Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills

Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills (sh. Prizori klasnih sukoba na Beverly Hillsu) je američka filmska komedija snimljena 1989. godine u režiji Paula Bartela. Radnja prikazuje kako bogata udovica Clare Lipkin (čiji lik tumači Jacqueliine Bisset) u posjet poziva prijateljicu Lisabeth (čiji lik tumači Mary Woronov), dok istovremeno njen sluga Juan (čiji lik tumači Robert Beltran) sklapa bizarnu okladu sa Lisabethinim biseksualnim vozačem Frankom (koga glumi Ray Sharkey).

Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills
RežijaPaul Bartel
ProducentJames C. Katz
izvršni:
Ira Deutchman
Amir Jacob Malin
ScenarioBruce Wagner
sinopsis: Bruce Wagner
Paul Bartel
Uloge
MuzikaStanley Myers
FotografijaSteven Fierberg
MontažaAlan Toomayan
StudioNorth Street Pictures
DistribucijaCinecom Pictures
Datum(i) premijere
3. 6. 1989 (1989-06-03)
Trajanje95 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Bruto prihod$2,156.471[1]

Bartel, koji je tada uživao status "nestašnog djeteta" američke nezavisne scene, je također napisao i scenario, napunivši film sa dosta bizarnih likova i situacija, crnog humora, ali i satire temeljene na životu hollywoodske elite. Bartel je film nastojao promovirati inovativnim trailerom u kojoj se neposredno obraća režiserima i sugerira "paprene" sadržaje prije susreta sa cenzorima; u njemu je angažirao Woronov i Beltrana, koji su prije toga nastupili u njegovom zapaženom filmu Easting Raoul.

Iako su kritičari uglavnom pohvalili film, njega je zasjenila tragedija koja se zbila nedugo nakon premijere. Rebeccu Schaeffer, mladu glumicu koja se pojavljuje u filmu je njen poremećni obožavatelj Robert John Bardo, razbješnjen zbog scene u kojoj je implicitno prikazano kako njen lik ima seksualni odnos sa drugim muškarcem, ubio pištoljem na njenom kućnom pragu. Glumcu Rayu Sharkeyu je, pak, nekoliko godina nakon filma dijagnosticiran AIDS od koga je umro 1993. godine.

Uloge uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi