Sssssss je američki science fiction horor film snimljen 1973. godine u režiji Bernarda L. Kowalskog. Radnja prikazuje kako poludjeli naučnik planira stvoriti hibrid čovjeka i zmije. Film je nakon premijere izazvao prilično zanimanje zbog za tadašnje standarde prilično naprednih specijalnih efekata i šminke, ali su kritičari prema njemu bili uglavnom neprijateljski nastrojeni.

Sssssss
RežijaBernard L. Kowalski
ProducentDaniel C. Striepeke
ScenarioHal Dresner
Daniel C. Striepeke
UlogeStrother Martin
Dirk Benedict
Heather Menzies
Richard B. Shull
Tim O'Connor
Jack Ging
Kathleen King
Reb Brown
MuzikaPatrick Williams
FotografijaGerald Perry Finnerman
MontažaRobert Watts
DistribucijaUniversal Pictures
Datum(i) premijere
18. 7. 1973 (1973-07-18) (Los Angeles)
[1]
Trajanje99 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet1,030.000 $[2]
Bruto prihod1 mil. $ (kino-distribucija u SAD i Kanadi)[3]

Radnja uredi

Dr. Karl Stoner ofiolog, stručnjak za zmije. Ličnost dobrog doktora je dobroćudna, ali postoji skriven motiv u njegovoj fascinaciji sa zmijama. Dr. Stoner veruje da je pad čovečanstva neizbežan ako ne budu mogli da pređu u novo postojanje, na viši nivo razvoja. Ne iznenađuje da je dobri doktor ubeđen da će ovaj novi nivo razvoja da uključuje i jednima i drugima korisno, ujedinjavanje ljudskog i zmijskog DNK-a. U ovu svrhu, on pokušava da napravi prvo stvorenje nove evolucije, preobražavajući svoje studente i asistente uz pomoć serije injekcija. Ubeđuje ih da su inekcije potrebne radi imunizacije protiv zmijskog otrova. Njegov prvi pokušaj završava neuspehom, i prvi pola čovek, pola zmija, biva prodat Koganu (Tim Okonor), koji vodi cirkus. Zato mu treba novi asistent, Dejvid, da zameni ovoga prethodnoga. Dejvidova imunizacija otpočinje čim bude zaposlen. Dr. Stoner živi sa ćerkom jedinicom Kristinom koja mu pomaže oko rada u labarotiriji i farmi zmija, ne znajući za užasne eksperimente njenoga oca.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. „Sssssss - Details”. American Film Institute. Pristupljeno 27. XI 2018. 
  2. Tom Weaver, Interviews with B Science Fiction and Horror Movie Makers: Writers, Producers, Directors, Actors, Moguls and Makeup McFarland, 1 Jan 2006 p 228
  3. "Big Rental Films of 1973," Variety, 9 January 1974, p. 60.

Vanjske veze uredi