Riley Adams je izmišljeni lik forenzičarke koji je bio jedan od glavnih likova TV-serije CSI: Crime Scene Investigation. Tumačila ga je kanadska glumica Lauren Lee Smith.

Riley Adams
lik iz CSI: Crime Scene Investigation
Prvo pojavljivanje"Art Imitates Life"
Zadnje pojavljivanje"All In"
Tumač/ica ulogeLauren Lee Smith
PrebivališteSt. Louis
Las Vegas
Informacije
Zanimanjekriminalist
Rođenje
Smrt
Trajanje2008-2009
Sezone9

Adams je rođena 1979. godine. Prema vlastitim riječima je nonkonformistica i buntovnik, te je u St. Louisu započela policijsku karijeru kako bi prkosila svojim roditeljima psihijatrima. Tamo se specijalizirala za kriminalista, a u Las Vegas i tim tamošnjih kriminalista dolazi kako bi zamijenila ubijenog Warricka Browna. Adams se od svih članova tima najviše zbliži sa Gregom Sandersom.

Na početku 10. sezone njen lik (koji više nije prikazan na ekranu) šalje dopis Catherine Willows sa svojom ostavkom, navodeći kako se nije mogao pomiriti sa njenim metodama vođenja.

Taj sadržaj je bio posljedica odluke producenata da ne obnove ugovor sa Smith, koja "nije zadovoljila njihove standarde glumačkog ansambla".[1]

Izvori uredi

  1. Porter, Rick (2009-07-27). „Lauren Lee Smith leaves 'CSI' - Zap2it | News & Features”. Blog.zap2it.com. Pristupljeno 1. VII 2015. 

Vanjske veze uredi