacije o kino-prometu na Box office story
  3. http://www.dvdverdict.com/reviews/ladiesman1961.php
  4. Thompson, Howard. The New York Times http://movies.nytimes.com/movie/28028/The-Ladies-Man/overview.  Missing or empty |title= (help)

Vanjske vezeUredi