English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

-- Kolega2357 Razgovor 13:59, 1 jun-липањ 2013 (CEST)

Hram Svetog Nikole, VukovarUredi

Pravilan naziv članka bi trebao da bude Hram Svetog Nikole u Vukovaru. -- Kolega2357 Razgovor 22:27, 19 oktobar-листопад 2013 (CEST)


Ali ako stavim Hram Svetog Nikole u Vukovaru kao što sam i zamislio i uradio, onda se vidjelo samo na jednom jeziku, nije se vidjelo na hr wiki i engl. wiki jer na eng wiki naslov je Church of St. Nicholas, Vukovar, pa sam zato vratio da bude opet sve isto jer eng wiki ne mogu da promijenim nikako :( 23:11 19. oktobar-листопад 2013 (CEST)

Ti možeš napraviti preusmerenja na tim jezicima da vode na članak. -- Kolega2357 Razgovor 23:12, 19 oktobar-листопад 2013 (CEST)


Zna li netko kako se na sliku stavi naslov(nazivna slika ) sa okvirom u boji ? 23:15, 19 oktobar-листопад 2013 (CEST)


Neću još ništa raditi, sada samo dodajem na postojeće članke, čak sam želio isti članak i na ср. a ne znam kako napraviti novi još...početnik :)))) (osmjeh gluposti) :( 23:18, 19 oktobar-листопад 2013 (CEST)


Kada budeš mogao napiši mi i smije li se uopće nešto dodavat na istodobno više wiki jezika ? 23:21, 19 oktobar-листопад 2013 (CEST)