The Beverly Hillbillies

The Beverly Hillbillies je američki televizijski sitkom koji se originalno prikazivao na programu mreže CBS od 1962. do 1971. godine. Radnja je pratila doživljaje porodice neuke i priproste seoske porodice na čelu s Jedom Clampettom (koga je tumačio Buddy Ebsen) koja se iznenada obogatila otkrićem nafte te iskoristila priliku da se preseli na bogataški Beverly Hills u Kaliforniji.

The Beverly Hillbillies
Uvodni kadar
FormatSitcom
KreatorPaul Henning
NastupajuBuddy Ebsen
Irene Ryan
Donna Douglas
Max Baer Jr.
Raymond Bailey
Nancy Kulp
Bea Benaderet
Harriet E. MacGibbon
Uvodna temaThe Ballad of Jed Clampett
Zemlja porijekla SAD
Jezik/ciengleski
Broj sezona9
Broj epizoda274
Produkcija
Izvršni producent(i)Al Simon
Martin Ransohoff
Producent(i)Paul Henning
Trajanjecca. 25 min.
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Audio formatMonaural
Originalno prikazivanje26. septembar 19627. septembar 1971
Statusredovno se prikazuje na TV Land
Kronologija
Srodne emisijeThe Beverly Hillbillies (film)

Jedu, koji je bio udovac, su društvo pravili njegova punica Daisy May "Granny" Moses (glumila ju je Irene Ryan), kći Ely May Clampett (tumačila ju je [Donna Douglas]) te Jethro Bodine (tumačio ju je Max Baer). Stalni likovi su bili i Clampettov pohlepni bankar i susjed Milburn Drisdale (koga je tumačio Raymond Bailey), njegova snobovska supruga Margaret (tumačila ju je Harriet E. MacGibbon) i vjerna sekretarica Jane Hatthaway (tumačila ju je Nancy Kulp).

Ukupno je snimljeno 274 epizoda i 9 sezona. Prve tri sezone (1962 - 1965, 106 epizoda) su bile crno-bijele, dok su šest (1965 - 1971, 168 epizoda) bile u boji. Iako je bila prilično popularna, snimanje je prekinuto godine 1971. za vrijeme tzv. ruralne čistke na američkim televizijama.

Godine 1981. je snimljen TV-film The Return of Beverly Hillbillies, ali je u njemu sudjelovao samo dio originalne glumačke postave.

Godine 1993. je snimljen remake u obliku istoimenog igranog filma

Reference uredi

Eksterni linkovi uredi