Pozdrav, Vatrena ptica! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Vikipedija jest, a što Vikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Vikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Ako imate još pitanja, možete da ih postavite na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor.



--Seha 10:00, 20 srpanj-јул 2008 (CEST)


Garfield uredi

Mislim da bi se kao kategorije mogli koristiti "Garfield" i "Stripovi", barem za početak. --OC Ripper 22:43, 21 srpanj-јул 2008 (CEST)


Jesi li... uredi

to ti, Ptico? Da li se cijela hrvatska wikipedija urotila protiv mene, onaj neki Dalibor s groznim potpisom me opužuje za nešto, neke čarape, jesi li ti ušla uonu neku stranicu za brbljanje, mene je upozorio suradnik 13, također, ovu sam stranicu ja uređivao, ti si dodala, bravo, jedna slika je lijevo, oprosti na dugoj poruci, ali ne kužim ništa, sada sam na kraju Valens, ali zapamtite da sam još uvijek lord.--Lord Valentinijan 16:30, 22 srpanj-јул 2008 (CEST) Ja još nisam označen znakom čarapko. Hoću li biti blokiran zauvijek ili su to smo puste prijetnje? Jesi li ti luda? Ja nisam, nisam, nisam, nisam, nisam, nisam, čarapko ili čarapoa!!! Nisam.gLEDAJ, NETKO ME BLOKIRAO I IZBRISAO, PA SAM MORAO NAPRAVITI lORD vALENS, ne koristim zlo, upomoć.

Što čekaš, kao neprijavljen suradnik na hr.wiki napiši njima da to nije bila zlouporaba i da nisi znao da postoji stranica za mijenjanje nickova, ali ako neki suradnik promijeni ime novim suradničkim računom, morat će biti blokiran taj suradnički račun, koji ne koristi.--Vatrena ptica 19:39, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

Da li da se prijavim odmah, sutra istječe, pogledaj si suradničku stranicu, nadam se da se nećeš ljutiti. Pa dobro si pročistila članke, ali si negdje uklonila lijepe slike koje treba vratiti, kod Ozirisa bi trebalo stavit podnaslov Opis ili Mitologija, zašto si kod Izide stavila sliku lijevo?


Čarapa-predložak uredi

Predložak za čarapu ne bi škodio, ali bi korisnije bilo koristiti izraz Sockpuppet. --OC Ripper 15:13, 24 srpanj-јул 2008 (CEST)

Zašto ne? Ali može i čarapko i krpena lutka. --OC Ripper 15:25, 24 srpanj-јул 2008 (CEST)


Predložak za članak o pticama uredi

Naravno da može ostati. --OC Ripper 22:16, 25 srpanj-јул 2008 (CEST)

Mijenjanje tekstova skladno hrvatskom jeziku. uredi

Molio bih te da prestaneš mijenjati tekstove u smislu previse srpski. Ovo je wikipedija na srpsko-hrvatskom a ne na hrvatskom jeziku. Sinonimi su dozvoljeni svima a ako neko upotrebljava riječi srpskog jezika, onda ima pravo na te riječi bez mijenjanja na nacionalnoj osnovi!--Seha 20:30, 26 srpanj-јул 2008 (CEST)


Set - razvrstavanje uredi

Obavljeno. Hvala na podsjećanju. --OC Ripper 20:52, 27 srpanj-јул 2008 (CEST)

Pa evo upravo u člancima stavljam poveznicu Set (mitologija). Također, što misliš, je li ona galerija dobar potez za mene?--Lord Valentinijan 11:12, 28 srpanj-јул 2008 (CEST) (Kako to da pravila nisu blaža?) E, sad slušaj. Onaj Anto, Ante il' kako već, me blokirao jer sam pokušao napraviti galeriju onako dugo, znaš, kopiranjem naslova slika, što je neprestano zatrpavalo promjene. Tek nakon blokiranja mi je palo na pamet da sam mogao na papir zapisivati naslove pa ih onda prepisati kako bih stavio slike. Kad me odblokira, valjda sutra, napravit ću na hr. Hermanubis, pa ću njegovu sliku maknuti iz Anubisa i staviti onu lijepu Anubisovu sliku u profilu. Što misliš, jesam li dobro počeo ovdje, na srpskohrvatskoj i kojim da jezikom obično pišem.

Za boga miloga, jel možeš ostaviti čovjeka 5 minuta na miru. Vidiš da sređujem predložak, dodajem mu novi parametar tako da sam može računati.

Klikni Zagrebačka županija pogledaj Gustoću u predlošku. Nema errora. Pozdrav --78.0.87.196 11:34, 28 srpanj-јул 2008 (CEST)

Jesi vidjela Anubisa, čini se da jesi, ali si napravila malu štetu, pa sam ju popravio. Oh, naravno, namjeravam napraviti Hnuma. Jesi li možda primijetila da pišem duže i bolje članke te da sad znam pravilno upotrijebiti podnaslove? (Ne hvalim se, nipoštop ne.)--Lord Valentinijan 17:57, 28 srpanj-јул 2008 (CEST) Možeš vidjeti Hnuma i nešto, onako malo, srediti. Mogu li te nešto pitati u vezi slike na stranici suradnika Duh Svemira? To bi bilo u potpunosti tvoje mšljenje.--Lord Valentinijan 12:22, 29 srpanj-јул 2008 (CEST) Pa znaš onu sliku duginih boja gdje se ono neko lice smiješi i tako nešto, nju je valjda postavio on sam, a da li ta slika znači (jer u opisu nešto piše) nešto čudno? A ovaj zašto ti voliš onako razlamat tekst? Ako je to potrebno, hoćeš napraviti to kod Hnuma? Baš nam lijepo izgleda E. mitologija. Prije su na njoj bile gluposti.

Nekako se u posljednje vrijeme baš i ne čujemo. Jesi li čula za glupost kakvu može učiniti samo moja luda glava? Dali su mi i previše odmora.--Lord Valentinijan 18:16, 7 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Oh, joj, oprosti, naravno, sretan rođendan Marija, ili Vatrena ptico, kako već želiš, potpuno sam to smetnuo, žao mi je, dobio sam šok kad sam vidio koliki godišnji imam na hrvatskoj, jel, i također, jučer sam napravio još veću glupost, pokušao sam na sve moguće načine, ali su me razotkrili. Zar je moj stil uređivanja tako jedinstven? A ona Abyssus je tvrdoglava, stvarno, ona je kao majstor grčke mitologije, pa ja mogu biti egipatske. Jesi li ti još na moru?--Lord Valentinijan 09:18, 8 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Vatrena ptico, mislim da se nisi nadala da ću napraviti članak o ovoj temi i da ću za to imati sliku.



Pa da taj Zeljko, ili Željko, mi se čini uljudnim, a reci mi da li administratori uređuju stranice ili samo vladaju? Sjećaš li se našeg prvog susreta, kad sam primjerce, napisao Ptah? Jučer sam mislio da me nitko neće otkriti, ali ne razumijem kako su skužili. Dobro je što si premjestila sliku. Ja inače imam strah da će netko vandalizirati egipatsku mitologiju, jer je meni mjesec dana dugo. A Abyssus je tako tvrdoglava, sva sreća da nije na srpskohrvatskoj wikipediji. Inače da li ti stavljaš poveznice u opisu slike? Ja to baš ne volim.

Vidio sam da postoji Simple English Wikipedia, a postoji li jednostavna hrvatska wikipedija?

Smije li itko na wikipediji imati svoje područje, primjerice kao Abyssus tvdoglavo i ljubomorno čuva Grke, a ja Egipćane, dok, ti po mom mišljenju voliš ptice?

Mislim da si zaslužila jednu nagradu zbog svog rada. Ali ja ju sad ne mogu postaviti. Voliš Egipćane ili ono što o njima piše? Ja mislim da ja wikipediji, čini se, imam neki prepoznatljiv stil, primjerice ono što neke živcir, lijeve slike, dok ti baš ne voliš podnaslove.

Vatrena ptico, žao mi je, ali uklonila si i neke vrlo važne promjene. Morat ću to ispraviti. Očigledno nisi primijetila da si napravila pravopisnu grešku. A mogu li ja biti tvoj prijatelj iako volim puno podnaslova, ali ne i podpodnaslove? Želim unijeti malo originalnosti u Hada, istina, nije trebala biti mala izmjena, ne treba puno slika, članak ne treba bit' predug. Želim postaviti sliku koja je moje djelo. Preporučaš li mi to?

Što znači da osrednje govorim hrvatski? Sređujem stranice s nevažnim poveznicama. Je li možda Abyssus i ovdje? Možeš li mi reći kad si na srskohrvatskoj wiki? Ja na nju stalno idem jer ne mogu na hrvatsku. Začudo, još me nigdje nisu blokirali ovdje.

Vatrena, molim te, može jedan mali izlet na hrvatsku wikipediju?--Lord Valentinijan 10:49, 11 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Može jedna mala molba? Vidiš, možeš li kategoriju egipatske božice (na hrvatskoj) staviti da ima kategoriju egipatska mitologija, a ne egipatski bogovi? Ovaj, ptico, da li ti ja možda dosađujem svojim pitanjima, jer ti si već dugo na wikipediji, a ja sam blokiran zbog one Roberte, iako ne znam čime sam ju uvrijedio. Samo sam ju pitao je li otkrila izvanzemaljce. Sad mi, molim te, reci da je to bilo glupo.--Lord Valentinijan 20:16, 11 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Nećeš se smijati kad ti kažem da pokušavam staviti sliku koja je moje djelo. To mi je prvi put da ovdje postavljam sliku. I ono s Robertom je meni bilo smiješno sve do crvenog kartona.

Vatrena ptico, moram ti pojasniti stvari. Davno prije nego što sam znao da svatko može uređivati wikipediju, zanimala me grčka mitologija. Kada sam otkrio otkriće stoljeća, pokušao sam na hrv wiki pisati o grčkim bogovima, ali ona bakica Abyssus (molim te da joj to ne kažeš) je postala prava bakica. Zato sam se počeo zanimati za egipatsku mitologiju te mi grčka više uopće nije bila zanimljiva. Ali sada ću članke o grčkoj mit. na sh. wiki probati bolje urediti, i neću ih kopirati, nego lijepo pisati, pa neka ona bakica samo prigovara ako želi, što se tiče slike, još ju bojam, bit će ti poznata.

Ptico, napravio sam glupost, upisao sam krivi naslov, bio sam zapanjen, čudno da sam tu sliku ja napravio, ali ako stavim da je s weba, može li proći, iako mi to nije bilo u planu?

Slika koju želim staviti nije u potpunosti moje djelo. (Ne obaziri se na ovo zadnje.) Hefest.

Erihtonije Atenski uredi

Obavljeno. Dodao sam par rečenica iz članka koji sada služi samo za preusmjerenje. --OC Ripper 14:24, 29 srpanj-јул 2008 (CEST)


Izvori uredi

Misliš na {{reflist}} ?--OC Ripper 12:22, 30 srpanj-јул 2008 (CEST)


Template "Referenca" uredi

Obavljeno. --OC Ripper 11:28, 31 srpanj-јул 2008 (CEST)


Checkuser uredi

Budem vidio što se može učiniti po tom pitanju. --OC Ripper 22:18, 6 avgust-коловоз 2008 (CEST)


Izdvojeni članci uredi

Mislim da može. --OC Ripper 21:26, 7 avgust-коловоз 2008 (CEST)


Template za sliku uredi

Ja je mogu vidjeti (žarulja). --OC Ripper 18:00, 12 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Vatrena, hvala na pozdravu. Krećem u školu sljedeći tjedan. Kod mene ne radi Crnogorska Enciklopedija, zato ti pokušavam čestitati gdje god stignem. Jesi li znala da pišem i na engleskom? Baš ti je cool tvoja engleska stranica, nisam znao da se suadnička stranica može tako urediti. Ah, znimljivosti! Pokušat ću, ali neke su možda bijedne:

Svi su planeti nazvani po rimskim bogovima, osim Urana i Zemlje.

Planet Venera je u mnogim religijama bio žensko božanstvo.

Maye su vjerovali da su bogovi nekoliko puta uništili i stvorili ljude.

Aboridžini vjeruju da je Zmija-duga oblikovala krajolik svojim kretanjem. --Gospodar svemira 11:45, 5 siječanj-јануар 2009 (CET)

Moram te ispraviti: ja sam Gospodar svemira (The Lord of Universe, I think).

Pozdrav uredi

Ćao, Vatrena. Ja sam sestra od 3D, tvoje kolegice na hr.wiki. Postoje li ovdje suradnički okvirići i kako se tu zovu?

--Diddlina 14:25, 9 maj 2009 (CEST)Odgovori

Hannah montana uredi

Možeš li pomoći oko sređivanja tog članka ili mi preporučiti nekoga da ga pitam to isto?

--Cucak mali 23:05, 14 maj 2009 (CEST)Odgovori


Draga Vatrena ptico, skoro si me ubila svojom izjavom! Od uzbuđenja mi je srce stalo! Skamenio sam se kao da me Meduza pogledala! Vidio sam da postoje Wikipedije koje može svatko sm napraviti. Neke od njih su Neciklopedije (gluposti), a neke su prave Wikipedije, poput tvoje. Sjajan prijedlog. Možeš li mi još malo više o tome reći? Ja trenutno na bosanskoj wikici uređujem malo Harryja Pottera, a mislio sam da ć te i to zanimati, jer si na svojoj hrvatskoj stranici rekla da si obožavatelj.

Pustit ću te da radiš, samo mi javi kad trebaš pomoć. Kak' ti to misliš da ćeš se pojaviti u novinama? Ionako samo mi javi. Ajd' book!

Molim te da jezički malo dotjeraš odjeljak "Cirkulatorni sistem i srce". Maria Sieglinda von Nudeldorf 16:36, 4 avgust-коловоз 2009 (CEST)

MediaWiki:Anontalkpagetext uredi

Sređeno. Hvala. --OC Ripper 17:37, 4 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Velik posao: Ljekovito bilje uredi

Ima jedan velik posao koji bi trajao više dana, a to je izrada kategorije "Ljekovito bilje" u koju bismo skupili članke o ljekovitim biljkama s bosanske, hrvatske i srpske wikipedije, i potom pomalo dopunjavali novim člancima. Popis ljekovitih biljaka ima ovdje: http://www.ljekovito-bilje.info/. Je li to zalogaj po tvojoj mjeri? Maria Sieglinda von Nudeldorf 18:43, 4 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Onda, mlada damo, lijepo prioni na posao. Najbolje da si podijeliš posao na dane, na primjer, svakog dana po tri nove biljke. Ako navališ na rad, brzo ćeš se zasititi, dosadit će ti, odustat ćeš, i svi će onda reći: pa naravno, dijete je. A ti lijepo polako, svaki dan pomalo, onako više starački... Maria Sieglinda von Nudeldorf 19:01, 4 avgust-коловоз 2009 (CEST)

OK. Ne žuri. Do čitanja, Maria Sieglinda von Nudeldorf 19:20, 4 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Iskoristi ovo, tek sad sam to otkrila, i izvrsno je: http://sr.wikipedia.org/wiki/Lekovite_biljke . Maria Sieglinda von Nudeldorf 17:19, 7 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Sve OK, neće posao pobjeći. Maria Sieglinda von Nudeldorf 17:20, 11 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Kategorizacija uredi

Dobro obavljen posao. Ja ibh isto tako kategorizirala. --Biologinja 18:25, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST):Samo naprijed Vatrena. -- 18:23, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Da si vidjela na kakve sam užasne kategorije naletila. Strava! --Biologinja 18:25, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST)Evo još bilja: [1] , [2], [3].

Najbolje da napraviš tablicu s kolonama za naziv biljke na hrvatskom, srpskom, ostalim domaćim nazivima, latinski naziv, engleski, njemački. Dakle, šest kolona, i, po mojoj slobodnoj procjeni, dvjestotinjak redaka, svaki za po jednu biljku. Ovako nekako:

Kantarion - Gospina trava - (nema drugih domaćih naziva) - Hypericum perforatum - St. John's wort - Echtes Johanniskraut.

Maria Sieglinda von Nudeldorf 12:46, 5 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Zatrpavanje izmjenama uredi

Ukoliko su izmjene u skladu s pravilima, odnosno ne izazivaju uređivačke ratove i slične gluposti, nijedan korisnik zbog same količine ne bi trebao biti blokiran. --OC Ripper 10:54, 5 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Izabrani članci uredi

Izabrani članak se može predložiti na ovdje, uz kraće obrazloženje. --OC Ripper 10:55, 5 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Ja ću isto malo početi sa radom za Liberipediju kad dovršim mahunarke. --Biologinja 18:25, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST)== Override this function ==

Meni izgleda OK. Mislim da je stvar do servera. --OC Ripper 23:17, 6 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Pjevanje uredi

Ja ću sad napraviti kategoriju: Glazbena teorija. --Biologinja 18:25, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Slažem se s tobom. --Biologinja 18:25, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST)
Ja sam sad glasala za. --Biologinja 18:25, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST)
Žao mi je, ne mogu. --Biologinja 18:25, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST)
Napravila sam kategoriju. --Biologinja 18:25, 9 avgust-коловоз 2009 (CEST)

Creatures 2 uredi

Dok je sve po pravilima Wikipedije, neće biti problema. --OC Ripper 09:14, 13 rujan-септембар 2009 (CEST)

Creatures 2 Slike uredi

Probaj koristiti ovu datoteku i stavi interwiki link na nju kada je postaviš. Naravno, uz oznake da je riječ o screenshotu. --OC Ripper 19:30, 15 rujan-септембар 2009 (CEST)

Ako misliš da je bolja ilustracija, stavi, ali obavezno uz nisku rezoluciju i odgovarajuće oznake.--OC Ripper 19:40, 15 rujan-септембар 2009 (CEST)

Članak o malwareu uredi

Može, ali, naravno, mora prvo ići kroz uobičajenu proceduru, odnosno glasanje. --OC Ripper 22:23, 14 srpanj-јул 2011 (CEST)

Dovoljno je da se predloži na stranici za prijedloge. Ako nema drugih prijedloga, izabire se automatski. --OC Ripper 22:41, 14 srpanj-јул 2011 (CEST)

ej, super, hvala, drago mi je da imamo i tako mladih suradnika ovde. pozdrav!! --Mladifilozof 00:06, 15 srpanj-јул 2011 (CEST)

Tekst ispunjava po meni sve osnovne uvjete za tekst mjeseca (veličina i nije prepisan s druge južnoslovenske wiki)--Rjecina2 00:11, 15 srpanj-јул 2011 (CEST)
Čestitam već si na 16 mestu po broju promena na ovoj wiki :)--Rjecina2 10:18, 18 srpanj-јул 2011 (CEST)
Promena stanja se registrira svakih 7 - 15 dana--Rjecina2 20:27, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)
Nema na čemu :)
Da se mene pita to bi bio osnovni način kako se davaju dužnosti na svim wikipedijama (administrator, checkuser itd) jer je najpošteniji --Rjecina2 21:49, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)

Ma nema veze što se tiče onoga tamo, jeste nepravedno i po mom mišljenju ali ne ljutim se, nema veze. Ali neću više tamo surađivati. Fino mi ovdje ide (nekako se slobodnije ipak osjećam, ne moram svaku sitnicu paziti); a oni su preskočili 100 000, pa bi red bio da i ovdje pomognem koliko mogu :-D --Duma 22:47, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hvala na nagradi :-D. Nisam ni skontala, čitala nešto... :) --Duma 22:56, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hvala lijepa :D I ti si se prabcila ovdje ili? :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:03, 23 srpanj-јул 2011 (CEST)

e pa i nisam toliko upoznat sa katoličkim shvaćanjem boga... morao bih istraživati, ali imam još mnogo članaka da završim pre toga... nadam se da se ne ljutiš, pozdrav:) --Mladifilozof 00:46, 24 srpanj-јул 2011 (CEST) Hvala ti veoma si draga --Prado 19:51, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Na koji IRC ideš sada? Gledala sam malo i izgleda da ne postoji sh irc (ili barem niko na njega ne ide). Koristiš hr? (da malo bezveze popričamo ponekada :-) --Duma 21:02, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

OK, evo mene ;) --Duma 21:04, 26 srpanj-јул 2011 (CEST) Hoćeš da mi pomognš? Dobio sam poruku: "Prije nego što se prebacuju članci sa sr.wiki i bilo koje druge wiki, potrebno je provjeriti da li članak sa istom temom ili nazivom trenutno postoji na sh.wiki. A ukoliko ne postoji, valja izbaciti iz njega izbaciti oznake za formatiranje "" i "" karakteristične za sr.wiki, te sve magične riječi nužne za formatiranje ("kategorija:","datoteka:" i sl.) prebaciti u latinicu i softverskih razloga. Za dodatno objašnjenje v. ovaj tekst. --OC Ripper 20:56, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)". Hoćeš molim te? pozz--Prado 21:23, 26 srpanj-јул 2011 (CEST) To radim sve pogleaam, ćirilica je ravnopravna i šta smeta ćirlica? Ovo treba da se ispravi "" i "" molim te pomozi--Prado 21:43, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

HotCat uredi

Meni HotCat normalno funkcionira. Možeš li biti malo detaljnija? --OC Ripper 22:24, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Zbilja ne znam u čemu je problem. Provjeravao sam da li je možda stvar u softveru. Da li si označila kućicu za HotCat u postavkama? Ili možda koristiš nekakvu wiki-ekstenziju za Firefox? One ponekad znaju raditi probleme, pa ih se mora isključivati.--OC Ripper 22:40, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)
Meni se dešavalo slično na sr wiki. Prestalo je kad restartovah (da li beše brauzer ili računar - ne sećam se) i ponovo se ulogovah na njiki. Uglavnom HotCat mi ne radi (a najverovatnije nije ni predviđen da radi) na člancima koji još nemaju nikakvu kategoriju. Srdačan pozdrav. --Biblbroks 11:30, 2 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Drago mi je da je sad u redu. A još mi draže da sam i ja nešto naučio. :-D Svako dobro želim, --Biblbroks 19:52, 3 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Hoćemo li sada na irc? --Duma 20:59, 27 srpanj-јул 2011 (CEST)

Pop up uredi

Možda pošto spadam u stariju generaciju nikada ne bi pogodio ime skočni prozor. Što kažeš da ti to prebaciš na pop up ili pop up reklamu što ispadne ako ne grešim i neutralnije po pitanju jezika ove wiki ?--Rjecina2 00:35, 29 srpanj-јул 2011 (CEST)

OK --Duma 22:34, 29 srpanj-јул 2011 (CEST)

Nema problema. --Duma 23:20, 29 srpanj-јул 2011 (CEST)

Važi. :-) --Duma 22:35, 2 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Hajmo na IRC. :-D --Duma 15:32, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Hajde i ti prijavi se za admina. --BokicaK 16:05, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Hej, valja li mi nova suradnička? Jeste da je malo čudan izbor slika, ali reko' pošto se bavim dinosaurima, a baš su dobri crteži :o) --Duma 17:18, 7 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Izvini što me nije jučer bilo, ja sam bila još malo na Wikipediji nakon što sam ti ono poslala i onda sam otišla jedan film gledati jer sam pretpostavila da te neće biti do sutra. Tek sam kasno sinoć primijetila tvoju poruku, negdje oko 12 (dug je film bio).

SRETAN ROĐENDAN! :o) Evo ti jedna vrlo neobična torta - ovakve su otprilike bile moje štikle na maturi xD Sigurno nisi ni od koga do sada dobila OVAKVU tortu :D

 

Hoće li biti bubnjevi ili gitara? :-DDD

Čestitka za rođendan uredi

I od mene. --OC Ripper 14:23, 8 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Hajde sada ako mozes. hr kanal. --Duma 21:29, 8 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Što se ne javljaš? --Duma 20:06, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Pa hoćemo li sada? --Duma 21:02, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Palo mi je na pamet da napravim i ćirilične verzije svojih članaka, kao u članku Ekologija (nije baš najbolji primjer, ali hajde). Šta misliš? --Duma 14:48, 18 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Nisam vidjela tvoju poruku, sorry. Da li bi danas mogla i kada? --Duma 13:27, 26 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Ja ću danas, mislim, biti cijeli dan tu pa možemo večeras. Nisam vidjela poruku... opet... --Duma 13:43, 28 avgust-коловоз 2011 (CEST)

I šta bi za Widru? --Duma 15:59, 28 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Sad sam tu. --Duma 21:05, 29 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Ne opet... Fakat smo uklete obadvije. --Duma 23:18, 29 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Nagrada uredi

Aaa hvalaaa :) Jutros se probudila i taman reko joj da mi hoće dati neko neku nagradu, kad eto ti je na stranici. Taman za buđenje XD --Duma 09:45, 30 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Joj hajmo opet malo na chat, nismo dugo :D --Duma 18:26, 7 rujan-септембар 2011 (CEST)

Kandidatura uredi

Ja bih još malo sačekao prije nego što zaključim diskusiju. --OC Ripper 10:49, 10 rujan-септембар 2011 (CEST)

Opet ja :D uredi

Kada ćemo opet na irc? :-D --Duma 14:49, 15 rujan-септембар 2011 (CEST)

Datumi uredi

S obzirom na preusmjeravanja, koja se sada moraju sređivati ručno, možda bi bilo da si zamolila Bokicu da to sredi uz pomoć bota? --OC Ripper 10:11, 18 rujan-септембар 2011 (CEST)

Aj sad. --Duma 22:26, 19 rujan-септембар 2011 (CEST)

Neću moći ni ove ni sljedeće sedmice, imam mnogo za učiti. U jedan dan 1 test i pita 4 predmeta... Nek mi je Bog na pomoći XD. --Duma 08:58, 21 rujan-септембар 2011 (CEST)

Nisam to nikada radio, ali iako ja ne uradim, neciji bot ce vec ispraviti najkasnije za jedan dan. --BokicaK 02:58, 26 rujan-септембар 2011 (CEST)

E snasao sam se, radi. --BokicaK 03:02, 26 rujan-септембар 2011 (CEST)

Najstariji članak uredi

Pogledaj vremena revizija Anarhizam_i_umetnost i Discharge. Svako dobro, --Biblbroks 12:38, 4 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Pa hajmo sad. --Duma 15:43, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Inače sam vrlo zauzeta ovih dana (škola...) pa ponekad samo stignem da prevedem koji pasus na svojoj str. --Duma 15:56, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Buongiorno + gentile richiesta di traduzione per it:Cristina D'Avena uredi

Buongiorno a te,

ti scrivo anzitutto per salutarti e per sapere come stai, e per augurarti un sereno weekend. oltre a questo ti chiedo se saresti così gentile da tradurre in serbo-croato, la beniamina della mia infanzia: Cristina D'Avena, su un conosciuto socialnetwork ho conosciuto una tua compatriota, e le ho fatto conoscere le canzoni di Cristina, specialmente quella che ti vado a regalare e che puoi dedicare alla persona che ami o che ti piace. Come potrai vedere anche nella sua biografia in italiano si sta impegnando nel sociale, e a tournées non solo in Italia, ma anche in tutta Europa, può essere che un giretto nei Balcani lo farà =) detto questo, ti ringrazio in anticipo di vero cuore, e se hai bisogno di qualche traduzione, sono a tua completissima dispozione grazie ancora anche a nome di Cristina, e della tua connazionale (che vorrebbe vedere Cristina nella vostra lingua) grazie anche a suo nome--Lodewijk Vadacchino 07:11, 7 oktobar-листопад 2011 (CEST)


P.S. l'articolo italiano è più accurato dell'inglese (mi va bene anche uno stub ;D) grazie ancora--Lodewijk Vadacchino 07:11, 7 oktobar-листопад 2011 (CEST)


Hoćemo sad malo? --Duma 19:59, 7 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Buongiorno di Nuovo e Buon Inizio Settimana,

non ti preoccupare per il ritardo, meglio tardi che mai :), sì mi piacerebbe vedere l'articolo su Cristina D'Avena in Serbo-Croato, anche perché una sua fan, come ti ho scritto precendetemente vive a Sarajevo, penso non lontano da te. detto questo se hai di bisogno per qualche traduzione in spagnolo e dialetti italiani, sono a tua disposizione.

P.S. ci sarebbe anche da tradurre in serbo-croato questo articolo: en:Mérida State Symphony Orchestra, fai con comodo, non ho fretta :) grazie e buon inizio settimana--Lodewijk Vadacchino 08:06, 10 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Čestitka uredi

Postala si administrator. Iskreno se nadam da ćeš opravdati povjerenje. --OC Ripper 10:08, 18 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Čestitam na podršci na glasanju za dobijanje administratorskih ovlašćenja.--Antidiskriminator 14:10, 18 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Čestitam ti na izboru za administratoricu. Pročitaj e-mail. Bok. -- Krotkopis 14:20, 18 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Честитке на добијеној подршци за админа шаљем и ја и успут желим много среће у раду. --Biblbroks 23:36, 19 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Čestitam :-D --Duma 11:21, 20 oktobar-листопад 2011 (CEST)

OK --Duma 18:43, 20 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Izvini, ipak neću moći. Moram i lektiru za sutra uraditi. Možda neki drugi put :/ --Duma 19:45, 20 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Bi li mogla sada, završila mi je nastava? --Duma 19:47, 21 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Izvini što te davim, možemo sada ako nisi zauzeta? --Duma 21:24, 21 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Ej hajmo malo na IRC ako nisi zauzeta. :-D --Duma 17:03, 28 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Aman... uredi

...pa nisam radio napamet. Pogle vreme ove izmene: http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Anarhizam_i_umetnost&oldid=3577 Starija je od vremena kreiranja Discharge-a, barem koliko ja vidim. Šta ti vidiš? Možda se članak nije tako zvao, ali nije bio redirekt. Barem koliko ja vidim. Naravno možda grešim. Pozdrav, --Biblbroks 23:01, 29 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Kada ćemo opet na IRC :-D ? Evo ja završila sa većinom testova pa ću imati malo više vremena za Wikipediju. Što se mene tiče možemo odmah ako nisi zauzeta. --Duma 17:34, 9 studeni-новембар 2011 (CET)

Jbg... ja sam slobodna večeras od 10. Ako budeš htjela, dođi. --Duma 15:25, 11 studeni-новембар 2011 (CET)

Sad mi je palo na pamet da si možda mislila da s obziram na njegov sadržaj strana Anarhizam i umetnost nije bila članak već pre nekakva lista? Pozdrav, --Biblbroks 20:04, 22 studeni-новембар 2011 (CET)

Možemo li se vidjeti večeras na irc-u, možda oko devet?--Duma 15:46, 24 studeni-новембар 2011 (CET)

(Što se mene tiče može i odmah sad ako nisi zauzeta) --Duma 15:47, 24 studeni-новембар 2011 (CET)

Nešto ne valja sa infokutijom u članku Veliki Novgorod. Ja njih ne znam sređivati, pokušala sam nešto ali nije išlo. Bi li mogla to popraviti ako znaš? --Duma 11:32, 1 decembar-просинац 2011 (CET)

Hahahah samo pobriši XD . Puno bolje sada :-D --Duma 18:25, 7 decembar-просинац 2011 (CET)

Blokiranje uredi

Nešto ti se smanjila aktivnost nakon što si postala administrator ?

Ovde sam pre svega po pitanju tvojih današnjih blokiranja korisnika. Mi smo ovde vrlo tolerantni to jest izbjegavamo blokiranja kada god je to moguće. U skladu s tom politikom moram reći da su ova tvoja današnja blokiranja overkill pošto mi nikada ne blokiramo kod prvog vandaliziranja (uvek postoje izuzeci) + moraš blokiranima na stranici za razgovor ostaviti obavjest o blokiranju--Rjecina2 23:57, 8 decembar-просинац 2011 (CET)

Ono je bilo vrlo dobro snimljeno :)--Rjecina2 03:57, 10 decembar-просинац 2011 (CET)

Na današnji dan uredi

U šablonu na današnji dan pišemo točno pet događaja po danu. Dogovori se s Edgarom ako želiš nešto maknuti i stavit Morisona--Rjecina2 23:59, 8 decembar-просинац 2011 (CET)

Evo, vidio sam izmjenu pa da se ne "dogovaramo" učinio sam uslugu mladoj kolegici koja voli rock (mislim, kako odbiti nekoga tko na korisničkoj ima meni najdraže Beatlese? :D), pa sam izbacio Gundulića (njega ću prebacit na rođenje), a stavio Morrisona. Nadam se da je uredu ;) Pozdrav :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:07, 9 decembar-просинац 2011 (CET)
Pretpostavljam da si negdje 13-15 godina (iako, možda se i varam XD), ali baš tad sam ja najintenzivnije slušap Beatlese i taj je rock obilježio možda i najljepše razdoblje u životu :) A imao sam sreću da su mi prijatelji slušali isto, tako da bi imali večernje izvedbe Beatlesa ("Help", "She Loves You" itd.). Doorse nisam toliko slušao, recimo da sam više bio na Queenu, Stonesima, Floydu, kasnije Who i slično, ali Beatlesu su vrh :) Ali ono, morao sam kolegici učinit uslugu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:20, 10 decembar-просинац 2011 (CET)
Meni je Paul najdraži, onako... simpa je XD Inače, jedan tip u ulici našoj izgleda isto kao Ringo Starr pa smo se uvijek prijatelji i ja smijali kad bi on prošao XD Ali baš isti XD Kod nas su samo spomenuli da je ubijen Lennon, nikakve komemoracije... ništa :/ Iako, jesu prije par godina (bio sam dosta mali tada) davali "Hard Day's Night" na TV-u, ali to je to... Valjda Lennon nije dovoljno bitan :S --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:10, 12 decembar-просинац 2011 (CET)
Izgleda kao Ringo danas. To je tata jednog što se ranije s nama družio, sada... sada se ta grupica raspala samo na nas dvojicu, malo otužno, ali ono :/ Mislim da je bio i Help! jednom na televiziji, Podmornica i Magical Mystery Tour nisu sigurno, ali sjećam se baš te najave za Hard Day's Night :) Mi nismo imali tako nekog tko je podsjećao na Beatlese, ali svejedno bi bilo zabavno kad smo pjevali XD Najdraža pjesma? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:54, 12 decembar-просинац 2011 (CET)
Zanimljivo izbor, neke su vrlo... nepoznate stvari, ali to je dobro, što ne? ;) Pa ne znam, svakako mi je vrh Yesterday (znam ju čak i svirati na klaviru), koja mi ima sve što bi jedna balada trebala imat. Onda je tu Help!, koja je odmah iza, pa I Wanna Hold Your Hand (nju sam čuo kad sam gledao nekakav video o Emmi Watson, oduševila me pjesma :D), She Loves You, Let it Be (koju isto znam svirat), Lady Madonna (nevjerojatno vesela pjesmica), Love Me Do, Ob-la-di Ob-la-da i genijalna Eleanor Rigby, koja me oduševila instrumentalom :) Ima tu još, zasigurno, ali sad se trenutno ne mogu sjetit... kad spremaš funkcionalističke perspektive društvene stratifikacije ne možeš se odmah sjetit svega XD A Imagine? :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:36, 12 decembar-просинац 2011 (CET)
Da, već godinu i pol imam velike klavijature, a na satove idem već pola godine, iako sam imao 5 godina predznanja iz osnovne škole. Yesterday je, čini mi se, bila prva pjesma što sam naučio na klaviru, Let it Be nešto kasnije, a sada znam i Viva la Vida (Coldplay možda volim čak i više nego Beatlese :D), Wavin' Flag, brave Heart iz Digimona i još neke stvari (Muse, Weezer, etc.)... glazba je divna, a jedan od ciljeva svakako mi je znati svirati barem jedan instrument :) Sviraš u bendu? To je jako lijepo :D Imate svojih stvari ili samo obrade? I je to u sklopu škole ili "privatno"? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:58, 15 decembar-просинац 2011 (CET)

Mislim da hoću, ali nisam sigurna. Možda oko 10? --Duma 00:14, 15 decembar-просинац 2011 (CET)

Hoćeš li doći? Ja te čekam. --Duma 22:25, 15 decembar-просинац 2011 (CET)

Nema problema :) Hoćemo li danas oko 2? --Duma 09:27, 17 decembar-просинац 2011 (CET)

Vjerojatno smo suprotne smjene... --Duma 01:02, 19 decembar-просинац 2011 (CET)

Ja bih onda u utorak idući jer vjerojatno neću morati tada ništa učiti... Sada sam malo pokvarila ocjene (Munevera :P) pa moram ovu sedmicu da radim. --Duma 15:48, 20 decembar-просинац 2011 (CET)

Izvini morat ću da odgodim za petak sljedeće sedmice. Svi su navalili sada sa testovima, a ako želim prosjek 4,5 moram imati 5 iz svega osim matematike i fizike. :( --Duma 01:02, 22 decembar-просинац 2011 (CET)

Praznici uredi

Imat ću raspust od sljedećeg petka. Još samo 5 radnih dana, danas, u ponedjeljak ne idem zbog Božića, pa onda još 4 :D --Duma 07:06, 23 decembar-просинац 2011 (CET)

Sretan Božić! uredi

Sretan Božić Vatrena :-D Nadam se da ćemo se uskoro čuti, samo da ova glupa škola završi. --Duma 01:23, 25 decembar-просинац 2011 (CET)

Mislim da ću biti na irc-u u petak, vjerojatno cijeli dan, pa se čujemo. :D --Duma 09:17, 28 decembar-просинац 2011 (CET)

Ej ako hoćeš ja sam sada na irc-u. --Duma 17:37, 29 decembar-просинац 2011 (CET)

Evo sad ću na irc. --Duma 21:20, 30 decembar-просинац 2011 (CET)

Sretna Nova godina! :D --Duma 13:06, 1 siječanj-јануар 2012 (CET)

Ajmo sad na irc. --Duma 02:24, 5 siječanj-јануар 2012 (CET)

Uh sry, došla sam na nedavne izmjene i vidjela te, a nisam gledala kada si uređivala. :-/ --Duma 02:25, 5 siječanj-јануар 2012 (CET)

Dve stvari uredi

  • 1) Ne reagirati na provokacije s hr wiki
  • 2) Zaštita teksta je bila zloupotreba administratorskih ovlasti pošto se zaštita koristi kod vandaliziranih tekstova,a ne tokom rasprave administratora i korisnika kako bi administrator dokazao da je on u pravu. Takvo korištenje administratorskih ovlasti je identično onome iz stvarno života kada tokom žestoke rasprave jedan sudionik izvuče pištolj i kaže da je on u pravu !?!?!?--Rjecina2 22:39, 9 siječanj-јануар 2012 (CET)
Nemam uopće namjeru ulaziti u to tko je u pravu i realno govoreći ja spadam među zadnje koji bi trebali solit pamet gramatikom. Moj komentar je jedino bio da ne smiješ koristit administratorske ovlasti kako bi dokazala da su tvoji argumenti ispravni.
Provokacije s hr wiki bi bile ovogodišnje rasprave o označavanju tekstova, pitanju biokemija ili biohemija i sve vezano s tim. Jednostavno to treba ignorirati, a ne skakati kako netko spusti bombu i uz put ulaziti u rasprave s drugim korisnicima po pitanju toga.--Rjecina2 23:04, 9 siječanj-јануар 2012 (CET)

Naziv uredi

Nisam dobro čitao ili sam u vatri zaboravio šta sam pročitao pa sam se zato pogrešno i izrazio što se tiče zaključavanja odnosno onemogućavanja premeštanja. To mislim da nije ni važno toliko jer je posledica a ne sam naziv tog postupka ono zbog čega imamo trenutnu, ne baš tako voljenu situaciju. Znaš, meni je poznato kojih se praksi držimo ovde na sh što se tiče hrvatskih, srpskih, bosanskih/bošnjačkih i ostalih varijanti (ćirilice-latinice, ekavice-ikavice-jekavice i svih mogućih jezičkih zavrzlama) i ostavljanja na prvobitnom obliku. Nego ja sam stvano pogrešio na strani za razgovor. Moja poenta je u suštini trebala da bude objašnjena ovako: oblik "Slovenski jezik" (bilo malim bilo velikim slovom) nije dovoljno dobar jer je dvoznačan pa stoga neprecizan. Ja napisao netačan, a trebalo je da napišem neprecizan. Uglavnom, to je ukratko glavni razlog zašto mislim da treba da stoji "Slovenački jezik" - čisto da se oni koji nisu čuli za oblik "Slovenski" ne bi zbunjivali. Takvih mislim da nema baš mali broj uzevši u obzir današnje prilike na teritorijama gde ljudi nisu mnogo dolazili u kontakt sa, da ih tako nazovem, "nesrpskim formama" našeg jezika. Danas u doba globalizacije i trenda opšte interkomunikacije možda će ti ljudi i pre nego kasnije doći u dodir sa ovakvim oblikom i razumeti iz konteksta ili drugačije da se on odnosi na jedan te isti "Slovenski/Slovenački" jezik. Ali ja bih da predupredimo ako možemo neko eventualno nerazumevanje našeg članka, njegovog naslova i onoga na šta se on odnosi. Eto samo toliko što se tiče toga. Ti ako misliš da treba da ostane članak naslovljen ovako kako je trenutno, ostavi slobodno tako bez ikakve strepnje da ću ja da se naljutim. A što se tiče neregistrovanih korisnika i napadanja na njih, voleo bih da nisu potezali priče o tome kako i ko treba da mi ovde nešto objašnjava. Voleo bih, no ispalo je drugačije. Šta da se radi... Najlepši pozdrav, --Biblbroks 00:06, 16 siječanj-јануар 2012 (CET)

Snijeg uredi

Ćao Vatrena, ima li kod tebe snijega? Mi ovdje u Sarajevu živi zakopani, otkazana nam škola do petka (samo padaj snjeguljko, učenici 3. gimnazije su uz tebe!). Uglavnom, neki su se odlučili našaliti, ima svega i svačega (da te malo nasmijem):

Ovo se zove KOMA XDDD --Duma 19:05, 4 februar-вељача 2012 (CET)

A vidi i ovo:

Inače, došli su nam u posjetu na Jahorinu Tadić i Josipović, pa su tamo zaglavili zbog snijega. Kaže Josipović da nikada nije vidio snijega kao na Jahorini, a Tadić se sanjkao. Svi smo nekako extra dobro raspoloženi, čak i oni što čiste ulice :-D --Duma 00:46, 6 februar-вељача 2012 (CET)

Hahah, super :D Čula sam da je oko 400 ljudi polomilo kosti u Splitu zbog snijega, reko pitam se kako je Mariji XD Inače, ovdje kod nas ne prestaju da se glupiraju, plivaju u snijegu u donjem rublju, organizuju masovna grudvanja, raskopavaju - po mogućnosti sav snijeg premještaju na naš auto, ali nema veze, vratili smo i mi njima istom mjerom :D --Duma 02:46, 7 februar-вељача 2012 (CET)

Jao miline, nama ni sljedeće sedmice nema nastave :D Ima da napišem koji članak ovdje :D Kako je kod tebe, imate li vi nastave? --Duma 14:14, 10 februar-вељача 2012 (CET)

Ma odustala sam ja od toga :-S --Duma 17:06, 15 februar-вељача 2012 (CET)

Postala sam ti u zadnje vrijeme prava noćna ptica, budim se između 12 i 14, a idem spavati u 4 ujutro... Ne znam, jednostavno mi tako odgovara :D Što se mene tiče kada god ti želiš, ali po mogućnosti prije 8 jer tada obično idem učiti. --Duma 01:14, 16 februar-вељача 2012 (CET)

Ako mi netko objasni koji je kanal (i ako ima, šifra), vrlo rado :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:32, 17 februar-вељача 2012 (CET)

Pa hajmo onda sad, nešto mi se ne uči :D --Duma 00:56, 17 februar-вељача 2012 (CET)

Prijateljsko nagovaranje uredi

Ima li nade;)? Koh-i-Noor (razgovor) 18:22, 4 ožujak-март 2012 (CET)

To me veoma veseli! Koh-i-Noor (razgovor) 06:30, 10 ožujak-март 2012 (CET)
Jako dobro:)! Koh-i-Noor (razgovor) 23:46, 14 ožujak-март 2012 (CET)
Wikipedija je projekt veći od života, koji nikad neće biti dovršen, i na kojemu će uvijek biti posla. Nažalost ili na sreću! Koh-i-Noor (razgovor) 23:50, 14 ožujak-март 2012 (CET)

Ej :) uredi

Šta misliš kada bismo opet mogle na irc? Ja bih mogla sutra poslije škole, znači poslije 2 :) --Duma (razgovor) 21:58, 5 april-травањ 2012 (CEST)

Ej, hvala :D Sretan ti Uskrs :DDD --Duma (razgovor) 09:52, 8 april-травањ 2012 (CEST)

Hvala na nagradi, tek sam sad vidjela :D --Duma (razgovor) 21:25, 8 april-травањ 2012 (CEST)

Bojim se da se nećemo čuti još neko vrijeme :D Možda oko 1. maja. --Duma (razgovor) 15:57, 17 april-травањ 2012 (CEST)

Ej ako si tu možemo sad, ne idem danas u školu, bit ću tu do 4. Ako te ne bude, onda ću moći tek 1. maja :( (škola, škola i samo škola...) Uhh kud se upisah u ovu gimnaziju... Eto dakle čekam te na irc-u. --Duma (razgovor) 11:29, 20 april-травањ 2012 (CEST)

Ej, oslobođeni smo nastave u ponedjeljak, utorak i srijedu, pa možemo razgovarati sutra i ta tri dana. Ti mi se javi kada ti bude odgovaralo, provjeravat ću wiki svakih pola sata-sat :D --Duma (razgovor) 23:48, 28 april-травањ 2012 (CEST)

Eh šteta, meni će biti sada malo nezgodno jer moram pod hitno odgovarati neke predmete u kojima sam zaostala čak nekoliko lekcija... Dakle ništa od toga :( --Duma (razgovor) 08:06, 3 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ja bih možda mogla na irc poslije sljedeće sedmice, već je maj, a ja samo 1 ocjenu iz hemije imam. A moram i da ispravim neke druge ocjene :D Jesi li čula za ono nedavno u vezi Dobrovoljačke? Mi umrli od smijeha ocm xD --Duma (razgovor) 18:05, 4 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ej hoćeš li sada na irc? --Duma (razgovor) 17:40, 5 svibanj-мај 2012 (CEST)

Eh, sad ja ne mogu :S Bit će nam puno testova i ispitivanja do kraja maja i početkom juna, zadnju sedmicu zaključuju ocjene, pa ću možda eventualno tada biti slobodna, ali vjerojatno ni tada jer oni običavaju davati testove skroz na kraju. Uglavnom ja ti javim ako budem slobodna 1 dan u tom periodu. :D --Duma (razgovor) 01:06, 9 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ja mogu sada jedno sat na irc. Možeš li doći? Imam puno lijepih stvari za ispričati :D --Duma (razgovor) 21:06, 11 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ja se uvijek na hr kanalu nalazim, ako je to u pitanju :) --Duma (razgovor) 00:16, 12 svibanj-мај 2012 (CEST)

Joj Vatrena, evo u Sarajevu snijeg, ne mogu da vjerujem :O --Duma (razgovor) 01:56, 14 svibanj-мај 2012 (CEST)

Odgovor na Vaše upozorenje u vezi mijenjanja članaka uredi

Poštovana kolegice / kolega Vatrena ptica, da ne mislite da ja nešto vrludam ili izbjegavam odgovoriti na Vaše upozorenje. Napisat ću Vam odgovor (bez brige) ali on zahtjeva ipak jedno poduže objašnjenje uz puno političko - filozofsko - lingvističkih objašnjenja, pa ćete vidjeti da se ja u suštini ne razlikujem puno od Vas u stavovima, - kao i to da nisam - jezični silovatelj, kao i to da su mi postupci pošteni i korektni.
Puno pozdrava --Vitek (razgovor) 17:42, 13 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ajde da i ja malo uletim....
Kolega Vitek je malo pogrešio pri mjenjanju pojmova povijest u historija i sličnog,a toga je verujem i sam svjestan. Iskreno nije mi jasno zašto korisnici tako brzo reagiraju na provokacije vandala ili možemo reći provokatora na sh wiki. Općenito trebalo bi ignorirati sve "nove" korisnike ili IP koji na mesto da pišu tekstove kritiziraju one koji na njima rade.
Inače javljam se zbog "Trebao bi ustvari odabrati pravopis pod kojim ćeš doprinositi..." pošto sh wiki ne radi na tom principu. Onaj Marijin komentar je potpuno na mestu, ali on ne govori o pravopisu nego o pohrvaćivanju ili posrbiziranju tekstova. Korisnik je slobodan da jedan tekst piše po hrvatskosrpskom, a drugi po srpskohrvatskom pravopisu--Rjecina2 (razgovor) 01:17, 14 svibanj-мај 2012 (CEST)

Evo konačno odgovora uredi

Poštovana mlada kolegice Vatrena ptica, Vi me već drugi put upozoravate na moju culpu, iako sam Vam lijepo rekao da ću Vam odgovoriti, ali Vi ste jako nestrpljivi, pa evo Vam odgovora, počet ćemo sa kraja.
Trebao bi ustvari odabrati pravopis pod kojim ćeš doprinositi i držati se toga. Jednostavna stvar: Wikipedija nije mjesto za filozofiranje već za stvaranje pravopisno i činjenično točnog sadržaja, tj. članaka.

  • Poštovana kolegice Vatrena ptica ja Vam zapravo i pišem po pravopisu koji je deklariran u nazivu ove wiki a to je hrvatskosrpski (odnosno srpskohrvatski) istina to nije pravopis novog hrvatskog jezika koji se provodi od 1990-ih, (već jedan puno stariji iz 1960. - Školska knjiga Zagreb) ali zar to nije u redu, zar se ova wiki ne zove sh wiki. Usput stvar je elementarne pristojnosti da mi se obraćate sa Vi (kao ja Vama) mlada damo moj pravopis (iz kojeg sam učio) je dvaput stariji od Vas. No dobro bit će bolje treći put, idemo na početak zamjerki;

Tvoje izmotavanje i nepotrebno mijenjanje članaka koje preuzeo OC Ripper i sažeci poput ovog (gdje si upotrebio riječ s****) su posve neprihvatljivi. Također zašto si ovdje promijenio čitave skupine riječi: povijest -> historija, zemljopis -> geografija, stoljeća -> vijekovi, gospodarstvo -> privreda, ispostavu -> ekspozituru.... ?!?! Na ovo ti je već ukazao Xabac, ali si samo ignorirao. Molim te pročitaj što je Maria napisala jednom suradniku: [4]

  • Ja nisam čak ni prvi put nepotrebno mijenjao članak Kajmanski Otoci koji je preuzeo kolega OC Ripper (pogledaj malo bolje pa ćeš vidjeti da sam stavio potrebne linkove) i onako usput promjenio riječi kako ti navodiš; povijest -> historija, zemljopis -> geografija, stoljeća -> vijekovi, gospodarstvo -> privreda, ispostavu -> ekspozituru.... Ne iz neke puke obijesti - da bespotrebno selim riječi iz jednog jezika (hrvatski u srpski) što se potpuno pravilno na ovoj wiki kažnjava jer bi to vodilo u glupe uređivačke ratove (stavovi kolegice Marije Sieglinde von Nudeldorf su apsolutno OK) već ih stavio u standard hrvatskosrpskog jezika i zapravo imao namjeru potpuno preurediti članak, ali sam prekinuo rad, zbog drugih obaveza. Sad sam članak dobrano promjenio, i to ne zato da nešto dokazujem OC Ripperu (on je sjajan momak, i radi sjajni posao - pa bez njegovih doprinosa bi ova wiki bila sva sa crvenim linkovima) već zato da popravim taj tekst jer je on inicijalno bio loše napisan - pogledaj si staru alineju; Otoci su dobili ime po kajmanima, jednoj vrsti guštera koje su Europljani u početku zabunom smatrali posebnom vrstom krokodila. (ma netočno i da nekažem onu ružnu riječ koju sam jednom upotrijebio s****, i za koju sam se čak ispričao i tvom Xabcu.

Jezično udaljavanje koje se provodi od 1990-ih po bivšim jugoslavenskim republikama možda??? ima u nekoj svojoj meni nedokučivoj dubini, neke sjajne stvari kao Sein und Zeit iako je to po nekim (pametnim glavama) potpuno napuhano djelo, koje nije dovelo do ničeg dobrog. Martin Haidegger je bio oduševljeni ljubitelj iskonske čistoće starogrčkog jezika i stremio je da to napravi sa njemačkim (znaš onu Pjesnici su čuvari bitka).

Samo ono što je danas potpuno evidentno je da je to jezično udaljavanje (Jezik i nacionalizam) na ovim prostorima - dovelo do njihove potpune deindustrijalizacije, - užasno naraslog duga - koji prijeti budućim generacijama (a čini mi se da si među njima i ti) da postanu dužnički robovi, i čitav život otplaćuju dugove (i te između ostalog) sjajne jezične politike, koja je inače jedinstveni jezični prostor (pročitajte si artikl Snježana Kordić) toliko razlomila, pa je ljude koji su susjedi pretvorila u strance koji se polako već nerazumiju. (koji su inače bili po prirodi stvari - intentio recta). Ljudi sa ovih prostora vjekovima su bili naslonjeni jedni na druge i prodavali su si sol, ovce, buše, jorgane, čibuke, partviše, šparhete, peska belega, kajmak, duvan i fajercajge na tržnicama (bukvalni prijevod sa njemačkog), pazarima (turski), pjacama (po talijanskom) i pijacama (po mađarskom). A sad gledaju tuđu robu praznih džepova po shopping mallovima.

Kako ono bješe - divide et impera, CIA-ma, BND-jima, MI5 i ostalim obavještajnim agencijama žurilo se samo da sruše socijalizam, i koristili su sve unutrašnje prirodne neprijatelje tog sistema, - da ga sruše, ali ih budućnost uopće nije zanimala (uostalom oni i nemaju ljude za to) i sad svi zajedno kusamo tu papazjaniju od čorbetine koju smo i sami zakuhali - a ne samo oni.

Puno pozdrava, nadam se da ćeš biti zadovoljna sa mojim odgovorom...
--Vitek (razgovor) 23:08, 14 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ej ne odlazi evo me za minut. --Duma (razgovor) 23:17, 23 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ej ja ću sad doći. Bi li mi mogla učiniti uslugu, da napraviš preusmjerenja za sve članke tipa kambrijum, sa ćirilice na odgovarajuće članke? Ja na tastaturi ne mogu da pišem ćirilicom, vjerojatno se to nekako može podesiti ali ja ne znam. --Duma (razgovor) 22:27, 24 svibanj-мај 2012 (CEST)

Da upišeš ćirilicom u tražilicu članke kambrij i njemu srodne (prekambrij, mezozoik itd.) i da napraviš preusmjerenja na latinične članke, ako ti nije problem :D --Duma (razgovor) 21:51, 26 svibanj-мај 2012 (CEST)

Ej možeš li možda doći na irc sada, trebala bi mi pomoć s nečim? --Duma (razgovor) 21:14, 31 svibanj-мај 2012 (CEST)

Nema veze, riješila sam. --Duma (razgovor) 09:15, 2 jun-липањ 2012 (CEST)

Ej hajmo sada, nisam vidjela tvoju poruku sinoć. --Duma (razgovor) 13:52, 9 jun-липањ 2012 (CEST)

Prijateljsko nagovaranje (2) uredi

Opet ja! Završetak radova Wikipediji bi puno značio! Zahvaljujem na pažnji:) Koh-i-Noor (razgovor) 15:00, 10 jun-липањ 2012 (CEST)

Ej, kada budeš htjela na IRC, imam da ti ispričam jednu smiješnu anegdotu ;) :D --Duma (razgovor) 15:15, 11 jun-липањ 2012 (CEST)

Bok! Našla sam jednu vrlo interesantnu knjigu, na engleskom je (mislim da nećeš imati problema s time) na ovoj stranici: http://www.gutenberg.org/catalog/world/readfile?pageno=44&fk_files=2198039 Samo upišeš br stranice i enter. Mislim da će ti se knjiga svidjeti, meni je prilično dobro ono što sam do sada pročitala :D Lijep pozdrav, čujemo se možda za nekoliko dana kad mi škola završi. --Duma (razgovor) 15:34, 13 jun-липањ 2012 (CEST)

Hej, završila mi danas škola, hajmo an IRC :D Čekam te. --Duma (razgovor) 20:24, 15 jun-липањ 2012 (CEST)

Važi :D Samo ti reci ako moraš učiti, to ti je bitnije, a imat ćemo mi vremena za pričanje :D Bistro na ispitima :D --Duma (razgovor) 14:53, 21 jun-липањ 2012 (CEST)

Izvini, nisam vidjela tvoju poruku sinoć. :( --Duma (razgovor) 12:22, 29 jun-липањ 2012 (CEST)

Želiš li sada? --Duma (razgovor) 12:23, 29 jun-липањ 2012 (CEST)

A sada? :D --Duma (razgovor) 22:54, 29 jun-липањ 2012 (CEST)

Eh mislim da sam malo kasno vidjela :D Nema veze, znaš li možda kako se zove? --Duma (razgovor) 22:41, 6 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ovo: http://sh.wikipedia.org/wiki/Planeta_dinosaura ? :DDD --Duma (razgovor) 23:39, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Evo mogu sada :D --Duma (razgovor) 20:33, 13 srpanj-јул 2012 (CEST)

Моže. --BokicaK (razgovor) 22:26, 19 srpanj-јул 2012 (CEST)

Važi. --Duma (razgovor) 22:43, 19 srpanj-јул 2012 (CEST)

Hello, Thank you, I'm willing to help whenever you can. My home wiki is Wikipedia in Portuguese, but edict other through IRC.Érico msg 23:53, 29 srpanj-јул 2012 (CEST)

Evo me. --Duma (razgovor) 00:36, 30 srpanj-јул 2012 (CEST)

Evo može sad? --Duma (razgovor) 20:59, 2 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Malo ću zakasniti vjerojatno, moram nešto obaviti. --Duma (razgovor) 20:50, 3 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Sretan rođendan! uredi

Sretan rođendan Vatrena! Sve najbolje :D --Duma (razgovor) 17:32, 7 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Sry što sam ti ovako kratko napisala jučer, komp mi se gasio jedno 5-6 puta taj dan (zbog vrućine), prva mi je poruka bila duža ali mi se ugasio dok sam došla do pola :( Možemo danas na irc jedno sat vremena? Poslije 8? --Duma (razgovor) 15:37, 8 avgust-коловоз 2012 (CEST)

MediaWiki uredi

Kakav je to imenski prostor prostor i cemu služi? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 20:42, 10 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Šta su to postavke projekta i kako ti system administratori samo podešavaju? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 21:16, 10 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Pa piše na Meti da sistemski administratori mogu da podešavaju postavke projekta. Ovde to piše. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 21:28, 10 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Da li može neki korisnik koji je na primer samo član grupe birokrata da blokira, briše, premešta, zakljčava i tako dalje? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 21:45, 10 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Možeš li mi objasnitikako neko ovde postaje admin? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 21:59, 10 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Jel možeš ovo {{Lifetime|||}}, {{DEFAULTSORT:}} i [[|]] da dodaš u interface za editovanje članaka? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:04, 12 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Mogu sad --Duma (razgovor) 22:42, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Ej neću moći večeras moram lektiru privoditi kraju, ali našla sam još jednu super pjesmu od TSFH: http://www.youtube.com/watch?v=o2LodCjpzEY Enjoy :) --Duma (razgovor) 22:41, 16 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Možda bih večeras došla na onaj server, možeš li mi samo dati ID servera? Nick je Vatrena, koliko se sjećam? --Duma (razgovor) 13:55, 21 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Eeeej ne zahvalih ti se za nagradu! Nisam je bila vidjela, hvala puno :DDD --Duma (razgovor) 01:23, 27 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Pa ja se nadam da ću biti tu. Sad će u ponedjeljak škola pa nezz. --Duma (razgovor) 00:40, 28 avgust-коловоз 2012 (CEST)

IRC? --Duma (razgovor) 20:51, 4 rujan-септембар 2012 (CEST)

IRC sada? --Duma (razgovor) 17:25, 11 rujan-септембар 2012 (CEST)

Pukla veza izgleda, uopće me ne pušta na IRC. Uglavnom, ova ima još pjesma, malo depresivna ali mi se opet sviđa: http://www.youtube.com/watch?v=ZYeYold6Uys Nadam se da će se i tebi svidjeti :) --Duma (razgovor) 21:56, 11 rujan-септембар 2012 (CEST)

Izvini, ne mogu danas, moram nešto da pišem za školu i sebi i jednoj drugarici kojoj stvarno treba pomoć, nadam se da ćemo se sutra vidjeti :( --Duma (razgovor) 21:31, 14 rujan-септембар 2012 (CEST)

U editinterface ovde na Lifetime, da ukloniš , ako možeš na kraju jer je greškom ubačen. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 23:21, 15 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Ima zarez iza ovog }}. -- Kolega2357 Razgovor 23:25, 15 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Dodaj ako možeš u editinterfaceu levo od {{dobrodošlica}} da dodaš {{sznk}}? -- Kolega2357 Razgovor 23:35, 15 oktobar-листопад 2012 (CEST)

To su samo saveti za novog korisnika. -- Kolega2357 Razgovor 23:42, 15 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Ukloni u drugom redu editinterfacea Defaultsort ne potrebno je imati dva. -- Kolega2357 Razgovor 23:49, 15 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Čudni formati uredi

Izgleda da je to do nove MediaWiki verzije. Budem provjerio. --OC Ripper (razgovor) 08:59, 18 rujan-септембар 2012 (CEST)

Možemo večeras? --Duma (razgovor) 16:19, 19 rujan-септембар 2012 (CEST)

IRC? --Duma (razgovor) 22:33, 26 rujan-септембар 2012 (CEST)

Ej možemo se večeras možda naći na IRC-u? --Duma (razgovor) 09:42, 4 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Hajde sada ako imaš vremena. --Duma (razgovor) 19:31, 4 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Ej ako hoćeš sada na irc, a može i večeras ja mislim. --Duma (razgovor) 14:59, 9 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Kalendarski šabloni uredi

Malo ću eksperimentirati sa njima, kako bi godina u člancima o pojedinačnim datumima bila 2012. --OC Ripper (razgovor) 09:12, 10 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Ej ne mogu večeras, imam biologiju da učim, možda sutra uveče? --Duma (razgovor) 20:40, 18 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Jao hvala, tako je slatkooo :DDD Hoćemo li sada? --Duma (razgovor) 19:20, 19 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Ej nisam mogla večeras, morala učiti historiju imam je preko glave, ali poslušaj ovu pjesmu: http://www.youtube.com/watch?v=aGzgoSg5OZg&feature=related --Duma (razgovor) 23:31, 20 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Manga i anime uredi

Bok. Zapravo, zasad samo prebacujem svoje vlastite članke s hr wiki. Ja isto volim Japan i anime-mange. Nažalost, još uvijek je naći anime prava rijetkost kod nas na TV-u. Kao pozitivan primjer, HRT3 je ovaj mjesec svake nedjelje emitirao jedan anime film Hayaa Miyazakija. Još kad bi otkupili neke anime serije, bilo bi pravo čudo.--Seiya (razgovor) 11:53, 21 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Bilo bi lijepo, ali to je zasad samo 'wishful thinking'. HRT3 je prikazao Kiki's Delivery Service, Princezu Mononoke i danas će biti Ponyo. Jedina opcija je naravno ili vidjeti neki anime na nekom filmskom festivalu ili preko interneta. Imaju čak i neke dobre web stranice ([5]), ali zbog copyrighta se često zna dogoditi da neke epizode, pa i cijele serije maknu ili obrišu sa sadržaja. Ali što drugo preostaje kada distributeri ionako nemaju interesa neku anime seriju službeno izdati na DVD tržišta ovih prostora?--Seiya (razgovor) 12:08, 21 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Da, Ponyo je vrlo sladak film.--Seiya (razgovor) 11:58, 26 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Ej sutra ću vjerojatno moći, a ako hoćeš poslušaj ovu listu pjesama, sve su fenomenalne: http://www.youtube.com/watch?v=AkwI1g5U5PE&feature=bf_next&list=PLB430A2526350D678 --Duma (razgovor) 23:02, 23 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Ej možeš li doći? --Duma (razgovor) 20:22, 27 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Dođi na hr irc. --Duma (razgovor) 22:10, 27 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Eee imam nešto novo ajde na irc. --Duma (razgovor) 20:34, 29 oktobar-листопад 2012 (CET)

Sažetak uredi

U redu.--Seiya (razgovor) 07:39, 31 oktobar-листопад 2012 (CET)

Bit ću jako zauzeta ove sedmice, možda tek u petak stignem, imam test i ispitivanje iz nekoliko predmeta :S --Duma (razgovor) 15:49, 5 studeni-новембар 2012 (CET)

Mogu sad ali kratko. --Duma (razgovor) 16:17, 7 studeni-новембар 2012 (CET)

E evo može sada :D --Duma (razgovor) 18:47, 9 studeni-новембар 2012 (CET)

Jao jao jao pogledaj ovaj video molim te: http://sprdex.com/2012-11/video-ekskluzivne-snimke-jedinice-za-suzbijanje-organiziranog-neplacanja-poreza-vlade-rh/ HAHAHAHAHAHAH --Duma (razgovor) 23:14, 10 studeni-новембар 2012 (CET)

Ej ja mogu sada. --Duma (razgovor) 20:38, 22 studeni-новембар 2012 (CET)

Evo me opet --Duma (razgovor) 21:23, 22 studeni-новембар 2012 (CET)

Ej neću moći do petka uveče, žao mi je, sutra imam užasan test iz bosanskog, ali evo fina jedna pjesma: http://www.youtube.com/watch?v=JgM5oCE3HYk&feature=related . --Duma (razgovor) 18:06, 28 studeni-новембар 2012 (CET)

Nagrada uredi

Hvala ti puno za nagradu. -- Kolega2357 Razgovor 15:15, 1 decembar-просинац 2012 (CET)

Napravio sam tu kategoriju i nju stavio kategoriju slike. Ja mislim da je sad sve u redu. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 00:32, 2 decembar-просинац 2012 (CET)

Predlažem da se svi duplikati brišu. -- Kolega2357 Razgovor 20:41, 3 decembar-просинац 2012 (CET)

//
// This tool can tag pages with a few clicks (which is much faster than editing the whole page per Hand).
// by [[m:user:Hoo man]] <http://meta.wikimedia.org/wiki/User:Hoo_man/Scripts/Tagger>
if(typeof(hoo) === 'undefined') {
	var hoo = {};
}
/*global mediaWiki, hoo */
/*jshint forin:true, noarg:true, noempty:true, eqeqeq:true, bitwise:true, strict:false, undef:true, unused:true, curly:true, browser:true, jquery:true, indent:4, maxerr:50, loopfunc:true, white:false */

(function(mw, $) {
	var taggerDeletionDefaultConfig = {};
	
	taggerDeletionDefaultConfig.tags = [];
	taggerDeletionDefaultConfig.editSummary = [];
	taggerDeletionDefaultConfig.tags[1] = '{{Delete|Bez (relevantnog) sadržaja}}';
	taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[1]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	taggerDeletionDefaultConfig.tags[2] = '{{Delete|Vandalizam}}';
	taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[2]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	taggerDeletionDefaultConfig.tags[3] = '{{Delete|Kršenje autorskih prava}}';
	taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[3]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	if (mw.config.get('wgNamespaceNumber') === 0) {
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[4] = '{{Delete|Aski, kratko, neenciklopedijski}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[4]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[5] = '{{Delete|Aski duže od 24 časa}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[5]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
               taggerDeletionDefaultConfig.tags[6] = '{{Delete|BŽL}}';
               taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[6]] = '+ [[WP:BŽL|brzo brisanje]]';
	        taggerDeletionDefaultConfig.tags[7] = '{{Delete|Nepotrebno preusmerenje}}';
	        taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[7]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[8] = '{{Delete|Neuspešan prenos sa druge VP}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[8]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	        taggerDeletionDefaultConfig.tags[9] = '{{Delete|Nije za enciklopediju}}';
	        taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[9]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	        taggerDeletionDefaultConfig.tags[10] = '{{Delete|Nije na srpskohrvatskom jeziku}}';
	        taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[10]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[11] = '{{Delete|Početnički članak duže od nedelju dana}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[11]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[12] = '{{Delete|Prekratko}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[12]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	        taggerDeletionDefaultConfig.tags[13] = '{{Delete|Promocija/reklama}}';
	        taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[13]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[14] = '{{Delete|Rezultat glasanja na WP:ČZB}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[14]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	}
	if (mw.config.get('wgNamespaceNumber') === 14) {
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[15] = '{{Delete|Greška u nazivu kategorije}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[15]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[16] = '{{Delete|Prazna/premeštena kategorija}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[16]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	}
	if (mw.config.get('wgNamespaceNumber') === 2 || mw.config.get('wgNamespaceNumber') === 3) {
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[17] = '{{Delete|Zahtev korisnika}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[17]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[18] = '{{Delete|Stranica nepostojećeg korisnika}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[18]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[19] = '{{Delete|Neodgovarajući sadržaj}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[19]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	}
	if (mw.config.get('wgNamespaceNumber') === 10) {
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[20] = '{{Delete|Nepotreban šablon}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[20]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[21] = '{{Delete|Ne koristi se}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[21]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	}
	if (mw.config.get('wgNamespaceNumber') === 6) {
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[22] = '{{Delete|bez licence, ne koristi se}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[22]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[23] = '{{Delete|više od sedam dana bez licence i/ili izvora}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[23]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[24] = '{{Delete|ne zadovoljava [[VP:PDI|PDI]]}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[24]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[25] = '{{Delete|pod neslobodnom licencom, ne koristi se}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[25]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[26] = '{{Delete|pod neslobodnom licencom, postoji slobodan ekvivalent}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[26]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[27] = '{{Delete|postoji ekvivalent na Commonsu}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[27]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[28] = '{{Delete|prebačeno na Commons}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[28]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
		taggerDeletionDefaultConfig.tags[29] = '{{Delete|sporan status autorskih prava}}';
		taggerDeletionDefaultConfig.editSummary[taggerDeletionDefaultConfig.tags[29]] = '+ [[WP:KBB|brzo brisanje]]';
	}
	 
	taggerDeletionDefaultConfig.customTagDefault = '{{brzo brisanje|videti opis izmene}}';

	//
	taggerDeletionDefaultConfig.loadDefaultLang = false;
	taggerDeletionDefaultConfig.langOverride = {
		'hoo-tagger-toolbarText' : 'Brzo brisanje',
		'hoo-tagger-windowTitle' : 'Brzo brisanje',
		'hoo-tagger-tags' : 'Razlozi za brisanje:',
		'hoo-tagger-customTag' : 'Ostalo:',
		'hoo-tagger-editSummary' : 'Opis izmene:',
		'hoo-tagger-button' : 'Označi',
		'hoo-tagger-generalError' : 'Greška: osvežite stranicu (F5) i pokušajte ponovo',
		'hoo-tagger-editConflict' : 'Sukob izmena: osvežite stranicu (F5)',
		'hoo-tagger-other' : '* Ostalo * (navedite razlog brisanja u opisu izmene)',
		'hoo-tagger-minor' : 'mala izmena'
	};
	mw.messages.set('hoo-closeButtonText', 'Zatvori');
	
	taggerDeletionDefaultConfig.toolLinkMethod = 'p-cactions';
	if(typeof(taggerDeletionConfig) === 'undefined') {
		var taggerDeletionConfig = {};
	}
	var init = function() {
		$.ajax({
			url: '//meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Hoo_man/tagger-core.js&action=raw&ctype=text/javascript',
			dataType: 'script',
			cache: true,
			success: function() { hoo.instances.taggerDeletion = new hoo.tagger(taggerDeletionDefaultConfig, taggerDeletionConfig); }
		});
	};
	if(typeof(hoo.objectDiff) === 'undefined') {
		if(typeof(hoo.load) === 'undefined') {
			hoo.load = [ init ];
			mw.loader.load('//meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Hoo_man/functions.js&action=raw&ctype=text/javascript');		
		}else{
			hoo.load.push( init );   
		}
	}else{
		init();
	}
})(mediaWiki, jQuery);
//</nowiki>

Zameni ceo kod sa ovim tako da se gadget ne vidi u kategoriji za brzo brisanje. -- Kolega2357 Razgovor 21:29, 3 decembar-просинац 2012 (CET)

Nije opet dobro ispalo ali nema veze. Iskopiraj odavde ceo kod ovde. -- Kolega2357 Razgovor 21:30, 3 decembar-просинац 2012 (CET)

Nije ali nema beze. Ripper će bolje razumeti. Vrati sve izmene na Ripperove ako možeš jer je tako Gadget najbolje radio. -- Kolega2357 Razgovor 21:37, 3 decembar-просинац 2012 (CET)

Nagrada uredi

Hvala na nagradi! Uvijek sam smatrao da bi trebalo i malo o animeima pisati na hr/sh wiki pošto ima jako malo članaka o njima.--Seiya (razgovor) 08:44, 4 decembar-просинац 2012 (CET)

E hajde na IRC :D --Duma (razgovor) 18:32, 5 decembar-просинац 2012 (CET)

Igralište uredi

Ne moraš vraćati izmene na igralištu sem ako nisu uvredljive ja automatski to mogu čistiti preko bota. -- Kolega2357 Razgovor 21:41, 10 decembar-просинац 2012 (CET)

Može bot sve. Šta treba da se sredi na stranicama o Pomoći? -- Kolega2357 Razgovor 21:46, 10 decembar-просинац 2012 (CET)

Pa ovako pošto se ovde na Wikipediji strana ima ne prevode nego se ostavljaju u originalu najbolje je da stoji Wikipedia. Preusmerenja Wikipedija i Vikipedija se prave u glavnom imenskom prostoru koja kad se preusmerenja naprave vode u imenski prostor Wikipedia. Možeš li ti meni dati taj spisak crvenila? -- Kolega2357 Razgovor 21:55, 10 decembar-просинац 2012 (CET)

Možeš li otključati šablon? -- Kolega2357 Razgovor 22:18, 10 decembar-просинац 2012 (CET)

Da izmenim ovaj deo Napomena: Sadržaj na ovoj stranici automatski se briše svakih mesec dana. -- Kolega2357 Razgovor 19:35, 11 decembar-просинац 2012 (CET)

Ej ne mogu danas, a ni sutra, imam bruku zadaće iz njemačkog i još da izradim jedan plakat i još koješta, ali evo jedna pjesma ako želiš: http://www.youtube.com/watch?v=yZUKA1gK4b4 --Duma (razgovor) 22:50, 13 decembar-просинац 2012 (CET)

Au kakav kiks uredi

Stavila si da ističe za pola sata ti si stavila da je već istekao. -- Kolega2357 Razgovor 23:09, 13 decembar-просинац 2012 (CET)

Ja sam tu sa uređivanjem završio. Wiki software gleda po UTC časovnoj zoni kad se zaštićuje pa je moguće zato. -- Kolega2357 Razgovor 23:36, 13 decembar-просинац 2012 (CET)

Ovde uđi imaš postavke za vreme stavi grad u kome živiš ako ga ima na spisku i ako je UTC+1 časovna zona i stavi treći Date format. -- Kolega2357 Razgovor 20:32, 14 decembar-просинац 2012 (CET)

Eee dođi, imam provalu :D --Duma (razgovor) 15:24, 17 decembar-просинац 2012 (CET)

Ej, sry ali neću moći ove sedmice, imam 4 pismene (bos, njem, eng i mat), ali evo još pjesama poput one: http://www.youtube.com/watch?v=Xuv6kOxNgnE --Duma (razgovor) 19:02, 18 decembar-просинац 2012 (CET)

Ej, dođi na IRC. --Duma (razgovor) 19:30, 20 decembar-просинац 2012 (CET)

Evo još jedna za tebe: http://www.youtube.com/watch?v=shbhneCU8EU --Duma (razgovor) 15:03, 21 decembar-просинац 2012 (CET)

Ajd dođi na irc. --Duma (razgovor) 18:41, 21 decembar-просинац 2012 (CET)

Možda sam ti ovu prije slala, ali meni je jako lijepa :D http://www.youtube.com/watch?v=4PQPRUd9bdA --Duma (razgovor) 20:24, 23 decembar-просинац 2012 (CET)

Kad pišeš dobrodošlicu nekom stavi mu i {{sznk}} na korisničku stranu. Ovo je samo savet. -- Kolega2357 Razgovor 20:15, 24 decembar-просинац 2012 (CET)

Ej dođi, imam provalu, mogu pričat koliko god želiš :D --Duma (razgovor) 18:36, 26 decembar-просинац 2012 (CET)

Moja Blokada i ostalo vezano uz pitanja Jezičnih standarda uredi

Poštovana mlada kolegice Vatrena ptica
Zaista mi neide u glavu zbog čeg ste Vi mene blokirali - ja ne vandaliziram članke, ja ih u najvećoj mjeri sam napišem od a do ž (to je recimo nekih 90 % mog rada ukupno na wiki) onih 10 % otpada na traženje linkova na tekstove koje sam napisao i ispravljanje krivih linkova (i krivih drina...) pa kojiput i ispravim jezične forme (odnosno) prepravljam stranke u partije i oporbe u opozicije itd (jednostavno jer mi je to lakše) i to je moj jezik. Ali otkud toliko malicioznosti - da Vi vidite u tome toliku negativnost, -ali ne i u tome da je recimo članak koji sam ja toliko pokvario svojom intervencijom - zapravo potpuno (i nekritički) prepisan s neke druge wiki (a usput je i potpuni POV i nije tekst za enciklopediju) recimo članak o Mianmaru, ja sam ga samo malo prepravio a trebalo bi kompletno - jer ne govori istinu o toj zemlji (rat u Indokini - kasniji Vijetnamski rat), zapravo je počeo u Burmi - odmah nakon Drugog svjetskog rata. Ili primjer članka Zapadna Australija ma što mu sad fali - jel sad bolji ? ili je bio bolji prije moje intervencije... ma ja više ništa ne razumijem, tko je tu lud...? ... tko zbunjen ... tko koga...
Usput mlada kolegice - meni su Vaši kolege administratori ponudili mjesto administratora na ovoj istoj wiki - ja sam to odbio, jer nisam htio upadati u probleme moralnih dilema oko blokada... ali i zato da ova wiki ima i ponekog šljakera, a ne samo direktore. I tako ste Vi sad meni nadređeni oficir (odnosno CEO - zato sam i napisao oficir) i Vi mene sa svojih administratorskih visina odmah lijepo nagazili - da se vidi vlast - mašala.
--Vitek (razgovor) 00:18, 27 decembar-просинац 2012 (CET)

Jezik, blokiranje i ostale nebitne besmislice uredi

Da je ovo prvi puta, vjerojatno ne bih reagirao na ovo, ali s obzirom da si već kod mog izbora za administratora bacila takvu dimnu bombu koja nije imala apsolutno nikakve veze ni s činjeničnim stanjem ni s istinom, mislim da je red da ti se, u svrhu zaštite Wiki kolektiva, obratim. Dakle, neću se više baviti onim, ali ovo je sada prekrišilo mjeru što administratoskih ovlasti, što administratorske etike. Kolega Vitek je jedan od naših najkvalitetnijih suradnika koji je puno učinio za ovaj projekt i upozoravati ga zbog legitiminih izmjena i davati mu zbog toga blok na osnovu ličnog mišljenja je gotovo apsurdno! Ti, kao i nitko ovdje, nisi administrator da bi mislila da se nekoga treba blokirati zato jer je u 3-4 članka zamijenio europa u evropa ili štojaznam. Pravila su jasna i postoje jasni kriteriji kada se i zašto nekoga treba blokirati - mišljenja su nebitna.

Kao što sam ja u potpunosti izmijenio lingvističiki karakter članka Franz Kafka, kada sam ga višestruko proširio, tako i Vitek ima to pravo raditi u članku kojeg uređuje i nadopunjuje i korigira. Tu se nije radilo o čistom jezičnom mijenjanju, to je apsurdna glupost, jer on nije došao i u članku promijenio jezik, nego je napravio kvalitetne izmjene koje su onda, s obzirom na različitost jezika, bile napisane na njegovom jeziku te su, kao takve, apsolutno legitimne, ali čak i da nisu, nisu razlog za davanje bloka. To je svakako previše.

Dakle, da zaključim. Ovo, kombinirano s onim ranijim, nije ponašanje dostojno jednog administratora na Wikipediji jer ona nije mjesto za dopisivanje s prijateljicama ili sankcioniranje na osnovu mišljenja (bar bi ja kao pravnik to trebao znati). Svatko od nas može pogriješiti ili ući u sukob (kolega Rječina i ja smo za to najbolji primjer - ali smo sjeli, smirili se i našli se da problem riješimo), ali priroda tvojih pogrešaka je alarmantno infnantilna za jednog administratora. Uostalom, mislim da ti imaš i premalo godina da bi nekoga ispravljala po pitanju jezika (ja sam tek u četvrtom razredu gimnazije bio dostojan kazati za sebe da mogu nekog ispravljati, ali opet ne i svoju profesoricu ili nekog tko to zna bolje od mene) tako da, pripazi malo jer ovo je borderline zlouporaba administratorskih ovlasti --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:40, 27 decembar-просинац 2012 (CET)

Palijativa uredi

Draga, postavila sam nekoliko članaka o palijativnoj skrbi koje su moji studenti preveli s engleskoga. Ispravila sam stručne pogreške, a i jezičke koliko sam ih uspjela iznaći. Bila bih ti zahvalna ako bi pronašla vremena da malo stilski izbrusiš te članke jer su mjestimice prilično hrapavo prevedeni. Thanks in advance, Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 17:41, 27 decembar-просинац 2012 (CET)

Ej, ispostavilo se da i sutra idemo u školu tako da neću moći, moram pripremati fiziku za sutra :S --Duma (razgovor) 19:10, 27 decembar-просинац 2012 (CET)

Eh, dođi na irc ako imaš vremena :) --Duma (razgovor) 19:41, 28 decembar-просинац 2012 (CET)

Palijativa: odlično izvedeno! Postavljam još nekoliko prevedenih članaka koje bi također valjalo uglačati i, ako ti se da, umetnuti reference iz izvornih članaka na engleskoj wikipediji. Molim te, obrati pažnju na ovo: u palijativi je ispravan izraz "skrb" jer je širi od pojma "njega". Ponegdje je "skrb" nespretno prevedena kao "briga". Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 22:37, 29 decembar-просинац 2012 (CET)
"Tokom" je hrvatska riječ. Koristim je od djetinjstva. Varijantu "tijek" nikad ne koristim jer je skovana ter prije par godina. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 23:27, 29 decembar-просинац 2012 (CET)

Jesi li čitala knjigu Snježane Kordić "Jezik i nacionalizam"? Iz nje ćeš vrlo lako shvatiti zašto mi stariji podivljamo zbog turbohrvatskih riječi. Na lemmi o knjizi naći ćeš i link na e-izdanje u pdf-u. Nakon toga trebalo bi pročitati jednu malo težu knjigu, to je "Lingua Tertii Imperii" Victora Klemperera. Iz nje se može doznati zašto se brigom za to kako se govori poništava briga za ono što se govori. Laku noć. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 23:39, 29 decembar-просинац 2012 (CET)

Poslala sam ti nešto. Inače, nisam mogla doći jer sam imala jako puno posla, a imat ću i cijelu ovu sedmicu. --Duma (razgovor) 02:59, 23 siječanj-јануар 2013 (CET)

Šabloni uredi

Slažem se da bi to trebalo srediti. Nešto upravo radim na šablonima za infokutije u svrhu njihove standardizacije. --OC Ripper (razgovor) 08:35, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Miyazaki uredi

Može, i to će ubrzo. Meni su svi njegovi filmovi iz 1970-ih i 1980-ih vrhunski, sipao ih je tada kao iz rukava. To mu je bilo zlatno razdoblje, u 90-ima je malo ispao iz forme, ali je i dalje dobar. Vidim da si i proširila Kiki, sad je bolji članak.--Seiya (razgovor) 08:40, 20 februar-вељача 2013 (CET)

Ej dođi. --Duma (razgovor) 20:04, 6 ožujak-март 2013 (CET)

Zaštiti članak trajno od anonimnih korisnika zbog rata izmena. -- Kolega2357 Razgovor 15:56, 16 ožujak-март 2013 (CET)


Slika uredi

Ovaj poster filma, samo dodaj infosliku da bude kako spada :) Pozdrav --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:13, 20 ožujak-март 2013 (CET)

Zemunsko Groblje uredi

Kako bi se to pravilno prevelo na engleski jezik? -- Kolega2357 Razgovor 21:23, 24 ožujak-март 2013 (CET)

Nema na čemu, pozdrav od mene :).--Soundwaweserb (razgovor) 22:39, 24 ožujak-март 2013 (CET)

važi, pomoći ću koliko mogu na kraju, uradi prvo ti koliko možeš. inače, super ti je članak i tema, pozdrav!! --Mladifilozof (razgovor) 20:10, 30 ožujak-март 2013 (CET)
ako prevodiš sa en wiki, ubaci u članak i njihove izvore. pozz --Mladifilozof (razgovor) 21:16, 30 ožujak-март 2013 (CET)

Ubacićemo još neke izvore na kraju, ne beri brigu, biće to dobar članak:) --Mladifilozof (razgovor) 21:22, 30 ožujak-март 2013 (CET)

Niš, možda budem još malo radila, ali sad bih radije da završim ovaj svoj članak, razvukla sam ga k'o lošu godinu. --Duma (razgovor) 22:11, 30 ožujak-март 2013 (CET) Dođi :D --Duma (razgovor) 19:19, 6 april-травањ 2013 (CEST)

Question for research uredi

What sense makes wikipedia that is for more than 50% "preuzeto s hr wiki" ? I am just researching and try to find out what is the basic motivation. Poltical reasons? BR --80.200.234.135 20:41, 9 april-травањ 2013 (CEST)

hoću, to sam ostavio za kasnije, da posle ne bih tražio kad dođe na red:) --Mladifilozof (razgovor) 14:04, 10 april-травањ 2013 (CEST)
nema na čemu, evo sredio sam ga još malo, a i opet ću kad stignem. pozdrav! --Mladifilozof (razgovor) 23:43, 17 april-травањ 2013 (CEST)

Rasprave o ćirilici uredi

Osim Pijace, tu su još i Wikipedia:Jezična politika/Prijedlog, a možeš otvoriti i stranicu za razgovor na Wikipedia:Ćirilica i latinica, mada je ta stranica predviđena prije svega za tehnička pitanja. --OC Ripper (razgovor) 08:52, 18 svibanj-мај 2013 (CEST)

79.101.94.241 uredi

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

Sakri ove revizije i vređanja na nacionalnoj osnovi. -- Kolega2357 Razgovor 18:19, 19 svibanj-мај 2013 (CEST)


E ja sam sredio ono. Pozdrav. --BokicaK (razgovor) 08:07, 9 jun-липањ 2013 (CEST)

Blokiranje uredi

Što u principu nema nikakve veze s njegovim napadanjem suradnika, što je jedini razlog njegova bloka, tako da on stoji. Ja nisam intervenirao zbog rasprave per se niti zbog djelovanja samoga bota, jer da je u pitanju bot, blokirao bih sami bot, a ne Kolegu. Kolega je ponovo pokazao onu svoju grubu, da ne kažem agresivnu, crtu i napao kolegu, nakon čega je upozoren da se takav riječnik neće tolerirati. Nakon upozorenja, on ne samo da ponavlja tako ponašanje već eskalira, napada, pretpostavlja lošu namjeru i tjera suradnika s Wikipedije. Dakle, rasprava i djelovanje njegova bota s ovim nemaju nikakve veze, što je razlog zašto bot stoji :) Sljedeći put bi bilo dobro da se prvo čujemo preko razgovora prije nego itko intervenira na tuđe blokove kad oni imaju osnovu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:18, 18 jun-липањ 2013 (CEST)

Neke stvari treba zaustaviti u začetku, prije nepotrebne eskalacije. Edgarova blokada je, s formalne strane, opravdana. E, sada, da li je trebalo ići s blokadom na jedan dan ili možda nešto kraće je drugo pitanje. --OC Ripper (razgovor) 19:26, 18 jun-липањ 2013 (CEST)

e super vam napreduje članak. hvala na pozivu, hoću, gledaću da se još malo uključim kad uvatim vremena.--Mladifilozof (razgovor) 20:25, 22 jun-липањ 2013 (CEST)

Popularna muzika u SFRJ uredi

Bok, mislio sam možda sugerirati da - kada završite članak, te ga malo dotjerate (možda još dodate par izvora) - ga čak nominirate za izabrani članak. Izgleda sve bolje i bolje.--Seiya (razgovor) 20:49, 22 jun-липањ 2013 (CEST)

Mogu li ja *sada* pobrisati taj članak pa da možda nešto drugo stavim tu? --Duma (razgovor) 16:28, 5 srpanj-јул 2013 (CEST)

Nema na čemu.--Seiya (razgovor) 21:29, 5 srpanj-јул 2013 (CEST)

E-mail uredi

Bok. Ako stigneš, bi li se mogla javiti na moj e-mail? Imam jedno pitanje.--Seiya (razgovor) 21:38, 28 rujan-септембар 2013 (CEST)

Glasovanje uredi

Ovo je vrhunski idiotizam u današnje doba,ali pošto korisnik insistira na direktnom pristupu....

Pozvan si na glasovanje po pitanju da li su tekstovi o komunizmu s hr wikipedije POV i stoga neprihvatljivi za kopiranje na sh wiki (normalno bez nužnih promjena).

Glasovanje se vrši ovdje (obavješteni su svi aktivni administratori) --Rjecina2 (razgovor) 00:56, 1 oktobar-листопад 2013 (CEST)

Pročitaj na pijaci poruku [6].--Soundwaweserb (razgovor) 00:34, 27 februar-вељача 2014 (CET)

Razgovor:Novak Đoković uredi

Poštovanje! Možeš li molim te kao administrator dati svoj sud na stranici za razgovor Novaka Đokovića vezano za postavljenu temu. Unaprijed hvala. S poštovanjem, --SadarMoritz 16:24, 15 rujan-септембар 2014 (CEST)

Jezik interfejsa uredi

FYI: [7]. --Nemo bis (razgovor) 20:59, 17 januar 2017 (CET)Odgovori

Your feedback is needed - Improving the Content Translation tool uredi

Hello Friend,

Apologies as this message is not in your native language.

The WMF language team is reaching out to you based on your position as an admin in the Serbo-Croatian Wikipedia. In particular, we want to learn about your experience, the issues you encounter with articles created with Content translation.

We appreciate the great work you are doing in Serbo-Croatian Wikipedia to ensure standard and quality articles are not compromised. However, it is a big task to encounter content that is not standard daily, and a difficult decision to delete them because they fall below standard.

Our observations

We noticed that articles created with the Content Translation tool in your wiki are deleted more frequently than in other Wikipedias. We say this because, from our statistics, 8185 articles were added to Serbo-Croatian Wikipedia in 2020. Out of the above figure, only 7 of them were translated using the Content Translation tool and 14 articles were deleted. Therefore, the deletion rate and the tool's low usage signals a problem or deficiencies peculiar to your Wikipedia. The Content Translation tool can increase content creation in your Wikipedia and is an excellent way to efficiently introduce newcomers to adding content and expand on existing ones.

Our request

So, we want you to participate in a survey. The survey will give us insight into how we can improve the tool to get quality articles and reduce the number of deletion, hence making your work easier.

Please follow this link to the Survey:

Take the Survey
To know how the information collected from the survey will be used, please read the Privacy Statement.

If you are not comfortable with taking the survey, that is fine. You can still provide us with feedback in this thread or via email on the following questions:

  • What makes the articles created with content translation fall below standard in your Wikipedia?
  • What are the common mistakes that editors that use content translation make?
  • How do you think we can improve the  Content Translation tool that will help you with your work or make your task easier and reduce deletion of articles in Serbo-Croatian Wikipedia?

So please, feel free to give us feedback in any way that is most convenient for you.

Thank you so much, as we look forward to your response

UOzurumba (WMF) (talk) 13:06, 21 juni 2021 (CEST) On behalf of the WMF Language team.Odgovori

Reminder: Your feedback is needed - Improving the Content Translation tool uredi

Hello Friend!

The WMF Language team earlier reached out to you to participate in a survey to give us insight into improving the Content Translation tool to make your work as an admin easier. Towards improving the quality of content in your Wikipedia and avoiding the case of content deletion.

Again, we are reaching out to you as a reminder to Take the Survey as the survey will close on 9th July 2021 (23:59 UTC). The survey will only take you between 10 to 15 minutes. Please read the Privacy Statement to know how the information collected from the survey will be used.

If you already took the survey- thank you! You don't need to retake it.

Thank you, as we look forward to your response.

UOzurumba (WMF) 21:17, 6 juli 2021 (CEST) On behalf of the WMF Language team.Odgovori

How we will see unregistered users uredi

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

19:19, 4 januar 2022 (CET)