Sympathy for the Record Industry

Sympathy for the Record Industry (također poznata kao: Sympathy Records or Sympathy 4 the R.I.) je američka diskografska kuća specijalizirana garage rock and indie rock. Osnovao ju Long Gone John godine 1988. Sympathy je otada stvorila katalog od preko 750 izdanja. Sjedište joj je u Long Beachu u Kaliforniji.

Sympathy for the Record Industry
Osnovana 1988.
Osnivač Long Gone John
Oznaka/kompanija za distribuciju Lumberjack Mordam
Žanr Punk, garage rock, indie rock, noise rock
Matična država SAD
Službena stranica www.sympathyrecords.com

Sympathy je poznata kao kuća koja je laansirala karijere poznatih i kontroverznih muzičara. U Sympathy su svoje karijere započeli The White Stripes, The Electrocutes (prva inkarnacija grupe Donnas) i Hole.

Vlasnik, glavni direktor i jedini trajni zaposlenik tvrtke je Long Gone John. On je zaslužan i za ime tvrtke, koje je referenca na pjesmu Rolling Stonesa "Sympathy for the Devil" (suosjećanje s Vragom). Long Gone John, poznat kao svojevrsni buntovnik protiv muzičkog establishmenta je njome izrazio ambivalentni odnos prema muzičkoj industriji, s obzirom da naslov doslovno znači suosjećanje s industrijom.

20. jula 2007. Long Gone John je na svom Myspace blogu objavio kako tvrtku prodaje za "625.000,00 $ ili 700.000,00 $ ako mi se ne sviđate" [1].

Povezano uredi

Eksterni linkovi uredi