Sky Captain and the World of Tomorrow

Sky Captain and the World of Tomorrow

kino-poster
Režija Kerry Conran
Producent Jon Avnet
Sadie Frost
Jude Law
Marsha Oglesby
Scenario Kerry Conran
Uloge Gwyneth Paltrow
Jude Law
Angelina Jolie
Muzika Edward Shearmur
Fotografija Eric Adkins
Montaža Sabrina Plisco
Studio Filmauro
Brooklyn Films
Distribucija Paramount Pictures
Datum(i) premijere
17. septembar 2004 (2004-09-17)
Trajanje 106 min.
Zemlja  Italija
 Ujedinjeno Kraljevstvo
 Sjedinjene Države
Jezik engleski
njemačko
tibetanski
Budžet 70 mil. $
Bruto prihod 57,958.696 $

Sky Captain and the World of Tomorrow je američki science fiction film snimljen 2004. u režiji Kerryja Conrana. Radnja je smještena u alternativnu 1939. godinu, u vrijeme kada svijetu prijeti tajanstveni dr. Totenkopf koji namjerava stvoriti novi "svijet sutrašnjice". Naslovni protagonist (čiji lik tumači Jude Law) je avijatičar i pustolov koji ga u tome pokušava zaustaviti.

Film se snimao godinama, i postao je poznat po tada revolucionarnom korištenju najsuvremenije CGI tehnike. Tako je predstavljao prvi film koji je umjesto setova koristio tzv. "zeleni ekran", odnosno u svim kadrovima koristio računalnu grafiku. Tehnologija je također omogućila da se Laurence Olivier, glumac preminuo prije nepune dvije decenije, "oživi" kako bi u nekoliko scena tumačio glavnog negativca.

Conran je film zamislio kao svojevrsni homage pulp romanima i Zlatnom dobu stripa 1930-ih, odnosno kao špekulaciju o tome kako bi svijet izgledao da nije bilo Velike depresije i drugog svjetskog rata. Iako je bio jedan od najambicioznijih i najiščekivanijih filmova, doživio je financijski neuspjeh.

U Srbiji je prikazivan pod naslovom Nebeski kapetan i svet sutrašnjice, a u Hrvatskoj pod naslovom Gospodar neba i svijet sutrašnjice.

UlogeUredi

Glumac Uloga
Gvinet Paltrou Poli Perkins
Džud Lo Nebeski kapetan
Lorens Olivije dr Totenkof
Andželina Žoli Frančeska Kuk
Đovani Ribizi Dekster
Majkl Gembon Moris Pejli
Bai Ling Misteriozna žena

Vanjske vezeUredi