Falcon (fiktivni lik)

(Preusmjereno sa stranice The Falcon (fiktivni lik))

Gay Stanhope Falcon, kasnije poznat kao The Falcon (sh. Sokol) je fiktivni lik detektiva koga je osmislio armensko-britanski pisac Michael Arlen. Prvi put se pojavio 1940. kao protagonist kratke priče The Gay Falcon objavljene u američkom časopisu Town & Country. U njoj, kao i kasnijim pričama, je opisan kao pustolov koji rješava tuđe probleme.

George Sanders, originalna zvijezda serije filmova The Falcon
Sandersov brat Tom Conway, koji je zamijenio Sandersa kao The Falcon usred serije

Godine 1941. je prava na ekranizaciju otkupio studio RKO Pictures i započeo snimati seriju niskobudžetnih filmova gdje je naslovni lik - čije je ime promijenjeno u Gay Lawrence, a "The Falcon" postao tek nadimak - tumačio George Sanders. U filmovima je Falcon postao šarmantni plejboj čija su slabost lijepe žene. Leslie Charteris, autor serije romana o privatnom detektivu Simonu Templaru je bio uvjeren da je filmska serija temeljena na njegovom liku, da je producente tužio za plagijat. Serija je danas, međutim, najpoznatija po svom trećem filmu The Falcon Takes Over, za koji je scenario napisao Raymond Chandler, iskoristivši zaplet svog poznatog romana Farewell, My Lovely.

Već godinu dana kasnije se Sanders umorio od tog lika, pa ga je postepeno zamijenio vlastiti brat Tom Conway, koji je tumačio Falconovog brata Toma Lawrencea. Ta je serija završila 1946. godine.

The Falcon, ovaj put pod imenom "Michael Waring", se posljednji put pojavio u kratkoj i neuspješnoj seriji od tri filma, gdje ga je tumačio John Calvert.

Serija filmova uredi

Vanjske veze uredi