Pozdrav, Uspjeh je ključ života! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

OC Ripper (razgovor) 08:24, 27 decembar 2017 (CET)Odgovori

Re: Je li ovo možda... uredi

Pa đe mene radnika nađe, pitaj starješine šta smo i ko smo, ja samo pišem, čistim i slušam šta mi se kaže. Nisam fan balkanske politike, historije ili fudbala. U povjerenju, slažem se da dva navedena naroda nisu sposobni voditi svoju državu, isto kao ni druga dva. Ne samo državu, nego ni firmu, niti fudbalski klub. Lično se zalažem za mirnu reintegraciju pod okrilje Berlina, Moskve i Ankare, alternativu baš ne vidim. Rekao bi još štošta ali postoji direktiva WP:NIJE#FORUM tako da... prijatno. --Orijentolog (razgovor) 15:09, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

Ja... odnosno "ovaj drugi"... nisam siguran što da odgovorim na ovo, sorry :/ --E.A.Poe 16:39, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

Zato jer nema smisla da se u uvodu detaljno opisuju događaji od pola milenija kasnije, a nema nikakvih dokaza za priloženu zastavu. --Orijentolog (razgovor) 17:24, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

Članak uredi

Jer se radi o krajnje traljavo napisanom članku koji ide mimo standarda ove Wikipedije. Postoje jasna pravila pisanja članaka, posebice biografija, a, srećom, na ovoj Wiki ih imamo toliko da imaš cijelu seriju primjera da vidiš kako bi oni trebali izgledati; to uključuje i poveznice, vanjske poveznice, reference, IW, kategorizaciju i sve ostalo. Lako je nabaciti tekst, a onda neka drugi čiste, ali to nije način rada --E.A.Poe 19:40, 8 oktobar 2019 (CEST)Odgovori

Je li ima možda veze @Edgar Allan Poe: što se upotrebljava listopad i ostale riječi koji nema u ostalim južnoslavenskim jezicima. Odnosno vrijedi li hrvatska (i srpska, ne srbijanska/srbska) gramatika na ovoj Wikipediji? Lijep pozz.--193.14.247.201 15:59, 9 oktobar 2019 (CEST)Odgovori
To je apsolutno irelevantno. Sporno je sljedeće: "poveznice, vanjske poveznice, reference, IW, kategorizaciju" --E.A.Poe 19:13, 9 oktobar 2019 (CEST)Odgovori