Za ostala značenja, vidi Saathiya (razvrstavanje).

Saathiya (Devanagari: साथिया, Nastaliq: ساتھیا; je bolivudski film snimljen 2002. u režiji Shaada Alija kome je to predstavljalo redateljski debi. Po žanru je melodrama i predstavlja remake tamilskog filma Alaipayuthey iz 2000. godine. Glvane uloge u njemu tumače Rani Mukerji, Vivek Oberoi i Tanuja. Pjesme za film je komponirao A.R. Rahman, također autor muzike za tamilski original.

Saathiya
RežijaShaad Ali
ProducentBobby Bedi, Mani Ratnam, Yash Chopra
ScenarioSampooran Singh Gulzar (dijalozi)
Mani Ratnam (scenarij)
UlogeRani Mukerji
Vivek Oberoi
Tanuja
Satish Shah
Sandhya Mridul
MuzikaA. R. Rahman
DistribucijaYash Raj Films Pvt. Ltd.,Kaleidoscope Entertainment,Madras Talkies
Datum(i) premijere
20. 12. 2002 (2002-12-20)
Trajanje138 min.
Jezikhindi / urdu
Saathiya na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Šablon:Spoiler Aditya Sehgal (Vivek Oberoi) je mladi student. On sreće Suhani, na jednom vjenčanju. Ona je student medicine.

On se zaljubljuje u nju, ali ga ona odbija. Ipak, posle dužeg vremena, i ona se zaljubljuje u njega, i sve izgleda da će do vjenčanja doći. Međutim, kada se sastave njihove porodice, oni se posvađaju, najviše zbog klasne razlike, tako da od vjenčanja nema ništa. Oni jedno vrijeme izbjegavaju, jedno drugo, ali ipak posle nekog vremena, odlučuju da prekrše sva pravila, i da se krišom vjenčaju. Oni to i rade i useljavaju se u kuću, koju je Aditya iznajmio. Tu počinje njihov zajednički život.

Posle nekog vremena, njih dvoje počinju da se svađaju, najviše zbog toga, što ona misli da je on ne voli kao ranije. Međutim, to uopšte nije tako, ali jednostavno, sad kada su u braku, on misli o poslu i drugim stvarima, dok je prije gledao samo kako da joj priđe i da joj se udvara. Njoj ti dani nedostaju, i vidjevši ga na ulici sa đevojkom, ona misli da je on vara. Međutim to je bila njena sestra, sa kojom se Aditya sastao, kako bi je zbližio sa mladićem za kojeg je trebalo da se uda, ali nije zbog njih dvoje. Jer od kada je Suhani otišla iz očeve kuće, on je poslije izbacio i nije dao ženi a ni kćerki da je posjećuju, za njega je ona mrtva. Ipak Aditya uspijeva da zbliži Suhaninu sestru i čovjeka koji joj je nudio prosidbu.

Dolazeći kući, on tamo ne nalazi Suhani i poslije nekog vremena, traži je po čitavom gradu. Međutim nje niđe nema. Ona je imala saobraćajni udes, i tek kasno uveče on shvata da je ona u bolnici, đe joj se bore za život. Tu on shvata koliko je zapravo voli, i moli Boga da je ne uzima, što i biva tako.

Uloge uredi

2003 Filmfare nagrade uredi

Saathiya je dobio šest filmskih nagrada Filmfare Awards.

Eksterni linkovi uredi