Ostavite mi novu poruku klikom ovdje
Arhiv

Arhivi razgovora


Arhiviranje

Vitek popravio sam tvoje arhiviranje korisničke stranice za razgovor sa obzirom da si arhivu premestio u glavni imenski prostor. -- Kolega2357 Razgovor 03:03, 22 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Zamolio bih te ako možeš da se izjasniš ovde. Hvala unapred! -- Kolega2357 Razgovor 03:13, 22 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Hvala

Hvala mnogo na pomoći i nema veze, ionako nije bilo hitno :) --Duma (razgovor) 19:18, 23 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Pokrajine i provincije

Zašto izmjena pokrajina u provincije [1]? Nisam sklon tome jer na sve četiri Wikipedije pokrajina ima prednost, a i enciklopedijski rječnici kao prvi rezultat za pokrajinu daju lokalnu samoupravu, a za provinciju je to tek treće ili četvrto značenje. Provincije bi ostavio samo u evropskim i latinoameričkim katoličkim zemljama, tamo se tradicionalno tako naziva, ali Turska je nešto drugo. --Orijentolog (razgovor) 10:27, 10 rujan-септембар 2013 (CEST)

P.S. Ili eventualno vilajet. Isto tako, umjesto npr. Izmir (pokrajina) stavio bi Izmirska pokrajina ili Izmirski vilajet. Ovo je samo dobronamjerna primjedba, samo ti radi i kasnije se eventualno da promijeniti, budeš li se složio mogu sve obaviti i sam. --Orijentolog (razgovor) 10:32, 10 rujan-септембар 2013 (CEST)

Znaš što, ti samo lijepo nastavi s radom kako si započeo, nije uopće neki problem da makar privremeno stoji tako. Moja ideja može biti dobra ali potreban je velik rad (promjena ne samo turskih nego i pakistanskih, indonežanskih, itd.), najmanje čitavo popodne prevođenja uz 300 izmjena. Kad uhvatim toliko vremena onda budem sredio sam. --Orijentolog (razgovor) 10:43, 10 rujan-септембар 2013 (CEST)

Šablon naselje i slike

Zamijenio sam iz razloga što sam mislio da je stavljeno zbog pogreške ili neiskustva, nisam uopće gledao tko je ubacio šablon. Slažem se da iz umjetničke perspektive ljepše izgleda, a za to da nije namjenjen za slike ne mogu prigovoriti jer i sam vrlo često koristim šablon Citat knjiga za medijske članke ili dokumente koji naravno nisu knjige. --Orijentolog (razgovor) 12:52, 14 rujan-септембар 2013 (CEST)

Upit

Bok. Možeš li mi se javiti na moj e-mail?--Seiya (razgovor) 15:06, 27 rujan-септембар 2013 (CEST)

Kadija

Možeš na stranici Kadija slobodno pisati. Ja sam sada samo pobrisao redirekt koji je tamo bio, a mogu ako želiš crveni link pobrisat baš sve--Rjecina2 (razgovor) 23:13, 30 rujan-септембар 2013 (CEST)

Ja također glasam za odblokiranje Edgara, ali pod uvjetom da prestane "kontrolirati" i "ispravljati" moje promene kao što je ranije bio kulturno zamoljen.
Također, ako nije problem zamolio bi da me se ne stavlja u isti koš s Edgarom pošto ja ne "proveram" ono što on piše. Kada jedan korisnik celo vreme napada rad drugoga onda ta dva korisnika nikako ne mogu biti jednaka u krivici ili bilo čemu drugome.
Ovo nije hr wiki, ali će to postati ako bude dopušteno izbacivanje korisnika s wikipedije maltretiranjem.--Rjecina2 (razgovor) 03:33, 4 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Prijedlozi

Kao jednog od suradnika koji su još uvijek navedeni kao aktivni članovi Wikiprojekta države, pozivam te da, sukladno pravilima i praksi, predložiš novu državu za sređivanje nakon što je raniji projekt zaključen. Bilo bi poželjno da, s obzirom na zastupljenost kontinenata, u pitanju bude država iz Europe, Afrike, Oceanije ili Južne Amerike. Prijedlozi se, kao i dosada, daju ovdje. Unaprijed hvala! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:33, 8 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Planine

Mala obavijest: doradio sam šablon za planine, kako izgleda u najispunjenijem slučaju možeš provjeriti u članku Taftan. Neka te ne buni parametar "iso-regija", to je opcionalna i tehnička stvar za koordinate, dakle može i bez toga. Za Aljasku je taj kod US-AK, a ostale možeš iskopati ovdje (po državama). --Orijentolog (razgovor) 22:51, 17 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Hram

Ma sve pet, baš je dobro ispao.--Seiya (razgovor) 19:03, 25 oktobar-листопад 2013 (CEST)

hvala puno kolega :) --Mladifilozof (razgovor) 13:00, 30 oktobar-листопад 2013 (CET)

Malinska

Izvini, samo da čestitam na ovom informativnom članku, lično sam uvek mislio da je Malinska samo još jedna od dosadnih stanica do Cresa, a sad vidim da se o tom gradiću ima još ponešto reći ;) --Igor Windsor (razgovor) 01:32, 2 studeni-новембар 2013 (CET)

Ono od prije

Samo sam htjela da ti kažem da sam razmišljala dosta o onome što sam bila rekla i da sam zaključila da si bio skroz u pravu, ja sam bila previše protektivna, tako da opet izvini. Nadam se da ne zamjeraš. --Duma (razgovor) 18:33, 2 studeni-новембар 2013 (CET)

Mislila sam na ono kada sam se prijavila za admina. --Duma (razgovor) 19:14, 2 studeni-новембар 2013 (CET)

Autonomna regija Tibet

Zdravo Vitek vidim da si poništio moje izmene na ovom članku. Datoteka pod nazivom None ne postoji. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 18:11, 7 studeni-новембар 2013 (CET)

Ploče

Nadam se da ne "ometam" masovnom intervencijom oko ploča. :) Imao sam u planu napraviti ovaj šablon (za rasjede također) još kad sam pisao o potresima, a kad sam vidio da si počeo nizati članke o pločama onda sam odlučio i to srediti, kao i kategoriju Regionalna geologija da ih potrpamo po lokacijama. S obzirom da ne volim filozofirati po SZR, šablone i commonse ubaciti ću sam u sve postojeće članke. --Orijentolog (razgovor) 01:37, 9 studeni-новембар 2013 (CET)

Spojio sam šablone UNESKO kutijica, Infobox World Heritage Site i UNESCO-svjetska baština u jedan unificirani šablon pa sada nije više bitno rabi li se npr. "slika", "image" ili "Image" – rezultat je isti. --Orijentolog (razgovor) 11:10, 12 studeni-новембар 2013 (CET)

Odg: Svaka čast

Hvala Vitek, trudit ću se da svojim prilozima dignem srpsko-hrvatsku wikipediju na nivo koji zaslužuje. Pozdrav u ovoj kasnoj uri, --SadarMoritz (razgovor) 02:04, 28 studeni-новембар 2013 (CET)

Potpora

Hvala na potpori, Vitek, i ti također pišeš odlične članke. Malo sam usporio rad u zadnje vrijeme, ali nije samo zbog hr wiki, nego i zbog nekih drugih stvari. Uglavnom, kada stignem nastaviti ću pisati, pa se nadam da ćemo do veljače 2014. stići do 100.000 članaka.
A što se tiče smislenosti zalaganja za korekcije nepravilnosti hr wiki... To je dvosjekli mač. Ako nema smisla, da li bi onda trebao pisati uopće za jedan projekt kojeg nije briga za greške na jednom svojem ogranku? Ali, što je, tu je, ne bi trebao stoga zanemariti uloženi trud dobrih ljudi ovdje.--Seiya (razgovor) 14:18, 30 studeni-новембар 2013 (CET)

Brzina pisanja

Pozdrav Viteče,

impresioniran sam kojom brzinom pišeš članke. Još nisam shvatio da li ih kopiraš od nekud ili ih sam sastavljaš. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 01:37, 10 decembar-просинац 2013 (CET)

Hvala puno za nagradu. Pozdrav od mene   --Kolega2357 Razgovor 01:56, 10 decembar-просинац 2013 (CET)

Zahvala

Sad sam video nagradu od tebe, hvala mnogo. Moraću i ja da napravim neku pa da udelim. U međuvremenu, keep up the good work.   --Igor Windsor (razgovor) 20:09, 13 decembar-просинац 2013 (CET)

Ispravak netočnog navoda

Članak Opus Dei zapravo nije prepis sa sr.wiki, nego sam preveo deo uvoda tog članka s en.wiki. Nisam preveo ceo taj uvod, zato što se i tamo izgleda uvukao POV (pogledaj samo količinu zakomentiranog teksta). Kako ja nisam stručnjak za tu oblast, pa ne mogu samostalno utvrditi šta je istina, preveo sam samo ono iz uvoda što mi se kao laiku činilo nekontroverznim. Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 11:05, 20 decembar-просинац 2013 (CET)

Zašto bih se ljutio, naprotiv. Članak je sad odličan, čestitke na odličnom poslu. --Igor Windsor (razgovor) 14:53, 22 decembar-просинац 2013 (CET)

Armatoli i Martolozi

Trebalo bi spojiti ova dva članka (v. ovde), a kako si ti autor ovog drugog, možeš li možda, kad nađeš vremena, baciti pogled pa videti šta bi iz onog prvog trebalo prebaciti u drugi? Thanks, --Igor Windsor (razgovor) 21:16, 22 decembar-просинац 2013 (CET)

Vizantijski carevi

Imena vizantijskih careva (i uopšte ličnosti iz vizantijske istorije) kod nas se nikad ne ostavljaju u grčkom originalu, pa se npr. "Janis" u srpskoj varijanti zove "Jovan", a u hrvatskoj "Ivan". Valjalo bi se toga pridržavati. Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 00:02, 12 siječanj-јануар 2014 (CET)

Možda je loše ;) ali to je ustaljena praksa i naše i svetske istoriografije, pa bi je se trebalo pridržavati, nema potrebe sad izmišljati neku našu posebnu politiku, kad je već svetska nauka tu jedinstvena. --Igor Windsor (razgovor) 00:19, 12 siječanj-јануар 2014 (CET)

Predložio sam naslov Ivan IV Laskaris zbog toga što je članak pisan hrvatskim (kako se taj car npr. naziva ovde), ali ako idemo na unificiranje, onda možemo staviti i Jovan, ako ćemo tako nazvati sve članke o vizantijskim ličnostima tog imena. No "Janis" ne može ostati, kažem to najdobronamernije, kao neko ko je dve godine slušao i polagao Istoriju Vizantije i tri godine slušao Vizantijsku i novogrčku filologiju, prosto se Vizantinci tako ne nazivaju kod nas   --Igor Windsor (razgovor) 00:35, 12 siječanj-јануар 2014 (CET)

Ne znam ako je bilo promena u pravilima tokom zadnjih meseci, ali ranije je nepisano pravilo koje se često ignoriralo bilo da se imena istorijskih osoba pišu na sledeći način:
  • 1) Ako je reč o istorijskoj osobi iz istočnoevropskih država onda se imena pišu po srpskohrvatskom jeziku.
  • 2) Ako je riječ o povijesnoj osobi iz drugih europskih država onda se imena pišu po hrvatskosrpskom jeziku.
U ovom slučaju to bi glasilo:
  • 1) Jovan I (latinski Ioannes) za istočnorimskog cara iz 10 veka.
  • 2) Ivan (latinski Ioannes) za zapadnorimskog cara iz 5 stoljeća.
Zahvaljujem se na Vašoj pažnji--Rjecina2 (razgovor) 19:22, 12 siječanj-јануар 2014 (CET)
Znam da je to sranje, ali "ustav wikipedije" kaže da moramo koristiti imena koja su u službenoj akademskoj upotrebi na našem području i to je osnovni problem. Sve drugo spada u Edgarizme to jest pisanje/izmišljanje imena koje mi,a ne stručni izvori smatramo ispravnim.
Ja sam ti napisao svoje mišljenje, a kako će to sve na kraju završiti je za mene potpuno nevažno. Za negdje 30 sati ja ću se povući s wikipedije i nakon toga samo povremeno javljati gledajući u kako se sh wikipedija razvija.
Možda bi bilo najpametnije pokrenuti raspravu wiki zajednice o imenima ??--Rjecina2 (razgovor) 10:57, 15 siječanj-јануар 2014 (CET)

[2] Pozivam te da glasaš ovde. Pozdrav!   --Kolega2357 Razgovor 19:24, 2 februar-вељача 2014 (CET)

Rijeke 2

Sredio sam nanovo šablon za rijeke, ali ovaj put puno temeljitije – {{Infokutija vodotok}}. Ispunjeni primjer imaš na dnu kao pomoć za ubuduće članke.

Nakon promjena ništa nije izgubljeno i mislim da ćeš se složiti da izgleda puno urednije u odnosu na ružni stari šablon, ali u nekim člancima koje smo oboje pisali javlja se mali defekt – ako smo podatke o izvoru ili ušću zasuli s puno slova ili smo lupali <br>, onda se podaci o nadmorskoj visini ili vrsti ušća neće javiti u istoj horizontali. Primjer s defektom:

Izvor               između Monte Borgognonea i Monte
  - aps. visina     Tavole (Toskana)
                    1200 m

Zbog toga kratim opise izvora/ušća da izgledaju normalno tj. ovako:

Izvor               između Monte Borgognonea i Tavole
  - aps. visina     1200 m

Srećom, javlja se kod manjeg broja članaka. --Orijentolog (razgovor) 01:54, 4 februar-вељача 2014 (CET)

Za taj univerztalni sam mislio napraviti nešto imena {{Vslika}}, kao kratica od "Velika slika" ili "Vitekova slika", da je oblikom isti i da sadrži slične parametre (ime=, izvorno_ime=, slika_panorama=, opis_slike=...) samo bez onog geografskog kompasa u pozadini desno. Otkad sam to stavio u šablon {{Naselje}} sad članci kao Karton djeluju zbunjujuće, a da si ga rabio o članku o Alzheimeru ljudi bi mislili da ih zafrkavamo. :) --Orijentolog (razgovor) 21:54, 4 februar-вељача 2014 (CET)

Već sam otvorio, za početak sadrži te gore navedene stvari. Stavio sam je u članak o kartonu, samo zamijeniš na vrhu "Naselje" sa "Vslika" i estetski izgleda isto, samo bez onog kompasa. Znam da redovito koristiš još neke parametre (npr. država i sl.) pa budem i to ubacio. --Orijentolog (razgovor) 22:08, 4 februar-вељача 2014 (CET)

Glasanje

[3], [4] pozivam te glasaš ovde. Hvala u napred. Veliki Pozdrav!   --Kolega2357 Razgovor 23:23, 11 februar-вељача 2014 (CET)

na / u

Primjeti da za vulkane, planine, rijeke i jezera ide "...na Islandu" kod kategorija, kao i kod drugih otoka (Malta, Madagaskar, Jamajka...). --Orijentolog (razgovor) 02:41, 25 februar-вељача 2014 (CET)

Nema problema, samo sam napomenuo jer ja sam napravio nove kategorije i preusmjeravanja, nemam običaj picajzliti na SZR za takve sitnice pa radije obavim sam.

Primjetio si sigurno da često radim neke sitne promjene u člancima koje si pisao, a evo i kratkog objašnjenja gdje i zašto:

  • Često naletim da je referenca odvojena od teksta (...kraj. <ref>) pa je priljubim uz točku (...kraj.<ref>). To je zato što se ponekad zna dogoditi da referenca "propadne" u drugi redak, pogotovo ako je priljubljena uz početnu riječ nove rečenice (...kraj. <ref>Početak...).
  • Isti razlog je i kod velikih brojeva kada se odvajaju bjelinama, npr. kod milijuna (1 000 000) zadnje tri nule često završe u novom retku. Zato stavljam točke i zareze (1,000.000) što je najjednostavniji način, pa sigurno neće "propasti". Četveroznamenkaste brojke mogu se pisati spojeno (2000, 3333...), bez točaka, one idu samo kod peteroznamenkastih ili više.
  • Nemoj se bojati ostaviti prazni razmak između redova, pogotovo iznad odlomaka teksta (== Naslov odlomka ==) što je zapravo svugdje i pravilo: članak će i dalje izgledati isto, a kada se otvori stvara se unutrašnja preglednost. U svim člancima koje si pisao sve je nabijeno (naslovi, šabloni, kategorije) pa se jako teško snalazi. Srećom, Bokica ima bot koji to radi automatski.
  • Naslove odlomaka često skraćujem, npr. "Geografske karakteristike" u jednostavno "Geografija", te da bude u skladu s ostalim kratkim naslovima ("Historija", "Privreda"...). Osim toga, kod rijeka, jezera i drugih vodenih masa bliži je opis "Hidrografija". Posebno dugački primjer je i "Pogledajte i ove stranice", ujedno i imperativ (kao učestali "Vidi još" ili "V. također/takođe") to najčešće kratim u "Veze", "Povezano" ili "Srodno".
  • Kurziv ti je jako čest u člancima i očigledno navika, ali u većini slučajeva nepotreban. Generalno se koristi za ono što se stavlja u navodnike, npr. citate, strane riječi, naslove djela (pjesma, knjiga, komad), itd. Najveća prednost za izbjegavanje kurziva ti je ta što ćeš uštediti vrijeme.

Ovo nemoj shvatiti ni kao kritiku, niti kao nekakvu bitnu preporuku, samo kao objašnjenje zašto radim takve izmjene. Svaka pohvala za nevjerojatno produktivan rad još jednom. :) --Orijentolog (razgovor) 03:58, 25 februar-вељача 2014 (CET)

Pročitaj na pijaci poruku [5].--Soundwaweserb (razgovor) 00:18, 27 februar-вељача 2014 (CET)

Prijedlog

Hello :) Kako si ti naš meštar od geografije, želio sam te upitati bi li imao volje i vremena da u svom karakteristično kvalitetnom stilu napišeš nešto o Ballaratu i Port Arthuru? Članci su mi na listi za Wikiprojekt i eventualno bi ih napisao ja, ali kako sam uvjeren u to da bi ti odradio bolji posao, htio sam se prvo javiti tebi :) Seiya je već pomogao oko filmova, što je njegovo područje, pa sam mislio da bi možda i ti imao volje za ova dva grada. Pozdrav! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:58, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Veliko hvala! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:05, 30 ožujak-март 2014 (CET)

Petokraka

Komentar o petokraki, Hrvatskoj i možda šire--Rjecina2 (razgovor) 00:28, 6 april-травањ 2014 (CEST)

Đulići

Ovako? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:02, 9 april-травањ 2014 (CEST)

Skulptori

Mislim da nigdje nisam mijenjao u kipare, samo sam rekategorizirao i kipare i vajare u skulptore. --Orijentolog (razgovor) 00:55, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Naslovi filma

Ja se slažem. I ja sam predložio da se Okus trešnje nazove po nazivu koji je bar donekle prepoznatljiv (engleski, ako ne ide barem sh jezik). A da ne spominjem da bi bilo praktično kada bi se koristili nazivi koji su identični i u hrvatskom i srbijanskom prostoru. Porazgovarajte sa Orijentologom, možda se postigne nekakav kompromis, jer je i on zagovarao originalni naslov filmova [6].--Seiya (razgovor) 15:30, 25 april-травањ 2014 (CEST)

I ja se slažem, samo prije premještanja čekam suglasnost nekog od admina. Ostavio sam komentar na razgovoru kategorije {{kat:|Iranski filmovi}}. --Orijentolog (razgovor) 10:10, 26 april-травањ 2014 (CEST)

Friedrich

Je li to to? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:44, 1 svibanj-мај 2014 (CEST)

Savjet za rijeke

U slučaju da budeš pisao nove članke o rijekama, najbolje je da koristiš ovaj prazni šablon (skroz lijevo), a pomoći ti može i donji ispunjeni primjer. Nije nikakva greška što se za rijeku Mirnu koristio prazni šablon sa hr.wiki, to sam ukomponirao u naš šablon za brzo prebacivanje i izgled će biti isti, stvar je u tome da ako rabiš taj sa hr.wiki za nove članke onda ih društvo sa starog projekta može prekopirati u 2-3 sekunde (naš šablon sadrži i njihove parametre, ali njihov ne i naše). --Orijentolog (razgovor) 19:16, 11 svibanj-мај 2014 (CEST)

Brisanje

Ovako? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:36, 11 svibanj-мај 2014 (CEST)

A sada? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:41, 11 svibanj-мај 2014 (CEST)


Molbe

Što se zaključavanja tiče, to je urađeno. Hvala što si ukazao na to. Što se brisanja tiče, da mi se ne bi desio problem kao i prošli put, radije budem pitao. Dakle, treba li glavni članak biti Bistrica ob Sotli, Bistrica ob Sotli (općina) ili Bistrica ob Sotli (grad), odnosno kad mi kažeš koji je od ova tri, da li ostala dva treba oba izbrisati ili vršiti preusmjerenja? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:37, 24 svibanj-мај 2014 (CEST)

Ovako? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:39, 24 svibanj-мај 2014 (CEST)

E-mail

Pozdrav Vitek,

imaš E-mail od mene.--Dean72 (razgovor) 01:42, 26 jul-српањ 2014 (CEST)

Živ!

Drago mi je da vidim da si aktivan/živ, nakon dva mjeseca bez doprinosa čovjeku svašta padne na pamet. --Orijentolog (razgovor) 03:01, 26 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Abu Zabi

Izmjenu kojom se Abu Zabi mijenja u Abu Dabi sam vratio jer u članku Perzijski zaljev sam sve fonetizirao, tako da se ne radi o nikakvoj grešci. Abu Zabi svakako je bliže našem izgovoru. Trebati ćemo srediti emirate i gradove jer vidim da si imenima gradova zapravo naslovljavao emirate, iako zapravo treba obrnuto (otprilike isto bi bilo da članak naslov Zagreb govori o županiji, a Zagreb (grad) o gradu). Tako je i na arapskom: أبوظبي (Abu Zabi) za grad, a إمارة أبو ظبي (Imarat Abu Zabi) za emirat. U dvama naslovima slobodno možeš ostaviti Abu Dabi, to nije greška, kao što ne bi bila ni Abu Dhabi. Te stvari su pitanje jezičnih konvencija ili službenih transkripcija odnosno transliteracija, a Emirati se vode engleskom kao i svaka država s postkolonijalnom baštinom. Kad se radi o člancima s tematikom dvije suvremene arapske države s različitim tradicijama pisanja imena, npr. engleskim i francuskim, onda dolazi do smutnje jer praktički isto arapsko osobno ime "moraš" pisati na dva načina. Npr. Muhammad iz Iraka ratovao s Englezima protiv profrancuskih sirijskih Arapa na čelu s Mahometom (zapravo, radi se o dva Muhameda). Još kad se radi o primjerice Kurdistanu gdje se miješaju turske, perzijske, kurdske, arapsko-engleske i arapsko-francuske verzije, uz ona tupasta lokalna pravila da se prevode osobna imena samo do 1945. (o čemu se trenutno vodi rasprava na pijaci), dolazi do prave noćne more. S problemima takve vrste ima posla i Encyclopaedia of Islam. Iz tih razloga vodim se fonetizacijom svega u zajedničkim člancima, kao što je Perzijski zaljev. Alternativa bi bila da sam anglizirao sve iranske toponime, što je loše jer im to nije službena praksa. --Orijentolog (razgovor) 07:03, 11 rujan-септембар 2014 (CEST)

OK, kad uhvatim vremena onda budem sredio usklađivanje gradova i emirata (zajedno s člancima koji vode k njima), nije problem. Zato nisam rekao "trebat ćeš srediti", nego "trebati ćemo srediti" što je nekakav eufemizam za "srediti ću sam", jer znaš da ne volim zafrkavati vrijedne suradnike oko sitnica kao što je bilo na nekim starijim, zaboravljenim projektima. Da napomenem usput, dok si se odmarao sredio sam Infokutiju vodopad i stavio je u sve vodopade o kojima si pisao. Sumnjam da će biti korisna za sređivanje UAE, al' eto čisto da znaš za ubuduće. :) --Orijentolog (razgovor) 14:09, 11 rujan-септембар 2014 (CEST)
Ne boj se, jedan po jedan. :) --Orijentolog (razgovor) 01:59, 22 rujan-септембар 2014 (CEST)
Eto vidiš, tek nakon osam sati sređivanja je više-manje sve gotovo. Od fonetizacije, preusmjeravanja, stilizacije i unutarnjih veza do faktografskih ispravaka (metri i kilometri kvadratni, miješanje umjetnih otočnih palmi s arhipelagom i sl.). --Orijentolog (razgovor) 11:06, 22 rujan-септембар 2014 (CEST)
Adžman je po naški, a nađe se i preko preusmjeravanja tako da nema panike. Uz natuknicu ipak engleski nema što raditi jer nije službeni u tim zemljama. --Orijentolog (razgovor) 21:41, 22 rujan-септембар 2014 (CEST)
Onda može i ovako. --Orijentolog (razgovor) 22:38, 22 rujan-септембар 2014 (CEST)
Ne, Engleze nema smisla spominjati (osim kad je npr. Indija u igri gdje je službeni), eventualno transkripcijski/transliteracijski sistem i to je to. Između ostalog, Ajman ne pišu samo Englezi nego i više desetaka drugih jezika koji nemaju "dž". Do takve verzije se dakle može doći i preusmjeravanjima, i alternativnim toponimima uz glavni, te preko interwikija. --Orijentolog (razgovor) 23:14, 22 rujan-септембар 2014 (CEST)
Naspavan sam ja. :) Evo ti dva primjera da se slatko nasmiješ za laku noć, na ovoj stranici spominje se "gulfski šeik", a na drugoj "Gulfski zaljev". Prvi je neka agencija "Smart Travel" iliti Pametna putovanja, a drugi ni više ni manje nego sa stranica Ekonomskog fakulteta iz Zagreba. Kad ti svjetski putnici i ekonomski eksperti idu po gulfskoj regiji i traže investicije za RH, mislim da dobro nasmijavaju čak i pustinjske vahabije. --Orijentolog (razgovor) 00:18, 23 rujan-септембар 2014 (CEST)

Zaboravio sam napomenuti – vidim da ti je glavni izvor za puno toga Britannica, a ako si zainteresiran za Encyclopaedia of Islam koja je puno "jača" (npr. nju citiraju akademski radovi, ne i Britannicu koja je razina Wikipedije) – samo kaži. Nije u igri vjersko štivo, religija čini manje od 1/10 materijala, ima naširoko od svakom gradiću od Maroka do Indonezije, zatim historiji, biografijama, običajima, itd. Prema stranicama izdavača vidim da bi puni internetski pristup koštao €21.880, ali kada je vrijedni kolega u pitanju, možemo to zaokružiti na zadnju znamenku. :) --Orijentolog (razgovor) 17:01, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

OK, možeš li ostaviti email pa da se pošalje preko PDF-a? Za "engleske" nazive nema frke, to se može srediti ovako:

  • Abu Dabi ili Abu Zabi (arap. أبو ظبي, ili Abu Dhabi, dosl. otac gazele)
  • Abu Dabi, Abu Zabi ili Abu Dhabi (arap. أبو ظبي, dosl. otac gazele)

Ne kažem da sam protiv stavljanja engleske verzije, nego samo kratica "engl." i slično kad je to već nepisano pravilo svugdje gdje nije službeni jezik. Usput, za Dom lordova imaš {{Infokutija parlament}}, kao npr. u članku Parlament Irana. --Orijentolog (razgovor) 18:51, 30 rujan-септембар 2014 (CEST)

Jesi primio tom? --Orijentolog (razgovor) 05:18, 10 oktobar-листопад 2014 (CEST)

RE: Gavrilović d.o.o.‎

Bok Vitek!

Hvala lijepa na pohvali. Kada ga završim biti će to članak sa glavom i repom bez skrivanja istinite povijesti poduzeća. Pozdrav, --SadarMoritz 02:02, 15 rujan-септембар 2014 (CEST)

Kraljevi

Sređeno, a ubrzo ćeš dobiti i pomoć vezanu uz "moje" Francuze ;) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:39, 9 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Bok, evo samo da ti se javim, vidim da si se pozabavio britanskim vladarima pa da te napomenem kako smo Ripper i ja još kad sam popravljao kaos kod francuskih vladara dogovorili da vladari, gdje nije drugačije uvriježeno (tipa Aleksandar I Karađorđević) idu u formi "od [genitiv zemlje]", a ne u formi posvojnog pridjeva pa čisto kad budeš radio dalje da vodiš računa o tome :) Nadam se da nije problem. :) LP --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:55, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
A u čemu je sada točno problem? Mislim, povijest izmjena mi pokazuje da Dcirovic više, nakon što sam ja prebacio članak na latinicu, nije dirao članak... izmjene su ta moja, Orijentologova i dvije tvoje... e sada, možda je neka botovska pa mi je promakli, ali čisto da vidim točno o čemu je stvar - što je točno uklonjeno? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:10, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Ni meni on nije uvijek najjasniji. S obzirom na sve, ja sam zasad uklonio taj link na članak na ćirilici. Uvijek se kasnije može dodati, to nije problem. Za sada, ako on već nema namjeru da taj članak stoji, a tebi ne odgovara, preporučujem da se prosto time više ne baviš i da stoji status quo. Mislim da nema potrebe nervirati se oko toga :) ;) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:47, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Emirati

Ne Viteče, nikakav "vi" nego samo "ti", jer s obzirom na godine može samo obrnuto. :) Nisam zaboravio, kao što nisam zaboravio ni na preusmjerenja Fujairah i Ajman koja trenutno vode na emirate umjesto gradova, samo što sam vrijeme trenutno posvetio sređivanju drugih stvari i bilo bi bezobrazno da tražim od tebe da ih napišeš. Imaš moje obećanje da ću ih sam srediti. Usput, imam problem s jednim volumenom EI i ako ga ne uspijem srediti večeras onda ćeš dobiti "samo" ostalih deset. --Orijentolog (razgovor) 02:12, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)

Morati ću naći neku alternativu za slanje knjiga jer onaj sistem preko emaila je užasan, prvo čekaš minutama da uploada a onda se jednostavno "izgubi", totalno smeće. Bolje vijesti su da sam jučer sredio šablon {{Infokutija jezero}} na sličan način kao vodotoke i vodopade, nadam se da si zadovoljan, vidi npr. članak Alaotra. --Orijentolog (razgovor) 07:50, 2 студени-novembar 2014 (CET)

Polako, četiri članka (tu su još i Ras al-Kajma i Um al-Kuvain) o sporednim emiratskim gradovima nisu nekakav prioritet. Trenutačno sređivanje infokutija, reorganizacija kategorija i unos manjih članaka, neovisno kako zahtjevno izgledali, zapravo mi dođu kao "odmor" od ozbiljnijih članaka na kojima radim jer najmanje tri takva trebala bi sadržajem biti među 10 najvećih na projektu. Ukoliko želim o emiratskim gradovima napisati nešto više od začetka s par rečenica, trebao bi otvarati dodatne dokumente po kompjuteru što je tehnički prilično komplicirano jer postojeća situacija zbog ovih pet je već kaotična i često mi se ruše programi. --Orijentolog (razgovor) 04:52, 4 студени-novembar 2014 (CET)

Staro Nagoričano

Mislim da je ispravnije Nagoričano, a članak je već vezan uz Wikidatu. Ukoliko netko ima primjedbi, ispravit ćemo. --OC Ripper (razgovor) 15:42, 6 студени-novembar 2014 (CET)

OK. Ako kažeš da treba "Staro Nagoričane", onda ćemo preimenovati. Ako se netko bude bunio, o tome ćemo raspraviti na stranici za izvor članka. --OC Ripper (razgovor) 10:31, 17 студени-novembar 2014 (CET)

Geografski alati

Zalijepio sam ti {{Geografski alati}} na korisnički stranicu (kao i sebi), tako da se ubuduće pri pisanju novih članaka o jezerima, vodotocima ili vodopadima brzo i jednostavno, uz pomoć samo dva klika, može iskopirati prazna infokutija. Stavio sam i riješene primjere za lakše snalaženje. Na izradu me navelo to što vidim da i dalje umjesto lokalnih infokutija koriste one s hrvatske Wikipedije (npr. članak Polskava) što nije dobro iz razloga objašnjenih ovdje. --Orijentolog (razgovor) 02:23, 18 студени-novembar 2014 (CET)

Englezi

Čisto pitanje - zašto ovi čudni Edwardi nisu "od Engleske", a James, primjerice je? Vidio sam da si prebacivao, a ovo "od XY" je dogovoreno kao standard pa čisto da provjerim što je u pitanju :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:05, 22 студени-novembar 2014 (CET)

Aha, uredu onda. Budem provjerio s njim! Hvala! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:28, 22 студени-novembar 2014 (CET)

Škotska

Pretpostavljam da je sada uredu? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:10, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

Sređeno :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:09, 16 decembar-просинац 2014 (CET)

Škotske slike za infokutiju

Nešto sam malo petljao oko toga. Izgleda da infokutija ima problema prepoznati parametre za Škotsku (za razliku od onih za Englesku). Pokušat ću nešto učiniti, ali sumnjam da će to biti previše brzo. --OC Ripper (razgovor) 09:58, 24 decembar-просинац 2014 (CET)

Članak

Očigledno je da postoji problem oko sadržaja i vaših mišljenja u samom članku, što je potpuno uredu i legitimno. No, volio bih samo napomenuti kako za to postoje odgovarajuća mjesta i kako je rasprava oko sadržaja određenog članka off-topic u odnosu na glasovanje za oduzimanje ovlasti. Došlo je do nepotrebnog optuživanja i konflikta kojemu nije mjesto ne tamo, nego na Wiki. Uz to, tamo se glasuje o Rječini i o njegovoj zlouporabi ovlasti u slučaju Seiya et al. tako da nema potrebe za isticanje i spominjanje nesporazuma s ostalim korisnicima. Sve u svemu, Ripper je sada izmijenio članak i referencirao neutralniju tvrdnju pa mislim da nema daljnje potrebe da se raspravlja o situaciji. Obje strane su, vjerujem, dobile pravednu kokluziju :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:42, 6 januar-сијечањ 2015 (CET)

greške

Vitek znaš moje razmišljanje o sadašnjim događajima je vrlo jednostavno i ono glasi: Niti jedna država nema pravo oboriti vladu druge države i niti jedna država nema pravo napasti drugu državu.

Ja i ti smo oboje stariji tako da znamo kako mediji funkcioniraju. Pišem ti ovdje samo da ti kažem da sam uvijek otvoren za sugestije po pitanju mojih grešaka u tekstovima o strane tebe, Ivana, Orijentologa, Rippera i tako dalje i tako dalje.

Neki stalno stalno rade činjenične greške pa se na njih više ne obaziru dok mene i neka najmanja greškica užasno nervira pa sam zahvalan kada mi se na njih ukaže.--Rjecina2 (razgovor) 11:34, 18 januar-сијечањ 2015 (CET)

Šablon

Zdravo! Vidio sam da si napisao članak o pravnom propis i stavio generički šablon pa sam ti htio samo ukazati na ovo :) Korisna stvarčica pa baci oko u neki od članaka gdje se koristi na kod za korištenje i dodaj :) Pozdrav --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:02, 19 januar-сијечањ 2015 (CET)

Članak

Bok! Kako si se, vidim, uhvatio Škotske u posljednje vrijeme (i na tome ti svaka čast!), zanimalo me bi li imao volje napisati ovaj članak - Alexander Selkirk. Naime, iskočio je sada na godišnjicama pa da nam ne stoji crveno kad već ima netko tko je zainteresiran za tematiku? :) Unaprijed hvala --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:45, 4 februar-вељача 2015 (CET)

Ma dobro, nema žurbe, sljedeći 2. veljače nam je tek dogodine, ali čisto da se možemo pohvaliti da imamo i tog čudnog tipa pokrivenog. Hvala! :) Što se članka tiče, bacio sam oko, ali kako se ne razumijem pretjerano u tu materiju, odnosno o tome znam toliko da se to i dogodilo, ali pod kojim uvjetima i kako ne, nisam se htio petljati. Svakako, bilo kakve izmjene na članku koje će svemu tome dati jednu širu, sveobuhvatniju i objektivniju perspektivu su dobrodošle i slažem se, ako je stanje članka doista takvo, da jednostrano blaćenje jedne strane nije dozvoljeno, no ponavljam, ne poznajem materiju dovoljno da bih se upleo s nekakvim autoritetom. Nadam se samo da neće doći do novog konflikta sada kada se situacija smirila; to nam apsolutno nije potrebno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:15, 4 februar-вељача 2015 (CET)

Italijanski gradovi

Avellino je najnoviji primjer onog o čemu si nedavno pisao, Dcirovicev bot izbio ga je s interwikija i zamijenio neusporedivo lošijim člančićem na ćirilici. Kad uhvatiš vremena provjeri malo svoje članke o italijanskim gradovima jer tko zna kolika još šteta postoji uokolo. --Orijentolog (razgovor) 19:50, 7 mart-ожујак 2015 (CET)

Nije bilo slike pa sam maknuo jer puni kategoriju "stranica s nepostojećim slikama". --Orijentolog (razgovor) 04:04, 19 mart-ожујак 2015 (CET)
Neka radije ostane forma Univerzitet u... zbog ujednačenosti, pogledaj moju staru poruku Mirku oko tog slučaja. --Orijentolog (razgovor) 03:38, 30 mart-ожујак 2015 (CEST)
Nije to problem, u kategorijama će biti uredno poslagano ako staviš ključ (...|London), dok će tražilica naći ako staviš preusmjeravanje. U ovom konkretnom slučaju napravio sam ih 6-7 i na svaku varijantu vodi neki članak. --Orijentolog (razgovor) 11:32, 30 mart-ожујак 2015 (CEST)
Za univerzitete koristi Infokutija univerzitet → Upotreba → Latinična ijekavica, vidim da kopiraš neki stari srpski šablon zbog kojeg ti se javlja ekavica (predsednik, sedište), dok ti je tekst na ijekavici pa nastaje miješanje. --Orijentolog (razgovor) 22:46, 6 april-травањ 2015 (CEST)
Eto sad znaš. :) I ne samo to, sredio sam unutra sistem da ako ti se ne da trošiti vrijeme na ispunjavanje, možeš samo napraviti copy-paste infokutiju s engleskog članka i izgledati će isto, evo vidi desno:
Samo par izmjena tj. prijevoda unutra i riješena stvar. Nitko ti neće zamjeriti da si "lijen" što ideš na taj način, brzina se cijeni. ;) --Orijentolog (razgovor) 23:09, 6 april-травањ 2015 (CEST)
Neće stalno čučati jer sam maknuo, to je bila samo privremena prezentacija da skužiš o čemu pričam. Crvene stvari se lako promijene, ili napišu. --Orijentolog (razgovor) 00:17, 7 april-травањ 2015 (CEST)

Re:Tumulus

Pozdrav Vitek,

u potpunosti si u pravu. Ja se ispričavam na kaosu kojeg sam proizveo. Vjeruj mi nije bilo u tome zle namjere, htio sam samo nadopuniti članke materijalom sa hr.wiki. Zbog prirode posla kojeg radim, postoje dani kad sam vrlo umoran i tada nisam u stanju nešto suvislo pisati ni prevoditi, pa te dane iskoristim za mehaničko prebacivanje članaka s drugih projekata. Postoje pak dani kad sam odmoren, pa te dane iskoristim pisanje ili prevođenje članaka s engleskog [7], [8], [9].

S obećanjem da ću biti pažljiviji ubuduće, ispričavam se još jednom. Lijep pozdrav.--Wolmar (razgovor) 15:09, 24 mart-ожујак 2015 (CET)

Sveučilišta

Zdravo, Viteče!  

Vidim da švrljaš po – da izbjegnem mrzak srbizam iz naslova – univerzitetima.   Što ćeš kada su mi draže riječi iz zapadnog uljudbenog kruga, a ne tu neki kalkovi na tragu grštine i bizanštine.   Naime, pažnju mi je privuklo ovo jer bi bolje bilo ime univerziteta prevesti s Yaleov univerzitet (usp. Harvardov univerzitet). Naime, ovaj univerzitet dobio je ime po Elihuu Yaleu. Možeš Yale University (engl.) usporediti s npr. Masaryk University (engl.; češ. Masarykova univerzita). Uočavaš li sintaksu u engleskom (germanskom) i češkom (slavenskom) jeziku? Imaš takvih univerziteta koliko hoćeš, npr. Humboldtov univerzitet u Berlinu, Goetheov univerzitet u Frankfurtu, Karlov univerzitet u Pragu... a po sličnu se obrascu imenuju i neke druge ustanove poput Konfucijeva instituta u Zagrebu. Kada su eponimi višerječni, onda se obično prevodi genitivom, npr. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jest the Josip Juraj Strossmayer University of Osijek. Odlučio sam izraditi listu svih (za sada barem javnih) univerziteta u svijetu pa baci oko ako imaš kakvu dvojbu oko naziva.   Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 15:46, 7. travnja 2015. (CET)

Re: Mislim da me nisi shvatio. Naravno da bi trebalo slijediti obrazac Univerzitet u (ime naselja) u većini slučajeva, ne uvijek, kao što pišeš. Svjestan sam i činjenice da neki američki univerziteti u svojem imenu imaju ime naselja tek kao brend (mada su tijekom svoje povijesti bili smješteni u tom naselju), no to ne znači da bi se trebalo odustati od preporučena obrasca prevođenja. (Pisanje od Londona nije sintaktički prihvatljivo.) Yaleov univerzitet nije ništa bedastiji od npr. Masarykova univerziteta. Da se htjelo, moglo se i osječko sveučilište imenovati Strossmayerovim sveučilištem u Osijeku. Nije da je sadašnje ime neobično, ali je prilično kobasičasto što svjedoči i često inicijaliziranje njegova imena u Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku. Slažem se s tobom da bi trebalo što više, po mogućnosti sve, prevoditi s engleskog po principu reciprociteta. Ako mogu oni, zašto ne bi i mi?  

Re: Munjo, Vitek je vjerujem samo bio vrckast.   Fonetski bi bilo Jejlov univerzitet jer se čovjek zvao Elihu Yale [ˈɛləhu ˈjeɪl].   --Conquistador (razgovor) 16:08, 8. travnja 2015. (CET)

Metropola

Pozdrav korisniče Vitek. Ovo je prebacivanje mojih doprinosa sa bs.wiki, koji su uglavnom prijevod sa en i de wiki. Slobodno popravi šta misliš da treba. --Munja-x86 (razgovor) 12:43, 18 maj-свибањ 2015 (CEST)

Redoubt

Korigovao sam pozicuju članka Planina Redoubt u kategorijama o planinama. --Dcirovic (razgovor) 01:27, 28 maj-свибањ 2015 (CEST)

Autoputevi

Evo ispravio sam sve o autoputevima ali tu mnogo veci problem sto ne postoji sablon za te clanke i zato se to desilo. Program za bota to ne vidi kao sablon vec kao tekst. Ako negde jos ima ti samo javi meni da to ispravim.   --Kolega2357 (razgovor) 10:49, 3 jun-липањ 2015 (CEST)

Odgovor

Očemu vi pričate kakva podbadanja? Umesto da mi se zahvalite što sam ostavio priznanje na pijaci za rad urednika, vi pričate o nekakvim podbadanjima baš svašta.--Red Comrade (razgovor) 14:42, 3 jun-липањ 2015 (CEST)

Portico

Postojala je svojevremeno greška u kodu koja je pojedinim slučajevima uzrokovala nepoželjne zamene postojećih interviki linkova. Ta greška je korigovana u kodu, međutim izvestan broj razvrstavanja je i dalje pogrešno povezan.

Nazivi mesta i ostali podaci su preuzeti iz izvora navedenog u članku, i.e. tabelarni podaci su transfirmisani u članke. Taj izvor ne navodi frazione kao zasebno polje ili atribut. --Dcirovic (razgovor) 03:28, 8 jul-српањ 2015 (CEST)

Oskar

Samo da te pitam, zašto si članak o Oskaru I napisao fonetski (jer švedska Wiki navodi da je Oscar), a ne prema izvorniku, kao ostale švedske vladare? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:55, 6 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Kanali

Čisto da provjerim, jer nisam htio intervenirati bez konzultiranja s tobom, što nije u duhu našeg jezika da opće imenice idu ispred naziva, osim ako naziv nije posvojni pridjev ili načinski prilog? Referiram na ovaj "Saimaa kanal", jer naime, a možda se varam, zato i pitam, u duhu našeg jezika bilo bi "Kanal Saimaa", kao što je i "Obitelj Bonaparte" ili bilo što drugo, osim ako bi se koristio pridjev "Saimski kanal" (ili kako se to već fonetski piše), kada posvojni pridjev ide ispred opće imenice? Mislim, čisto da provjerim :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:57, 27 oktobar-листопад 2015 (CET)

Ma nema nikakvih problema :) Drago mi je da je sve riješeno :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:12, 28 oktobar-листопад 2015 (CET)

Status matičnog wikija

Ovdje u postskriptumu napisao si da želiš promijeniti svoj status tako da ti umjesto hr.wikija matični bude sh.wiki. Možeš li dati link na to gdje si doznao svoj status jer nisam posve siguran na što točno misliš? Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 14:20, 18. novembra 2015. (CET)

Re: Slutio sam da ćeš mi dati ovaj link. Na Meti na Global account information (engl.: informacije o globalnom računu) u tablici List of local accounts (engl.: lista lokalnih računa) katkad se u stupcu Method (engl.: metoda) može naći ikona kućice nazvana home wiki (engl.: početni wiki) koja sadrži opis: This is the wiki at which the account was initially merged. Note that it may differ from the real home wiki of that user. (engl.: Ovo je wiki na kojem je račun bio inicijalno spojen. Imajte na umu da se može razlikovati od stvarnog početnog wikija korisnika.). Ispričavam se što sam zakrčio prethodne retke prijevodima, ali morao sam to napraviti zbog dva razloga: (1) da pojasnim o čemu je ovdje riječ i što je početni wiki i (2) da se korisnik ne dovede u zabludu čitanjem eventualno manjkavih prijevoda interfacea. Dakle, home wiki znači da je korisnik izvršio na tom wikiju unifikaciju svojih lokalnih računa u globalni račun. Ništa više i ništa manje. Riječ je o identifikacijskom upisu o korisniku koji se nalazi u bazi podataka. Računi stvoreni poslije implementacije SUL-a (engl. single user login: jedinstvena prijava korisnika) umjesto ikone kućice i početnog wikija obično imaju zelenu kružnu oznaku s križem nazvanu new account (engl.: novi račun) i opisom Indicates that the global account was created automatically when that local account was created. (engl.: Označava da je globalni račun automatski stvoren kad je stvoren lokalni račun.). Stoga ikonu kućice i početni wiki ne treba čitati u tvojem (i mojem) slučaju kao da je hr.wikipedia.org tvoj (i moj) »matični wiki« ili »wiki korisnički status«, već samo da si na tom wikiju izvršio unifikaciju lokalnih računa u globalni račun. Osim toga, on govori i to da su ovi računi stariji od implementacije SUL-a na projektima Wikimedije. Noviji računi, ponavljam, obično nemaju naznaku metode stvaranja globalnog računa kao početni wiki, već kao novi račun (usp. prije i poslije SUL-a). Sad kad sam to pojasnio, onda mogu odgovoriti i na tvoj postskriptum. Teoretski je moguće izmijeniti početni wiki, ali to mogu napraviti samo korisnici s jako velikim ovlastima (v. Changing the SUL home wiki). No s obzirom na sve prethodno, pitanje je koliko sve to ima potrebe i smisla.

P. S. Nema potrebe za persiranjem. Slobodno možemo i na ti. :) --Conquistador (razgovor) 00:02, 19. novembra 2015. (CET)

Medalja

Bok Vitek. Puno ti hvala na dodijeljenoj medalji, puno znači. Pozdrav, --SadarMoritz 22:58, 26 januar-сијечањ 2016 (CET)

Hvala

Zdravo, Vitek! Hvala ti na medalji iako nisam nešto previše doprinio SHW-u. Barem ne još. :) --Conquistador (razgovor) 23:52, 28. januara 2016. (CET)

Terme

Je li ovako uredu? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:52, 8 februar-вељача 2016 (CET)

Budi obazriv sa sablonima za italijanske provincije sredjujem ih botovski pa tako da ne pogresim slucajno. --Kolega2357 (razgovor) 02:38, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

Da bi se to premestilo treba da se obrisu preusmerenja a ja nemam administratorska prava da obrisem preusmerenja. --Kolega2357 (razgovor) 02:56, 3 mart 2016 (CET)Odgovori

[10] Ovakve stvari ce se uraditi botovski na svim clancima. --Kolega2357 (razgovor) 00:45, 4 mart 2016 (CET)Odgovori

Tolna

Postoji li kakav problem s tom županijom? Korisnik je napravio debelo s*anje svojim kopitanjem pa je vrlo lako moguće da je uradio nekakve duplikate. Ako što treba korigirati, javi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:37, 29 april 2016 (CEST)Odgovori

Madjarske zupanije

Evo prebacio sam sve clanke nadam se da je sada uredu ako ima jos sta ti samo javi. Pozdrav! --Kolega2357 (razgovor) 02:22, 17 juni 2016 (CEST)Odgovori

Gradovi

Urađeno :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:19, 17 juni 2016 (CEST)Odgovori

Grofovije

U tekstu, naslovima članaka i ostalom treba biti grofovija, a ne "county". Nije u pitanju primarno značenje nego vjerojatno jedino, jer nigdje još nisam vidio tekst u kojem se rabi "county". Zbog toga, sadržaj članaka County treba uklopiti u Grofoviju. Stvarno mi nije jasno gdje si ti to vidio i kako je uopće moguće da si išao na tu pogrešnu varijantu kad se u primarnom članku, kategoriji i šablonu već koristi termin grofovija. Sad imamo pedesetak članaka s pogrešnom terminologijom. --Orijentolog (razgovor) 00:49, 7 novembar 2016 (CET)Odgovori

Jesam nešto, muka mi je da nakon svog mukotrpnog truda tražim od tebe da još i ispravljaš sve, ali dobro da znaš za ubuduće dopune i nove članke. Ne moraš mi napominjati koliko si napravio jer sve mi je to jako poznato, mislim da ti nije promakla niti jedna prvostepenska administrativna podjela od Zapadne Evrope do Arabije. Međutim, pošto na Wikipediji ne postoji adekvatna dijamantna nagrada, niti imam financija da naručim lijevanje biste u zlatu, morat ću se zadovoljiti samo ovim sitnim opaskama po SZR. ;) --Orijentolog (razgovor) 01:52, 8 novembar 2016 (CET)Odgovori

Gradovi

Mislim da je to to :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:59, 14 novembar 2016 (CET)Odgovori

Re: Stratford-upon-Avon

Re: Zdravo, Vitek. Ako je članak donesen s izvornim (latiničnim) pisanjem stranih imena, nastojim da u definiciji uz stranu lemu stoji i njezin izgovor na pripadnom jeziku. Ipak se ne očekuje da čitalac zna ovaj ili onaj strani jezik i izgovor pojedinih riječi u tom jeziku. Pritom je jedini problem što na srpskohrvatskoj Wikipediji (zasad) ne postoje pomoćne stranice s IPA ključevima za pojedine jezike i što nisu napisane pripadne fonologije, uključujući i onu za srpskohrvatski (doduše, postoji krnji članak izrađen prije godinu dana). Ni članak međunarodni fonetski alfabet nije posve prikladan zbog nedovršenosti. No uz nekoliko klikova čitalac lako dozna kako se koji glas tvori i kako se što izvorno čita. Na engleskoj Wikipediji fonološki članci su ipak prilično dostatno napisani da pomognu čitaocu pri izgovoru stranih riječi.

Što se tiče fonološkog pravopisa, prilagođeno pisanje prema srpskohrvatskom aproksimativnom izgovoru (ovdje: [stratford apon ejvon]) bilo bi Stratford apon Ejvon. Ovaj aproksimativni izgovor valja uzeti s rezervom jer se u srpskohrvatskim izvorima može naći i pravopisni oblik Stretford (s istim izgovorom). Također, uoči da se u serbokroatiziranom obliku Stratford na Ejvonu prijedložni izraz preveo i morfološki prilagodio (engl. upon Avon: na Ejvonu). Transkripcija, odn. fonološko pisanje stranih vlastitih imena toliko je nesistematično da radije pišem izvorno. Hoćemo li William [ˈwɪljəm] pisati kao Viljem (dodatno: Виљем ili Вилјем?), Vilijam ili Vilijem? Na sreću, Shakespeare se uvriježio kao Šekspir (iako bi točnije bilo Šejkspir) s izvedenim oblicima, npr. šekspirovski. Imaš ovdje nešto o tome. S druge strane, premda je transkripcija dosta česta u Srbiji (i Crnoj Gori), ona se ne provodi uvijek (vidi »Brexit i raspad EU«). Pitanje transkripcije, i s time povezano grafije, dosta je karakteristično za istočno područje serbokroatofonije (Srbija i Crna Gora), dok je na zapadu (Hrvatska i Bosna i Hercegovina) to više-manje stavljeno ad acta. Inače, ako je članak donesen s transkribiranim stranim vlastitim imenima (naravno, kroz čitav članak), to ne mijenjam, nego samo uz transkribiranu lemu dopišem njezino izvorno pisanje i izgovor (usp. Donald Trump). Uzevši sve ovo u obzir, mišljenja sam da bi se u glavnim člancima trebalo pisati izvorno, a izvan njih kako tko želi. Pritom svakako izraditi uputnice sa svim potencijalnim transkripcijama na članak određenog vlastitog imena (npr. Viljem Šekspir i Vilijam Šekspir > William Shakespeare). Čitava stvar je inače dosta kompleksna, a ovdje sam u odgovoru pokušao što sažetije prikazati glavninu problema. Ako imaš kakvih dodatnih pitanja, tu sam. :) --Conquistador (razgovor) 13:57, 14. novembra 2016. (CET)

Re: Vitek, imam dojam da nisi shvatio čemu IPA služi. Ona se ne tiče (samo) anglofonskog svemira, nego fonetske notacije, tj. dosljednog i sistematskog načina bilježenja govornih glasova za svaki jezik. Inače, jezici se među sobom razlikuju po fonemskom (fonološkom) inventaru, a onaj engleski je nešto veći od srpskohrvatskog. Zapravo, mnogi jezici imaju fonemski inventar veći od srpskohrvatskog i zbog toga je srpskohrvatska transkripcija gotovo uvijek tek aproksimacija izgovora izvornoga jezika. Zato što je riječ o aproksimaciji, ne postoji jednoznačna transkripcija stranih imena na srpskohrvatski, npr. William se katkad transkribira kao Viljem, katkad kao Vilijam, katkad kao Vilijem. Ili, da uzmem drugi jezik za primjer, capuccino se katkad transkribira kao kapučino, katkad kao kapućino (ova je transkripcija uvriježena u Srbiji), makar se Boccaccio transkribira obično kao Bokačo, premda je riječ o istom fonemu. Na srwikiju, gdje se prednost daje pisanju ćirilicom, transkripcija izaziva dosta rasprava baš zato što je stvar s transkripcijom pomalo kaotična. (Radi sažetosti replike, ne navodim primjere, no mogu ako hoćeš.) Na drugim dvama srpskohrvatskim wikijima, bswikiju i hrwikiju, koji preferiraju pisanje latinicom, ovaj problem gotovo da ne postoji. U BiH i Hrvatskoj gotovo svi pišu strana imena izvorno i transkripcijski problemi su praktično zanemarivi.

Što se tiče srpskohrvatske transkripcije, tj. fonološkog pisanja stranih imena, ona ne odražava izvorni izgovor. Kako bi npr. izgovorio i(li) transkribirao Aulnay-sous-Bois ili Eyjafjallajökull ili Otepää ili bolje da ne pišem dalje? Ukratko, enciklopedija bi trebala donositi fakte, a oni su upravo onakvi kakvi jesu ako su fonetski notirani. Nema drugog načina, a jedino što možeš birati jest koju (ne)ćeš fonetsku notaciju koristiti (međunarodni fonetski alfabet je najprošireniji). No da ne ispadne da je srpskohrvatski pravopis – ne znam, nebeski, božanstven i savršen – baci oko na Ezopovu basnu Sjeverni vjetar i Sunce (enwiki). Možda ćeš početi zamjećivati da sva slova ne zvuče isto ni kad čitaš srpskohrvatski. ;) --Conquistador (razgovor) 19:35, 15. novembra 2016. (CET)

Dodatak: Samo primjera radi, ruska vlastita imena obično se transkribiraju, odnosno serbokroatiziraju, no svatko može uočiti da transkribirana ruska imena na srpskohrvatski ipak ne zvuče onako kako ih rusofoni izgovaraju (usp. Petar Kropotkin, Andrej Saharov, Sankt Peterburg itd.). Nadam se da sam uspio približiti koja je svrha IPA-e. :) --Conquistador (razgovor) 22:22, 15. novembra 2016. (CET)

Re: Vitek, dok se to ne dogodi, tj. dok se sva Wikipedia ne zamijeni zvučnim izdanjem, držim se fonetske notacije na osnovi IPA-e. ;) --Conquistador (razgovor) 00:18, 17. novembra 2016. (CET)

Zamolbice

Bok! :) Ovako, htio sam to uraditi i ranije, ali svaki puta zaboravim pa sam se sada sjetio; naime, imao bih dvije sitne zamolbice za tebe, kad praviš članke o gradovima. Zapravo su to sitnice, tebi ne bi trebale stvarati nikakve probleme, a bile bi od koristi za projekt. Prva je pisanje gradova; naime, ti to trenutno navodiš u formi [DRŽAVA], [GRAD], dok bi, trebalo ići obrnuto, dakle [GRAD], [DRŽAVA]. Sukladno tome, trebalo bi navoditi   Pariz, Francuska ({{flagicon|FRA}} [[Pariz]], [[Francuska]]), a ne kao i dosad   Francuska, Pariz ({{flag|Francuska}} [[Pariz]]).

Druga stvar je pisanje izgovora. Iako se na to referirao i Conquistador ranije, formalno pravilo još uvijek nije doneseno tako da nije problem što ti taj izgovor pišeš po Vuku, ali bih te zamolio da, kada ga navodiš, to radiš ovako: (izgovor: [kroli]), ili, još bolje (izgovor: [kroli]) ({{small|izgovor:}} [kroli]). Dakle, sve ostaje isto, samo to usklađuješ s pravilnom enciklopedijskom praksom, kako se to obično i navodi. Eto, nadam se da neće biti problem! :) Hvala unaprijed i čujemo se! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 03:36, 9 decembar 2016 (CET)Odgovori

Petar Iljič Čajkovski

Iskreno da ti kažem meni su bili najbitniji kategorija {{kat:|Petar Iljič Čajkovski}} i šablon {{Romantizam}}, o ostalom nisam previše razmišljao nego samo udario copy-paste. Brojnost kategorija ne akcentira ništa, puka je slučajnost da imamo tri LGBT kategorije u koje ga se može svrstati, a s obzirom da uistinu spada pod iste, onda ih ne treba micati. Da kojim slučajem imamo i npr. {{kat:|Biografije, Votkinsk}}, {{kat:|Biografije, Sankt Peterburg}} i {{kat:|Biografije, Rusko Carstvo}}, bio bi kategoriziran pod sve tri i ne bi bilo nikakvog razloga da ga se uklanja. Našao sam još jednu: {{kat:|Romantičarski kompozitori}}. Bitno je da se kategorije slažu po važnosti, dakle prvo kompozitor i tek onda ostalo – pamtim da je korisnik Id uistinu volio akcentirati pa je u brojnim člancima nabacivao prvo LGBT kategorije, a zanimanje bi došlo kao sedma ili osma. Opaske izrečene na SRZ stoje jer je došlo do sistematske tematske pristranosti, stoga mi je drago da si sredio članak. Sve napisano o seksualnosti 19. vijeka na mojoj stranici također stoji, a isto se naročito odnosi i na srednji i stari vijek – ovo naglašavam jer zna se na brojnim Wikipedijama desiti da neki srednjovjekovni umjetnici i starovjekovni vladari završe u takvim kategorijama, usprkos tome što suvremeni sociolozi i biografi izričito negiraju te aktivističke glasine. Po meni, nimalo različito ili manje smiješno od nacionalističkog svojatanja Boškovića, Tesle i Andrića. Ne znam samo postoji li neki stručni termin ("biografomanija"?), dobro bi nam došao članak o tom fenomenu. --Orijentolog (razgovor) 08:10, 13 decembar 2016 (CET)Odgovori

P.S. Glede četveroslovnika, ja sam se odavno bio izjasnio protiv te prakse, ali uvažavajući ogroman trud našeg enigmata Belirca – neka (zasad) stoji. Možda se kasnije nađe neko tehničko rješenje za automatsko listanje dvo/tro/četveroslovnika i inog, ili se naprave liste s njima. U tom slučaju sve bi iz članaka bilo maknuto botovima. --Orijentolog (razgovor) 08:17, 13 decembar 2016 (CET)Odgovori

Suita

Jesam dobro shvatio, ili? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:47, 14 decembar 2016 (CET)Odgovori

Ah, ima puno područja na kojima bi ovdje trebalo uraditi temeljitu obnovu, glazba je svakako jedna od njih. Međutim, to bi trebalo raditi kolektivno i organizirano, a, nažalost, mislim da nas je još uvijek, trenutno, premalo za jedan tako opsežan, gotovo sistemski zahvat na određene teme. Ali, vjerujem da bude i to bolje. Svakako, drago mi je da sam pomogao :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:20, 14 decembar 2016 (CET)Odgovori
Nisam to ni sugerirao, ne brinite se kolega :) Ne mislim baš da ljudi s kojima tako dugo surađujem i to jako dobro imaju primitivne svjetonazore :) Ako se iz ijednog mog komentara dalo to iščitati, ispričavam se :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:11, 18 decembar 2016 (CET)Odgovori

Grad

Sredio sam ovo po Vuku, ali mi nije točno jasno što s izvornom? Ja sam sada sredio to na Wikidati, ali nisam trebao ništa brisati. Mislim da si ti to htio? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:35, 7 januar 2017 (CET)Odgovori

Jezik interfejsa

FYI: [11]. --Nemo bis (razgovor) 21:03, 17 januar 2017 (CET)Odgovori

Dodaj komentar @ translatewiki:Thread:Portal_talk:Sh/Language_fallback. --Nemo bis (razgovor) 09:53, 19 januar 2017 (CET)Odgovori

Prevođenje

Zdravo, Vitek! Uvijek se razveselim kad pročitam tvoje komentare. :) No, što se sažetka tiče, nije stvar u tome da bi (od) sada trebali sve prevoditi, nego je stvar u tome da bi trebalo znati prevoditi ako se već prevodi. Ispravljati baš sve manjkavosti na koje naiđem na srpskohrvatskoj Wikipediji premašuje (nažalost) moje kapacitete, pa često ispravim sadržaj samo djelomično u nadi da će se prepoznati smjer kojim bi trebalo ići da enciklopedijski sadržaj učinimo boljim. U svakom slučaju, drago mi je da sam pročitao tvoj komentar. Živio! :) --Conquistador (razgovor) 02:21, 1. marta 2017. (CET)

Re: Prevođenje imena i prezimena daleko je starije od vremena 19. stoljeća i nema, ili barem izvorno nije imalo, veze s iredentizmom i imperijalizmom. Primjeri prevođenja vlastitih imena i prezimena na narodne (nelatinske) jezike do 19. stoljeća više su nego brojni. Dovoljno je pogledati kako se u povijesnim vrelima pisanima narodnim jezikom nazivaju vladari, sveci, učenjaci i druge značajne ličnosti kojima je materinski jezik bio jezik različit od onoga u povijesnom vrelu. Pa i u 19. stoljeću imaš ljude koji, na primjer, kad pišu djela na talijanskom koriste talijanski oblik svojeg imena (usp. Medo Pucić). Otto von Habsburg kad je 1990-ih objavljivao kolumne u Globusu potpisivao se kao Oton Habsburški, a pod tim se imenom može naći i u austrougarskom srpskohrvatskom tisku 1910-ih.

Što se tiče tal. Abbazia i sh. Opatija (pogotovo s domorodačkim, transparentnijim naglaskom Opatȉja), vidi se da su to kognati ili srodne riječi (od lat. abbātia: opatija), pa teško da bi se tu mogao iščitati koji iredentizam ili imperijalizam, ili pak odupiranje njemu, kad ni opatija nije slavenizam. Da je Trst kojim slučajem 1950-ih postao naš (=jugoslavenski), to naš bi nakon 1991. bilo isto što i slovenski. No državnopravni status Trsta, aktualni ili alternativni, ionako nije bitan kad je problem jezični, a ne pravno-politički.

Srednjovjekovni grofovi Devinski (de) nisu imali veze s obitelji Thurn und Taxis, koja pak korijene vuče iz talijanskog Bergama. Suvremeni vojvode Devinski (it) imaju pak veze s posljednjima pa se treći vojvoda Devinski odaziva na ime Carlo Alessandro della Torre e Tasso.

Da zaključim, stvar s imenima je nešto složenija i nešto starija od eventualne iredentističko-imperijalističke priče, a što će se i kako pisati u enciklopediji trebala bi ionako određivati literatura, s naglaskom na onu srpskohrvatsku ako se već razmatra onomastička problematika. ;) --Conquistador (razgovor) 09:47, 7. marta 2017. (CET)

Višeznačne

Piše u šablonu: Ako ste ovdje stigli poveznicom sa druge vikipedijine odrednice, vratite se tamo i promijenite tu poveznicu na jedan od pojmova iz gornje liste --BokicaK (razgovor) 04:02, 25 maj 2017 (CEST)Odgovori

:)

Dragi kolega, prvo da ti čestitam zbog doprinosa vezanih uz kralja Arthura :) Sviđa mi se, zapravo se divim, sistematičnosti takvog pristupa i volji da se nadopune članci. Doista si neophodan suradnik ovog projekta! :) Htio sam te priupitati, s obzirom da je projekt još aktivan, bi li imao volje poplaviti neke venezuelanske gradove? Ne znam koliko volje i vremena imaš, ali ako bi bio voljan, okvirni popis potrebnih je ovdje i malo niže; naravno, nisi ograničen niti vezan ičime, ali ne bi bilo zgorega da barem prvih 10 gradova imamo u plavoj boji. Stigao ili ne, svakako hvala i još jednom - svaka čast! :) --E.A.Poe 01:47, 15 rujan-септембар 2017 (CEST)

Veliko hvala! :))) --E.A.Poe 01:14, 16 rujan-септембар 2017 (CEST)

Škakljivo pitanje

Dao bih odgovor, da znam na što se pitanje konkretno odnosi. --OC Ripper (razgovor) 13:39, 7 mart 2018 (CET)Odgovori

Daj mi neku privatnu e mail adresu da ti objasnim...

--Vitek (razgovor) 15:04, 7 mart 2018 (CET)Odgovori

Izbori i konklave

Oprosti ako sam naglo "uletio". Tvoj članak Izbor za papu 1159. je deveti u nizu Izbora za papu, dakle samo sam uskladio naslov s drugima. Razlog je taj što se do 1274. radilo o izborima, nakon toga o konklavama. Vidi kako je poslagano unutar šablona, prema tom slijedu naslov novog članka trebao bi biti Izbor za papu 1130. Nemoj da te sputava obična promjena naslova, inače takve razlike (izbor i konklava) postoje i na svim drugim projektima. --Orijentolog (razgovor) 13:27, 19 mart 2018 (CET)Odgovori

Npr. razlika za Izbor za papu 1130. vs. Papinska konklava 2013.:

--Orijentolog (razgovor) 13:37, 19 mart 2018 (CET)Odgovori

Honduras

Kolega, bok! Vjerojatno si vidio kako je u tijeku projekt o Hondurasu. Pokrivenost gradova i administrativnih jedinica za tu državu nam je, dakako, mizerna pa sam mislio, ako bi imao vremena i volje, da popuniš malo da se ti gradovi popune? :) Znaš i sam da u tom aspektu radiš najbrže i najbolje članke pa bi pomoć bila i više nego dobrodošla ^^ Unaprijed hvala, čujemo se! --E.A.Poe 16:53, 16 mart 2019 (CET)Odgovori

Koreje

E.A. Poe nije izmislio te kriterije :D Naime, praksa je i pravopisno je ispravnije (radi fonetike i autentičnosti pri prijenosu glasova) da se dalekoistočni nazivi prilikom transkripcije pišu nefonetski, već po posebnim pravilima (npr. ono što je u japanskom jeziku, pri pravilnoj transkripciji, w bi se kod nas pisalo kao v, mada to nije isti glas u japanskom jeziku i oni to ne tretiraju kao naše v, već drugačije). Srećom pa imamo pravila kako se to radi, tako da ta rješenja nisu sporna. Što se Koreje tiče, situacija je utoliko specifična jer imamo dva različita sustava (ne drastično, ali razlikuju se), od kojih svaki vrijedi u drugoj Koreji. U Sjevernoj Koreji, službena je McCune-Reishcauerova transkripcija i uputno je da se sjevernokorejski nazivi tako pišu; u Južnoj Koreji je službena izmijenjena varijanta revidirane romanizacije, tako da je uputno koristiti nju.

Zaključno, nisam ja ništa izmislio ili nametao, naprosto je tako dogovor već par godina, provodi se u praksi, svi su ostali članci sukladno tomu i pravopisno je ispravnije, jer bolje dočarava izvornost izraza :) --E.A.Poe 12:52, 14 rujan-септембар 2019 (CEST)

Pozdrav kolegi

Cijenjeni prijatelju Vitek,

dugo je vremena sazrijevalo i dozrijevalo u meni da se oslobodim tereta i doživim samospoznaju. Robert Blauner je raščlanio Marxovu koncepciju otuđenja na četiri faktora: nemoć, besmisao, izolaciju i samootuđenje.

Sad radim i na srpskohrvatskoj wikipediji i na wikipediji na srpskom jeziku, te nisam ni izbliza naučio sve što bih mogao, tako da prostora za napredak ima.

Lenjinu pripisuju izjavu: »Učiti, učiti i samo učiti!«, a ja se volim šaliti da sam Lenji N. :-) Dugo sam vremena bio i u bijelom, pa sivom štrajku, tako da sam malo i zahrđao. Nema boljeg mjesta za učenje nego na wikipediji.

Pokušao sam popravljati štetu, u najboljoj tradiciji popravljača sistema, a kako reče Conquistador (15. IV 2006): "Treba učiti na tuđim greškama, ne na svojim!"; ipak, mnogo je teže ostvarivo. Postoji i jedan drugi korisnik koji je uvijek izjavljivao da je došao učiti, da ga ne citiram previše (voli Francusku, znat ćeš koji). :-) Sve više smisla imaju njegove izjave. Ovdje sam počeo skupljati neke izjave, trebam ih i dopunjavati.

Bez obzira na neka razmimoilaženja, vjerujem da nikad nismo ni prestali biti kolege na globalnom projektu koji se samo stvara na različitim web-stranicama u okviru iste domene i pod nadzorom Zaklade Wikimedije (WMF). Još se malo prilagođavam srpskohrvatskoj wikipediji, načinima na koje se ovdje radi.

Sve sam bliži mišljenju Midhata Riđanovića o pravopisu, a pogotovo kad vidim neke čudne tendencije na projektu gdje ih dosad nije bilo, gdje bi se prema raznoraznim jezičnim savjetnicima počelo sa trijebljenjem nepoćudnih izraza, tvrdnjam da neke riječi ne pripadaju standardu i jezičnim preferencijama. To je put u propast, što im najbolje mogu svjedočiti oni koji su se okušali u bilo kakvoj borbi s vjetrenjačama oko bilo kakvog "standarda". Mislim da je lako moguće da će jednog dana sve te borbe izgledati smiješno (ako se razvije paleolingvistika), ili će ih proučavati kao primjere upotrebe mrtvog jezika. Žao mi je što zaključujem crnjakom, možda sam veći realist nego što se usuđujem priznati.

Hvala ti za dobrodošlicu, lijepo te i srdačno pozdravljam, -- Несмир Кудилович (разговор) 18,25; четвртак, 26. септембра 2019 (СЕВ)

Nova molbica

Dragi Vitek, vidim da si trenutno u sjevernoj Africi, ali - ako imaš volje i vremena - ima par lokacija po Fidžiju (baci oko na projekt) koje vape za tvojim stručnim iskustvom :) Pa ako stigneš, bit ću jako zahvalan ^^ --E.A.Poe 01:57, 13 decembar 2019 (CET)Odgovori

Translation request

Hello.

Can you translate and upload the article en:Azerbaijan Democratic Republic in Serbo-Croat Wikipedia (and also in Croatian Wikipedia)?

Yours sincerely, Karalainza (razgovor) 21:03, 29 maj 2020 (CEST)Odgovori

Slapovi

Ja sam ubio za slap i slapovi, a ako ima još koji slobodno javi :) --E.A.Poe 11:58, 14 rujan-септембар 2020 (CEST)

Translation request

Hello Vitek! Would you make/translate an article of Ag Apolloni (Q25570375) in SH Wikipedia? That would be very appreciated! Also, if you have any article that could be made/translated in SQ Wiki (Albanian Wikipedia), I could easily make it... --Berishasinan (razgovor) 16:01, 22 rujan-септембар 2020 (CEST)

Poziv na glasanje

Pozdrav. Znam da ovde korisnici najviše vole da budu ostavljeni na miru da pišu i uređuju članke, ali, budući da sam se kandidovao za administratora, eto pozivam te kao višegodišnjeg i vrednog korisnika sh.wiki na glasanje, ako želiš, bez da ikoga vučem za rukav. I glasanje "protiv" je jednako vredno! Hvala u svakom slučaju i veliki pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 23:45, 5 decembar 2020 (CET)Odgovori

Čile

Svaka čast na trudu oko čileanske geografije! Nadam se da ćeš jednog dana, u ne baš dalekoj budućnosti, možda baciti pogled i na sam članak Čile, tako da postane izabrani članak. Ne znam ništa o Čileu, ali voljan sam pomoći u jednom takvom naporu (u smislu prevođenja), ako se nekad odlučiš na to :) --Igor Windsor (razgovor) 22:20, 17 decembar 2020 (CET)Odgovori

Posebna čestitka

Dragi Viteče,

nadam se da si dobro i da će u narednim godinama biti još bolje. Zaista, najiskrenije, za dobar dio mojih nedavnih transformacija zaslužan si upravo Ti. I često mi je u mislima i na pameti bilo upravo pronalaženje načina da se Ti vratiš na hr.wiki. Mislim da i znaš za ta moja razmišljanja, no ipak sam ti želio i ovako javno čestitati na velikim uspjesima i poželjeti ti još više uspjeha u novoj godini. Uzdravlje od Tvoga velikoga poštovatelja, -- Несмир Кудилович (разговор) 17,11; четвртак, 31. децембра 2020. (СЕВ)

Molba za recenziju

Ćao, ako te to interesuje, pregledaj molim te ovaj prevod dewiki Josipona. Ovo nije baš nešto moja oblast i neću da se nešto glupo zavuče, a ti ćeš možda nešto primetiti. Video sam da si napravio članak za Geographusa Bavarusa. Hoću da radim po šablonu za slovenska plemena i da popunim sve, ovo mi je došlo usput. Pozdrav Alalch Emis (razgovor) 16:30, 15 februar 2021 (CET)Odgovori

CEE proljeće 2021.

Poštovani Vitek, pošto već pišeš o poljskim i inim srednje-istočnim evropskim temema, da li bi ti se dalo članke koje si napravio od 21. marta naovamo obeležiti na njihovim stranicama za razgovorom šablonom i kategorijama kakve sam npr. ja stavio ovde i onda te članke popisati ovde. Ako ti se da, voljan sam pomoći ako negde zapne. Naša će wiki onda imati više članaka u tom "nadmetanju". Ne da je nadmetanje samo po sebi bitno, ali zašto da ne popišemo te članke, kad ih već pišemo. :) --Igor Windsor (razgovor) 21:06, 13 april 2021 (CEST)Odgovori

@Igor Windsor bravo za pažnju! @Vitek bravo za fokusiran i produktivan rad! Još samo da nađemo par ljudi s malo više vremena i bili bi u zlatnoj sredini uspješnosti takmičenja u zadnjih 20 dana...Možda još malo promivirati na Discordu? Ili su tamo svi previše neozbiljni? ;-p --Zblace (razgovor) 11:23, 11 maj 2021 (CEST)Odgovori

RE: removed image 朝鲜中宗.jpg

I remove the image "朝鲜中宗.jpg" (The file's current name is: commons:File:A mandarin in court robe.jpg) because it extremely likely to be a hoax. Many website claim that the person was "Jungjong", however, he is actually a mandarin of Ming dynasty. For details, please visit it's talk page commons:File talk:A mandarin in court robe.jpg.

In addition, this file was removed from Korean wikipedia on April 9, 2019 (edit summary: "추정 어진의 출처도 모호하고 화풍이 중국 명나라식 그림체고... 전혀 중종이라 추정되지 않습니다" Source of this eojin is unclear, the painting style is Chinese Ming dynasty style... It is not assumed to be Jungjong) later, removed from Chinese wikipedia on November 19, 2020 (edit summary: "該圖片無任何來源,誤判判定其為晉城大君" This file has no sources, misjudges him as Grand Prince Jinseong). Both of them clearly state that the person is NOT Jungjong. We should not continue to spread misleading pictures, so this file should be removed from the article "Jungjong" immediately.--唐吉訶德的侍從 (razgovor) 11:54, 20 maj 2021 (CEST)Odgovori

Izazov, možda?

Dragi Vitek, s obzirom koliko si ti truda uložio u pisanje članaka o gradovima i administrativnim jedinicama diljem svijeta, htio sam te pitati hoćeš li, možda, imati volje prebaciti se malo sjevernije od aktualne Poljske na Estoniju? :) Ja trenutno pišem projekt i iako i hr. i sr.wiki imaju dosta članaka koje bismo mogli adaptirati, znam koliko ti "vičeš" na nekvalitetne tekstove s tih wiki, pa sam mislio, ako imaš želju, da pomogneš u plavljenju tih urbano-administrativnih tekstova, a ja ću, po dobrom starom običaju, plaviti ostalo. :) Imaš na glavnom članku neki preliminarni popis gradova i okruga pa možda ne bi bilo zgorega početi s njima, ako želiš! :) Čujemo se! :) --E.A.Poe 15:34, 29 august 2021 (CEST)Odgovori

Odlično, imamo dogovor! Hvala ti puno! :) --E.A.Poe 12:47, 30 august 2021 (CEST)Odgovori

Vitek će pomoći jer zna

Dragi i poštovani Vitek! Gotovo iz istih razloga kao Ti sam se i ja udaljio tako sa hrvatske kao i sa srpske, a i bosanske Wikipedije. Smeta mi njihova netrpeljivost i osećaj superiornosti - barem kod većine, koja vlada. Niko ne želi u ničemu pomoći, samo dele lekcije ako ne još što gore. Dogrlilo mi sve to, zašto gubiti vreme sa onima, koji sve znaju. Ujedno mi smeta pretirani nacionalizam praznih duša. Da se varam, voleo bih.

Jer mislim, da si stručnjak, možda možeš pomoći u ova dva slučaja:

Neko ko se razume, neka uredi šablon za "Događaj" - engleski "Event", kao što ga imamo u engleskoj wikipediji, da može u njega stati i šablon za ovaj 25. međunarodni euharistijski kongres. Hvala na pomoći.

Tako izgleda šablon na engleskoj Wikipediji, ali ne "prime" na srpskohrvatskoj

Šablon:Infobox event

I šablon za operu

Šablon:Infobox opera Dali može neko da napravi šablon za operu? Engleski ne odgovara. Hvala. --Stebunik (razgovor) 20:06, 2 mart 2021 (CET) --Stebunik (razgovor) 01:12, 30 august 2021 (CEST)Odgovori

PP

Bok! Vidim da si napisao Park prirode Pakri pa sam te samo htio pitati - jesi siguran da je u pitanju park prirode? Naime, prema terminologiji koju sam ja pohvatao dok sam radio glavni članak, PP je maastikukaitseala, dok je ovo hoiuala; čak se i na njihovom registru nacionalnom (imaš link na glavnom članku) razlikuju ta dva područja. E sada, taj termin hoiuala je dosta zeznut za prevesti, međutim kad na et.wiki pogledaš kategoriju hoiuala, naiđeš na w:en:Mõisamõtsa Nature Reserve, jedino koji ima i na et. i na en.wiki, s tim da ni tu nije baš naziv hoiuala, nego nego looduskaitseala, ali je kategoriziran na et. kao hoiuala. E sada, na en.wiki navode da je to prirodni rezervat pa sam samo htio provjeriti s tobom, prije nego išta diram, jesi ti siguran da je PP ili da promijenimo u PR? Uzgred, imamo ovu simpatičnu stvarčicu za zaštićena područja pa možeš koristiti nju, a ne onaj generički šablon :) --E.A.Poe 17:15, 12 oktobar 2021 (CEST)Odgovori

Dodatak: Prema onome što Google Translate kaže za tekst o parku s et.wiki, radi se o staništu, al' ne znam koliko nam to pomaže u determiniranju naslova. --E.A.Poe 17:22, 12 oktobar 2021 (CEST)Odgovori
Poštovani kolega EAP, po meni je ovo na čem sad ti inzistraš je - tesanje dlake, Estonci imaju i različite termine za grad (linn) i gradić (alevik). Čuj ja sam po njihovoj termilogiji
stavio kategoriju da je Hulja grad, a ti naselje, i mislim si ma boli me, ak oće tak nek mu bude.
E sad dal je to Park prirode ili Krajobrazni (pejzažni park) ili nešto treće - ma boli me briga, čuj na svijetu ima sve više terminologije što se tiče te ekologije i zaštite, a stanje je sve
gore i gore. Jedni sviraju k... i izmišljavaju nove ladice i na tom zubače, a relnost ih baš i ne zanima.
Dakle napravi kak hoćeš, al mislim da je to ćorav posao.... Vitek (razgovor) 14:41, 13 oktobar 2021 (CEST)Odgovori

Translation request

Hello.

Can you translate and upload the article en:Baku railway station in Serbo-Croat Wikipedia?

Yours sincerely, Karalainza (razgovor) 17:02, 17 oktobar 2021 (CEST)Odgovori

Bolest / Illnes

Dear colleagues, I am seriously ill, nothing from me...

Dragi Vitek, žao mi je... :( Puno pozdrava --E.A.Poe 21:56, 20 oktobar 2021 (CEST)Odgovori
Vitek, što bi? Jesi živ? Drž se! --Orijentolog (razgovor) 22:37, 13 novembar 2021 (CET)Odgovori

Ajme, dragi moj Vitek, oprosti mi puno! Evo, IP adresa je odblokirana, tvoje su izmjene vraćene, a članak je otključan! Primi moje iskrene zbog toga - ごめんなさい! Razlog tomu je, naravno, potpuno nepovezan s tobom, ali si upao "na krivo mjesto, u krivo vrijeme"; naime, članak je bio preusko povezan s ovim IP borcima za pravohistoriju s riječkog područja, upao je s IP adrese i ja sam automatizmom postupio kako sam radio ranije, sukladno onome što je Igor bio rekao. Žao mi je što se ispostavilo da si to ti; mogao si mi šibnuti mail, odmah bi to bio ispravio, a ne da čekaš ovako danima. Oprosti još jednom! I drago mi je da situacija nije toliko crna kako je inicijalno ispalo i da si kući i da su prognoze dobre! :) Puno pozdrava, tvoj --E.A.Poe 16:21, 22 novembar 2021 (CET)Odgovori

I meni je drago čuti da se stanje poboljšava, svi smo uz tebe Vitek! :) --Orijentolog (razgovor) 00:45, 23 novembar 2021 (CET)Odgovori

Link

Ali to nije uopće važno tu, to govori o tome kakvo je bilo uređenje vlasti, a uređenje je bilo takvo. Da je bila županija, pisalo bi to. Mislim da to nije važno. Stavio sam pod link "Administrativna podjela Ruske Republike", može i Ruska Republika što se mene tiče, al' "Autonomna gubernija Ruske Republike" nije tip uređenja, jer sugerira da je to nekakav autohtoni tip samoupravne jedinice karakterističan za Rusku Republiku, čime bi automatski zaslužio članak... siguran sam da je more država imali taj tip uređenja samo pod različitim imenima :) --E.A.Poe 22:53, 22 decembar 2021 (CET)Odgovori

Pa to se sve događalo nakon Februarske revolucije u pravnim okvirima kratkotrajne Ruske republike, dakle i Estonska gubernija je bila
de jure Autonomna gubernija Ruske gubernije sve do svog fizičkog kraja kad je proglasila nezavisnost.
Dakle nemoj stavljati link da se crveni na Automomna gubernija...jer će to uvijek ostati crveno-tu se nema što drobiti, to nepostoji. Vitek (razgovor) 22:59, 22 decembar 2021 (CET)Odgovori

Dvije stvarčice

Hoj! Htio sam ti samo ukazati na dvije stvarčice! :D Prvo, kad dodaješ šablon za bivše države, kod onih p1 i s1 i dalje, ne trebaš dodavati [[ ]]. Dakle, šablon automatski kupi to sve i stvara onu strelicu, potrebno je samo staviti glavni naslov (baci oko na sve izmjene što sam ja uradio, jednostavno je); inače ispada ružno i ruši šablon. Drugo, što se tiče kategorija, pripazi samo da ne guraš sve pod Napoleonske ratove jer ikao je Napoleon svugdje bio, Napoleonski ratovi počinju najranije 1799. godine, nakon kraja Revolucije, a prema nekim teorijama i kasnije. Rat Prve koalicije svakako nije bio dio Napoleonskih, nego Revolucionarnih ratova. Eto, samo toliko ^^ --E.A.Poe 15:47, 8 mart 2022 (CET)Odgovori

Ma da, treba spojiti onih par u jedan. Svakako, koristi ovaj moj, najbolje klapa od svih koje imamo, najopsežniji je i najlakše ga je koristiti. Tu linkovi ne trebaju :) --E.A.Poe 22:42, 8 mart 2022 (CET)Odgovori

Laufen, Švicarska i ostali članci

Zdravo, Vitek! Najprije bih želio da te pohvalim za izuzetan doprinos u pogledu izrade novih članaka. Zamolio bih te samo da ubuduće obratiš pažnju pri linkovanju članaka. Naime, ne bi trebalo dodavati poveznice na općepoznate i svakodnevne pojmove (obala, km). Linkovi do članaka o godinama i stoljećma također su nepotrebni. Uopćeno govoreći, ne treba više puta ponavljati isti link. Ako imaš vremena, baci pogled na izmene koje sam unio u spomenutome članku i vidjet ćeš koji linkovi su izlišni. Sretan daljnji rad! — Aca (razgovor) 15:46, 24 oktobar 2022 (CEST)Odgovori

Jedino bih dodao da se ne slažem nužno s time da se godine i stoljeća ne trebaju linkati. Kolega Alekol je po tom pitanju napravio hvalevreijedan doprinos i mislim da to svakako treba honorirati linkovima :) -- E.A.Poe 16:30, 24 oktobar 2022 (CEST)Odgovori
Poštovani kolega Vitek, ne smatram da je dobro voditi se načelom „Od viška glava ne boli”. Pretjerano linkovanje opterećuje čitanje. Podsjetit ću da Wikipedia nije bojanka. Treba linkovati samo ono što bi čitatelja zanimalo i pomoglo mu da razumije kontekst članka. Cijenim Vaše zalaganje za izradu i dopunu članaka, ali smatram da je isto tako važno i da postojeći članci budu stilski i estetski uređeni. Pogledajte ovu smjernicu na en.WP koja sadrži više informacija. Srdačan pozdrav. — Aca (razgovor) 16:58, 24 oktobar 2022 (CEST)Odgovori
Sad sam pogledao članak i stvarno je previše linkova... -Vipz (razgovor) 17:23, 24 oktobar 2022 (CEST)Odgovori

Čestitke i zamolba

Čestitke na ustrajnom i neumornom radu, kolega. Samo napred; za razliku od vas, ja, priznajem, posustanem na godinu-dve... Nego, bez cimanja, ako i kad uhvatite vremena, bacite pogled na glasanja koja su nam sad u toku: ovde i ovde. Ali, dakako, to samo ako stignete i ako vas zanima, ja reko' da vam ne promakne, inače, što bi se reklo, sve pet. :) Veliki pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 21:18, 7 novembar 2022 (CET)Odgovori

Poštovani kolega ja Vam nisam sposoban za to, jer uopće ne znam što ti kolege rade i kako? Ja Vam zapravo uopće ne gledam što drugi rade-potpuni autuist, kako da glasam ... Vitek (razgovor) 22:31, 9 novembar 2022 (CET)Odgovori

Surinam

Dragi Vitek, evo mene poslovično s novim projektom, ali kako vidim da se baviš niskim zemljama, možda će ti ovo biti i blisko i zanimljivo. Sada smo u Surinamu pa kako, kada i što budeš stigao - ima cijela serija crvenih članaka, a uvijek možeš dolje u donju tablicu dodati nove - nije nikakva panika, ali kao i obično - tvoj bi doprinos projektu bio od neprocjenjive važnosti! :) Unaprijed hvala! :) -- E.A.Poe 12:30, 9 novembar 2022 (CET)Odgovori

Čuj možda, kad vidim koliko se tog još crveni i netočno je - popizdim.
PS ako možeš ubi sva višestruka značenja za vlastelinstvo, plemstvo itd-, nek ostane plemstvo, ali vlastelinstvo ili feud treba postati odvojeno. Vitek (razgovor) 22:29, 9 novembar 2022 (CET)Odgovori
Riješeno :) -- E.A.Poe 23:47, 9 novembar 2022 (CET)Odgovori

Šta znači "n/č"?

Oprosti mi Vitek, ali žarko me zanima za što stoji kratica "n/č". Dodavaš li ju ti sam ili se služiš nekim alatom za prevođenje koji unosi takav sažetak izmjene? Nisi jedini koji ju koristi i želim ju zabilježiti na buduću pomoćnu stranicu kao što je ova na EN: en:Wikipedia:Edit summary legend. I ako imaš još takvih kojih se možeš sjetiti, slobodno mi navedi. Hvala! -Vipz (razgovor) 20:57, 11 januar 2023 (CET)Odgovori

Novi članak — Vitek (razgovor) 22:44, 11 januar 2023 (CET)Odgovori

Konkvistadori

Engleska Wikipedija, španjolska Wikipedija... obje navode da je jukatanac umro 1517. godine, a ovaj drugi 1526. godine. I vidim da izvor koji si naveo navodi 1526., ali tu se ništa ne govori o smrti. No, očito je datum smrti sporan, što bi trebalo navesti i u samom članku. Ja sam napisao da ovo nije nipošto najsretnije rješenje, ali "(Jukatanski)" i "(nikaragvanski)" ne dolaze u obzir jer su jako... misleading. Obojica su bili Španjolci i ne mogu se baš niti opisati kao jukatanski/nikaragvanski, niti im se to može dati kao neki posvojni pridjev. Pala mi je na pamet varijanta "istraživač Nikaragve" ili "otkrivač//istraživač Yucatana", ali mi je to djelovalo jednako nezgrapno. Drugi prijedlog, nažalost, nemam ni sam.... :/ Zato bi mi bilo drago da nešto predložiš kao neku smislenu alternativu da to riješimo. :) – E.A.Poe 23:10, 18 april 2023 (CEST)Odgovori

Po meni najbolje rješenje je (jukatanski) i (nikaragvanski)...ono opisno kao kod en.wiki je predugo (osnivač prvih gradova u nikaragvi)...
Ni ja za drugo ne znam, glavno je da se razlikuju. – Vitek (razgovor) 10:09, 19 april 2023 (CEST)Odgovori
Ali oni nisu ni jukatanski ni nikaragvanski... Španjolci su... jedan je istražio poluotok, a drugi je osnivao gradove na području koje će tek kasnije postati država Nikaragva. @Vipz, @Inokosni organ: Imate li vas dvojica nešto pametnije od mene? – E.A.Poe 13:32, 19 april 2023 (CEST)Odgovori
E šta sve čovjek neće saznati na internetu... :'D Ja bih išao sa 'istraživač Nikaragve' i 'istraživač Yucatana' ('otkrivač' mi daje eurocentristički odjek). – Vipz (razgovor) 13:48, 19 april 2023 (CEST)Odgovori
Nikaragvajac/Yukatanac: Ja bih isto «španjolski konkvistador, istraživač...» tako da odmah izbjegnemo nedoumice. Zatim, baš radi mogućeg nesporazuma, naglasio bih u uvodnoj rečenci da ga treba razlikovati od istoimenog... koji je poznat po istraživanju druge zemlje. Oko datuma, španjolska wiki za yukatanskog navodi: «Francisco Hernández de Córdoba (Córdoba, España, c. 1467-Sancti Spíritus, Cuba, 1517)». Opet o konkvistadorima nije lako znati matične podatke, mislim da je bitno ih razlikovati i po moguće izvesti izvore a za točne datume, mogu se slobodno dodati floruit i/ili cirka. – Inokosni organ (razgovor) 16:13, 19 april 2023 (CEST)Odgovori
Dečki stvar je puno jednostavnija traži se nešto što ih razdvaja, jer gotove sve ostalo im je zajedničko, osim što je jedan burgijao po Yucatanu a drugi u Nikaragvi + da nije kobasa od objašnjenja – Vitek (razgovor) 18:16, 19 april 2023 (CEST)Odgovori
Mene samo zanima jesmo li mi sigurni da su obojica umrli 1526.? Jer jedini izvor koji navodi 1526. je ovaj koji je Vitek naveo; svi drugi navode 1518. ili 1517., tako da mi se čini da je Vitekov izvor možda zamijenio njih dvojicu... – E.A.Poe 21:01, 19 april 2023 (CEST)Odgovori
Što ih razdvaja: to što biografija prvog se razvija između Meksika, Kube i Yucatana, a drugog između Paname, Nikaragve, Kosta Rike. Taj podatak je po sebi dovoljan. Da li su ista osoba? Ne znam, to znaju historičari. Gdje su stali oni, tu je i moja granica. A može bit jedno kao i drugo, već sam pao na više ovakvih slučajeva, na primjer u turskoj historiji.
Datum smrti: nije tako bitan, ako nemamo izvora. Po mome ovaj je zadovoljavajući za Yukatanca.– Inokosni organ (razgovor) 21:35, 19 april 2023 (CEST)Odgovori
@Vipz: Okej, nakon malo detaljnijeg pregleda, gotovo sam siguran da je Vitekom izvor pobrkao ili spojio ovu dvojicu u jednu osobu. Naime, prema tom izvoru, njih su dvojica i rođeni i umrli iste godine, što možda i jest točno, ali čini mi se kao nevjerojatna slučajnost, pogotovo u svjetlu činjenice da dugi izvori, uključujući i oni u Normativnoj kontroli, navode druge datume. Zato mislim da možemo zadržati ovo po datumima smrti, jer očito su drugačiji, jedino što je problem oko jukatanca jest je li umro '17. ili '18.; Wiki navode '17. predominantno, no izvori u normativnoj kontroli navode '18. Što ćemo? – E.A.Poe 13:54, 22 april 2023 (CEST)Odgovori
1) pošto ih "konkvistador" ne razlikuje, ukloniti iz naslova u svakom slučaju. 2) godina preminuća nije bolje razvrstavanje od specificiranja zanimanja. 3) neizvjesnost o točnoj godini preminuća toga jednoga dodatni je razlog da se izbjegne. – Vipz (razgovor) 15:01, 22 april 2023 (CEST)Odgovori
@Vipz: To mi apsolutno ništa ne govori x'D A ništa, onda ćemo na istraživače... – E.A.Poe 16:31, 22 april 2023 (CEST)Odgovori
Je to je bolje... – Vitek (razgovor) 21:28, 22 april 2023 (CEST)Odgovori

HBS Wikivodič CEE Spring

Pozdrav @Vitek ! Jesi zainteresiran dovšiti svoj rad na stranici Bratislave? Sad je prigodno CEE Spring akcija! --Zblace (razgovor) 05:00, 8 maj 2023 (CEST)Odgovori

Opisi slika

Pozdrav, Vitek! Kako ste? Zamolio bih Vas da ubuduće u opisima fotografija ne unosite oznaku <center>. Ta oznaka je zastarela u HTML-u 5 i valja je izbeći. Njeno unošenje uzrokuje lintersku grešku. Dakle, slobodno opise ostavljate necentrirane. To je najbolje u cilju doslednosti i pristupačnosti. – Aca (razgovor) 17:06, 20 august 2023 (CEST)Odgovori

A ako kolega baš inzistira, uvijek ima {{center}} :) – E.A.Poe 17:09, 20 august 2023 (CEST)Odgovori

Provincija Lima

Pozdrav, Vitek. Video sam Vašu izmenu na članku Provincija Lima. Uredili ste stranicu kao anoniman korsinik. Međutim, na taj način ste obelodanili svoju IP adresu i narušili vlastitu privatnost. Kao administrator, sakrio sam korisničko ime u izmeni radi zaštite Vaših osobnih podataka. Nadam se da je to u redu. – Aca (razgovor) 19:23, 1 septembar 2023 (CEST)Odgovori

Poštovani kolega Aca
Puno Vam hvala na Vašoj intervenciji...vjerujte nisam znao za to. A neznam ni što znači linterska greška u HTML-u 5, kako da sad centiram tekst po sredini..., probao sam savjet kolege E.A.Poa ali to ne funkcionira. Dali Vi znate neki način, aligment left kod slika mi se ne sviđa. – Vitek (razgovor) 20:38, 1 septembar 2023 (CEST)Odgovori

Mapice

Ovako, što se tiče konkretnog problema Poljske, to je riješeno i sada prikazuje mapu Poljske, tako da taj sam dio riješio ja. Što se tiče ostaloga, dječaci to popravljaju i usklađuju; ja sam kontaktirao Acu (preko maila) da mu ukažem na probleme, ali mislim da ćemo se morati strpiti još malo da oni to srede i usklade; broj problema (tih errora) još je velik, ali postepeno ga smanjuju. Međutim, ako uočiš još ovakvih grešaka, poput ove s Poljskom/Švicarskom, slobodno javi meni na SRZ pa ćemo to srediti. :) – Edgar A. Poe 13:31, 20 septembar 2023 (CEST)Odgovori

Imena

Hej! De samo kad praviš imena ovih gradova i administrativnih jedinica... pripazi da budu u sljedećoj formi:

  1. Gradovi: GRAD, DRŽAVA [ne GRAD (DRŽAVA)], ali GRAD (ADMINISTRATIVNA JEDINICA) (ne GRAD, ADMINISTRATIVNA JEDINICA)
  2. Administrativne jedinice: IME (ADMIN. JEDINICA, DRŽAVA) [ne IME (ADMIN. JEDINICA U DRŽAVI), ili slično]

Da uskladimo te stvari! :) – Edgar A. Poe 16:19, 21 septembar 2023 (CEST)Odgovori

Informacija i poziv

Zdravo, Vitek! Sređene su sve lokacijske mape. Stevan je zaista odradio veliki posao. Nadam se da više ne postoje problemi i greške u člancima. Elem, u toku je zahtjev za dodjelu administratorskog i birokratskog statusa. Pozivam Vas da učestvujete u procesu i iznesete svoje mišljenje. – Aca (razgovor) 00:08, 26 septembar 2023 (CEST)Odgovori

Planina

Vitek, please, kad radiš planine i sl., molim te koristi ovaj šablon, ne ono staro čudo. I "IME (ADMIN. JEDINICA", ne "ADMIN. JEDINICA IME"! :D Thank you! ^^ – Edgar A. Poe 15:52, 10 oktobar 2023 (CEST)Odgovori

OK nisam ni znao za taj novi šablon – Vitek (razgovor) 07:27, 11 oktobar 2023 (CEST)Odgovori

Argentina

Hej, Vitek! :) Ovako, što se tiče imena provincija, u rujnu i listopadu sam te ovdje na SRZ (baci oko gore) zamolio da se držiš ove forme koja je sada: IME (provincija, DRŽAVA). To je smislenije i logičnije jer... kada jednom dođemo do država poput Srednjoafričke Republike, Obale Bjelokosti, Solomonskih Otoka, Trinidada i Tobaga (i sl.), imat ćemo problem jer posvojni pridjevi tu baš ne štimaju. Zato je, radi unificiranosti, bolje koristiti ovaj oblik; tako nećemo imati (argentinska provinicija), ali (departman, Obala Bjelokosti) (valjda su departmani, ne znam), nego će svugdje biti ista šablona. To sam te čak dva puta zamolio da paziš, ali... nije problem ni da ima više varijanti jer su prusmjeravanja dobra. Neka postoji i "posvojna" varijanta kao preumsjeravanje. Što se tiče rata - Borbe za nezavisnost Latinske Amerike ima smisla jer je to kolektivni naziv; istina, slažem se s tobom da nije najsretniji, ali je bolji od Ratovi, jer nije to tako jednostavan proces bio. S druge strane, Argentinski rat za nezavisnost (može i Rat za nezavisnost Argentine, svakako, ali vodio sam se time da se kod nas uobičajeno kaže "Američki rat za nezavisnost" pa da se ta formula treba koristiti i ovdje) je vrlo jasan pojam koji koriste i na španjolskom i na engleskom i na svim drugim jezicima jer je u pitanju bio rat, ne borba (španjolski jezik ima sasvim drugi izraz za borbu, pretpostavljam na bazi onog francuskog lutte), tako da tvoja izvorna varijanta nikako nije mogla ostati.

Pazimo sada malo više na tu unificiranost i da nam nije kaos, tako da... bit će ovakvih situacija više. Mogu ti ja ovdje ispisati popis stvari na koje trebaš obratiti pažnju pa da se smanji broj ovakvih "upadica", ali sada ipak malo više pazimo da je to sve... smislena cjelina! :D – Edgar A. Poe 01:21, 15 novembar 2023 (CET)Odgovori

Što da ti kažem a da se ne naljutiš, nemoj postati novi Kubura, koji je isto tako naganjao neka svoja pravila, za koje je tvrdio da su izbor većine, a onda sam formirao tu većinu.
Zapamti - Orao ne lovi mušice, i ne bavi se sitnicama.
Ja sam ti rekao da sam sve izveo na bazi prethodnih intervencija kolega, a na tvoje novo pravilo IME (provincija, DRŽAVA) sam zaboravio. Usput zašto misliš da je to OK, zašto bi komplicirano bilo bolje od beata semplicità, kao što su argentinske provincije. I nemoj trčati pred rudo Srednjoafrička Republika, Obala Bjelokosti, Solomonski Otoci, Trinidad i Tobago, njihove provincije, prefekture, distrikti itd imaju toliko specifična imena da ti tvoje pravilo o unifikaciji uoće ne treba.
Daj pogledaj prije mojih intervencija članci o Argentini, provincijama, gradovima, ličnostima bili su prazni i potpuna zbrčka, ja sam to bar donekle sredio, al ti gledaš dugoročno na neka svoja oktroirana pravila, nikakva šteta ne bi nastala i da je ostalo -argentinska provincija. Daj da bar imamo solidne članke a ne tako jadne kao Plemstvo, da sredimo Urugvaj (imaš samo tri grada a i oni su čista lopata. – Vitek (razgovor) 19:48, 15 novembar 2023 (CET)Odgovori
Dragi Vitek, ako usklađivanje naslova na projektu uspoređuješ s Kuburom, onda smo stvarno obojica promašili ceo fudbal! :) I ne trčim pred rudo - Obala Bjelokosti i Togo imaju regiju Savanes; u obje države ona ima status regije i potencijalno će i na ovoj Wikipediji biti članak o njima. A to je samo jedan primjer koji sam našao. Država je more... Burkina Faso, Sijera Leone, Ekvatorijalna Gvineja, Papua Nova Gvineja, Trinidad i Tobago, Sveta Lucija, Sveti Kristofor i Nevis, Sveti Vincent i Grenadini, Antigva i Barbuda, Obala Bjelokosti, Srednjoafrička Republika, Solomonski Otoci, Marshallovi Otoci... nije da je jedna pa bismo mogli govoriti o iznimkama. Zato je ova neutralnija varijanta bolja i mislim da je ona čak enciklopedistički prihvaćenija.
Nitko ne spori kvalitetu tvojih doprinosa i dapače... znaš i sam da te uvijek zovem za pomoć, ali ne vidim u čemu je ovdje toliki problem? Preusmjeravanja ostaju i nakon što se članak premjesti, ona dvostruka kasnije popravi bot... a posao preusmjeravanja i popravljanja uglavnom radim ja, tako da je tebi 0% posla tu. Isto tako ima i cijela serija stvari oko bivših država koje sam te molio kroz godine pa opet ja to popravljam. Nećemo imati ćušpajz od Wiki, Vitek, a mislim da uz malo truda to možemo riješiti vrlo efektno! :) – Edgar A. Poe 22:57, 15 novembar 2023 (CET)Odgovori
No sikiriki, Vitek, sve ćemo riješiti, samo bez tenzija! :) Nekada se nagomila, nekada za ostane, nekada ja skočim pred rudo... ali samo dogovor i razgovor i vidjet ćeš kako bude sve išlo! :D – Edgar A. Poe 15:26, 16 novembar 2023 (CET)Odgovori

Lokacijske karte

Dragi Vitek, da, i ja sam se suočio sa nedavnim problemom sa lokacijskim kartama. Nekoliko kolega radi na obnovi sustava pa svaka promjena djeluje neprijatno u trenutku kada je u izradnji. Malo strpljenja, sve će doći na svoje mjesto. @Aca: @ImStevan: može li se nešto uraditi ? Ili barem naći privremeno rješenje? – Inokosni organ (razgovor) 20:12, 18 novembar 2023 (CET)Odgovori