Dame chocolate

(Preusmjereno sa stranice Slatka tajna (telenovela))

Dame Chocolate je telenovela na španjolskom jeziku koja je proizvela američka televizijska mreža Telemundo. Telenovela je rađena prema originalnoj ideji Perle Farias.

Dame Chocolate
Formattelenovela
KreatorAurelio Valcarcel Carrol
NastupajuGénesis Rodríguez
Carlos Ponce
Khotán
Karla Monroig
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/cišpanjolski
Broj epizoda150
Produkcija
Trajanje45 min. po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Originalno prikazivanje5. 3. 2007. – 5. 10. 2007.

U Hrvatskoj se prikazivala na programu RTL Televizije pod nazivom Tajna čokolade, a u Srbiji na programu Foks televizije pod nazivom Slatka tajna. U BiH se prikazivala na programu Federalne televizije.

Radnja uredi

Priča o trnovitom putu povratka svrgnute skromne i plemenite vlasnice unosnog čokoladnog carstva. Duboko u srcu Meksika, u malenom selu Xochilcacahuatel, daleko od svih čari modernog svijeta, skromnim životom živi neobično stanovništvo, štovatelji drevnog kulta Ek Chuah. Nakon nekoliko godina provedenih izvan sela zbog školovanja, u selo se vraća osamnaestogodišnja Rosita Amado, neugledna djevojka vedra duha i plemenite duše. Rosita je unuka bogatog poduzetnika Juana koji je davno napustio rodno selo i preselio se u Miami, gdje je oženio bogatu udovicu Ann Remington. Nakon smrti supruge, Juan je naslijedio čitavo bogatstvo, ali i skrb za Grace, Anninu problematičnu kćer iz prvog braka koja Juana nikad nije voljela. Sad već postariji i bolestan, Juan osjeća kako ga smrt vreba iz blizine pa se odluči vratiti u Xochilcacahuatel kako bi unuci povjerio tajnu koja mu je pomogla izgraditi bogatstvo. Naime, Juan je jedina osoba na svijetu koja poznaje drevni recept drevnih Maya za spravljane čarobne čokolade s kojim su on i njegova umrla supruga izgradili unosno čokoladno carstvo. Nakon Juanove smrti, Rosita putuje u Miami kako bi ispunila posljednu želju svoga djeda- sjela na mjesto predsjednice tvrtke, Chocolate Supremo, i postala kraljicom čokolade. No Grace manipulacijama, spletkama i prevarama izigra Rositino povjerenje kako bi se dočepala nasljedstva i tajne recepture za spravljanje čokolade, a njezin sin Bruce, u kojeg je Rosita strastveno zaljubljena, nehotice joj slomi srce. Moć je sada u rukama Remingtonovih, a Rosita je na cesti i jedino što joj preostaje je nov početak i iščekivanje pravog trenutka kad će Dame Chocolate dobiti priliku za osvetu i povratak ukradene ljubavi. Na trnovitom putu Rosita će se u borbi za ljubav i ostavštinom svoga djeda morati suoćiti sa svjetom spletki, osobnim izdajama, okrutnim lažima i ukletom ljubavi. Povest će borbu i za vlastiti život kada se u njen život vrate zli duhovi prošlosti vođeni strašću, pohlepom i mržnjom. No nov početak donijet će nove avanture na njenom putu čokoladne čarolije.

Uloge uredi

Glumac/ica Lik
Génesis Rodríguez Rosita Amado
Violeta Hurtado
Carlos Ponce Bruce Remington
María Antonieta de las Nieves Dulce Amado
Kristina Lilley Grace Remington †
Mauricio Ochmann Fabián Duqué
Khotan Fernandez Angel Perez †
Karla Monroig Samantha Porter †
Deborah Porter †
Eduardo Serrano Lorenzo Flores
Ricardo Chavez Diosdado Amado
Héctor Suárez Juan Amado †
Jullye Giliberti Julia Arismendi
Rosalinda Rodríguez Hortensia Amado
Riczabeth Sobalvarro Eulalia
Álvaro Ruíz Luis
Adriana Acosta Matilde
Gustavo Franco Mauricio Duque
Frank Falcón Dr. Bob
Pedro Moreno José Guttierez
Jose Ramon Blanch Ricardo Solis
Jessica Pacheco Ligia
Taniusha Capote Azucena Amado
Bernhard Seifert Eduardo †
Zuleyka Rivera Betsy
Victor Corona Anacleto
Freddy Viques Matias
Carmen Olivares Carmen
Arianna Coltellacci Veronica †
Giovanna del Portillo Lupe †
Xavier Coronel Arturo Bonet
Heidy Serrano La Loba
Angely Moncayo Maria

Vanjske veze uredi