Svadbarskim sokakom

"Svadbarskim sokakom" je pjesma koju je napisao i komponirao Đorđe Balašević, a prvi put ju je izveo Zdravko Čolić u sklopu albuma Zavičaj 2006. godine. Pjesma je postala veliki hit te je sljedeće godine uvrštena na kompilaciju The Platinum Collection Zdravka Čolića, a nekoliko godina kasnije i Balašević je otpjevao pjesmu, mada sa dijelom izmjenjenim tekstom.

"Svadbarskim sokakom" (2006) uredi

"Svadbarskim sokakom"
Singl koji izvodi Zdravko Čolić
s albuma Zavičaj
Datum izdanja2006.
Žanrbalada
Trajanje5:05
AutoriĐorđe Balašević

"Svadbasrkim sokakom" je pjesma Zdravka Čolića iz 2006. godine koja se pojavila na albumu Zavičaj iz iste godine. Pjesma je nastala prema tekstu i glazbi što ih je napisao Đorđe Balašević, a aranžman potpisuje Nikša Bratoš. Pjesma govori o nesretnoj ljubavi, čovjeku koji prolazi sokakom i ugleda svoju ljubav kako se udaje, što u njemu izaziva sjetu i nostalgiju.

Skladba koristi velik broj instrumenata, a poseban prizvuk daje mandolina, koju u ovoj verziji svira Nikša Bratoš. Nedugo nakon, izdana je i unplugged verzija pjesme s dvije gitare, jednu od kojih svira Nikša Bratoš.

Pjesma je 2007. godine uvrštena na kompilaciju The Platinum Collection koja sadrži 39 najboljih pjesama Zdravka Čolića.

"Svadbarskim sokakom" (2012) uredi

"Svadbarskim sokakom"
Pjesma koju izvodi Đorđe Balašević
Datum izdanja2012.
Žanrbalada
Trajanje4:31
AutoriĐorđe Balašević

"Svadbarskim sokakom" je pjesma Đorđa Balaševića iz 2012. godine. Tekst i glazbu Balašević je napisao sam još ranije, ali za Zdravka Čolića, koji je pjesmu izveo 2006. godine. Balašević je vlastitu pjesmu, s tek sitnim varijacijama u glazbi, izveo šest godina kasnije, ali s izmijenjenim tekstom, koji je prilagođen Balaševićevom stilu i rodnom kraju.

Vanjske poveznice uredi