DobrodošlicaUredi

  Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
  Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
  Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
  Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
  Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
  Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
  Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
  Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
  Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu   na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad! -- Несмир Кудилович (разговор) 22,09; уторак, 22. септембра 2020. (СЕВ)


BrisanjeUredi

Razlozi brisanja obrazloženi su u sažetku samog brisanja. Činjenica da je netko prvi u nečemu ne znači da je dovoljno relevantan :) --E.A.Poe 23:54, 28 rujan-септембар 2020 (CEST)

PečeneziUredi

Hej, nisam sredio, još radim na članku, ali polako. :) --Igor Windsor (razgovor) 10:52, 17 mart 2021 (CET)

CEE springUredi

Znaš li možda zašto se ovde, a samim tim ni ovde, ne prikazuje o kojim su zemljama napisani članci na sh.wiki u okviru SEE Spring? Ne da je mnogo bitno, ali čisto me zanima u čemu je feler. :) --Igor Windsor (razgovor) 20:11, 27 mart 2021 (CET)

@Igor Windsor Mea Culpa...nešto sam krivo napravio u modificiranju templatea kog sam preuzeo sa HR...pogledaj tu pa korigiraj ako znaš ili upitaj nekog drugog :-)
@Kiril Simeonovski možda ti znaš šta sam pokvario? -- Zblace (razgovor) 21:07, 27 mart 2021 (CET)
Ma OK, nije ni važno, ali evo pitaćemo i Koreanovskog, on se ponekad mota ovuda, možda zna. :) --Igor Windsor (razgovor) 21:18, 27 mart 2021 (CET)
Aha, vidim da Kiril već radi na tome! :) --Igor Windsor (razgovor) 21:31, 27 mart 2021 (CET)
Iskreno, ne znam u čemu je stvar. Pokušao sam uklonjivanjem praznih redova, ali bez ikakvog rezultata. Jedino što vidim je da isti problem imaju i neke druge Wikipedije poput slovačke, pa možda bi bilo bolje pitati Mareka koji se bavi svakodnevnom ažuriranjem tih tabela.--Kiril Simeonovski (razgovor) 09:53, 29 mart 2021 (CEST)
Hvala za AUS/AUT - ispravljeno! :) --Igor Windsor (razgovor) 10:01, 29 mart 2021 (CEST)
Ima li to veze sa Kategorijama? Mislim da smo zaboraviti koristiti i njih. -- Zblace (razgovor) 11:22, 29 mart 2021 (CEST)

SelmaUredi

Šta ćemo s ovim? ;) --Igor Windsor (razgovor) 20:12, 4 april 2021 (CEST)

Ako nema Draft: ekvivalenta - mičem u Talk stranicu dok radim na ovom (sljedećih 5-7 dana). --Zblace (razgovor) 20:24, 4 april 2021 (CEST)
Ok. Fino ćeš prošetati članak wikipedijom. :D --Igor Windsor (razgovor) 20:27, 4 april 2021 (CEST)
SH Wikipedija nije baš s toliko puno opcija ;-) Jesi pogledao WikiSpore.org? :-p --Zblace (razgovor) 20:34, 4 april 2021 (CEST)