Pozdrav, Zarathushtra! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu OOjs UI icon signature-ltr.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

English language.svg Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

--Javi se (razgovor) 14:46, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

R-oznakeUredi

Kad već praviš oznake stavi preusmerenja. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:05, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

OK. Ja sam samo da potstetim. Imaš identično ime kao korisnik Zarathushtra1111. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:01, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Promena imenaUredi

Na koji način se može promeniti ime? Da li to ostavlja neke posledice po korisnički nalog? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:45, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Pa zanima me. Kad god hoću da se ulogujem na hr wiki piše mi ovako (Pogreška u prijavi

<

Suradnički račun "Kolega2357" je zabranjen za kreiranje. Poklapa se sa sljedećim izrazom iz crnog popisa: .*[0-9]{4,}.*<newaccountonly>

>). Samo ja još ne razmišljam o tome samo pitam. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:57, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Prevod sa nemačkog jezikaUredi

Vidim da bavite hemijom, nebi bilo loše da prevedete ovaj članak sa nemačkog jezika. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:06, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Lokalni nalogUredi

Da li opšte postoji lokalni nalog koji je aktivan samo na jednoj Wikipediji? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:19, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja tamo nemam nalog. O kakvom nalogu na hr wiki se radi koji je blokiran? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:31, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Zar nesme da se ima više naloga od jednog? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:38, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Kako je to napravljeno da može svako otvori da nalog na bilo kom Wiki projektu? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:55, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Uredi

Ovakve oznake se koriste ovde samo u šablonima, u člancima nemaju efekta. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:39, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Samo da ti kažem jer sa prenosio članak r-oznake. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:47, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

KolegaUredi

Ima zadnjih par mjeseci da se pojavi tako nekakav korisnik koji stvara probleme, veće ili manje, ovisi. Idem ja do te jedne granice, onda je gotovo. Sad je došao do te granice i upozoren je. Dalje je sve na njemu. Zahvaljujem na obavijesti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:17, 15 srpanj-јул 2012 (CEST)

Imena u originaluUredi

Bolje je preusmjeravati na izvorna imena, jer je pitanje kako će se ime pročitati fonetski ("Charles" se drukčije izgovara na engleskom i francuskom). --OC Ripper (razgovor) 14:41, 16 srpanj-јул 2012 (CEST)

Upravo tako. Fonetski ispisana imena se preusmjeravaju na članke s izvornim imenima. --OC Ripper (razgovor) 14:50, 16 srpanj-јул 2012 (CEST)

KolegaUredi

Najsmešniji su mi njegovi meta pokušaji da mu se odblokira IP adresa :)--Rjecina2 (razgovor) 14:42, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

MailUredi

Mail je poslan prije mjesec dana, ako se dobro sjećam datuma. Vidio sam ga tek sada i moram se iskreno ispričati jer naprosto ovaj wiki mail nije moj primarni i nisam ga jako dugo pogledao. Slažem se sa svima, a prema nedavnim mojim reakcijama, možeš vidjeti kakvo je stanje :) Još jednom, moje isprike :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:27, 30 avgust-коловоз 2012 (CEST)