Relics (Star Trek: The Next Generation)

Relics (sh. Relikti) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 12. oktobra 1992. godine. Radnja prikazuje kako USS Enterprise-D, istražujući 75 godina star poziv na pomoć, nailazi na Dysonovu sferu i svemirski brod koji je na njenoj površini doživio havariju, te kako iz matrice održavane u transporteru uspije vratiti Montgomeryja "Scottyja" Scotta, strojara na svom slavnom ranijem brodu imenjaku.

Relics
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
Epizoda br.Sezona 6
Epizoda 4
RežijaAlexander Singer
ScenarioRonald D. Moore
MuzikaJay Chattaway
FotografijaJonathan West
Produkcijski kod230
Originalno emitiranje12. 10. 1992 (1992-10-12)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"Man of the People"
Sljedeća →
"Schisms"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

Relics se smatra jednom od najpopularnijih epizoda The Next Generation, i to najviše zbog toga što se korištenjem lika Scottyja, daleko više nego u slučaju Spocka u Unification nastojala iskoristiti nostalgija prema originalnoj seriji. To je najviše došlo do izražaja u sceni kada Scotty koristi holodeck kako bi vidio svoj nekadašnji zapovjedni most, koji je za potrebe snimanja temeljito rekonstruiran.

Scotty se ponovno pojavio kao lik u igranom filmu Star Trek: Generations, gdje je prikazan njegov posljednji susret sa kapetanom Kirkom, na način koji proturječi Scottyjevom opisu u ovoj epizodi.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi