Pozdrav, Zarathushtra! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--Javi se (razgovor) 14:46, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

R-oznakeUredi

Kad već praviš oznake stavi preusmerenja. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:05, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

OK. Ja sam samo da potstetim. Imaš identično ime kao korisnik Zarathushtra1111. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:01, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Promena imenaUredi

Na koji način se može promeniti ime? Da li to ostavlja neke posledice po korisnički nalog? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:45, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Pa zanima me. Kad god hoću da se ulogujem na hr wiki piše mi ovako (Pogreška u prijavi

<

Suradnički račun "Kolega2357" je zabranjen za kreiranje. Poklapa se sa sljedećim izrazom iz crnog popisa: .*[0-9]{4,}.*<newaccountonly>

>). Samo ja još ne razmišljam o tome samo pitam. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 23:57, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Prevod sa nemačkog jezikaUredi

Vidim da bavite hemijom, nebi bilo loše da prevedete ovaj članak sa nemačkog jezika. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:06, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Lokalni nalogUredi

Da li opšte postoji lokalni nalog koji je aktivan samo na jednoj Wikipediji? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:19, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ja tamo nemam nalog. O kakvom nalogu na hr wiki se radi koji je blokiran? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:31, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Zar nesme da se ima više naloga od jednog? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:38, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Kako je to napravljeno da može svako otvori da nalog na bilo kom Wiki projektu? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:55, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

-{}-Uredi

Ovakve oznake se koriste ovde samo u šablonima, u člancima nemaju efekta. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:39, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Samo da ti kažem jer sa prenosio članak r-oznake. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 19:47, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

KolegaUredi

Ima zadnjih par mjeseci da se pojavi tako nekakav korisnik koji stvara probleme, veće ili manje, ovisi. Idem ja do te jedne granice, onda je gotovo. Sad je došao do te granice i upozoren je. Dalje je sve na njemu. Zahvaljujem na obavijesti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:17, 15 srpanj-јул 2012 (CEST)

Imena u originaluUredi

Bolje je preusmjeravati na izvorna imena, jer je pitanje kako će se ime pročitati fonetski ("Charles" se drukčije izgovara na engleskom i francuskom). --OC Ripper (razgovor) 14:41, 16 srpanj-јул 2012 (CEST)

Upravo tako. Fonetski ispisana imena se preusmjeravaju na članke s izvornim imenima. --OC Ripper (razgovor) 14:50, 16 srpanj-јул 2012 (CEST)

KolegaUredi

Najsmešniji su mi njegovi meta pokušaji da mu se odblokira IP adresa :)--Rjecina2 (razgovor) 14:42, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

MailUredi

Mail je poslan prije mjesec dana, ako se dobro sjećam datuma. Vidio sam ga tek sada i moram se iskreno ispričati jer naprosto ovaj wiki mail nije moj primarni i nisam ga jako dugo pogledao. Slažem se sa svima, a prema nedavnim mojim reakcijama, možeš vidjeti kakvo je stanje :) Još jednom, moje isprike :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:27, 30 avgust-коловоз 2012 (CEST)