The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online (skraćeno ESO ili TESO) masivna višekorisnička mrežna igra igranja uloga koju je razvila kompanija ZeniMax Online Studios. Deo je serije igara The Elder Scrolls. Najavljena je 3. maja 2012. godine na sajtu časopisa Game Informer. Na njen razvoj uloženo je sedam godina. Izašla je 4. aprila 2014. za Microsoft Windows i Mac OS i 9. juna 2015. za Xbox One i PlayStation 4.

The Elder Scrolls Online
Elder Scrolls Online cover.png
Razvio ZeniMax Online Studios
Datum(i) objavljivanja Microsoft Windows, OS X 4. april 2014
PlayStation 4, Xbox One 9. jun 2015
Žanr(ovi) MMORPG
Platforme Microsoft Windows, OS X, PlayStation 4, Xbox One
Medijum DVD-ROM, Download
Način kontrole Tastatura, miš

Mesto i vreme radnje smešteno je na izmišljenom kontinentu Tamrijel, hiljadu godina pre događaja u igri The Elder Scrolls V: Skyrim i oko 800 godina pre događaja u The Elder Scrolls III: Morrowind i The Elder Scrolls IV: Oblivion. Gejmplej je uglavnom nelinearan. Predstavlja mešavinu kvestova (quests), slučajnih događaja (random events) i slobodnog istraživanja sveta (free-roaming exploration). Ne postoji način (mode) da se igra igra solo (single-player) van mreže (offline). Međutim, razvojni tim je najavio „mnoštvo sadržaja“ prilagođenih igračima koji preferiraju da igraju solo. Izbor rase i klase glavnog lika prepušten je igraču. Svaka klasa i rasa ima svoje posebne karakteristike.

U početku je dobila različite ocene. Znatno ih je popravila kada je s novim izdanjem pod promenjenim nazivom Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited od 17. marta 2015. ukinuta pretplata na igru i uveden sistem plaćanja buy to play (plati, pa igraj).

Spoljašnje veze uredi