The Adventures of Robin Hood (film)

The Adventures of Robin Hood

Olivia de Havilland i Erol Flynn u traileru za film
Režija
Producent
Scenario
Uloge
Muzika Erich Wolfgang Korngold
Fotografija
Montaža Ralph Dawson
Studio Warner Bros. Pictures
Distribucija Warner Bros. Pictures
Datum(i) premijere
14. maj 1938 (1938-05-14)
Trajanje 102 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 2,033 mil. $[1]
Bruto prihod 3,981 mil- $[1]

The Adventures of Robin Hood (sh. Avanture Robina Hooda) je američki pustolovni film snimljen 1938. u režiji Michaela Curtiza i Williama Keighleya, koji se smatra najpoznatijom ekranizacijom legende o Robin Hoodu, najpoznatijim ostvarenjem u filmografiji Erola Flynna, klasikom pustolovnog žanra te jednim od komercijalno najuspješnijih filmova predratnog Hollywooda.

Flynn u filmu tumači lik Sir Robina od Locksleya, saksonskog plemića koji se krajem 12. vijeka suprotstavlja normanskoj vlasteli na čelu sa princom Johnom (čiji lik tumači Claude Rains), koji, koristeći kao izgovor prikupljanje otkupnine za svog otetog brata, kralja Richarda, teškim porezima ugnjetava običan narod. Radnja prikazuje kako Robin kao odmetnik odlazi u Sherwoodsku šumu odakle će pljačkati bogataše kako bi plijen dijelio sirotinji.

The Adventures of Robin Hood je bio izuzetno skup film, ali i neuobičajen za studio Warner Bros., čija su specijalnost bili gangsterski filmovi i socijalno angažirane drame umjesto eskapističkih historijskih spektala. Visokoj cijeni je značajno doprinijelo i korištenje boje. Usprkos toga, The Adventures of Robin Hood je lako postao najgledaniji film godine. Uspjeh se često tumači time što je Flynnu partnerica bila Olivia de Havilland u ulozi Lady Marian, a s kojom će nastupiti u još nekoliko uspješnih filmova.

UlogeUredi

IzvoriUredi

Napomene
  1. Roy Rogers se toliko divio konju da ga je kupio kako bi ga koristio u svojim filmovima. Trigger je tako postao jedna od najpoznazijih životinja američkog šou biznisa.
Fusnote
  1. 1,0 1,1 Glancy, H. Mark. "Warner Bros film grosses, 1921-51." Historical Journal of Film, Radio and Television. March 1995

Vanjske vezeUredi