Route 66 (TV serija)


Route 66 je američka TV serija koja se originalno emitirala na programu mreže CBS od 1960. do 1964. Protagonisti su joj bili dva mladića - Tod Stiles (koga je tumačio Martin Milner) i Buz Murdock, (koga je tumačio George Maharis) - koja su u potrazi za pustolovinom putovali sa svojim automobilom Chevrolet Corvette širom tadašnje Amerike, izdržavajući se svakojakim privremenim poslovima. Serija je danas poznata po uvodnoj temi koju je komponirao i izveo Nelson Riddle, a koja je početkom 1960-ih postala pop hit.

Route 66
Martin Milner (doleva) a George Maharis, 1962
Formatdramska serija
KreatorStirling Silliphant
NastupajuMartin Milner
George Maharis (1960-1963)
Glenn Corbett (1963-1964)
Zemlja porijekla SAD
Broj sezona4
Broj epizoda116
Produkcija
Trajanjecca. 52 min. po epizodi
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Originalno prikazivanje7. oktobar 1960. – 13. mart 1964.

Serija je predstavljala jedan od ambicioznijih projekata na tadašnjim američkim TV-ekranima. Njen tvorac Stirling Silliphant je inzistirao da se, umjesto u holivudskim studijima, snima na autentičnim lokacijama te je, slično kao i njegovi protagonisti, putovao po SAD nastojeći pronaći zanimljiva mjesta te oko njih napraviti scenarij za epizodu.

U trećoj sezoni (1962/63) se George Maharis razbolio te su njegov lik producenti bili prisiljeni zamijeniti likom mladog ratnog veterana Lincolna Casea (koga je tumačio Glenn Corbett). Sva tri lika su se u proljeće 1964. ponovno sreli u završnoj epizodi, u kojoj se Tod ženi, a ostala dva lika pronalaze stalni posao i stan. To je bilo jedno od prvih unaprijed planiranih finala TV-serije na američkoj televiziji, čemu su bili prilagođeni zapleti pojedinih epizoda.

Eksterni linkovi uredi