Starla i jahači dragulja

Starla i jahači dragulja (u originalu Princess Gwenevere and the Jewel Riders) je američka animirana televizijska serija. Svaka epizoda je mjuzikl prepun dogodovština i novih likova, zamišljena kao mini-mjuzikl prepun avantura.

Historija događaja uredi

U fantastičnim avanturama, snažno prijateljstvo i čarolija pomažu u potrazi za nestalim začaranim draguljima i u borbi protiv zle čarobnice.

Prva sezona uredi

Ovo je priča i princezi zvanoj Starla, koja nastoji da odbrani čarobno carstvo Avalon od čarobnice Lady Kale (Lejdi Kej) koja koristi magiju u zle svrhe. Starla i njeni saborci - jahačice dragulja - pokušavaju da pronađu ačarane dragulje, a u tome im pomažu i prijateljski nastrojene životinje. Sve vise izgubljenih dragulja je u Starlinim rukama, ali zla carobnica ima svoj plan kako da ih preotme. Avalon je ponovo u opasnosti i pre nego sto se u potpunosti oslobodio od strasnog jarma mocne Kale.

Druga sezona uredi

Lady Kale se udruzuje s najvecim neprijateljem Avalona, najmocnijom i u isto vreme najpodlijom zlom carobnicom, Morganom. Starla sa svojim vernim prijateljima nastavlja borbu sa zlim silama. Pred Starlom i njenim prijateljima sve je vise problema koje valja resiti i sve manje vremena da sakupe sve dragulje i tako spasu Avalon.

Eksterni linkovi uredi