La 317e Section

(Preusmjereno sa The 317th Platoon)
La 317e Section

scena iz filma
Režija Pierre Schoendoerffer
Producent Georges de Beauregard
Benito Perojo
Scenario Pierre Schoendoerffer
Uloge Jacques Perrin
Bruno Cremer
Fotografija Raoul Coutard
Montaža Armand Psenny
Distribucija Rome Paris Films
Datum(i) premijere
31. mart 1965 (1965-03-31)
Trajanje 100 min.
Zemlja  Francuska
 Španija
Jezik francuski
vijetnamski

La 317e Section' (sh. 317. odjeljenje ili 317. vod) je francusko-španski crno-bijeli ratni film snimljen u režiji Pierrea Schoendoerffera.

Radnja filma se odigrava 1954. godine u Indokini za vrijeme Prvog indokineskog rata te prikazuje kako se mala francuska jedinica, uglavnom sastavljena od Laošana, nastoji kroz džunglu probiti do prijateljske baze i izbjeći uništenje od strane Viet Minhovih gerilaca. Protagonisti, koje tumače Jacques Perrin i Bruno Cremer su idealistički francuski oficir i njegov mnogo pragmatičniji i iskusniji podoficir koji se borio za Nijemce u Drugom svjetskom ratu.

Schoendoerffer je film velikim dijelom temeljio na vlastitim iskustvima iz Prvog indokineskog rata, kada je kao dopisnik filmskog žurnala zajedno sa francuskim trupama bio zarobljen u bitci za Dien Bien Phu. Snimanje filma se odvijalo u Kambodži u prilično teškim okolnostima, pri čemu je sam Schoendoerffer inzistirao na vojničkoj disciplini. La 317e Section je kasnije prikazan na Kanskom festivalu gdje je Schoendoerffer osvojio Nagradu za najbolji scenario.

Schoendoerffer će se kasnije temom ratova u Indokini baviti i u svom hvaljenom dokumentarcu La Section Anderson koja prati američke vojnike u vijetnamskom ratu, kao i Dien Bien Phu koji je rekonstruirao bitku. La 317e Section je ostavila dojam na Francisa Forda Coppolu koji je pojedinim njegovim scenama dao homage u svom znamenitom filmu Apocalypse Now.

UlogeUredi

IzvoriUredi

External linksUredi