Pozdrav, SimplyFreddie! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

--E.A.Poe 01:19, 12 oktobar 2021 (CEST)Odgovori

Spiskovi uredi

Nećemo to razdvajati, stvarno za to nema potrebe. Neovisno o drugim Wikipedijama, nisu to toliko masivne količine teksta da bismo mi to morali kidati zasebno i komplicirati. Općenito mi se ta tendencija en.wiki da se sve što više odvaja i razdvaja i cjepka u zasebne jedinice baš ne sviđa. --E.A.Poe 01:19, 12 oktobar 2021 (CEST)Odgovori

Istina, ali sam jedan od administratora ovdje. Stoljećima takva praksa stoji na ovoj Wiki. Svi suradnici dosad bili su, očigledno, suglasni s njom i nitko nije niti predložio išta iole slično. Dakle, ako itko ovdje samovoljno nešto radi bez dogovora s ostalim kolegama, to si ti. Ja sam samo vratio na status quo, koji - istinabog - meni odgovara, ali je isto tako i posljedica prešutnog konsenzusa zajednice, jer ja sam ovdje već toliko godina i prošao sam toliko kolega s kojima sam se i slagao i nisam slagao pa nitko o tome nije pričao. Dakle, smiješno je da svaki put kad netko tko mijenja stvari koje su tu godinama bez prethodnog dogovora naiđe na revert od strane nekog od admina - tog admina optužuje za samovolju. Dakle - ti si taj koji je samoinicijativno počeo mijenjati, prebacivati i rezati stvari, a tim više što je jedan od tih članaka i izabrani članak. Ako si već htio, mogao si se obratiti nekome od admina - ne nužno meni - i provjeriti jel' to okej, jer jebemu miša maloga, ako to stoji tu godinama i nitko nije dirao, onda valjda to nikome ne smeta? :) Ja tebe nisam napadao, nisam te optužio, samo sam rekao da tako ne bi trebalo raditi i ne vidim potrebu da se mene napada. Naravno, imaš portal zajednice, imaš Pijacu... slobodno ti pokreni tamo pitanje pa ako se ostali kolege slože s tvojim prijedlogom pa neću ja voditi križarski pohod na to. Ako kolege smatraju da je oportunije podijeliti to - iako se ja s time ne slažem, al' moj stav je jasan - onda će se podijeliti i tjt, ali prije nego nekog napadaš za samovolju, valjalo ni be činiti stvari - samovoljno. ^^ Isto tako je bilo i s nogometnim infokutijama (ako se dobro sjećam, mislim da sam s tobom pričao oko toga, ako nisam, slobodno zanemari ovu rečenicu, uz isprike), gdje je uz more postojećih dodana još jedna - potpuno nepotrebno, jer idemo na to da imamo jednu, a ne njih 17 (sad bi te Orijentolog vikao da se ne bavi pustinjskom fotografijom) - i rekao sam ti da to nije bilo potrebno, al' niti ti je itko išta revertao, niti brisao. To će se unificirati jednom, al' sad nije bilo potrebe za takvim radnjama; ovdje je. Isto tako, ljudi imaju tendenciju selektivno pamtiti pa zanemare onda kada im se išlo na ruku. :) --E.A.Poe 13:23, 12 oktobar 2021 (CEST)Odgovori