The Colbys (prvotno pod naslovom Dynasty II: The Colbys) je američka večernja televizijska sapunica koja se originalno emitirala na programu ABC od 20. novembra 1985 do 26. marta 1987. Producirao ju je Aaron Spelling, a predstavljala je ogranak serije Dinasty, najpopularnije američke TV-serije u sezoni 1984/1985.[1] The Colbys je kao protagoniste imala Colbyjeve, još jednu bogatu porodicu iz više klase koji su bili u dalekom srodstvu s Carringtonima, protagonistima Dinastije, te bili vlasnici multinacionalne korporacije. Tvorci serije su nastojali nadmašiti Dinastiju u prikazu bogatstva, te se isticala izuzetno visokim budžetom za tadašnje doba[2] kao i izuzetno uglednom glumačkom postavom koju su činile hollywoodske zvijezde kao Charlton Heston, Barbara Stanwyck, Katharine Ross i Ricardo Montalban. Usprkos toga, The Colbys je imala slab rejting gledanosti, te je snimanje obustavljeno nakon dvije godine.

The Colbys
Drugi nazivDynasty II: The Colbys
Formatvečernja sapunica
KreatorRichard & Esther Shapiro
Robert & Eileen Pollock
NastupajuCharlton Heston
John James
Katharine Ross
Emma Samms
Maxwell Caulfield
Stephanie Beacham
Tracy Scoggins
Joseph Campanella
Claire Yarlett
Ricardo Montalban
Ken Howard
Barbara Stanwyck
Michael Parks
Kompozitor muzičke temeBill Conti
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj sezona2
Broj epizoda49 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i)Aaron Spelling
Douglas S. Cramer
Richard & Esther Shapiro
Trajanje45–48 min. po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje20. 11. 1985 (1985-11-20) – 26. 3. 1987 (1987-03-26)
Statuszavršena

Radnja uredi

U seriji Dynasty, naslednica Fallon Carrington Colby (Emma Samms), za koju se pretpostavljalo da je mrtva, ponovno se pojavila živa, ali sa gubitkom pamćenja i koristi ime Randall Adams. Pošto je došla u Kaliforniju kad je prepoznala prezime Colby, ona je upoznala plejboja Milesa Colbyja (Maxwell Caulfield), ne shvaćajući da je on brat od strica njenog bivšeg supruga Jeffa (John James). Zajednički poslovni poduhvat doveo je Colbyjeve od Kalifornije u Denver u dvorac Falloninog oca Blakea Carringtona (John Forsythe).[3]

Sa radnjom u Los Angelesu, Colbyjevi se usredsređuju na širu porodicu Colby, a Jeff se preselio u Kaliforniju kako bi ponovno započeo svoj život - i našao se sa Fallon koja se sada udala za njegovog brata od strica Milesa. Između Jeffa i Milesa podstaknuto je žestoko suparništvo, a ljubavni trougao je obuhvatao seriju. Milesov otac, milijarder Jason Colby (Charlton Heston), ima stenovit brak sa ledenom Sable (Stephanie Beacham) i dugo godina ga privlači Sableina sestra Francesce Colby (Katharine Ross) - Jeffova otuđena majka i bivša supruga njegovog pokojnog brata. Među ostalim likovima su i Jasonova moćna sestra Constance (Barbara Stanwyck), Milesova sestra bliznakinja Monica (Tracy Scoggins) i njihova sestra Bliss (Claire Yarlett).

Sem Forsythea kao Blakea iz serije Dynasty likovi Adam Carrington (Gordon Thomson), Steven Carrington (Jack Coleman) i Dominique Deveraux (Diahann Carroll) se takođe pojavljuju u seriji između 1985. i 1986. godine.

Uloge uredi

Priče uredi

Priča u prvoj sezoni se vrti oko gradilišta cevovoda. osvete Zacha Powersa protiv Colbyjevih, veze Jasona i njegove snaje Francesce, kasnijeg raspada Jasonovog braka sa Sable i na kraju otkriće da je Jason, a ne njegov brat Philip, Jeffov otac. U početku je bilo brojnih unakrsnih epizoda jer su se pojavljivali likovi iz serije Dynasty, uglavnom Blake Carrington, njegovi sinovi Adam i Steven i polusestra Dominique Deveraux. Na kraju 1. sezone, Fallon je otkrila da bi Miles mogao da bude otac deteta koje nosi, Monicin vazduhoplov se srušio, a Sable je prijavila Jasona miliciji zbog napada i nanošenja telesnih povreda, tvrdeći da joj je on naneo povrede koje je u stvari zadobila kad je pala niz stepenice.

U drugoj sezoni, Jason je uspeo da se razvede od Sable i krenuo je da smišlja kako da se oženi Francescom, ali se pojavio Pfilip za koga se pretpostavljalo da je mrtav. Nekada u romantičnoj vezi sa Zachovim sestriće i bivšim posinkom, Bliss se sada zaljubila u ruskog baletana koga nadzire KGB, sina koga je Monica dala na usvajanje i koji se ponovo pojavio u njenom životu, a Constance i Henry su izginuli u padu vazduhoplova u Indiji. Na kraju serije, Milesa je supruga Channing pozvala i rekla mu da će pobaciti, Sable je otela Monicinog sina, Francesca je navodno poginula u udesu sa Philipom, a Fallon su samu u pustinji navodno oteli vanzemaljci. Nepoznata viseća sudbina je ispalo i da je poslednja jer je serije kasnije otkazana.

Epizode uredi

Glavni članak: Popis epizoda The Colbys
Sezona epizoda Originalna premijera
Prva prikazana Posljednja prikazana
Uvod 2 13. 11. 1985 (1985-11-13)
1 24 20. 11. 1985 (1985-11-20) 22. 5. 1986 (1986-05-22)
2 25 24. 9. 1986 (1986-09-24) 26. 3. 1987 (1987-03-26)


Izvori uredi

  1. 1984–1985 Ratings – ClassicTVhits.com
  2. Gardella, Kay (November 20, 1985). „John James Hopes Luck Holds”. The Ledger. Google. Pristupljeno 25. VIII 2010. 
  3. Jason (Charlton Heston) and Constance (Barbara Stanwyck) are first seen in the Dynasty sixth season episode "The Californians" (October 9, 1985) and the rest of the Colby family are introduced a special two-part Dynasty episode called "The Titans" (November 13, 1985).

Vanjske veze uredi