Rukometna reprezentacija Sjeverne Koreje

Rukometna reprezentacija Sjeverne Koreje predstavlja Sjevernu Koreju u rukometu na međunarodnim natjecanjima, a nalazi se pod ingerencijom Rukometnog saveza DNR Koreje. Sjevernokorejska rukometna reprezentacija u muškom rukometu nije imala nikakvih značajnijih uspjeha od početka njezina nastupa na međunarodnim natjecanjima. Dapače, nikada se nisu kvalificirali za Svjetsko prvenstvo ni Olimpijske igre, dok su na Azijskom prvenstvu nastupili samo jednom i to 1991. godine u Japanu.

Sjeverna Koreja Sjeverna Koreja
Generalno
Savez Rukometni savez DNR Koreje
Izbornik nepoznat
IHF Svjetsko prvenstvo
Nastupi bez nastupa
Azijsko rukometno prvenstvo
Nastupi 1 (prvi put 1991.)
Najbolji rezultat 9. mjesto (1991.)
Dresovi
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Domaći
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Gostujući

Na Azijskom prvenstvu 1991. godine, Sjeverna Koreja je bila u grupi A s Japanom i Katarom, ali su izgubili obje utakmice i završili na posljednjem mjestu. No, u utakmicama za plasman su pobijedili Iran i Saudijsku Arabiju pa su tako zauzeli 9. mjesto među 12 reprezentacija, što im je ujedno bio i najveći uspjeh. Godinu dana ranije nastupili su i na Azijskim igrama u Kini, gdje su pobijedili Ujedinjene Arapske Emirate, ali su ostale četiri utakmice izgubili i tako završili na pretposljednjem petom mjestu.

Za razliku od ženske reprezentacije, muška reprezentacija nije imala značajnog uspjeha te uvelike zaostaju za susjednom Južnom Korejom, koja je gotovo redoviti sudionik međunarodnih natjecanja te rekorder po broju osvojenih prvenstava Azije.

Na prijedlog IHF-a iz listopada 2018. godine, a povodom poboljšanja političkih odnosa na Korejskom poluotoku, savezi Sjeverne i Južne Koreje dogovorili su organizaciju zajedničke reprezentacije ujedinjene Koreje, u kojoj sudjeluju i sjevernokorejski igrači. Bio je to prvi put u historiji da zajednička reprezentacija dvaju Koreja nastupa na međunarodnom rukometnom natjecanju, ali i prvi put u historiji da igrači iz Sjeverne Koreje nastupaju na Svjetskom prvenstvu.