Pozdrav, SimplyFreddie! Dobro došli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--E.A.Poe 01:19, 12 oktobar 2021 (CEST)

SpiskoviUredi

Nećemo to razdvajati, stvarno za to nema potrebe. Neovisno o drugim Wikipedijama, nisu to toliko masivne količine teksta da bismo mi to morali kidati zasebno i komplicirati. Općenito mi se ta tendencija en.wiki da se sve što više odvaja i razdvaja i cjepka u zasebne jedinice baš ne sviđa. --E.A.Poe 01:19, 12 oktobar 2021 (CEST)

Istina, ali sam jedan od administratora ovdje. Stoljećima takva praksa stoji na ovoj Wiki. Svi suradnici dosad bili su, očigledno, suglasni s njom i nitko nije niti predložio išta iole slično. Dakle, ako itko ovdje samovoljno nešto radi bez dogovora s ostalim kolegama, to si ti. Ja sam samo vratio na status quo, koji - istinabog - meni odgovara, ali je isto tako i posljedica prešutnog konsenzusa zajednice, jer ja sam ovdje već toliko godina i prošao sam toliko kolega s kojima sam se i slagao i nisam slagao pa nitko o tome nije pričao. Dakle, smiješno je da svaki put kad netko tko mijenja stvari koje su tu godinama bez prethodnog dogovora naiđe na revert od strane nekog od admina - tog admina optužuje za samovolju. Dakle - ti si taj koji je samoinicijativno počeo mijenjati, prebacivati i rezati stvari, a tim više što je jedan od tih članaka i izabrani članak. Ako si već htio, mogao si se obratiti nekome od admina - ne nužno meni - i provjeriti jel' to okej, jer jebemu miša maloga, ako to stoji tu godinama i nitko nije dirao, onda valjda to nikome ne smeta? :) Ja tebe nisam napadao, nisam te optužio, samo sam rekao da tako ne bi trebalo raditi i ne vidim potrebu da se mene napada. Naravno, imaš portal zajednice, imaš Pijacu... slobodno ti pokreni tamo pitanje pa ako se ostali kolege slože s tvojim prijedlogom pa neću ja voditi križarski pohod na to. Ako kolege smatraju da je oportunije podijeliti to - iako se ja s time ne slažem, al' moj stav je jasan - onda će se podijeliti i tjt, ali prije nego nekog napadaš za samovolju, valjalo ni be činiti stvari - samovoljno. ^^ Isto tako je bilo i s nogometnim infokutijama (ako se dobro sjećam, mislim da sam s tobom pričao oko toga, ako nisam, slobodno zanemari ovu rečenicu, uz isprike), gdje je uz more postojećih dodana još jedna - potpuno nepotrebno, jer idemo na to da imamo jednu, a ne njih 17 (sad bi te Orijentolog vikao da se ne bavi pustinjskom fotografijom) - i rekao sam ti da to nije bilo potrebno, al' niti ti je itko išta revertao, niti brisao. To će se unificirati jednom, al' sad nije bilo potrebe za takvim radnjama; ovdje je. Isto tako, ljudi imaju tendenciju selektivno pamtiti pa zanemare onda kada im se išlo na ruku. :) --E.A.Poe 13:23, 12 oktobar 2021 (CEST)