The Fantastic Four (film, 1994)

(Preusmjereno sa stranice The Fantastic Four (neprikazani film))

The Fantastic Four (sh. Fantastična četvorka) je američki science fiction film snimljen 1994. godine u režiji Olleya Sassonea, poznat kao prva ekranizacija istoimenog stripa u izdanju Marvel Comicsa, ali i jedan od najopskurnijih modernih filmova o superherojima.

The Fantastic Four
RežijaOley Sassone
ProducentSteven Rabiner
Scenario
PredložakFantastic Four; autor:
Stan Lee
Jack Kirby
Uloge
Muzika
  • David Wurst
  • Eric Wurst
FotografijaMark Parry
MontažaGlenn Garland
StudioConstantin Film Production
DistribucijaNew Horizons
Datum(i) premijere
31. 5. 1994 (1994-05-31)
Trajanje90 min.
Zemlja Sjedinjene Države
 Njemačka
Jezikengleski
Budžet1 mil. $

Protagonisti su četvoro prijatelja koji sticajem okolnosti zbog izloženosti svemirskim zrakama steknu nadljudske moći. Radnja prikazuje kako se suprotstavljaju maskiranom zlikovcu Dr. Doomu (čiji lik tumači Joseph Culp). Film je nastao zahvaljujući njemačkom producentu Berndu Eichingeru, koji je prava za ekranizaciju od Marvel Comicsa otkupio za male novce 1980-ih, u vrijeme kada su strip-izdavači bili pogođeni krizom. Prije nego što su, prema odredbama ugovora, prava trebala isteći, Eichinger je odlučio snimiti film sa minimalnim budžetom kako bi produžio ugovor. U tu je svrhu kao producenta angažirao Rogera Cormana koji je cijeli film uspio dovršiti za 12 dana. Na kraju je odlučeno da se uopće ne prikaže u kino-dvoranama. Kritičari koji su ga imali prilike vidjeti su ga prilično loše ocijenili.

Godine 2005. je Eichinger uspio napraviti visokobudžetnu produkciju pod naslovom Fantastic Four, koja je potom dobila i nastavak.

Cast uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi

  • The Fantastic Four na sajtu IMDb
  • The Fantastic Four na Rotten Tomatoes-u (en)
  • The B Side. (Roger Corman interview) The Leonard Lopate Show, New York Public Radio. April 1, 2005. Archived from the original on January 27, 2011. {{cite AV media}}: Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (help); Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)