Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu

Tehnološki fakultet Univerziteta u Beogradu je fakultet Beogradskog univerziteta.[1][2] Osnovan je 1948. godine reorganizacijom tadašnjeg sistema Tehničkog fakulteta. Na fakultetu se nalazio i odsek za metalurgiju. Tehnološko metalurški fakultet se nalazi u Karnegijevoj ulici 4. Od školske 2005/2006 godine na fakultetu je počela da se primenjuje Bolonjska deklaracija. Po novim reformama za bečerlor diplomu neophodna su 240 ESPB a za master 300 ESPB.

Tehnološko-metalurški fakultet

Tehnološko-metalurški fakultet
Tehnološko-metalurški fakultet

Datum osnivanja 1948.
Tip državni
Univerzitet Univerzitet u Beogradu
Sedište Beograd (Srbija)
Dekan Đorđe Janaćković
Odseka 6
Mrežno mesto http://www.tmf.bg.ac.rs

Odseci na fakultetu su hemijsko inženjerstvo, inženjerstvo materijala, inženjerstvo zaštite životne sredine, metalurško inženjerstvo, tekstilna tehnologija i biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija. U okviru odseka hemijsko inženjerstvo nalaze se pododseci farmaceutsko inženjerstvo, organska hemijska tehnologija, neorganska hemijska tehnologija, kontrola kvaliteta, elektrohemijsko inženjerstvo, polimerno inženjerstvo i hemijsko procesno inženjerstvo.

Reference uredi

  1. „Tehnološko-metalurški fakultet”. Arhivirano iz originala na datum 2011-12-01. Pristupljeno 2012-02-10. 
  2. „TMF”. Arhivirano iz originala na datum 2012-05-15. Pristupljeno 2012-02-10. 


  Fakulteti Univerziteta u Beogradu

Arhitektonski  Bezbednosti  Biološki  Veterinarske medicine  Geografski  Građevinski  Defektološki  Ekonomski  Elektrotehnički  Matematički  Mašinski  Medicinski  Organizacionih nauka  Političkih nauka  Poljoprivredni  Pravni  Pravoslavni bogoslovski  Rudarsko-geološki  Saobraćajni  Sporta i fizičkog vaspitanja  Stomatološki  Tehnološko-metalurški  Učiteljski  Farmaceutski  Fizički  za Fizičku hemiju  Filozofski  Filološki  Hemijski  Šumarski