The Jeffersons

The Jeffersons
Jeffersons-title.jpg
Format sitcom
Kreator Norman Lear
Uvodna tema Ja'net Du Bois
"Movin' On Up"
Zemlja porijekla  Sjedinjene Američke Države
Broj epizoda 253
Produkcija
Trajanje cca. 0:30 (po epizodi)
Emitiranje
Originalni kanal CBS
Originalno prikazivanje 18.1. 1975. – 25.6. 1985.
Za istoimenu epizodu South Parka v. The Jeffersons (epizoda South Parka).

The Jeffersons je američki televizijski sitcom koji se emitirao na CBS-u od 18.1. 1975. do 25.6 1985. godine, odnosno 11 sezona, pri čemu je ukupno snimljeno 253. Smatra se najdugotrajnijim američkim TV-sitcomom čijom su glumačkom postavom dominirali crnci.

Radnja je pratila život afroameričkog bračnog para više srednje klase , Georgea i Louise Jefferson. Predstavljao je drugi po redu spin-off sitcoma All in the Family, u kome su Jeffersonsovi predstavljali susjede Archieja i Edith Bunker.

Seriju je kreirao ugledni producent Norman Lear. Međutim, za razliku od većine njegovog opusa, nije predstavljao medij za političke i socijalne propovijedi, te su The Jeffersons evoluirali u tradicionalni sitcom, više temeljen na interakcijama likova nego na eksplicitno političkom dijalogu i zapletima.

The Jeffersons je bio prilično gledan u svojih prvih sezona. Međutim, njegov završetak je obilježen kontroverzom, s obzirom da je snimanje obustavljeno naglo, bez odgovarajućeg finala serije. Glumačka postava je za to saznala tek nakon što je 25.6. 1985. emitirana epizoda "Red Robins", a Hemsley tvrdi da je za to saznao iz novina. Glumačka postava je nešto kasnije sudjelovala u kazališnoj adaptaciji serije.

Vanjski linkoviUredi