She Done Him Wrong

She Done Him Wrong
Režija Lowell Sherman
Producent William LeBaron
Scenario
  • Harvey F. Thew
  • John Bright
  • Mae West (predtsava)
Uloge
Muzika John Leipold (van špice)
Fotografija Charles Lang
Montaža Alexander Hall
Studio Paramount Pictures
Distribucija Paramount Pictures
Datum(i) premijere
27. januar 1933 (1933-01-27)
Trajanje 66 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 200.000 $[1]
Bruto prihod 2,2 mil. $[2]

She Done Him Wrong (sh. Naudila mu je [3]) je američka crno-bijela filmska komedija snimljena 1933. u režiji Lowella Shermana, koja se obično smatra najpoznatijim ostvarenjem u karijeri popularne komičarke Mae West.

Film se temelji na kazališnom komadu same West, koja u njemu tumači Lady Lou, barsku pjevačicu u New Yorku 1890-ih koju uzdržavaju obožavatelji, uključujući lokalnog kriminalca. Radnja prikazuje kako je zaintrigira mladi i naivni aktivist Vojske spasa koji je pokušava "spasiti".

She Done Him Wrong je postigao veliki komercijalni uspjeh, te također bio nominiran za Oscara (pri čemu sa 66 minuta drži rekord kao najkraći film kome je to uspjelo). Također se smatra značajnim kao prvi veliki hit u karijeri Caryja Granta, kao i izvor od same Mae West poticanih urbanih legendi da je upravo ona Grantu omogućila početak karijere. Današnjim historičarima je, međutim, najzanimljiviji kao jedan od eksplicitnijih primjera "opuštenosti" cenzorskih standarda tzv. predkodovskog Hollywooda, a što se prije svega odnosi na brojne i domišljate aluzije na seks u replikama glavne junakinje. She Done Him Wrong se zato često navodi kao jedan od filmova koji je potakao hollywoodske studije da pod pritiskom sve agresivnijih konzervativaca sljedeće godine konačno počnu primjenjivati strogi Haysov kodeks.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. "Box office / business for She Done Him Wrong". IMDb. http://www.imdb.com/title/tt0024548/business. Pristupljeno 20. VI 2009. 
  2. "WHICH CINEMA FILMS HAVE EARNED THE MOST MONEY SINCE 1914?.". The Argus (Melbourne, Vic. : 1848 - 1956) (Melbourne, Vic.: National Library of Australia). 4 March 1944. p. 3 Supplement: The Argus Weekend magazine. Pristupljeno 6. VIII 2012.  Check date values in: |accessdate= (help)
  3. Ponekad prevođeno i kao "Sve mu je to ona zamijesila".

Vanjske vezeUredi