English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--OC Ripper (razgovor) 15:52, 3 august 2016 (CEST)

ČlanciUredi

Ovako, meni je strašno drago da ste se uhvatili zadatka naglo povećati broj članaka na ovoj Wikipediji, ali, ima tu nekoliko problema. Prvo, nije poželjno kopirati članke s drugih Wikipedija, pogotovo ne neselektivno i bez usklađivanja s našim standardima. Slobodni ste prevoditi i pisati članke, ali nemoj te ih kopirati. Mi nismo repozitorij članaka, već enciklopedija. Drugo, nije dozvoljeno praviti duplikate članaka koji već postoje na sh.wiki, kao što se dogodilo sa serijom članaka koje ste prekopirali, a koji već postoje na ovoj Wikipediji u latiničnoj verziji. Takve članke treba preusmjeriti, a ne ponovo pisati. Isto vrijedi i za šablone i sav ostali sadržaj. Treće, treba obavezno pregledati svaki novi članak, paziti da on poštuje standarde ove Wiki i, ako to nije tako, isti urediti i uskladiti. Unaprijed se zahvaljujem na susretljivosti.

Naravno, nepoštivanje i kršenje ovih pravila za sobom će povlačiti sankcije koje, nadam se, neće morati biti primijenjene i nadam se, iako imam nenakav špurijus da se mi jako dobro znamo od prije (mada ćemo vjerovati da sam u krivu), da će suradnja biti uredna. LP! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:57, 24 august 2016 (CEST)