Рева (Београд)

(Preusmjereno sa Reva (Beograd))
Рева
Пошаљи фотографију
Град Београд
Општина Палилула
Рева na karti Beograda
Рева
Рева
Рева na karti Beograda


Координате: 44° 51′ 00" СГШ, 20° 31′ 60" ИГД

Рева је градско насеље у Београду, које се налази на територији општине Палилула. Насеље од Крњаче одваја мост преко канала Себеш

КарактеристикеUredi

Рева је једно од под-насеља Крњаче. Налази се у банатском делу општине Палилула и протеже се између блока Зага Маливук на северу (јужна страна Панчевачког пута) и мочваре Рева на југу. Насеље је веома неразвијено јер нема основне потребе човека (Амбуланта,Продавница,) Према попису из 2002, у Реви је живело 2,808 становника. Рева је пре свега индустријска и економска зона са бројним великим складиштима и хангарима. Такође је позната и по расадницима који се налазе у насељу. Линија градског превоза 108 саобраћа до насеља, на релацији „Омладински стадион“ - МЗ „Рева“.

МочвараUredi

Мочвара Рева налази се у близини леве обале Дунава, на мочварном и влажном подручју. Један део мочваре претворен је у рибњак. Мочвара је издужена од запада ка истоку, паралелно са каналом Себеш. Са осталим мочварним подручјима у Крњачи чини погодно подручје за комарце, што понекад, током лета, изазива велико незадовољство код становништва Београда.