Pozdrav, Zhile! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

Dobrodošlica uredi

Zdravo, Zhile!  

Sva sreća da sam bacio oko na nedavne izmjene i vidio ovo i ovo. Nadam se da nećeš stati samo na njima. Slobodno ažuriraj nogometne članke i one lokalne tematike! Uskoro bih se i ja trebao njima posvetiti. Barem mi je to u planu.   Baš mi je drago što te vidim ovdje. Ako ti bilo što treba, slobodno svrati na moj SZR.   Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 21:48, 24. ožujka 2015. (CET)

Dobrodošao Zhile!

Eh, najprije Conquistador, sada ti. Morali bi nekako zahvaliti adminima s hr.wiki na iznimnim doprinosima u dovođenju novih suradnika :)--Wolmar (razgovor) 23:40, 24 mart-ожујак 2015 (CET)

Promena imena uredi

Promenu imena mozes zatraziti samo od [1] stewarda. Inace ja ti savetujem da trazis [2] uzurpaciju imena tamo gde imas 0 izmena. Uporedi svoje [3] prvi korisnicki nalog sa [4] drugim. --Kolega2357 (razgovor) 23:22, 24 mart-ожујак 2015 (CET)

Druze ne bi trebalo da bude problem kada to samo stewardi to niko drugi vise ne radi. --Kolega2357 (razgovor) 23:35, 24 mart-ожујак 2015 (CET)

Imena stranih bendova uredi

Može i na jedan i na drugi način. Preferira se originalni naslov (da se olakša pretraživanje), a fonetski naslov se može koristiti uz preusmjeravanje. --OC Ripper (razgovor) 12:57, 25 mart-ожујак 2015 (CET)

Globalni račun (SUL) uredi

Zdravo, Zhile!  

Pročitao sam ovo, a i gornju Koleginu2357 poruku i mislim da se može riješiti stvar u nekoliko koraka. Nije ništa teško! I sâm sam bio u sličnoj situaciji prije nekoliko godina kao ti (v. 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7). Koliko vidim, korisnički račun Zhile je centraliziran, tj. nema nespojenih lokalnih računa, no El Diablo nije jer ima 25 spojenih i 10 nespojenih računa. Ono što bi trebao napraviti jest predati zahtjev za uzurpaciju i složena preimenovanja na Meti. Ono što ti ide u prilog jest broj uređenja na HW-u koji daleko premašuje uređenja na ostalim lokalnim projektima te činjenica da ima tek 5 računa s uređenjima većim od 100. Drugi račun po broju uređenja, onaj na FW-u, posljednji put je učinio izmjenu 2008.! Bilo bi mi drago da objediniš račune i sačuvaš sva uređenja napravljena pod računom El Diablo.   Ako trebaš pomoć na inojezičnim projektima, zovi! Ako uhvatim vremena, navečer ti napišem detaljno, tj. po koracima što bi točno trebao napisati na određenim stranicama, mada sam siguran da bi to mogao i sâm sve napraviti.   Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 18:03, 25. ožujka 2015. (CET)

Prijavi se pod svojim korisničkim imenom, tj. pod Zhilom (Zhiletom?  ) i protrči ovdje (prvi stupac) kroz sve linkove projekata. Pokušaj na svakom napraviti barem jednu izmjenu (obvezno je revertaj ako je bezvezarija; stavi u sažetak: test). Kada to napraviš, reci mi jesi li uspio to učiniti na svakom projektu pod Zhilinim (Zhiletovim) računom.

Potom isto napravi ovdje s računom El Diablo. Svakako provjeri jesi li uspio to učiniti na nespojenim računima, tj. na: 1) w:fr, 2) q:en, 3) w:it, 4) w:uk, 5) c, 6) w:en, 7) w:fi, 8) w:cs, 9) w:de i 10) w:ru (usp. kratice). Javi mi ako je gdje zapelo. Ako se nisi uspio prijaviti na ovaj projekt s računom El Diablo, prijavi se s računom prvo na HW, a odande onda pokušaj protrčati po ostalim projektima. Ovo me zanima da vidimo kakav ti je točno status obaju računa na wikimedijskim projektima. Kada utvrdimo status računâ, onda ćemo vidjeti kako provesti uzurpaciju identiteta.   --Conquistador (razgovor) 20:12, 25. ožujka 2015. (CET)

eto, nemam pojma kako, al mogu se i s ovim nickom prijavit ovdje. a taman kad sam pomislio da sam skužio kako to funkcionira :/ --El Diablo (razgovor) 21:50, 25 mart-ожујак 2015 (CET)
Hajde probaj s El Diablom kliknuti na w:fr, q:en, w:it, w:uk, c, w:en, w:fi, w:cs, w:de i w:ru i pokušaj napraviti koju izmjenu na tim projektima. Javi kako je prošlo da znam što dalje. --Conquistador (razgovor) 22:18, 25. ožujka 2015. (CET)
niš od toga, ne mogu se prijavit s ovim nickom. al išao sam malo kopati po doprinosima na raznim projektima i mislim da sam skužio di je kvaka. pa krenimo ispočetka, davno davno, otvorio sam na hr wiki račun pod imenom zhile, s kojim sam kasnije napravio središnji suradinički račun. 2009. sam promijenio lokalno nick na hr u el diablo, isto tako i na bs [5]. onda sam nakon duže pauze od svih projekata, odlučio se prijaviti na .sr wiki, al sam nekako uspio zaboraviti da sam na njoj već imao profil, jer je bio globalni, [6] pa sam otvorio potpuno novi račun el diablo. [7] (kasnije sam se očigledno sjetio toga :P [8]) tako da su to zapravo dva odvojena računa koji nemaju veze jedan s drugim, osim na hr i bs gdje su isti. a koristim istu šifu na obadva računa pa nisam prije skužio da su u biti različiti. znači, trebalo bi jedan eliminirati, mogu pod ovim nastavit, pa stavit sa zhile preusmjeravanje na el diablo, il nek se blokira zhile, kako god --El Diablo (razgovor) 23:11, 25 mart-ожујак 2015 (CET)
[9] Pokusaj ovo da trazis. --Kolega2357 (razgovor) 00:17, 26 mart-ожујак 2015 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Izvrsne vijesti!   Napravit ćeš onda sljedeće. Korisnički račun Zhile slobodno možeš napustiti jer ionako ima malo doprinosa u usporedbi s El Diablom. Ne moraš ga brisati, preusmjeriti ni bilo što treće. Jednostavno ga prestaneš koristiti, iako će ostati tvoj jer si ga centralizirao. Možeš ga eventualno preusmjeriti na onim projektima na kojima misliš doprinositi. Na HW-u i BW-u napisao si da je on već preusmjeren.  

Evo korakâ što kao El Diablo trebaš napraviti:

  1. Na korisničkoj stranici El Diabla postavi {{delete}} s razlogom: brisanje radi preusmjerenja sekundarnog računa.
  2. Nakon što ovlašteni korisnici obrišu El Diablov KS, preusmjeri Zhile na El Diabla (ovaj bi link morao biti crven ako je izvršeno brisanje!).
  3. Na El Diablovu SZR-u otvori novu temu s naslovom SUL: username change confirmation. U uredničkom prozoru napiši: Dear stewards, this is a confirmation of my request to usurp 10 unattached accounts so I could merge these in a single global account. --~~~~
  4. Idi na Metu i pri dnu svih zahtjeva zalijepi svoj ovako:
=== El Diablo@global ===
{{SRUC
 |status     = <!--don't change this line-->
 |domain     = global
 |Oldname    = El Diablo
 |Newname    = El Diablo
 |confirmation = [https:// ovdje ćeš zalijepiti diff-link koji je nastao uređenjem tvojeg SZR u trećoj točki]<!--Local request link-->
 |reason     = (your remarks here)
--~~~~
}}
Pod razlog navedi, odnosno (your remarks here) zamijeni s: I would like to usurp unattached account to complete unification of my global user account. There are [[:m:special:CentralAuth/El_Diablo|10 unattached accounts]]. The most recent edit on all unattached synonymous accounts was made in [[:w:uk:Special:Contributions/El_Diablo|January 31, 2010 at 16:06]].

Za sada napravi to. Korak po korak. Ovdje na projektu slobodno nastavi koristiti El Diabla. Kada prođeš sve korake, onda ću ti reći što dalje.   --Conquistador (razgovor) 01:00, 26. ožujka 2015. (CET)

P. S. Ne slušaj Kolegu2357. On je kasapin sa zlim namjerama.   --Conquistador (razgovor) 01:01, 26. ožujka 2015. (CET)

tenkju veri mač, pa krenimo... :) --El Diablo (razgovor) 19:31, 26 mart-ожујак 2015 (CET)
Jur velkom. Slobodno možeš bildati doprinose dok čekaš da se ispune uvjeti iz pojedinih koraka.   --Conquistador (razgovor) 20:18, 26. ožujka 2015. (CET)
Potpis ti se upravo dijelom zacrvenio zahvaljujući EAP-u. Sada slobodno možeš dovršiti drugi korak i potrčati do kraja četvrtoga. Dalje ćemo lako.   --Conquistador (razgovor) 00:06, 28. ožujka 2015. (CET)
oj, nikako da uhvatim malo vremena. nego, da pitam prije nego šta krenem s ovim, bi bilo jednostavnije da tražim globalno preimenovanje računa zhile u neki drugi (treći) nick, je to moguće? htio bi neki restart, a i malo mi je već dosadio ovaj :) --El Diablo (razgovor) 18:54, 31 mart-ожујак 2015 (CEST)
Kao što već napisah, sada imaš samo za protrčati do kraja. Ala šu, daj si kuraja!   Prvo da spasimo vrajže doprinose, a onda ćemo mijenjati dosadna imena. Je l' barem neko cool iliti vero domaće ime?   --Conquistador (razgovor) 20:54, 31. ožujka 2015. (CET)

neznan, forši Bepo ili Tone :) heh, ok nema veze, ima vremena za to, nastavaljam dalje s koracima --El Diablo (razgovor) 08:56, 1 april-травањ 2015 (CEST)

reče čovjek: e pa ne bude [10] znači čekam negdje do 15.4. je to taj datum bio? --El Diablo (razgovor) 17:09, 1 april-травањ 2015 (CEST)

Moram priznati da su me malo iznenadili. Ili je tomu uzrok kalendar danas?   Kako god bilo, ne moraš ništa čekati! Slobodno doprinosi pod ovim imenom, a 15. travnja vidjet ćemo hoće li se nebo otvoriti.   --Conquistador (razgovor) 18:09, 1. aprila 2015. (CET)

Zdravo, El Diablo!   Jesi li uspio preživjeti globalni wikiarmagedon? Ovaj te na Meti arhivirao, a da i dalje šest lokalnih računa nije spojeno u globalni račun. Jesi li se pokušao prijaviti na projekte gdje su računi ostali nespojeni? --Conquistador (razgovor) 21:12, 19. travnja 2015. (CET)

ahoj Conquistador, ne znam kako mi je ovo promaklo. enivejz, neda mi se više s tim zezat, sasvim mi je svejedno pod kojim računom uređujem. konačno sam uhvatio malo vremena pa nastavljam s pisanjem članaka o poluanonimnim bendovima :) pozdrav --El Diablo (razgovor) 20:37, 25 avgust-коловоз 2015 (CEST)
Otpor je uzaludan! Asimilacija je provedena! Dobro došao u kolektiv! Tvoje biološke i tehnološke posebnosti pridodane su našima. Borg i Hrvati! --Conquistador (razgovor) 01:00, 27. augusta 2015. (CEST)
NOOOOO! --Dijabolični El (razgovor) 07:52, 27 avgust-коловоз 2015 (CEST)