Tarzan the Ape Man (film, 1932)

Tarzan the Ape Man (čiji je naslov prevođen i kao Tarzan, čovjek majmun i kao Tarzan, kralj džungle) je američki igrani film snimljen 1932. u režiji W.S. Van Dykea. Radnja se temelji na Tarzan of the Apes, romanu Edgara Ricea Burroughsa, prvom iz serije knjiga o Tarzanu, a naslovnu ulogu tumači Johnny Weissmuller. Radnja opisuje kako ekspedicija koja u afričkoj džungli traži groblje slonova nabasa na Tarzana koji upoznaje lijepu Jane (čiji lik tumači Maureen O'Sullivan.

Tarzan the Ape Man
Kino-poster
RežijaW. S. Van Dyke
ProducentIrving Thalberg
ScenarioCyril Hume
PredložakTarzan of the Apes; autor:
Edgar Rice Burroughs
UlogeJohnny Weissmuller
Neil Hamilton
Maureen O'Sullivan
C. Aubrey Smith
FotografijaClyde De Vinna
MontažaTom Held
Ben Lewis
DistribucijaMGM
Datum(i) premijere
25. 3. 1932 (1932-03-25)
Jezikengleski
Budžet652.675 $
Bruto prihod2,54 mil. $
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Tarzan the Tiger Tarzan and His Mate

Tarzan the Ape Man, u kome se po prvi put pojavljuje čimpanza Čita i čuje znameniti Tarzanov krik, vjerojatno predstavlja najpoznatiji i najuspješniji od svih filmova u Tarzanu. U svoje je vrijeme doživio veliki uspjeh, te od Weissmullera i O'Sullivan učinio velike zvijezde, a studio MGM potakao da započne popularnu seriju filmova koji će se snimati sve do 1948. godine.

Tarzan the Ape Man je, slično kao i nastavak Tarzan and His Mate, u svom originalnom obliku snimljen prije uspostave holivudskog cenzorskog kodeksa te se odlikuje scenama implicitne erotike kojih u kasnijim nastavcima nema.

Sam roman je ekraniziran još dva puta pod istim naslovom - 1959. i 1981. godine.

Vanjske veze uredi