Spomenka Stefanović-Pululu

Spomenka Stefanović (rođena 5. septembra 1958) u Zemunu je srpska književnica, urednica, izdavač i kulturni aktivista.

Spomenka Stefanović
Biografske informacije
Rođenje5. 9. 1958. (1958-09-05) (dob: 65)
Zemun, NR Srbija, FNRJ
Obrazovanje
Zanimanjeekonomista, književnica, izdavač
Opus
Književne vrstefantastika

Piše poeziju, prozu, publicistiku. Objavljivala u periodici — Politika, Srpske narodne novine (Budimpešta), Homo Oecconomicus, prozinu Emitor, Naš trag, Omaja — kao i na Internetu, u Biblioteci srpske kulture na „Projektu Rastko“ i na sajtu „Art-Anima“.

Jedan je od osnivača Književne omladine Zemuna (1975) i Udruženja za produkciju i promociju stripa (od 2005). Aktivni član Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, preko organizovanja manifestacija, rada u žirijima i uređivanja. Organizovala likovne izložbe u Britanskom savetu i Francuskoj školi u Beogradu, kao i u Zigmund Hasz u Budimpešti.

Urednica: časopis Homo Oecconomicus (1975); osnivač i urednica izdavačke etikete „Tardis“ (od 2007) čiji je prvenac dugo očekivana zbirka priča Jesen Skupljača Ilije Bakića; član redakcije časopisa za natprirodno folklornu fantastiku Omaja (od 2007).

Osnivač i upravnica pokrajinskog središta i elektronske biblioteke „Projekat Rastko — Budimpešta-Sentandreja” (od 2001);

Ostalo uredi

Po profesiji je finansijski savetnik. Bila izvršni direktor Art Hasz Matkin Co, Budimpešta, koja je sarađivala na polju dizajna sa vodećim reklamnim kućama (Playboy, Saachi & Saachi, Barsony Kolpak).

U nekim slučajevima je potpisana kao Spomenka Stefanović Pululu

Spoljašnje veze uredi