Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills

Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills
Režija Paul Bartel
Producent James C. Katz
izvršni:
Ira Deutchman
Amir Jacob Malin
Scenario Bruce Wagner
sinopsis: Bruce Wagner
Paul Bartel
Uloge
Muzika Stanley Myers
Fotografija Steven Fierberg
Montaža Alan Toomayan
Studio North Street Pictures
Distribucija Cinecom Pictures
Datum(i) premijere
3. jun 1989 (1989-06-03)
Trajanje 95 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Bruto prihod $2,156.471[1]

Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills (sh. Prizori klasnih sukoba na Beverly Hillsu) je američka filmska komedija snimljena 1989. godine u režiji Paula Bartela. Radnja prikazuje kako bogata udovica Clare Lipkin (čiji lik tumači Jacqueliine Bisset) u posjet poziva prijateljicu Lisabeth (čiji lik tumači Mary Woronov), dok istovremeno njen sluga Juan (čiji lik tumači Robert Beltran) sklapa bizarnu okladu sa Lisabethinim biseksualnim vozačem Frankom (koga glumi Ray Sharkey).

Bartel, koji je tada uživao status "nestašnog djeteta" američke nezavisne scene, je također napisao i scenario, napunivši film sa dosta bizarnih likova i situacija, crnog humora, ali i satire temeljene na životu hollywoodske elite. Bartel je film nastojao promovirati inovativnim trailerom u kojoj se neposredno obraća režiserima i sugerira "paprene" sadržaje prije susreta sa cenzorima; u njemu je angažirao Woronov i Beltrana, koji su prije toga nastupili u njegovom zapaženom filmu Easting Raoul.

Iako su kritičari uglavnom pohvalili film, njega je zasjenila tragedija koja se zbila nedugo nakon premijere. Rebeccu Schaeffer, mladu glumicu koja se pojavljuje u filmu je njen poremećni obožavatelj Robert John Bardo, razbješnjen zbog scene u kojoj je implicitno prikazano kako njen lik ima seksualni odnos sa drugim muškarcem, ubio pištoljem na njenom kućnom pragu. Glumcu Rayu Sharkeyu je, pak, nekoliko godina nakon filma dijagnosticiran AIDS od koga je preminuo 1993. godine.

UlogeUredi

IzvoriUredi

Vanjske vezeUredi