Sky Captain and the World of Tomorrow

Sky Captain and the World of Tomorrow je američki science fiction film snimljen 2004. u režiji Kerryja Conrana. Radnja je smještena u alternativnu 1939. godinu, u vrijeme kada svijetu prijeti tajanstveni dr. Totenkopf koji namjerava stvoriti novi "svijet sutrašnjice". Naslovni protagonist (čiji lik tumači Jude Law) je avijatičar i pustolov koji ga u tome pokušava zaustaviti.

Sky Captain and the World of Tomorrow
kino-poster
RežijaKerry Conran
ProducentJon Avnet
Sadie Frost
Jude Law
Marsha Oglesby
ScenarioKerry Conran
UlogeGwyneth Paltrow
Jude Law
Angelina Jolie
MuzikaEdward Shearmur
FotografijaEric Adkins
MontažaSabrina Plisco
StudioFilmauro
Brooklyn Films
DistribucijaParamount Pictures
Datum(i) premijere
17. 9. 2004 (2004-09-17)
Trajanje106 min.
Zemlja Italija
 Ujedinjeno Kraljevstvo
 Sjedinjene Države
Jezikengleski
njemačko
tibetanski
Budžet70 mil. $
Bruto prihod57,958.696 $

Film se snimao godinama, i postao je poznat po tada revolucionarnom korištenju najsuvremenije CGI tehnike. Tako je predstavljao prvi film koji je umjesto setova koristio tzv. "zeleni ekran", odnosno u svim kadrovima koristio računalnu grafiku. Tehnologija je također omogućila da se Laurence Olivier, glumac umro prije nepune dvije decenije, "oživi" kako bi u nekoliko scena tumačio glavnog negativca.

Conran je film zamislio kao svojevrsni homage pulp romanima i Zlatnom dobu stripa 1930-ih, odnosno kao špekulaciju o tome kako bi svijet izgledao da nije bilo Velike depresije i drugog svjetskog rata. Iako je bio jedan od najambicioznijih i najiščekivanijih filmova, doživio je financijski neuspjeh.

U Srbiji je prikazivan pod naslovom Nebeski kapetan i svet sutrašnjice, a u Hrvatskoj pod naslovom Gospodar neba i svijet sutrašnjice.

Uloge uredi

Glumac Uloga
Gvinet Paltrou Poli Perkins
Džud Lo Nebeski kapetan
Lorens Olivije dr Totenkof
Andželina Žoli Frančeska Kuk
Đovani Ribizi Dekster
Majkl Gembon Moris Pejli
Bai Ling Misteriozna žena

Vanjske veze uredi