TV Avala je bila jedna od pet televizijskih kuća koja je u 2006. godini dobila nacionalnu frekvenciju na konkursu za dodelu istih koje je raspisala Republička radiodifuzna agencija u Srbiji. Televizija Avala je sa emitovanjem eksperimentalnog programa počela 17. septembra 2006. na K5 mreži (bivša mreža Trećeg kanala).

Televizija Avala
Tiptelevizijska mreža
DržavaSrbija
Dostupnostkanal je ugašen
Početak
emitovanja
17. septembar 2006.
Vebsajtwww.tvavala.rs

Programski koncept uredi

TV Avala je svojim programskim konceptom gledaocima svakodnevno nudila širok spektar informacija od poslovnih i zabavnih, informacija iz kulture, uglavnom nekomercijalnog filmskog i serijskog programa kao i dokumentarnog programa.

Od svog nastanka, televizija Avala se uglavnom fokusirala na filmove proslavljenih španskih i francuskih reditelja, kao i na engleske serije 'A' produkcije.

Vlasništvo i problemi uredi

Jedan od uticajnijih suvlasnika TV Avale bio je Željko Mitrović, koji je vlasnik i RTV Pink.

TV Avala je imala dugove veće od 30 miliona evra.[1] Zaposleni u Avali mnogo meseci nisu primili platu.[2] Pošto je Avala stvarala finansijske gubitke, u medijima se spekulisalo da Željko Mitrović namerava da je proda.[3][4]

Dana 22. decembra 2011. radnici televizije su stupili u štrajk zbog neisplaćenih zarada koje kasne do 6 meseci.

Prestanak emitovanja uredi

Dana 4. novembra 2012. godine, TV Avala je prestala sa emitovanjem programa, pošto joj je Republička radiodifuzna agencija oduzela dozvolu za emitovanje programa.

Reference uredi