TV Jadran je hrvatska komercijalna televizijska postaja ovlaštena za emitiranje cjelodnevnoga programa na području Splitsko-dalmatinske županije. Gleda se još i u rubnim dijelovima dvije dalmatinske, i tri bosanskohercegovačke županije.

TV Jadran
Početak emitiranja 5. siječnja 2004.
1993. (kabelska televizija na razini Splita)
Zemlja  Hrvatska
Područje emitiranja Digitalna regija D8
Raniji naziv(i) CATV, Adriatic TV

Nastala je krajem 1993. pod imenom CATV i započela emitiranje programa preko kablovske mreže na razini grada Splita. Kasnije je preimenovana u Adriatic TV. S emitiranjem programa započinje po dobijanju koncesije za emitiranje televizijskog programa, u siječnju 2004. godine.

TV Jadran se i od pučinskih otoka Središnje Dalmacije (Vis, Hvar, Korčula), do prekograničnih gradova, općina i mjesta Zapadne, Središnje hercegovačke i Istočne hercegovačke županije, na pravcu Kupres-Stolac. Koncepciju svog programa Televizija Jadran temelji u prvom redu na informativnom programu, ali i na emisijama iz područja politike, kulture, sporta, gospodarstva, zabave itd.

Pečat cjelokupnom programu daje jutarnji kontakt program s mozaičnom emisijom “Jutarnja ćakula”, ali prije svega originalne emisije u popodnevnom i večernjem terminu.

Značajnije emisije: Vijesti Televizije Jadran, Jutarnja Ćakula, mozaična emisija, Time out, sportska emisija, Agrosvijet, emisija o poljoprivredi, Ćakula kroz život, emisija socijalne tematike, Aktualno, talk politička i gospodarska emisija s aktualnom problematikom, Kratki rezovi, emisija o filmu, Cenzura, politička emisija Eugena Jakovčića, Auto moto nautic vision, emisja o auto moto industriji, Shalsha, glazbena top ljestvica, Vidljivi tragovi, vjerska emisija, Naše zdravlje, specijalizirana emisija o medicini, Poticaji duha, predavanja don Ivana Grubišića, Laku Noć, Hrvatska…. Uz naravno prijenose i snimke sportskih, kulturnih, glazbenih i ostalih događanja na ovom području.

Vanjske poveznice uredi