Pozdrav, Vrtleska225! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

-- Dcirovic (razgovor) 18:42, 13 april-травањ 2015 (CEST)

ČlanciUredi

Poštovani/a Vrtleska225. Pošto ste novi, zamolio bih vas da sa oprezom kopirate članke sa Hrvatske i/ili Srpske Wikipedije, naročito onih nacionalističke tematike, pošto su skloni pristranostima, a povremeno čak i falsifikatima. Jedan je primjer članak "Zločin u Trusini", koji sadrži nepouzdane izvore sa websitea "Hercegbosna.org", velikohrvatske mariontestke paradžave koja već sama po sebi ne može pretendirati na neutralnost. Predlažem vam da prevodite sa ili barem imate kao uzor članke sa Engleske Wikipedije gdje je strogoća po pitanju prihvatiljivosti i pouzdanosti izvora na maksimalnom nivou (iako ni ta nije baš 100% savršena, ali ipak je za nekoliko razina veća od gore spomenutog primjera). Naravno, tu su i razni akademski izvori koje možete naći na internetu, zatim razni izvještaji UN-a po pitanju neslavnih ratova iz 90-ih, itd.
Drugo što bih vas zamolio je to da, kada stvarate novi članak, stavite Wiki poveznicu na članak na drugom jeziku. Opet na primjeru Trusina, pogledajte lijevo, kliknite "Add links" i pojaviti će se kutija na kojoj piše "Link with page". Zatim upišite npr. "enwiki" i dodajte engleski naziv članka (u ovom slučaju "Trusina killings"). Naravno, to je sada riješeno i ovaj konkretni primjer ne morate, ali ubuduće, probajte stavljati Wiki poveznice na članke na drugim jezicima na Wikipediji. Hvala vam na razumijevanju.--Seiya (razgovor) 12:16, 20 april 2016 (CEST)