Return to Peyton Place (film)

Return to Peyton Place

originalni poster
Režija José Ferrer
Producent Jerry Wald
Scenario Ronald Alexander
Predložak Return to Peyton Place; autor:
Grace Metalious
Uloge Carol Lynley
Tuesday Weld
Jeff Chandler
Eleanor Parker
Mary Astor
Robert Sterling
Muzika Franz Waxman
Fotografija Charles G. Clarke
Montaža David Bretherton
Distribucija 20th Century Fox
Datum(i) premijere
5. maj 1961 (1961-05-05)
Trajanje 123 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 1,785.000 $[1]
Bruto prihod 9,996.178 $
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

Peyton Place (1957) Peyton Place (TV serija, 1964 - 1969)

Return to Peyton Place (sh. Povratak u Gradić Peyton) je američki igrani film snimljen 1961. godine u režiji Joséa Ferrera. Predstavlja nastavak popularne melodrame Peyton Place iz 1957. godine, odnosno ekranizaciju istoimenog romana Grace Metalious iz 1959. godine. Protagonistica, čiji lik tumači Carol Lynley, je Allison McKenzie, djevojka iz gradića Peyton u Massachusettsu koja postaje uspješna književnica. Radnja prikazuje probleme koji nastanu kada njena majka Constance (koju tumači Eleanor Parker) započne vezu sa njenim oženjenim izdavačem (koga tumači Jeff Chandler).

Iako je prethodni film postigao izuzetan komercijalni uspjeh, producent Jerry Wald nije mogao dobiti njegov visoki budžet, najviše zahvaljujući tome što je studio 20th Century Fox zapao u strahovite financijske probleme vezane uz historijski spektakl Cleopatra. Zbog nije mogao angažirati zvijezde sa tzv. hollywoodske A-liste poput Lane Turner u ulozi Constance, te se morao osloniti na druge, niže rangirane i slabije poznate glumce koji su zahtijevali niže honorare. Iako ga je dio kritike zbog toga smatrao inferiornim, isto kao i režiju Joséa Ferrera, Return to Peyton Place je postigao komercijalno uspjeh, mada izrazito manji u odnosu na prethodni film. Mlada glumica Tuesday Weld, koja se pojavljuje u ulozi Allisonine najbolje prijateljice, je pak ostavila dobar dojam, a što joj omogućilo da postane jedna od hollywoodskih zvijezda 1960-ih.

Film je 1964. godine dobio nastavak u TV-seriji Peyton Place koja se prikazivala tokom sljedećih pet godina, postavši jedno od najuspješnijih ostvarenja tadašnje američke TV-industrije.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p253

Vanjske vezeUredi