Susan George
Rođen/a Susan Vance Akers
29. jun 1934. (1934-06-29) (dob: 87)
Akron, Ohio
SAD
Prebivalište Francuska
Državljanstvo SAD/Francuska
Alma mater Smith College, Science Po, Sorbonne
Zanimanje politolog, aktivist
Suprug/a Charles Henry George (1956 - 2002) (njegova smrt)
Djeca 3

Susan George (1934 - ) je poznata franko-američka politologinja, sociologinja, aktivistica i spisateljica u čijem se primarnom interesu nalaze socijalna pravda, neimaština u trećem svijetu, nerazvijenost i dug.

BiografijaUredi

Rodila se 1934. u Akronu u američkoj državi Ohio u episkopalnoj porodici kao kćer Edith i Waltera Akersa, prodavača osiguranja. Prema vlastitom svjedočenju, odrasla je u relativnom blagostanju, a roditelji su ohrabrivali njeno obrazovanje i bavljenje "muškim" poslovima. Godine 1954/55. je u okviru razmjene studenata otišla u Pariz gdje se obrazovala na Sciences Po i Sorbonnei, gdje je diplomirala filozofiju. Prilikom studija je upoznala advokata Charlesa Henryja, za koga se 1956. udala i kome je kasnije rodila troje djece.

1960-ih se počela baviti političkim aktivizmom, prije svega protiv francuskog vojnog angažmana u Alžiru, a potom je postala jedan od najžešćih kritičara vijetnamskog rata. Bila je jedan od osnivača Transnacionalnog instituta, čiji je danas predsjednik. Također je i počasni predsjednik Udruženja za oporezivanje financijskih tranzakcija i građansku akciju (ATTAC).

BibliografijaUredi

Vanjske vezeUredi