Room at the Top (roman)

Room at the Top
Room at the Top (novel) 1st ed coverart.jpg
korice prvog izdanja
Autor(i) John Braine
Dizajn korica John Minton[1]
Država  Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezik engleski
Žanr(ovi) roman
Izdavač Eyre & Spottiswoode
Datum izdanja 1957
Vrsta medija štampa (tvrdi i meki uvez)
Stranica 256
OCLC broj 59499921
Kronologija

Prethodi: Slijedi:

Life at the Top (1962)

Room at the Top (sh. Soba na vrhu), u Jugoslaviji objavljen pod naslovom Put u visoko društvo, je roman britanskog književnika Johna Brainea objavljen 1957. godine, poznat kao jedno od ključnih djela socijalno angažiranog pokreta tzv. Ljutih mladića 1950-ih.

Protagonist je Joe Lampton, mladić iz siromašne radničke porodice na sjeveru Engleske koji, po povratku iz zarobljeništva u Drugom svjetskom ratu dobija posao nižeg činovnika, ali je istovremeno odlučan da, ne birajući sredstva, sebi osigura viši društveni položaj. Radnja prikazuje kako mu priliku za to daje privlačan fizički izgled, odnosno to što se u njega zagledala Susan Brown, kći-jedinica bogatog poslovnog čovjeka, ali što njegov plan komplicira to što se njemu više sviđa Alice Aisgill, sredovječna udovica.

Room at the Top, koji je bio Braineov prvi roman, je stekao izuzetnu popularnost, a dvije godine kasnije postao predložak za izuzetno uspješan istoimeni crno-bijeli film. Godine 1970. se počela emitirati TV-serija Man at the Top, a 2013. je BBC emitirao miniseriju Room at the Top.

Braine je 1962. napisao nastavak pod naslovom Life at the Top, koji je također dobio istoimenu filmsku ekranizaciju.

IzvoriUredi