Razgovor sa korisnikom:Orijentolog/2

Aktivne rasprave
Ova stranica je arhiv.

Dobre i zle namere :DUredi

[1], [2], [3] Zdravo Orijentoloze ne znam da li pratis hr wiki ali oni Kubura je opet glavna atrakcija tamo sa svojim egzibicijama. --Kolega2357 (razgovor) 11:36, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Križoklupci i križoljupciUredi

You must be joking. Pa to su "nezavisni zastupnici". --Igor Windsor (razgovor) 21:54, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ma... "Crossbenchers" su posebna parlamentarna skupina, a "non-affiliated" ne pripadaju nijednoj od skupina oformljenih u parlamentu. Face-wink.svg --Igor Windsor (razgovor) 22:41, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

KategorijeUredi

U pitanju je kozmeticka izmena ona nicemu ne smeta u kategoriji. Zar ne? Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 22:34, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pa treba li te kategorije zameniti sa postojecima? --Kolega2357 (razgovor) 22:55, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)


[4] Mozda ce te ovo interesovati. --Kolega2357 (razgovor) 14:48, 4 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Nacionalni mitoviUredi

 1. Preimenovanje: Nije lako odrediti najadekvatniji nazim imajući u vidu različito tumačenje pojma nacije (pripadnici iste etničke grupe ili državljani određene države) i pravljenje adekvatne distinkcije između nacije i nacionalizma. Nisam potpuno siguran kako je najbolje to uraditi. Nazivom Mitovi albanske nacionalne ideologije sam želeo da preciziram da su u pitanju mitovi vezani za ideologiju Albanskog nacionalizma, različiti od mitova/legendi rasprostranjenih među Albancima (bilo da je reč o etničkoj grupi ili državljanima Albanije). Nazivom Albanski nacionalni mitovi ova razlika ne bi bila jasno određena. Zbog toga mislim da je bolje da članak preimenuje u Albanski nacionalistički mitovi? Isto se odnosi i na druge nacionalizme.
 2. Odavno imam nameru da napišem članke o Srpskim, Hrvatskim..... nacionalističkim mitovima. Nešto sam na tu temu već napisao na en.wiki (Kosovo Myth). Prihvatam tvoj predlog da napišem nešto na tu temu, iako to nije lako zbog kontroverzne prirode tematike i nedostatka obilja adekvatnih izvora o takvim temama. U meri u kojoj mi to vreme bude dozvoljavalo napraviću članke na ovu temu.

Pozdrav,--Antidiskriminator (razgovor) 15:43, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

 • Mit ≠ Historiografija. Mislim da nije dobro nacionalističke mitove predstavljati isključivo u okviru članaka o nacionalističkoj historiografiji na kojoj su dobrim delom bazirani (ali ne samo na historiografiji već i na politici, ideologiji,...). Jednostavno je u pitanju različita tematika koja je dovoljno značajna za zaseban članak/članke.
 • Sličnost Pata Khazana i Osijana je dobra ilustracija sličnosti i povezanosti nacionalističkih mitova zbog koje bi trebalo da postoji i jedan generički članak o nacionalističkim mitovima, pored članaka o pojedinačnim nacionalističkim mitovima i članaka o mitovima pojedinačnih nacionalizama. Sve je to isprepleteno i teško razdvojivo. Shodno tome bi struktura šablona koji si pomenuo i članaka koji bi ga činili mogla da izgleda ovako (samo primer sastavljen na brzinu da bi ilustrovao strukturu):
 1. Nacionalistički mitovi (Opšti, koji postoje u svim ili u velikom broju pojedinačnih nacionalističkih mitologija, i mitovi pojedinačnih nacionalizama).
  1. U prvu grupu bi spadali sledeći članci na primer:
   1. Ante muralis
   2. Autohtonost
   3. Etnička homogenost
   4. Kulturna čistoća
   5. Viktimizacija
   6. ..........
  2. U drugu grupu bi spadali članci o nacionalističkim mitovima pojedinih nacionalizama koji bi obrađivali sve gore navedene opšte mitove u interpretaciji pojedinačnih nacionalizama ali i određene mitove specifične za pojedinačne nacionalizme. Na primer
   1. Srpski nacionalistički mitovi (Srpski ante muralis, autohtonost, homogenost,... ali i Kosovo, Albanska golgota, Obilić....) uz pojedinačne članke o n pr.:
    1. Mit o Kosovu
    2. Mit specifičan za Srpski nacionalizam broj 2
    3. Mit specifičan za Srpski nacionalizam broj 3
   2. Hrvatski nacionalistički mitovi
   3. Švedski nacionalistički mitovi
   4. .......... --Antidiskriminator (razgovor) 22:26, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)
OK. U blizoj buducnosti necu imati vremena da se previse bavim ovom tematikom. Svi nacionalisticki mitovi su manje vise smesni. Naravno da je potrebno svaki tekst bazirati na izvorima. Antemurale Christianitis ima 5,350 hitova na GBS.--Antidiskriminator (razgovor) 00:45, 4 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Cite bookUredi

Vidim. Da vratimo na verziju od prije 27. II 2014 (temeljenu na en.wiki)? --OC Ripper (razgovor) 15:44, 6 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Koliko vidim, ako se koristi stara verzija, problema nema. No, mislim da ipak možemo pričekati i vidjeti u čemu je, zapravo, stvar. --OC Ripper (razgovor) 15:50, 6 oktobar-листопад 2014 (CEST)

FrancuskaUredi

Što se povlake i crtice tiče, tu nema nikakvih problema. E sada, što se samog sustava tiče... načelno bi onda imali "Historija Francuske po godinama" i "Historija Francuske po periodima", što mi djeluje redundantno, a i krajnje nepraktično s obzirom da sam tokom rada na ovoj tematici uočio kako je historiografija sklonija periodskoj kategorizaciji francuske povijesti nauštrb one po godinama, odnosno - zaključio sam da sam vjerojatno brzopletno izvršio svoju kategorizaciju i da to može bolje. Ovaj tvoj prijedlog reorganizacije mi se čini odličnim, s tim da bih te samo pitao što s navedenim:

 1. Ono kratkotrajno Kraljevstvo Francuza bi, po novoj kategorizaciji, spadalo u Kraljevinu Francusku, kao i Bourbonska restauracija?
 2. Gdje bi spadala Slobodna Francuska? Jer, Treća Republika je 1940. dokinuta, a Slobodna Francuska nije imala ni administrativni ni faktički status identičan onoj Višijevske Francuske da bi bila u toj kategoriji.
 3. Što je s člancima onih manjih država, vojvodstva, grofovija i ostalih čuda iz srednjeg i ranog novog vijeka? One bi isto išle pod Kraljevinu, odnosno Republiku i Carstvo?
 4. Potpuno nevezano - što ćemo napravit s onom grozotom od infokutije sporazum? :O Danas sam vidio i ono je... jedan od najčudnijih šablona na Wiki @.@

Čujemo se! :) E da, samo da odmah pitam - ćeš rekategorizaciju realizirati ti pa da ja pobrišem, ili da to sredim ja sve zajedno? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:08, 7 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Nisi ti toliko grintalo kao što bi čovjek rekao :P

 1. Dogovoreno. Ali, vezano uz to - gdje bi spakirao Francusku revoluciju? Jer, tehnički je ona 3 godine bila pod režimom ustavne monarhije, a tek od 1792. pod režimom republike?
 2. Dogovoreno.
 3. Bon
 4. Ajde ovako ćemo se dogovorit, ako nemaš ništa protiv? :) Ja ću se uhvatiti šablona pa ga pokušati dovesti u red, a ti odradi kategorizaciju? Uz dužno poštovanje francuskoj enciklopedistici i kulturi, njihove šablone ne bih kopirao xD Samo, kad rekategoriziraš, ili mi javi ili označi one po godinama da ih pobrišem da to odradim da nemamo duple :)

Čeoni šablon s godinama i čime? xD --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:46, 8 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pogledaj pa mi javi je li uredu, treba li što mijenjati, dodavati ili uklanjati i jesu boje uredu. U člancima funkcionira normalno, ali isto mi je draže da netko baci oko :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:37, 8 oktobar-листопад 2014 (CEST)


Ahaaaaaa, to :D To ima smisla :D Može, radujem se novom sustavu :) A što se šablona tiče - bože moj... :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:51, 9 oktobar-листопад 2014 (CEST)


AlžirUredi

Evo vidim novi članak, a nije mi najjasnije pa reko da pitam da vidim o čemu se radi! :) Zašto je Constantine napisan kao Konstantin (Alžir), a ne kao Constantine, Alžir? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:26, 15 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Sve ok, samo mi je bilo čudno zašto bi se danas postojeći grad u ranije frankofonoj zemlji zvao tako. A što se naziva tiče, ovo ", Alžir" sam ja dao tek primjerično, naravno da je ovo uredu ;) Nisam ja grintalo k'o ti pa da ću ti prigovarat :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:44, 16 oktobar-листопад 2014 (CEST)

KategorijeUredi

S obzirom da sad već imam problema s dvostrukim kategorijama (ah, ta '48.), samo da te pitam kad si mislio srediti one kategorije za Francusku da se znam orijentirati? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:37, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Dogovoreno :) Više sam pitao da tebi ne stvaram pretjeran posao i ne punim kategorije bezveze, ali ako ti nije problem, što kaže Jim Moriarty - no rush :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:01, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pa, ja već neko vrijeme primjenjujem formu sa zarezom i kad god naletim, prebacujem na tu formu... ja sam sad bacio oko na Anićev Enciklopedijski riječnik i dok formu sa zagradama nisam susreo, naišao sam na formu "... Ohio, SAD" kao geografsku oznaku. Možda bi trebalo baciti oko na Enciklopediju LZMK ili Jugoslavensku enciklopediju jer online izdanje HE nema uopće tako specifične odrednice (tri Springfielda i sva tri su samo... Springfield)... Meni forma sa zarezom djeluje bolje i korisna je zbog distinkcije (jer bi se onda dijelovi pojedinog grada pisali sa zagradama), ali ako je uhodana forma ovdje sa zagradama, onda neka tako bude. No, kažem, ja već neko vrijeme, čim vidim, prebacim na formu sa zarezom - dosad se nitko nije žalio pa sam nastavio, rekoh, očito je uredu, ali da... svakako, treba od toga napraviti pravilo :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:57, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ajde, neka onda zasad bude tako ;) Ne znam samo jesi vidio, ali ja sam ti već popunio kategoriju o Drugoj Republici s par članaka jer, eto, nije mi se dalo kategorizirat ih po godinama xD Pa samo da znaš :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:54, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)
E, sad sam se sjetio... zašto je naša "kraljica majka" Viktorija, a ne Victoria? Mislim, 'em djeluje nezgrapno, 'em djeluje neusklađeno s ostalima... ne vidim problem s Victoria od Ujedinjenog Kraljevstva, ali rek'o... bolje da se dogovorimo! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:56, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

A i ovde da se izrazim. Zagrade bi u načelu trebalo koristiti kad se objašnjava ili precizira pojam, a zarez kad je on deo imena članka. Na primer: Teba (Egipat) jer postoji i Teba (Grčka). Isto tako bi trebalo Charles II (engleski kralj) i Charles II (francuski kralj), ali: Charles, princ od Walesa (hm... ovog članka još nemamo?) jer mu je to zvanično ime, dok kod ona dva kralja ono u zagradi nije zvanična titula nego samo zgodan kratki izraz da se pojam precizira. Tako bi to sve bar u idealnoj situaciji trebalo biti. --Igor Windsor (razgovor) 22:35, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

E, vidiš... ovo nisam znao. Mislim, ako je tako, onda možemo preseliti sve na zagrade, a ja ću vratiti one stvari koje sam ja prebacio... Ako se Orijentolog složi i onda to možemo pretvoriti u pravilo :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:59, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)
E sad mi više ništa nije jasno xD --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:33, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Slika u šablonuUredi

Kako da u uvodnom šablonu članka Fanagorija umesto mape cele Rusije postavim mapu samo evropskog dela Rusije (Datoteka:European Russia laea location map (Crimea disputed).svg), kao što je to u istom članku na en.wiki? --Igor Windsor (razgovor) 18:45, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

WOW. Hvala! Face-smile.svg --Igor Windsor (razgovor) 19:36, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Slobodno klikni na dugme vrati za izmene jer vracas jednim klikom, a time smanjujes posao patroliranja vandalizama a tako treba da bude. --Kolega2357 (razgovor) 18:56, 22 oktobar-листопад 2014 (CEST)

HHVMUredi

Ukljuci ovo u svojim opcijama brze se uredjuje a i manje koci uredjivanje po wiki. --Kolega2357 (razgovor) 22:27, 22 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Infokutija univerzitetUredi

Univerzitetlija :D . Infokutija je odlična i ove različite verzije mi se posebno sviđaju. Puno hvala.--MirkoS18 (razgovor) 19:16, 24 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Skinuo sam nove Pywikipedia skripte i nestu su tu menjali ali ne znam tacno sta. --Kolega2357 (razgovor) 20:13, 25 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Gradovi u Ujedinjenim arapskim emiratimaUredi

Poštovani kolega Vi ste (odnosno ti, ako ti je draže) izmjenili one emirate i dodali linkove na gradove Fudžaira i Adžman, pa još i danas svijetle crveno - ja sam mislio da ćeš i nešto napisati o njima... valjda si zaboravio na njih.

--Vitek (razgovor) 02:52, 26 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Poštovani kolega evo Vam poklona za Novu godinu - Fudžaira, koju Vi nikako da spraćkate - a meni je bilo ružno gledati crveni link, - nadam se da ćete Vi sada nabaciti Adžman, pa da možemo reći - eta misa finita est...

--Vitek (razgovor) 02:28, 3 januar-сијечањ 2015 (CET)

OpalUredi

Pogledaj bgt ovaj šablon :-) --Munjanes (razgovor) 21:06, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)

Kategorija:Pages using duplicate arguments in template callsUredi

Znaš li možda kakva je ovo kategorija, tj. šta su "duplicate arguments in template calls"? --Igor Windsor (razgovor) 22:19, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)

Aha, ok. Pa i video sam da je to nešto novo, što se odjednom pojavilo u gomili članaka... Hvala. --Igor Windsor (razgovor) 23:11, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)
Izvini ako sam dosadan ali zasto ne koristis dugme vrati ili ti na engleskom rollback? --Kolega2357 (razgovor) 19:02, 27 oktobar-листопад 2014 (CET)

KategorijeUredi

Ovo je super :) Nemam nikakvih prigovora. Što se Vichyja tiče, dakako da ona mora ići pod WWII, a ne biti samostalna kategorija, kao i Slobodna Francuska, kojom ću se pozabaviti u doglednom vremenu. Svaka čast i hvala! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:46, 27 oktobar-листопад 2014 (CET)

A znam, jadan, što ću... pišem tu, radim k'o crnac i opet sve samo zato da bi mi neki despot samo prigovarao... mon Dieu, c'est terrible :( --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:22, 27 oktobar-листопад 2014 (CET)
Hvala ti na pravnoj izmjeni zbog koje sam opet ispao ignorantni neradnik... mislim, ako ti stvarno toliko hrani ego, eto ti... radi sve, ja neću ništa ni radit :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:04, 30 oktobar-листопад 2014 (CET)

RE: InfokutijeUredi

Bok Orijentolog!

Nema problema, napraviti ću to kroz par dana. Pozdrav, --SadarMoritz 01:31, 1 студени-novembar 2014 (CET)

Maestro Orientologo - odlično ti izgleda Infokutija jezero, o onoj EI ne beri brigu, ako mi zatreba - naći ćemo se i već to nekako riješiti...ali daj čovječe napiši konačno one zaboravljene artikle; Fudžaira i Adžman.

--Vitek (razgovor) 03:27, 3 студени-novembar 2014 (CET)

Re:UniverzitetiUredi

Hvala na savjetima. Što se tiče kategorija vjerovatno si u pravu. Već su mi jednom kategorije na ćirilici prebačene na latinicu i vidim da tu urednici preferiraju standardizirani pristup. Ja uglavnom koristim latinicu, ekavicu i ijekavicu u pisanju članaka ali u srpskom standardu (zbog toga sada riječ univerzitet toliko dominira da izgleda kao standard SH wikipedije). Ipak, povremeno volim napisati i članke na ćirilici ili sa nazivom sveučilište čisto kako bi imali sve standardne oblike srpskohrvatskog zastupljene (iako mi oboje pomalo oteža rad). Nekako ne želim da svojim pisanjem nešto namećem (npr. moju ijeavicu). Možda bi bilo dobro držati se standarda sa kategorijama, a sa člancima koristiti mješavinu svega (Univerzitet, Универзитет, Sveučilište)? Mislim, sada već imamo članke na ćirilici o institucijama ne samo u Srbiji pa je možda loše nemati i sveučilišta. U krajnjoj liniji meni je svejedno. Može se pitati druge urednike na pijaci pa koji dogovor se postigne ja ću se toga držati. Što se tiče konkretnog primjera dao sam onakav naziv jer se radi o državi (ili kada se radi o regiji) a ne o gradu. Npr. Univerzitet u Beogradu je ok, ali bi u slučaju Vojvodine dao naziv Univerzitet Vojvodine prije nego Univerzitet u Vojvodini. Ne znam postoji li neko gramatičko pravilo? Meni čisto ovako ispravnije zvuči, ali ako ima neko ko zna neka kaže jer ja nemam neke posebne argumente za svoj pristup.--MirkoS18 (razgovor) 23:43, 3 студени-novembar 2014 (CET)

#razocarenje #tuga #suicide #cuttingmywristsUredi

Gledam ja sada i radim, kao pravi revni pučkoškolac, prvenstvo u Kataru u siječnju i sad ja to fino popunjavam i sređujem kad naiđem na ovo. I sad reko, učinilo mi se, na brzinu ja to ili nisam preusmjerio... kad ono... doista, netko je zakazao!? :O I sad, rekoh ja, kao revni pučkoškolac, idi, Edgare, odradi posao drugih neradnika, nemoj im ukazivati na nedostatke njihove, ali razmislim - pa čovjek je pisao o nogometnoj reprezentaciji, odakle mu obraz da preskoči jedan tako plemeniti sport kao što je rukomet!? :O I tako, eto me tu, kod tebe s ovom opaskom, a koja je zapravo molba s osmijehom da poplavi još jedna od sudionica prvenstva 2015. godine :3 --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:46, 4 студени-novembar 2014 (CET)

Ispadam očit :P Merci :3 --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:53, 4 студени-novembar 2014 (CET)

AdministracijaUredi

Budući da se meni za nekih mesec dana završava "mandat", želeo bih te, ako se slažeš, predložiti za sledećeg administratora. Meni je šest meseci bilo sasvim dovoljno, ali ti reci ako želiš da te predložim za neki duži period, npr. godinu dana ili možda bez ograničenja? U svakom slučaju, nadam se da ćeš prihvatiti, a budem podrobnije obrazložio predlog na mestu predviđenom za to, ako prihvatiš. --Igor Windsor (razgovor) 18:52, 7 студени-novembar 2014 (CET)

Aha, ti hoćeš poniziti Administraciju i naterati je da pogazi svoju reč? Ozbiljno, izgleda da se nismo razumeli. Naime, ja sam izabran na šest meseci, kako sam i želeo, a to mi se zbilja pokazalo sasvim dostatnim (bar za sada). Nije, dakle, uopšte pitanje da li ću ja prestati biti sysop za mesec dana (jer hoću), nego je pitanje pristaješ li ti da te kandidujem za novog admina i na koji bi period želeo da te kandidujem? I nemoj sad da moram ovde trošiti reči na to zašto mislim da bi dobro obavljao tu dužnost, kad to sve već ionako moram napisati na stranici predviđenoj za to. I, takođe, nemoj se skanjivati kao seoska mlada, just say yes, you can do it. Face-wink.svg --Igor Windsor (razgovor) 23:47, 7 студени-novembar 2014 (CET)
A pa ne, ja ne bih da ostanem zabeležen u istoriji kao Heraklit, filozof bez nastavljača. Dakle? Odbijaš? Prihvataš? --Igor Windsor (razgovor) 00:10, 8 студени-novembar 2014 (CET)
Ma znaš šta, ja ću tebe predložiti, pa se ti tamo izjasni kako želiš. Face-tongue.svg --Igor Windsor (razgovor) 00:12, 8 студени-novembar 2014 (CET)
Dixi et animam meam salvavi. Odista mislim da bi dobro obavljao tu dužnost. Ali, naravno, ako si baš protivan iz nekih (meni nedokučivih) razloga, reci tamo i glasanja neće biti... --Igor Windsor (razgovor) 00:34, 8 студени-novembar 2014 (CET)

Ja sam protiv toga da se ovakvim neradnicima, despotima, mućkim provokatorima i običnim sand niggers daju administratorske ovlasti. Bio bi to, dakako, seriozan problem za ovu Wiki, vjerujem da bi imali drastičnih problema s blokovima koji nisu opravdani, a svađe koje bi nastale bile bi nemjerljive. Orijentolog je tokom godina pokazao nevjerojatnu nepouzdanost u radu i čovjek se na njega ne može osloniti niti da napiše jedan članak (da, ovo te proganja duh prošlosti, sadašnjosti i budućnosti iranskog rukometa!) koji bi mu oduzeo pet minuta vremena, a kamoli na neki veći rad ili zahvat za dobrobit ove Wikipedije. A da ne govorim da su mu radovi mahom copy paste s hr.wiki gdje se jedan marljivi suradnik bavio popunjavanjem iranskih tema, a ovaj ih rejdao i preuzeo sebi kao oni talibani američko veleposlanstvo 1979. godine... Nisam očekivao da će biti ovoliko pošten i odbiti kandidaturu, mislio sam da će se samo htjeti širiti u stilu Henrika VIII., ali tako je i bolje! :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:58, 8 студени-novembar 2014 (CET)

P.S. Kako bi ti mi u Dalmaciji rekli, ne budi piiiiii... i prihvati ponudu, baš si seoska mlada ;)

Enigmatika i BaranjaUredi

Poštovani kolega! Vidim da si neumoran. Ja sam trenutno zauzet hitnim poslovima pa nemam vremena ni pratiti šta radiš. Ima li izgleda da se i od jedne i od druge tematike naprave wiki-projekti (ako se to tako zove)? --Belirac (razgovor) 10:54, 14 студени-novembar 2014 (CET)

NagradaUredi

Hvala za nagradu. --Munjanes (razgovor) 18:33, 14 студени-novembar 2014 (CET)

AnagramUredi

Imam i ja jedan anagram: On je trol i go!...:) --Belirac (razgovor) 01:24, 15 студени-novembar 2014 (CET)

ŠablonUredi

Nova? To je esencijalno moj šablon prije nego sam ga uredio. Ne znam, kada sam koristio taj, s obzirom na količinu podataka i veličinu šablona, ovi uski okviri mi nisu pretjerano odgovarali pa sam napravio novi sa širim koji mi je vizualno privlačniji... sad, nadam se da tebi ne smeta ta dihotomija jer mi je "moja" verzija (jebiga :P) prosto ljepša. Ako bi unificirali, though, ja sam, u ovom slučaju, za verziju sa širim okvirima... ali, o tom po tom :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:03, 22 студени-novembar 2014 (CET)

I da, goli trolu, zašto su tvoji Edvardići siročad a nisu "od Engleske" kao i drugi engleski vladari? :O (kako smo dogovorili Ripper i ja kod Francuza) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:28, 22 студени-novembar 2014 (CET)
Da da, to smo Ripper i ja "dogovorili" kada sam ja uređivao francuske vladare kod kojih je, blagorečeno, bio opći kaos. Onda smo se složili za formu "od XY", a naknadno su, ako se ne varam, dogovoreni rimski brojevi bez točaka. Budem ja to sredio.
Što se standarda tiče... ja sam osobno za "[Titula] XY" jer... takav standard primjenjujem kod predsjednika i premijera iz prostog razloga što postoje... ne znam... Obala Bjelokosti i Srednjoafrička Republika... sada, mada njih nema kod vladara (dobro, ako zanemarimo ludog Bokassu), mislim da je bolje se osigurati u slučaju da se javi neka povijesna pokrajina ili nešto gdje će posvojni genitiv biti prikladniji od pridjeva... ako se slažeš, ja bi napravio nekakav draft na sljedećoj bazi: pisanje vladara s rimskim brojevima bez točke i s formom "od XY" države (osim kada je neko drugo ime općepoznato /Viktorija, Elizabete/), pisanje vladara prema imenu koje su imali u zemlji u kojoj su vladali (pravilo izvornika), kategorizacija prema formi "[Titule] XY"... ako imaš još što za dodati, slobodno.
A što se Španjolske/Španije, Talijana/Italijana i Švicarske/Švajcarske tiče... to ne znam... tu treba postići konsenzus na razini zajednice jer je relativno delikatno pitanje, a dvostruki standardi stvaraju enorman kriterij. Budem se ja uhvatio toga ako mi te zemlje dođu na red za wikiprojekt, ali tu će se morati nešto riješiti.
E, kad smo već kod toga - s obzirom da si intermitentno pomagao projektu, želiš li predložiti sljedeću zemlju za Wikiprojekt? Po redu kontinenata išla bi Južna Amerika, ali nije pretjerano striktno i može i nešto drugo (mada bi bilo shodno da ne bude odmah neka europska zemlja) :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:02, 23 студени-novembar 2014 (CET)
I da... ti si mi nešto bio govorio o dvostrukoj kategorizaciji, ja sam to radio sada pa samo da provjerim što točno misliš o tome: ja sam sve tipove koji su bili premijeri ili predsjednici istovremeno kategorizirao i pod premijere/predsjednike i pod francuske političare pa se sad nalaze u dvije kategorije. Tako smo se bili dogovorili, zar ne? (mislim, neki od njih su držali i druge funkcije pa... je li) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:34, 23 студени-novembar 2014 (CET)
Eto, kao što vidiš, Ripper me preduhitrio, ali dodao sam ovaj tvoj prijedlog tamo da se ubaci i formulira :) Što se ovih država tiče, to mi pravilo djeluje i više nego plauzibilno tako da - može :D Neka to zasad bude interni dogovor dok se ne potegne neka formalna rasprava :) Nahvalio bi te, ali ionako si napuhan kao Dean Kotiga kad pobjedi pa da ne riskiram Monty Pythona :P
Nisam htio ništa sugerirati, ali želio sam izbjeći Brazil xD No, što je tu je :) On je sljedeća zemlja! :D Dakako, to neće biti u dogledno vrijeme jer oko Francuske ima još posla... tek sam na politici, a koliko tema ima još za pokriti? :D Što se tiče općih članaka, ja mogu doprinijeti na nekima poput umjetnosti, glazbe, politike i filma (tu bi i Seiyju mogli pozvati upomoć?), ali nisam sklon pravljenju krnjih članaka o geografiji ili ekonomiji, u što se ne razumijem toliko detaljno. Znam da je to enorman problem i da su to esencijalni članci, ali nisam vidio smisao u mrvama, a sam nisam toliko... hrabar(?)... Prijedlog? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:49, 23 студени-novembar 2014 (CET)
E dobro je, onda sam dobro se sjetio dogovora :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:50, 23 студени-novembar 2014 (CET)
Ajde, onda, time ćemo se voditi :D Idem ja sada do Fashode pa ću se vratiti na tehničke stvari :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:08, 23 студени-novembar 2014 (CET)

ŠablonUredi

Jooooj neeeee, izgleda tako skučeno i sitno i greza, joooj x'D Daj malo megalomanije, daj malo epskih proporcija :D Ovo izgleda kao da si provukao moj šablon kroz centrifugu :D Vratit ću ja na svoj široki šablon, ali... ti znaš da sa i ovaj moj širi šablon može jednako uskladiti temeljem onih tvojih uniformiranja? Ne moraju svi koristiti isti skučeni šablon kao osnovicu, zar ne? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:48, 23 студени-novembar 2014 (CET)

Sve. Cijeli šablon djeluje skučeno, što i jest moja glavna zamjerka ovom tipu "Infoboxa"... za neke stvari mi je vizualno prosto preskučen. Kad ima ovako puno podataka i ovako "složena" struktura, preferiram šire šablone --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:20, 24 студени-novembar 2014 (CET)
Evo ga, dakle, korigirao sam dimnezije. Sada treba dodati još opciju za border da se vide obrisi pojedinih područja i treba dotjerati još neke sitnice u pojedinim člancima, ali mislim da je to sada to... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:26, 24 студени-novembar 2014 (CET)
Dodao sam kao opcionalni parametar pa tko voli nek izvoli! :) Meni je, recimo, kod Kokkaija nužno jer se bijeli headeri uopće ne vide pa čisto da ima distinkcija :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:34, 24 студени-novembar 2014 (CET)
Tko će onda tebe maltretirat? :P Evo, mislim da je to to - budem ja sad sredio svoje parlamente :) Da, kažem, kod nekih stvari paše uža verzija (poput brana, definitivno), a negdje pak nešto šira. Ono čudovište od šablona na hr.wiki neću ni spominjati... nije vrijedno :/ Fino smo se sve dogovorili :3 --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:41, 24 студени-novembar 2014 (CET)
Trebam li išta govorit? :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:01, 24 студени-novembar 2014 (CET)
Budem ja ručno pa ću pobrisati "Legislaturu" :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:07, 24 студени-novembar 2014 (CET)

KategorijeUredi

Dosado, de da te pitam... što ću ja s ovim pustim sporazumima, paktovima, ediktima i svime što će nastati u jeku moje frankofonizacije ove Wikipedije i kategorijom historijskih dokumenata... kakav si ključ za kategorizaciju imao na umu? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:42, 28 студени-novembar 2014 (CET)

I... sada upadam na novi kaos u Prvom svjetskom ratu... "vojskovođe" (pri čemu ide "vojskovođe u" ili "vojskovođe [genitiv rata]") ili "vojni zapovjednici" (isto)? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:45, 28 студени-novembar 2014 (CET)

Znači, kreterij je, više-manje, subjektivno determinirana povijesna važnost? I što se zapovjednika tiče, mislio sam dotjerati kategoriju WWI i šablon za bitke i ratove pa sam mislio da sad dogovorimo čisto što i kako, osim ako ćeš ti kasnije to uzeti pa postepeno sve rješavati, ali uoči da već sada u WWI imamo dvostruke kategorije... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:48, 29 студени-novembar 2014 (CET)
Četiri strane u sukobu... čuo sam ja za to... kao i da smo sletili na Mjesec... zadnji koji mi je to rekao se upoznao s mojim pajserom... No, svakako, ja ću priznati traljavost kod "Zemlje", gdje je moj cilj mahom bio njega funkcionalno usposobiti za prvu ruku, a onda u hodu, ako i kako bi se greške pojavljivale (jer bi bile minorne prirode, očito), rješavati iste... to što si se ti navukao pa korigirao moju namjeravanu traljavost, tko ti je kriv (sad se osjećam kao House) :P No, svakako, ako ti je lakše samome, neću se petljati, osim eventualnih stilskih pritužbi kojima ću te, s obzirom da sam ipak ja esteta ovdje, dakako bombardirati. Ukazao bih ti na to da koristiš, s obzirom na estetiku, široke okvire (kao kod parlamenta) i da pogledaš kako je to uređeno na en.wiki gdje imaju gotov kod za automatsko adaptiranje širine stupaca... isto tako, okvir koji označava glavni sukob u slučaju bitke bi valjao biti sive boje i de dotjeraj da više bude ili "Dio [genitiv]" ili "(Glavni) Sukob: [nominativ]" da se konačno zna koja je forma jer ovako ispadamo nepismeni jer imamo plantažu parametara... :/
Što se WWI tiče... članke će prebciti botovi, ali valjalo bi prethodno pogledati sporne teme poput "naših" u Austro-Ugarskoj jer tu zna biti svačega, ali... ja imam napisati članak o Nivelleu i mislim da sam ja gotov što se osoba i WWI tiče... zasad. I jopš mi nije jasno, (ono s padežima je ok) - jesu li "komandanti", "vojskovođe" ili "(vojni) zapovjednici"? I što ćemo s vojnim osobljem koje nije zapovijedalo? Logistikom, Hemingwayjem i ostalima? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:16, 29 студени-novembar 2014 (CET)
Što se te širine tiče, ona je tamo bila vezana za širinu slike, ja sam referirao da dimenzije okriva šablona budu kao kod parlamenta, a ne kao kod rijeke ili jezera. Čisto to. Koliko će šablon prostora zauzimati ovisit će i o drugim parametrima. Što se ostalog tiče, budem ja stvarao komandante, a ti se pobrini za šablon pa ćemo vidjeti gdje ćemo se ispreplesti :D
Hemingway... čitao sam ja njega... i onog starca i ono neko more... dvaput... reko, možda sam u osnovnoj bio premali da ga jasno shvatim. Čitao ja to u srednjoj i rekao kao moj manje poznati imenjak - nevermore. Ne kužim kako je on igdje na cijeli, ali valjda lovačke priče pale... meni je ipak draži Faulkner, čija se lovačka da je bio jedan od glavnih boraca WWII u zrakoplovstvu, ako se ne varam, pretvorila u to da je sjedio za stolom kao logističar... to je već talenat :D A to što se debeli pijan negdje skljokao... Mašala :D
Mislim da smo sada sve riješili... do sljedećeg prigovaranja :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:50, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Zastavica BaskinjeUredi

Imamo li možda (za ovde) šablončić sa zastavicom Baskije? Ne mogu ga pronaći :( --Igor Windsor (razgovor) 20:55, 3 decembar-просинац 2014 (CET)

👍 Like Dobro to tebi ide Face-wink.svg Danke! --Igor Windsor (razgovor) 21:03, 3 decembar-просинац 2014 (CET)

Novi link za GeohackUredi

Pozdrav

Prvi put se dopisujemo, ali ipak moram ovako iznebuha. Sređivao sam šablone da bih apdejtovao na https://tools.wmflabs... međutim on ne trpi izgleda negativne geografske koordanate. Ne mogu se snaći šta treba da promenim jer nikako da naučim taj wikikod za templejte. Ako može to da se popravi, bilo bi super. Sada pokazuje "Error:Out of range" (npr: https://tools.wmflabs.org/geohack/geohack.php?pagename=Tanger&params=35_46_60_N_-5_-48_-60_E ). Šabloni koji ne rade kako valja su: Šablon:Grad u Irskoj (SR) i Šablon:Grad u Maroku (SR), a moguće da ih ima mnogo više pošto mislim da su svi šabloni dozvoljavali negativne longitude i latitude. Svako dobro želim--Biblbroks (razgovor) 01:00, 25 decembar-просинац 2014 (CET)

RedirectUredi

Nema na čemu ^^ --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:50, 25 decembar-просинац 2014 (CET)

No dobro, hajde, kad si već tako dosadan... može, as far as I'm concerned. Vjerujem da ovdje neće biti sporova pa ću prebacivati članke kako naiđem na njih :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:28, 26 decembar-просинац 2014 (CET)
Ja bi ovo preselio na... znaš već što. Potpuno odudara od svih članaka u kategoriji i bode mi oči... nije povezan uz region pa, eto, što ti kažeš, s obzirom na recentna događanja? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:40, 26 decembar-просинац 2014 (CET)
Dap, vidio sam to za Španiju - sans problems. Nisam htio ništa raditi na svoju ruku zbog recentne situacije tako da - hvala na izmjeni! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:47, 26 decembar-просинац 2014 (CET)
Dobro, dobro, umrežit ću - dosado jedna! :D Što se druga Staljina tiče - ima Kongresna knjižnica vjerjem preko milijun naslova, ali nije glavni knjižničar sve njih pročitao :D Rječina je žustro branio stav jer tako piše u knjizi da je ovaj to pročitao sve, ali nakon nekog vremema i njegovih prijetnji - nitko se time više nije htio baviti. Ako njemu to zvuči plauzibilno, neće i čitatelji. Moja biblioteka već sada brojih oko 300 naslova... dakako da nisam pročitao sve, niti to i tvrdim, ali možda neki nepouzdani biograf (*wink wink*) jednom kaže da sam ja to sve pročitao u roku od šest mjeseci :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:01, 26 decembar-просинац 2014 (CET)
Eto, umrežio sam te! :D Mislim da sam sve, ako naiđeš da je što promaklo - samo javi! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:20, 26 decembar-просинац 2014 (CET)
Ah, naravno... i ja pričam gluposti *sighs* Da, AWB je korisna metla. Mogu ja to rješavati postepeno. Ima li kakvih da su prioritetne ili da samo odem u kategoriju pa rješavam? Ako ima, de mi nabaci popis :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:38, 26 decembar-просинац 2014 (CET)
Pretpostavljam da se ovo o "recentnoj situaciji" odnosi na moj prigovor protiv prakse pisanja naslova članka na ijekavici ako je sam članak na ekavici i obratno. Kako vidim da je taj moj prigovor tek glas vapijućeg u pustinji, završiću jednim primerom. Zagrebačka "Mladost" objavila je 1970-ih Povijest svjetske književnosti u 8 tomova. Naravno, većinu poglavlja pisali su hrvatski autori, no neka su ipak napisali autori iz Srbije; ne samo što je njihov tekst ostao na ekavici (premda je i tada bilo lektora koji su lako to mogli "prevesti"), nego ni naslovi tih poglavlja nisu menjani, pa neki od njih u 1. tomu, na primer, glase: Pesništvo starog i novog stila: Abū-Nuwās, Umetnička proza: al-Ğaḥiẓ, Realistička opredeljenja, Liban, Persijska književnost (naslov celog odeljka, ne samo jednog poglavlja), Istorijska, poučna i umetnička proza, Nova arapska književnost (19. i 20. vek) itd. itd. Ideja da naslov teksta treba biti na drugačijem standardu nego što je tekst za mene je nešto novum et inauditum. Toliko od mene o ovoj temi. Zasad ;) --Igor Windsor (razgovor) 18:38, 26 decembar-просинац 2014 (CET)
Samo? Oh, to neće onda biti problem, mislio sam da je više :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:59, 26 decembar-просинац 2014 (CET)
Ako je tako, nadam se da ću i ja za par dana uživati malo u tom gemištu. Face-tongue.svg --Igor Windsor (razgovor) 21:12, 26 decembar-просинац 2014 (CET)

KategorijeUredi

Evo, odradio sam taj Sizifovski posao i očekujem, ni manje ni više, nego tri laude, piramidu, trijumfalnu ceremoniju i zlatni hram u moje ime. Ti se pobrini kako ćeš to organizirati :D Svakako, uz sve to uočio sam sljedeće stvari - kategorija SFRJ u WWII je toliki kaos da je to nevjerojatno (duplo kategorizirani članci, nejasan ključ kategorije - u nju se trpalo apsolutno sve što ima veze s tim, potpuno neselektivno i nejasno). To bi trebalo srediti. Prijedlozi? Nadalje, vidio sam da je SFRJ išlo na dužu varijantu - to bi trebalo učiniti i sa SSSR-om (Sovjetski Savez) i SAD-om (Sjedinjene /Američke?/ Države), zar ne? I da, ima u tim kategorijama potkategorija koje također treba riješiti pa baci oko i, ako imaš volje, stavi mi ih tamo u prekat kategoriju da to riješim preko AWB. Do pisanja! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:18, 27 decembar-просинац 2014 (CET)

A kod tebe se, vidim, čita Remarque, ha? :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:34, 28 decembar-просинац 2014 (CET)

PozdravUredi

Pozdrav Orijentolože,

obraćam se tebi, jer vidim da si trenutno aktivan. Molio bi te za pomoć. Odlučio sam postaviti sve članke o živim vrstama s regionalnih wikipedija na sh.wiki i sistematizirati kategorije. Da li bi se mogla ukloniti ona funkcija da ne moram pisati ona CAPTCHA slova kad radim neke izmjene? Drugo pitanje: zašto ovdje ne postoji HotCat funkcija kao, recimo, na hr.wiki? Ne mogu pronaći one + i - simbole koji bi mi pomogli da brzo uklanjam i dodajem kategorije. Pozdrav.--Wolmar (razgovor) 00:30, 28 decembar-просинац 2014 (CET)

Sorry što te opet smetam, ali mislim da imamo jedan problem s kategorizacijom. Pošto se ti uglavnom baviš time, htio bi te pitati za savjet prije nego radikalno ispretumbam sistematizaciju sisavaca. Mi imamo dvije zasebne kategorije "parnoprstaši" i "papkari" za jedno te istu stvar. Ovo su sinonimi, samo što je prvi (mislim) po hrvatskom standardu a drugi po srpskom i bosanskom. Trebalo bi spojiti ove dvije kategorija u jednu. Da li da ja to učinim ili ćeš ti? Ako ja to učinim, koji naslov da izaberem za tu kategoriju, prvi ili drugi? LP.--Wolmar (razgovor) 00:32, 6 januar-сијечањ 2015 (CET)

Orijentolože, zamolio bi te za malu uslugu: bi li mogao preimenovati članak "Patka Lastarka" (s velikim "L") u "Patka lastarka" (s malim "l")? Izgleda da se prethodnom autoru potkrala greška. Hvala. BTW, pokušao sa te kontaktirati preko Emaila da ti nešto objasnim, ali onaj link na lijevo ti ne radi. Daje mi nepostojeći mail. Pozdrav.--Wolmar (razgovor) 01:05, 18 januar-сијечањ 2015 (CET)

Sasd sam skužio da imamo duplirani članak. Obriši, molim te, onaj s velikim "L".--Wolmar (razgovor) 01:08, 18 januar-сијечањ 2015 (CET)

Naslovi i anketeUredi

Glede naslova, radi kako misliš da je najbolje, samo bih te zamolio, ako nemaš ništa protiv, da se konsultuješ sa mnom pre no što preimenuješ neki članak koji sam ja započeo/napisao. Za kategorije, nemam primedbi. Za ankete, složićemo se da se ne slažemo. Ja sam sledio praksu s en.wiki gde se u takvim prilikama daju samo ankete koje su sprovele specijalizovane agencije koje primenjuju naučno zasnovanu metodologiju i transparentne su u vezi s metodologijom primenjenom u određenom istraživanju. No, kao što znaš, nisam na tome insistirao i nisam se dalje raspravljao, jer ipak nisam to pitanje smatrao sudbinski važnim. Eto, nema ljutnje naravno :) Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 20:30, 17 januar-сијечањ 2015 (CET)

Borac za pravduUredi

Kad sam vidio naslov poruke, ponadao sam se da si se odlučio prijaviti pa da imam zadovoljstvo blokirati te, ali... čast i poštenje više nisu na cijeni *sighs* No, vratimo se ozbiljnim temama. Čovjek se trudi, nemoj tako... ako bi mu dali dovoljno vremena možda bi počeo pisati fora članke kao onaj neki IP na hr.wiki koji je pisao da su Balzac, Chaplin ili Aristotel zapravo Hrvati :D Njegovu su članci, ako se sjećaš, bili pravo smiješni i baš mi ih je bilo zabavno čitati; uvijek bi imao fora priču :D Zasad sam zaključao članak na 2 sedmice (valjda neće nitko u tom periodu htjeti raditi) u nadi da će se smiriti dotad i odustati. Ljudi zaboravljaju. Smatrao sam to boljom i manjom mjerom od reagiranja prema njemu samom jer, ako je doista globalni borac za pravdu i istinu, onda bilo kakva rasprava može dovesti samo do konflikta (sigurno nismo prvi koji su ga na to upozorili, a ako nije poslušao njih, zašto bi nas?). Ako bude izvodio i dalje, onda ćemo reagirati sukladno tome :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:28, 18 januar-сијечањ 2015 (CET)

SadizamUredi

Nisam ti ja kriv što tvoji ne znaju igrati rukomet pa ispadaju odmah pa se ti sad sadistički iživljavaš jer moji igraju i nabijaš mi neke tamo kategorije za brisanje! Kad sam vidio 22 članka u kategoriji, skoro me strefilo... mislim, da si provokator sam znao, ali ovo je već čisto iživljavanje... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:32, 24 januar-сијечањ 2015 (CET)

KategorijaUredi

Osim što mi duguješ čestitku zbog znaš ti dobro čega, pitao bih te ovo (mada sam ti ovo već bio spomenuo jednom, al' dobro, star si, ne vidiš, koncentracija pada, sluh se gubi, cijevi ne funkcioniraju, razumijem to :D) - preimenovanje kategorije SSSR u Sovjetski Savez, odnosno SAD u Sjedinjene (Američke) Države? (nisam neki fan kratica, djeluju mi strašno šatrovački i neenciklopedijski) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:10, 2 februar-вељача 2015 (CET)

Nisam ti htio vaditi mast, 21. mjesto je ipak dovoljno loše samo po sebi :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:06, 2 februar-вељача 2015 (CET)
E ja sam sada stvarno ugodno iznenađen i blago šokiran :O Ovo je veliki korak i izvrstan presedan što se naše aktualne prakse i posla usklađivanja tiče! Ajde da i od tebe neka korist ^^ --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:37, 2 februar-вељача 2015 (CET)

HvalaUredi

E hvala ti majstore [5], baš si me obradovao :)--Wolmar (razgovor) 23:09, 2 februar-вељача 2015 (CET)

KategorijaUredi

Hmmm, općine su nastale od komuna, što kroz Rim pa preko srednjeg vijeka, ali su se isprofilirale na taj način, a danas imamo situaciju da velik broj zemalja ima svoj naziv. Ono što im je, osim toga, zajedničko jest i činjenica da se radi o jedinicama lokalne samouprave, ali to je vrlo fluidna kategorija s obzirom na to da svaka država to uređuje način i s drugim ovlastima pa je uopće upitno koliko se tu radi o lokalnoj samoupravi, a koliko o teritorijalno-administrativnim jedinicama bez samoupravnog karaktera. Sukladno tome, mislim da bi naziv komune bio najneutralniji i internacionalno najprepoznatljiviji. Da, ovdje nije baš ustaljen, ali rekao sam i ranije - Wikipedija bi trebala i stvarati standarde, a ne ih samo kopirati :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:57, 2 februar-вељача 2015 (CET)

zivinice/istaknute licnostiUredi

pozdrav dali ste vi administaror Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik Ernad28 (razgovordoprinosi)

KategorijeUredi

Ja sam nemjerno uklonio ove kategorije jer se ionako javljaju identične u samoj kategoriji "Krimski rat", da bi izbjegao duplikate. To je isto kada sam ja išao stavljati članak "Zvjezdani ratovi" u kategoriju "Zvjezdani ratovi" i "SF filmovi", što je nepotrebno kada se ima na umu da se već sama "Kategorija: Zvjezdani ratovi" nalazi u kategoriji "SF filmovi".--Seiya (razgovor) 13:43, 9 februar-вељача 2015 (CET)

Ajde spavat! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 05:44, 11 februar-вељача 2015 (CET)
Pogledaj korisničku, muškarčino... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 05:57, 11 februar-вељача 2015 (CET)
Kad dolazi od tebe, ovo je pohvala! :P A i evo, pratim tvoj rad već godinama i u ovoj si nagradi pokazao više stila nego u svim člancima dosad... zajedno :P Drago mi je da sam ti baš ja muza! :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 06:14, 11 februar-вељача 2015 (CET)

EgzodusUredi

Ja sam prevodio stotine i stotine članaka sa en wiki, i to tako godinama, i to sa toliko tema da se više ni sam ne sjećam. Tako sam i ovaj preveo 2011., iako iskreno nisam potpuno upućen u ovaj predmet, tako da sam napisao kratki sažetak. S obzirom da izgleda imaš puno više znanja o ovom povijesnom događaju i kontekstu, slobodno ga uredi i proširi, ja se uopće ne ljutim. Dapače, kada jednom članak bude gotov, ako ispunjava kriterije, ja ću ga osobno predložiti za izabrani. --Seiya (razgovor) 11:55, 17 februar-вељача 2015 (CET)

BSUredi

Zašto si blokiran na BS-Wiki? Hoćeš da zatražim deblokadu? --Munjanes (razgovor) 00:53, 19 februar-вељача 2015 (CET)

Ma ti si brat moj, ne smiješ na normalnim projektima biti blokiran! Za hr.w me i ne čudi. Pogledat ću, stavider na talk-page šta god treba pogledati. --Munjanes (razgovor) 01:04, 19 februar-вељача 2015 (CET)
Dobar je članak! Koji su termini problematični? --Munjanes (razgovor) 01:20, 19 februar-вељача 2015 (CET)
Problem je što mi na bs.w nemamo orijentologa (što je ironično, obzirom na religiju), a ja sam kao pokušao prevesti bs:Islamska Država, ali ne ide- nije moja struka. Samo mi nemoj reći da ti je hobi istraživati arapski svijet. :D --Munjanes (razgovor) 01:37, 19 februar-вељача 2015 (CET)
Vidim da ste me zvali Vi i Munja. Btw.to što je bilo prije 4 5 godina, od tada je puno vode niz Bosnu Savu i Dunav proteklo. Ako šta trebam javite, Munja je često ovdje pa može i on prenijeti poruku.C3r4 (razgovor) 16:29, 19 februar-вељача 2015 (CET)

Hvala na savjetimaUredi

[6] ...svakako ću prebaciti i slike, samo da nađem malo vremena. Ovo s preusmjeravanjima mi mora malo preći u naviku, jednostavno se ne sjetim. Pozdrav.--Wolmar (razgovor) 22:23, 19 februar-вељача 2015 (CET)

Šefe, stvorio sam duplikat kategorije: stvorio sam kategoriju "Radio astronomija", a već postoji "Radio-astronomija". Imaš načina da to središ? TY.--Wolmar (razgovor) 21:12, 23 februar-вељача 2015 (CET)

ČlanciUredi

Umjesto da radiš gluposti po wiki, mogao bi bit konstruktivan i glasat za izabrani članak i izjasnit se o novonastaloj situaciji koja bi ušla u pravila :P (ne bi pitao, ali brzo će deadline pa da imamo barem nekakav glas, a i da vidimo što sa onakvim situacijama kakvu imamo sada) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:42, 23 februar-вељача 2015 (CET)

MalrauxUredi

Moram priznati da mi je neopisivo drago što sam dobio zahvalu od tebe. Znak je to moje superiornosti, a uvijek godi kad ti netko milki ego, tako da, hvala :D Izrazit ćeš zahvalnost i glasom za kad ga predložim za izabrani, najbolji članak o Malrauxu na ijednoj Wiki, a vjerojatno i na webu :D No, kad ti već ne znaš, tvoji su jako dobro znali tko je i što je :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:13, 28 februar-вељача 2015 (CET)

Kategorija:Države svijetaUredi

Da li se može i ovoj kategoriji izbaciti reč svijeta tako da ostane samo države? --Kolega2357 (razgovor) 21:18, 28 februar-вељача 2015 (CET)

IzabraniUredi

Domaća zadaća. Za 1. april, ti ćeš radi šale predložiti jedan članak za izabrani, da se ne mučimo stalno samo ja i Edgar oko toga. I tako ćeš ubuduće nastaviti predlagati malo češće, da ne bude da prođe pola godine a da je zadnji tvoj izabrani članak potresi u Iranu. Imaš mjesec dana "advance noticea", tako da se počneš pripremati za to razdoblje.--Seiya (razgovor) 13:03, 4 mart-ожујак 2015 (CET)

Tvoj domaći uradak je vrlo zanimljiva ideja. Dapače, čudi me kako mi i samom nešto tako očito nije palo na pamet. Nisam sad išao studiozno gledati svaki izabrani članak na hr wiki (neka me netko plati ako ću biti 99% temeljit), ali nasumičnim pregledom arhive izabranih članaka od 2005. do 2013., nisam mogao naći niti jedan izabrani članak kojeg su potpuno ili barem značajnim dijelom (oko 50%) napisali Speedy, Kubura ili MaGa. Neka me netko ispravi, ali ta tri glavna administratora nemaju niti jedan izabrani članak kojim se mogu pohvaliti. Ja se nakon ovoga stvarno pitam, tko su ti ljudi? Koje su njihove kvalifikacije? Što oni mogu, osim blokirati druge suradnike? Čime doprinose rastu kvalitetnog znanja?
I ti si sam napisao više izabranih članaka na hr wiki. Pojedini njihovi istomišljenici jesu vrijedni, ali oni sami izgleda baš i nisu. Ali bitno da su otjerali te razne suradnike i što nisu htjeli nikakve kompromise. Ali eto, izgleda da je takav sustav postao standard, i nema smisla o tome dalje raspravljati. Inače, jesi li primjetio da je nešto uranila izborna kampanja ove godine?[7] [8]--Seiya (razgovor) 14:00, 2 april-травањ 2015 (CEST)

LimigantiUredi

Jesi li čuo možda za ova plemena? Neki naučnici, kao Vernadski kod Rusa, Janković kod Srba, osporavaju im iransko (sarmatsko) poreklo i pripisuju im slovensko. Vernadski do tog zaključka dolazi uglavnom etimologijom (Limig anti = slabi Anti)--Владимир Нимчевић (razgovor) 19:55, 5 mart-ожујак 2015 (CET)

Ne znam u koju kategoriju da ih smestim.--Владимир Нимчевић (razgovor) 19:55, 5 mart-ожујак 2015 (CET)


Zapravo mislio sam da napravim posebnu kategoriju za Limigante (ako takva ili slična već ne postoji). Jer, ima i jakih protivargumenata teoriji o slovenskom poreklu. Osim što je neuklopljiva u postojeći sistem znanja, stoji na slabim osnovama.

Pojedini srpski arheolozi dovode Limigante u vezu sa Slovenima samo na osnovu načina njihovog života. Meni je i takvo razmišljanje usko, stereotipično, jer ne dopušta mogućnost promenu načina života nomadskih naroda u novoj sredini. U oblasti između Tise i Dunava, gde su se Jazigi doselili u 1. veku nove ere., nema uslova za nomadski život. Videli smo kako su se Mađari promenili otkako su došli u ravnicu. Zašto ne bismo dopustili mogućnost da je makar jedan sloj Jaziga bio prinuđen na promenu života?

Npr. Finac Pekkanen prihvata da reč Limiganti ima veze sa osetinskim lämäg (slab), ali ne prihvata kao i ostali naučnici da se može prevesti kao slabi Anti. On osporava i etimologiju da reč Arkaraganti ima veze sa osetinskim äqäräg (tih).

Čeh Tomašek predlaže iransku teoriju o Arkaragantima: "oni koji vode rat" = ar- (valjda rat) i karâgä particip prezenta od kar- (činiti). Naravno nastavak -nt je latinskog porekla. Rekao bih da se i Limiganti mogu na isti način protumačiti. Jedino me buni šta predstavlja zd. u zagradi.

"Arcaragantes hiess der herrschende Teil (domini) der Sarmatae, welche, von den Limigantes (servi) aus dem Flachland an der unteren Theiss vertrieben, auf römischen Boden flüchteten und von Constantinus Wohnsitze erhielten, Hieron. chron. a. 337 (Roncalli I p. 498). Anon. Vales. p. 661. Der Name ist iranisch und bedeutet agentes, rem s. bellum gerentes, von ar- (zd. fra-) und karâgä, part. praes. von kar- ‚facere‘; der Ausgang -nt ist lateinische Zuthat."

Ti si bolje upoznat sa iranskim narodima, pa rekoh da te pitam.--Владимир Нимчевић (razgovor) 21:28, 5 mart-ожујак 2015 (CET)

Na COBISS.rs dobio sam sledeći rezultat kada sam ukucao Szemerényi

-Four Old Iranian Ethnic Names : Scythian, Skudra, Sogdian, Saka (članak) -Einführung in die vergleichende Sprachwissenschaft (knjiga) -Введение в сравнителЬное языкознание (ruski prevod gornje knjige)

Opšti utisak: ne baš impresivno.

I u Srbiji ima intelektualaca koji su skloni pričama da Srbi imaju veze sa Irancima. Ali, gle paradoksa. Ne znaju persijski. Da ne govorimo o tome koliko su upoznati sa običajima u Persiji i sl. Da nam se nisu toliko zgadili Nemci, možda bismo tvrdili da smo Germani. :)

Ja sam skupio uglavnom svu literaturu koju sam naveo ovde. Nešto može da se nađe u srpskim bibliotekama, nešto ne može, pa sam morao da se snalazim na alternativni način (google books isečci). Interesantno je što u srpskim bibliotekama nema dela Karla Pača (hr:Karl Patsch) objavljena posle Prvog svetskog rata. Napisao je članak Banater Sarmaten (Banatski Sarmati) objavljen u Anzeigeru. Mislim da se i te kako tiče prostora ne samo Rumunije i Mađarske, nego i Srbije. Međutim, nit je preveden, nit ga ima u bibliotekama... Ali zato je na hrvatski prevedena Pačova studija "Lika u rimsko doba" 1990.

Dobro je što makar imamo Novog Paulija (Der Neue Pauly) u Matici srpskoj. :) Poklon Bavarske akademije nauka. Danke, danke! Fotografisao sam jednu odrednicu sa kartom na kojoj su označena svetilišta vatre. Je l te možda zanima?--Владимир Нимчевић (razgovor) 23:05, 5 mart-ожујак 2015 (CET)

Evo karte, a ovde je u punoj veličini. Dosta svetilišta je atestirano u regiji Persis (koja se verovali ili ne sistemski transkribuje kao Persida), ili Pars, odakle su potekli Sasanidi (ili Sasanovići :)). Imam naravno i čitavu odrednicu na nemačkom ako ti to znači nešto.--Владимир Нимчевић (razgovor) 00:23, 6 mart-ожујак 2015 (CET)

:PUredi

Inače, nema na čemu što radim tvoj posao oko šablona. Cijenim tvoju zahvalnost :P (Btw, zanima me mišljenje pa baci oko ;) ) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:52, 6 mart-ожујак 2015 (CET)

Eto da sam i ja doživio pohvalu od tebe! :O Istina, jesi ju pripisao nekakvim nadnaravnim eksternalijama i veštačkim mađijama, ali poklonjenom konju, čak i kad je trojanski, ne gleda se u zube :D Trajat će sve to skupa još dok ne reformiram šablone o filmašima, ali o tom po tom, načekat ću se, čini mi se, nove pohvale s tvoje strane. Što se titula tiče, nadam se samo da s tim tvojim revnim činovničkim radom ne završiš kao Ivica, među planemim papirima, ili, još gore, kao Josef K., skršen od dvaju gorila negdje u nekom kamenjaru na Dinari ili dolje u Šumadiji... :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:30, 6 mart-ожујак 2015 (CET)

[9] Da li mozes da nadjes interwikije za ovu kategoriju? --Kolega2357 (razgovor) 22:47, 6 mart-ожујак 2015 (CET)

Ako je tako odlicna ideja neka se onda kategorije slobodno brisu. --Kolega2357 (razgovor) 23:38, 6 mart-ожујак 2015 (CET)

Imam sada vremena. Mogu li to botovski da sredim? Za nekoliko minuta je gotov spisak clanaka koji se samo importuje u folder za bota i krene se sa uklanjanjem. --Kolega2357 (razgovor) 23:48, 6 mart-ожујак 2015 (CET)

[10], [11] Nadam se da je dobro za sada. --Kolega2357 (razgovor) 23:58, 6 mart-ожујак 2015 (CET)

Bice i Link GA uklonjen ali u drugoj fazi botovskog rada. --Kolega2357 (razgovor) 00:16, 7 mart-ожујак 2015 (CET)

[12] Evo neke kategorije su pocele da prazne, mogao bi polako da oznacis neke za brzo brisanje. Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 00:53, 7 mart-ожујак 2015 (CET)

Koja je razlika izmedju Link FA i Link GA? --Kolega2357 (razgovor) 01:47, 7 mart-ожујак 2015 (CET)

Evo sve je obrisano od Link FA i Link GA. Da li imas jos nesto sto bi trebalo da se ukloni iz clanaka? --Kolega2357 (razgovor) 13:20, 7 mart-ожујак 2015 (CET)

CommonscatUredi

[13] Commonsacat se moze botovski dodati samo je bitno da mi kazem koje sablone treba preskakati to jest koji vec u sebi imaju Commonsat. Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 23:38, 7 mart-ожујак 2015 (CET)

PrekatUredi

[14], [15], [16] Na ove tri kategorije u sustini i nije potreban prekat samo ih treba ukloniti. Da li da ih uklanjam ili ne? Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 16:38, 8 mart-ожујак 2015 (CET)

Evo upravo zavrsih sve te kategorije bi trebale biti obrisane. Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 00:01, 9 mart-ожујак 2015 (CET)

LisztUredi

Hej, neradniče, samo da te pitam - baci oko na moje preusmjeravanje ćirilićne verzije članka o Lisztu na onu latiničnu, koja je sadržajno ista. Meni se čini da smo to radili ranije kada smo usklađivali, ali nisam se mogao sjetiti (niti prokopati kad je to bilo u arhivi) je li to bilo baš to, odnosno ti članci, ili nekakvi drugi pa samo baci oko i vidi je li to to što smo radili, ili treba revertati izmjenu. Pozdrav! :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:55, 9 mart-ожујак 2015 (CET)

Da glasaš [17]! :D --Munjanes (razgovor) 19:21, 12 mart-ожујак 2015 (CET)

Hrvatski i ini narodiUredi

Da te pitam, zar su svi košarkaši Cibone i Zagreba bili Hrvati? :O --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:01, 13 mart-ожујак 2015 (CET)

Taj sam problem ja imao s nogometašima, olitiga fudbalerima, ovisi s kolikom nostalgijom gledaš na SP 2010., pa sam zaključio da je najbolje to organizirati po ligama, odnosno nazivima liga, a ne po nacionalnom ključu jer je on krajnje nepogodan --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:06, 13 mart-ожујак 2015 (CET)

Vanjske povezniceUredi

Sta mislis o tome da se na svim clancima ispravi Vanjske poveznice na Vanjske veze? --Kolega2357 (razgovor) 22:39, 13 mart-ожујак 2015 (CET)

Da li to mislis na promenu paramtera u sablonu? --Kolega2357 (razgovor) 22:46, 13 mart-ожујак 2015 (CET)

To je najmanji problem za zamenu. Daj nesta teze da se menja. Face-grin-braces.svg Face-grin.svg --Kolega2357 (razgovor) 22:57, 13 mart-ожујак 2015 (CET)

Da li treba jos nesto da se menja u onom sablonu? --Kolega2357 (razgovor) 14:22, 14 mart-ожујак 2015 (CET)

Da li smo i dalje na broju sa vise od 5000 trazenih kategorija? Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 22:48, 14 mart-ожујак 2015 (CET)

[18], [19], [20] Da li su ove kategorije za brisanje? Prazne su i onako su van standarda. Vec sam njih uklanjao iz clanaka. --Kolega2357 (razgovor) 12:03, 15 mart-ожујак 2015 (CET)

Da li mozes da promenis prekat onda za njih zato da mi ne bi pravile probleme zbog [21] ove komande? Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 21:07, 16 mart-ожујак 2015 (CET)

Radi se o tome da ce bot nepotrevno dodavati kategoriju politicari na sve clanke. Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 21:35, 16 mart-ожујак 2015 (CET)

PomoćUredi

Korisnik:Edgar Allan Poe me napada bez razloga, nikoga nisam uvredio svojim komentarom, samo izneo svoj stav [22], koji se njemu ne sviđa. Zbog njega se ovde neprekidno sprovodi cenzura, tražim pomoć da se zaustave takvi napadi koji samo štete sh.wikipediji.--Soundwaweserb (razgovor) 22:45, 15 mart-ожујак 2015 (CET)

Smatram da je bolje koristiti pridjev 'srbijanski' jer opisuje državu nego 'srpski' koji opisuje naciju (vezano za ove albume). Nekako je neutralnije i preciznije. --Munjanes (razgovor) 01:59, 16 mart-ожујак 2015 (CET)

JapanciUredi

Jel' se meni učinilo ili je kategorija doista naslova Fudži? Sada, ako nije, ispričavam se što sam ometao njihovo visočanstvu u mučnom radu, a ako jest - zašto je kategorija rađena na fonetskom obliku ako je članak naslova Fuji i ako je većina članaka to j zadržala kao j, a ne mijenjala u dž? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:00, 17 mart-ожујак 2015 (CET)

Ja sam skloniji soluciji Fuji, što zbog ostalih članaka što zbog činjenice da sam na taj naziv naviknuo, no valjalo bi dati da i drugi prožvaču ovo prije vršenja konkretne unifikacije kategorija, odnosno samog članka. To da je aktualna varijanta suluda, to se slažem --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:21, 17 mart-ожујак 2015 (CET)
Što se onih članaka tiče, hajde da ću si dati obvezu da svako toliko pogledam na popis pa kojim tempom bude išlo. Što se Mladogfilozofa tiče, nemam apsolutno nikakvog pojma, ali prateći dosadašnju progresiju - za par godina :/ --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:43, 17 mart-ожујак 2015 (CET)
Ma sve je OK (jest da sam ja malo bedast - što se tiče tih infokutija, ali to ti je tak ak si se bavio dizajnom - postaneš fah idiot (meni je članak bez toga čista lopata, bez obzira na kvalitet teksta).

--Vitek (razgovor) 15:35, 19 mart-ожујак 2015 (CET)

Igor, imena i sličnoUredi

Prvo, da te pitam, znaš li ti što je s Igorom? Nema ga već duže vrijeme, a nisam vidio nikakvu obavijest? I drugo, ona rasprava o imenima vladara (dakle, bez onog cjelokupnog prijedloga jezične politike) je stala, a situacija je bila više-manje jasna pa sam te htio pitati što misliš što bismo trebali s njom? Da krenemo s preusmjeravanjima ili? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:49, 28 mart-ожујак 2015 (CET)

Univerzitet u ...Uredi

J...ga kolega

onda ćemo imati sve pod slovo - U, malo bedasto zar ne.

--Vitek (razgovor) 11:00, 30 mart-ожујак 2015 (CEST)

Vide etiamUredi

Vidim još da ću morati čim prije sročiti taj stilski priručnik i dati ga na razmatranje. Doklen ćemo ovako? Face-badtooth.svg --Conquistador (razgovor) 15:45, 1. aprila 2015. (CET)

KategorijeUredi

Ah, pardon nisam znao. ;-) Sretan Uskrs i tebi kolega. Pozz, --SadarMoritz 00:51, 5 april-травањ 2015 (CEST)

Islamistički terorizam ≠ islamizam?Uredi

Zdravo, Orijentolože!

Čemu ovo? Zar se terorizam ne može razvrstati inter alia i po ovoj kategoriji pa da bude islamistički? Islamizam je spektralna politička kategorija, no zar je islamistički terorizam ograničen samo na selefizam pa da je nužna ovakva izmjena? --Conquistador (razgovor) 00:45, 6. travnja 2015. (CET)

[23] Ok. Ovo bi bio nekakav sinkronijski kroki situacije, a dijakronijski? Je li bilo do sada tijekom povijesti onoga što bi se moglo nazvati islamističkim terorizmom. Ovaj se termin pojavljuje i na drugim wikipedijama, a i u nekim našim bibliografskim jedinicama može se također pronaći. P. S. Prebacio sam iz salafističkih u selefističkih jer smo u jeziku arabizme u pravilu usvajali preko turskog (usp. medresa < tur. medrese < arap. madrasah). --Conquistador (razgovor) 02:37, 6. travnja 2015. (CET)

[24] Hvala na odgovoru i na linkovima. Posljednje pogotovo! Uspio si mi pomoći pronaći nešto što sam dugo vremena tražio, jedan link ovdje. Face-smile.svg --Conquistador (razgovor) 18:37, 6. travnja 2015. (CET)

Šablon:Univerzitet - što da ti kažem, kasno Maarko ..., nisam ni znao da to imamo, i kaj sad - malo šaramo, - al bogme to i nije takva katastrofa (bar smo demokratični), ali kad pogledam kakvih sve mi bedastoća imamo (ili nemamo). Pogledaj pa mi nemamo ni članak galerija već se to preusmjerava na bs wiki - to je ipak puno veća katastrofa.

--Vitek (razgovor) 22:59, 6 april-травањ 2015 (CEST)

Sve pet-samo to sa copy - paste, nije baš OK, jer sve ostaje crveno. Usput jel se smije izbrisati taj šablon sa moje stranice za razgovor il je to vandalizam - koji se kažnjava? Kaj će mi to - stalno čučati...?

--Vitek (razgovor) 00:09, 7 april-травањ 2015 (CEST)

iwUredi

oj, e kad si već ovdje da pitam, dal se stavljaju interwiki u članak, il ih samo bot doda poslje? --El Diablo (razgovor) 21:10, 8 april-травањ 2015 (CEST)

uspio, hvala! :) --El Diablo (razgovor) 21:17, 8 april-травањ 2015 (CEST)
Ti si samo ljubomoran na Digimone :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:31, 9 april-травањ 2015 (CEST)

Muškarac, žena i čovjekUredi

Što se mene tiče, može, iako mi se čini da je prijevod filma na sr wiki ("Jedan čovjek i jedna žena") pogrešan: tehnički gledano, žena jest čovjek. Valjda su mislili na muškarac. Vjerojatno je to napisao netko tko nije baš upućen, ali ako smatraš da je bolje ostaviti na originalnom francuskom, slobodno promijeni.--Seiya (razgovor) 12:15, 9 april-травањ 2015 (CEST)

[25] Napisao sam ovo OC Ripperu ali vidim da si ti online da li mozes da proveris tacnosti u clancima? --Kolega2357 (razgovor) 16:48, 9 april-травањ 2015 (CEST)

[26] Da li mozes ovaj sablon da prilagodis ovde za sh wiki? Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 02:26, 12 april-травањ 2015 (CEST)

Nisam ni mislio sada nego kada stignes. Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 02:27, 12 april-травањ 2015 (CEST)

en-wpUredi

Da probam šta srediti? --Munja (razgovor) 21:48, 16 april-травањ 2015 (CEST)

Ne kažem da nisi upravu, ali prosvijetli me svojim mišljenjem. --Munja (razgovor) 15:25, 17 april-травањ 2015 (CEST)

IPUredi

On je riješen, sada samo treba pitati Rippera hoće li on popuniti ove članke ili ćemo ih pobrisati --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:07, 17 april-травањ 2015 (CEST)

Najmanje nevjerojatanUredi

U knjizi: Marčinko, Mato (2000). Indoiransko podrijetlo Hrvata. Zagreb. piše:

U razgovoru za zagrebački politički dnevnik "Vjesnik" (LIII, br. 16013., od 18., 19. i 20. travnja 1992., str. 20.) dr. Radoslav Katičić je između ostaloga izjavio: „Rekao sam već u više prilika, daje o svih predpostavaka o podrijetlu imena Hrvat ona o iranskom najmanje nevjerojatna. I to je sve što se, po mojem mišljenju, o tome može reći. Trubačovljeva etimologija čini mi se manje, a ne više vjerojatnom, nego su druga objašnjenja iz iranskoga. Kada bi se i moglo utvrditi, daje hrvatsko ime doista iranskoga podrijetla, dokazivalo bi to samo da stara hrvatska gentilna tradicija ima i iranski sloj. To je još daleko od toga da se predpostave iranska razdoblja u povijesti hrvatskoga naroda ili čak da se u njima gleda jezgreni dio hrvatske povijesti, kako se to u novije doba tu i tamo pročita ili osjeti. Hrvatski narod, kakav danas jest, nastao je između Dunava i Jadrana, kako to čitamo u Tome Arhiđakona, izgradio se postupno, a nekakva euroazijska iranska Hrvatska plod je bujne mašte, koja se ne brine za to ima li pouzdane potvrde u povijesnim vrelima“.

Rekao bih da je Katičić pod "najmanje nevjerojatna" misli na na najmanje verojatna, jer posle kaže da je "iranska Hrvatska... plod bujne mašte".

Ne znam da li je spajanje veznika "da" i enklitike "je" (na dva mesta), kao i oblik genitiva množine imenice pretpostavke (predpostovaka), nejednačenje po zvučnosti (predpostavka mesto pretpostavka) uzus autora Vjesnika, ili R. Katičića.--Владимир Нимчевић (razgovor) 20:08, 17 april-травањ 2015 (CEST)

Uzgred, šta je bolje: iranska teorija o poreklu Hrvata ili iranska hipoteza o poreklu Hrvata. I jedno i drugo se sreće u literaturi. --Владимир Нимчевић (razgovor) 20:09, 17 april-травањ 2015 (CEST)

Najmanje neverojatan. Je l to znači da je na kraju teorija ipak donekle (u velikoj meri) verovatna? Kontam da bismo mogli mesto "najmanje neverojatan" reći "najviše verojatan", "u velikoj mjeri verojatan".

Sad sam saznao da je Dunja Brozović u jeku borbi u Hrvatskoj i BiH (1993) vodila oštru polemiku sa Matom Marčinkom u Matici, časopisu za iseljenike. Meni se čini to kao dobar primer sukoba naučnog i nenaučnog pristupa (sam Marčinko pod pseudonimom Tomislav Heres kaže da se bavi "nezahvalnim i još k tome neplaćenim poslom proučavanja nastanka ili etnogeneze Hrvata").--Владимир Нимчевић (razgovor) 22:59, 17 april-травањ 2015 (CEST)

A u pismu "Tko se protivi proučavanju prapovijesti Hrvata" (objavljenom u Vjesniku krajem 1993. Matici početkom 1994) koje su potpisali Prof.dr. Antun Bauer. Ac.dr.o. Marko Japundžić, Prof.dr. Nedjeljko Kujundžić, Prof.dr. Juraj Kolarić, Prof. Zlatko Tomičić, Ing. Ivan Coch, Mijo Curić, Dr. Danko Benić, Mr.ing. Andrija-Željko Lovrić) se između ostalog kaže za „nadobudni tandem Gluhak-Brozovićka“ da „(uz tatinu podršku iz pozadine), ponovo podvaljuju Hrvatima već ofucani boljševički recept iz povijesne ropotarnice: slikovito rečeno, po njima ideološki ispravno prvobitni Hrvati moraju biti srednjovjekovni potomci nekog praoca Srbohrvata i pramajke Slavije, začeti u sveslavjanskom raju zakarpatskih močvara“.--Владимир Нимчевић (razgovor) 00:42, 18 april-травањ 2015 (CEST)

Među potpisnicima ovog pisma ima čak fakultetskih profesora. Reklo bi se da zastupnici alternativne istorije u Hrvatskoj imaju bolju fakultetsku spremu od svojih kolega iz Srbije, među kojima ima malo fakultetskih profesora (npr. Đorđe Janković koji je dugo vremena držao predmet nacionalnu arheologiju na odseku za arheologiju na Filozofskom fakultetu).

Evo kompletnog sadržaja pomenutog pisma. Na par mesta se prozivaju Dalibora Brozovića.

Čovjek koji je već višestruko zadužio Hrvatsku - ranijim učvršćivanjem jedinstva srpskohrvatskog jezika (zajedno s beogradskim prof. Ivićem), pa je zatim obdario Hrvate promoviranjem Jovana Raškovića i ujedno hibernirao izdavanje Hrvatske enciklopedije za daleku budućnost - upravo stječe još i nove zasluge iz hrvatske povijesti. Danas je to moćna idejno-politička pozadina kojom se osigurava javni proboj tandema Alemko Gluhak - Dunja Brozović u njihovu nadobudnom reguliranju hrvatske prapovijesti.

Prioritetni nacionalni projekt br. 6-99-278 o etnogenezi Hrvata, Ministarstvo znanosti je uz pozitivne recenzije eminentnih i stručnjaka odobrilo pred godinu dana i započelo sa skromnim simboličnim financiranjem početnog kabinetskog rada na njemu. Dosadašnji jedogodišnji rad, u suradnji sa Znanstvenim društvom za proučavanje podrijetla Hrvata, bio je u toj početnoj fazi ograničen na inveturu postojećih spoznaja i objavljenih radova, od kojih je u nas većina donedavno bila nedostupna i ideološki proskribirana kao nepodobni tekstovi i za to su bili "nenaučni".

Nakon početka djelovanja spomenutog projekta i društva, tandem Gluhak-Brozovićka već pola godine uporno objavljuje u javnim . medijima ideološke pseudoznanstvene pamflete protiv - po njima - opasnog i nedopustivog proučavanja starosti ipodrijetla Hrvata bez argumenata. Javni početak te njihove kampanje bio je veliki klevetnički članak na dvije stranice lista "Globus", kojega su prava pozadina i povod sada jasno vidljvi već iz činjenice što se u najvećem dijelu tog pamfleta kao glavni autoritet za etnogenezu nameće A. Gluhak, iako on uopće nije bio uključen u intervju za tu svrhu, a povrh svega je još izmišljena i dodjela nepostojeće svote od gotovo pola milijuna dolara za nekakav priglupo prikazani "safari na Prahrvate".

Ovaj protuhrvatski serijal je u javnosti nastavila iproširila spomenuta tatina kći još težim pismenim klevetama protiv ovog društva i istraživačkog projekta te njegovih glavnih suradnika i istraživača, i to najprije ljetos u glasniku Matice iseljenika, a odnedavna i u "Vjesniku" kroz naizmjeničnu seriju članaka zajedno s A. Gluhakom. Iako je na ovom projektu službeno registrirano 8 istraživača - suradnika i to po 1 akademik, 3 sveučilišna profesora i 4 magistra znanosti, samozvani tandem Gluhak-Brozovićka njih u javnosti uzastopce tituliraju "nekompetentnim diletantima" što već prelazi sve granice dobrog ukusa. U tim pamfletima se ovaj projekt "ideološki razobličuje" pod pseudoznanstvenom krinkom kao neka u njemu nepostojeća lingvistička istraživanja kakva niti su ušla u radni program, a niti je što o tom tiskano tijekom projekta. Tako je u njihovu zadnjem pamfletu (nedjeljni Vjesnik 24. listopada) na pola stranice nagomilano mnoštvo nepostojećih "primjera" koji nemaju veze sa sadržajem projekta i u tom su tekstu samo dvije rečenice istinite: sam naslov projekta i jedan citat iz časopisa "Encyclopaedia moderna" (A. Lovrić: "... etnogeneza je dio antropogeografije gdje su metodski pokazatelji iz povijesti, lingvistike..."). Sve ostale lamo citirane "lingvističke primjere" nije objavio nijedan od suradnika na projektu pa su vjerojatno napabirčeni iz nekih trećih izvora bez veze s projektom ili su naprosto izmišljeni da bi se oklevetalo taj rad na etnogenezi, a što već samo ilustrira vjerodostojnost ideoloških pseudo-znanstvenih metoda kojima bi Gluhak i Brozovićka preradili etnogenezu Hrvata.

Istodobno s tim javnim pamfletima, iz pozadine ih podržavaju važni telefoni, a zaslužni tatica obilazi nadležna ministarstva da bi s rečenog projekta izbacio sve suradnike i prebacio ga na svoju kćer.

Umjesto ozbiljna multidisciplinarnog pristupa složenom problemu starosti i podrijetla Hrvata u skladu sa suvremenim metodama svjetske znanosti i brojnim novijim podacima inozemnih istraživačkih centara, nadobudni tandem Gluhak-Brozovićka (uz tatinu podršku iz pozadine), ponovo podvaljuju Hrvatima već ofucani boljševički recept iz povijesne ropotarnice: slikovito rečeno, po njima ideološki ispravno prvobitni Hrvati moraju biti srednjovjekovni potomci nekog praoca Srbohrvata i pramajke Slavije, začeti u sveslavjanskom raju zakarpatskih močvara. Prije toga dozvoljena je samo "tabula rasa" bez ikakvih Hrvata tj. sivo ništavilo indoeuropskog pračovjeka, kao po ideološkoj direktivi nekog "ministarstva istine" bivšeg sovjetskog tipa, što je čisti ideopolitički pristup bez ikakve veze sa suvremenom objektivnom znanošću.

Starost i podrijetlo Hrvata su previše ozbiljan znanstveni i nacionalni problem, da bi se s njime mogao samovoljno poigravati tandem tipa Gluhak-Brozovići za svoju privatnu korist i bolesne ambicije tatine kćeri. Čak i uz eventualne njihove najbolje namjere, navodno rješenje starosti i podrijetla Hrvata isključivim lingvističkim pristupom kako ga oni uporno propagiraju svojim pamfletima, potpuno je neostvarivo i danas je u svjetskoj znanosti odavna prevladano, u korist interdisciplinarnosti kakvoj ovaj tandem ideopolitičkih kritičara očito nije dorastao.

To je, uostalom, nacionalni zadatak, odnosno prezentacija tradicije nacije. Ovom se akcijom Gluhak-Brozović u Hrvatskoj izravno zabranjuje znanstveno istraživanje prapovijesti Hrvata, što je neshvatljivo.

Bestidna je laž u Vjesnikovu pamfletu, da lingvinisti nisu pozvani na rad u etnogenezi. Baš je A. Gluhak jedan od potpisanih suosnivača Društva za etnogenezu a Brozovićka je dostavila i svoj članak za Zbornik ovog Društva, što je očito iz prospekta za tu knjigu.

Prof.dr. Antun Bauer. Ac.dr.o. Marko Japundžić, Prof.dr. Nedjeljko Kujundžić, Prof.dr. Juraj Kolarić, Prof. Zlatko Tomičić, Ing. Ivan Coch, Mijo Curić, Dr. Danko Benić,Mr.ing. Andrija-Željko Lovrić.--109.92.82.27 13:31, 18 april-травањ 2015 (CEST)

StapčariUredi

Prijatelju, što su ti ubogi stapčari skrivili da si ih izbacio iz njihovog koljena? [27]--Wolmar (razgovor) 01:04, 2 maj-свибањ 2015 (CEST)

Meni ih bilo žao, pa sam ispravio ;)--Wolmar (razgovor) 01:20, 2 maj-свибањ 2015 (CEST)

Film dateUredi

Zasad izgleda OK. Usporio me je cache koji se zna praviti blesav kada su u pitanju kategorije. --OC Ripper (razgovor) 16:50, 5 maj-свибањ 2015 (CEST)

Novi problem. Izgleda da je nestalo 90 % fillmova iz kategorija po godinama. --OC Ripper (razgovor) 16:58, 5 maj-свибањ 2015 (CEST)

KategorijeUredi

Prije nego mi počneš zanovijetat, a već te vidim kako povampireno tipkaš po mom razgovoru, napomenut ću da sam se pri brazilskoj kategorizaciji vodio onom francuskom pa da je kategorizacija ispala tako. Ovo shvati kao moje odricanje od odgovornosti zbog tvog traljavog rada u francuskoj kategorizaciji.

Što se mog konkretnog pitanja tiče - vidio sam da si u Francuskoj kategorije koje su po nekom mom tumačenju potkategorije (recimo - košarkaši i sportisti, ili fotografi i umjetnici) ti duplo kategorizirao, odnosno stavljao ih i kao potkategorije i kao samostalne kategorije. Sjećam se da smo o ovome nešto govorili, no čini mi se pomalo besmislenim da gomilamo kategorije? Mislim, zašto bi Biografije, Francuska imala 46 kategorija, kad može imati 30 (jer nisu nam cilj megakategorije) tako da se neke od njih prosto ubace u širi pojam (to i jest svrha kategorizacije, zar nije?) i egzistiraju u sklopu njega. Ne mislim da bi to stvorilo probleme pri traženju, onim nadobudnima koji nešto actually traže preko kategorije zato bih predložio da se one kategorije koje mogu biti potkategorizirane tamo i smjeste, a da se glavna kategorija na taj način rastereti (mislim, suludo mi je da imamo francuske fotografe u Biografije, Francuska i u Francuski umjetnici - nekako mi je pronašen smisao onda jer opet sve duplamo) pa me zanima tvoje mišljenje. Čujemo se! :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 10:49, 6 maj-свибањ 2015 (CEST)

Zašto si ratne brodove stavio pod "Nauku i tehnologiju"? Mislim, koji je ratio te kategorizacije? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:52, 7 maj-свибањ 2015 (CEST)
Tom tvojom logikom bi fino mogli staviti i kombajne tu, jer se i njih radi u fabrikama :P Svašta :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:33, 7 maj-свибањ 2015 (CEST)
Ovo je jedini de Gaulle kojeg ja priznajem :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:36, 7 maj-свибањ 2015 (CEST)
Zato ja imam tu Orijentologa ;) --Munja-x86 (razgovor) 23:27, 17 maj-свибањ 2015 (CEST)
Nisam se ni nasmijao. Nisam obavezan uraditi posao za jedan dan. Želim Vam lijep pozdrav. --Munja-x86 (razgovor) 00:44, 18 maj-свибањ 2015 (CEST)

Zašto vraćaš izmjenu? [28] --Munja-x86 (razgovor) 19:44, 19 maj-свибањ 2015 (CEST)

Pa ako je problem samo u tome, lahko je izmijeniti samo tu riječ... Kontao sam izmijeniti sve šablone sa boljim dizajnom koji je međusobno sličan. A ne kontam gdje je pravilo koje se riječi smiju koristiti, a koje ne. --Munja-x86 (razgovor) 19:48, 19 maj-свибањ 2015 (CEST)

"Domaći" NLO-iUredi

To objašnjenje zvuči razumno. Vrlo je lako moguće da se radilo o špijunskoj letjelici, ali pošto to nitko do danas nije službeno potvrdio+ta je letjelica imala i čudne sposobnosti+to se odigralo prije revolucije (1976., zbog čega je upitno čemu SAD nije obavijestio Teheran da ne puca na njihove vlastite pilote) to i dalje ostaje nejasna i neobična situacija.--Seiya (razgovor) 13:03, 20 maj-свибањ 2015 (CEST)

Bilo bi super kada bi to netko preveo, ali bojim se da to vjerojatno neću biti ja. Ne mogu ni ja sve izabrane sam napisati ovdje.--Seiya (razgovor) 13:06, 22 maj-свибањ 2015 (CEST)

Wikidata šabloniUredi

Budem. --OC Ripper (razgovor) 12:51, 31 maj-свибањ 2015 (CEST)

BarnstarUredi

Slobodno preoblikuj barnstar ako želiš da se uklopi s ostatkom nagrada! Može i ovako izgledati:

Inače, ne znam koja ti je rezolucija ekrana, ali sada se nagrade prikazuju u četiri stupca pa kod nekih rezolucija ostaje na desnoj strani prazan prostor (moj slučaj). Možeš si to riješiti tako da se nagrade slažu nezavisno od rezolucije ekrana čitatelja (v. test userboxova gore i dolje). Face-wink.svg --Conquistador (razgovor) 02:34, 3. juna 2015. (CEST)

B(j)elorusijaUredi

Eto, lijen sam pa ću ti samo linkati ovo, a ti se dalje izjašnjavaj :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:51, 5 jun-липањ 2015 (CEST)

Hajde može. Javi se Ivanu, s obzirom da si vjerojatno u prisnijem kontaktu s njim nego ja pa neka on da svoj stručni sud ovdje. Ti se onda javi, a dotad neka ostane status quo --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:32, 5 jun-липањ 2015 (CEST)
To nisam odradio prosto jer je situacija s njihove strane više-manje jasna, ali dobro, budem se javio nekome. Uzgred, što je s Igorom?
Što se Armenije tiče, predloženo rješenje mi izgleda potpuno logično, ali vidjet ćemo što ljudi misle. Isto bi trebalo dogovoriti i oko Latvije i Letonije, jer sam susreo oba oblika ovdje, a ovo Letonija me kardinalno nervira --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:19, 6 jun-липањ 2015 (CEST)
Obraćam vam se u odgovoru na poruku sa moje strane za razgovor. Za naziv ove zemlje postoje ustaljena imena, i stoga trasnkripcija izvornog imena (blr. Беларусь; rus. Белоруссия) nije korisna. Oba dijalektička oblika ove reči su u upotrebi. Dijalekti bi trebalo da budu ravnomerno zastupljeni na ovoj enciklopediji. Neutralan, nepristrastan pristup je da se zadrži oblik u kome je naziv kategorije ili članka inicijalno unet. --Dcirovic (razgovor) 00:47, 9 jun-липањ 2015 (CEST)
 • Već sam rekao - po meni bi se trebalo primjenjivati jedno pravilo za sve ovakve slučajeve, a najjednostavije takvo pravilo jest leksikografski (abecedni) poredak. Dakle Belorusija i mleko, ali Armenija i Latvija. --Ivan Štambuk (razgovor) 12:53, 9 jun-липањ 2015 (CEST)
Onda će biti Belorusija :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:22, 9 jun-липањ 2015 (CEST)
Žao mi je, ali mediokritete ne vrednujemo :P Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:55, 9 jun-липањ 2015 (CEST)

Top topovaUredi

Orijentalni, htio sam te pitati da li ti možda znaš gdje se mogu naći podaci za dvije važne statistike na sh wiki, svojevsrni "Top 100": 1) gdje je link za popis top 100 najčitanijih članaka na sh wiki i 2) gdje je link za popis top 100 najvećih članaka na sh wiki? Znam da si ovaj drugi jednom spomenuo u nekoj prilici, ali tko će to sad više znati, čovjek izgubi pregled kod tvojih doprinosa već nakon mjesec dana.--Seiya (razgovor) 14:19, 10 jun-липањ 2015 (CEST)

Hvala na popisu najvećih članaka - što se tiče najčitanijih, OC je već našao link. Ima doduše samo top 10, ali bolje išta nego ništa (tko bi rekao da je najčitaniji članak mjeseca Savezne države Sjedinjenih Američkih Država?). Što se tiče "pohvala" susjednoj wiki, slobodno proširi i doradi - taj članak u Večernjem mi je potpuno promaknuo.--Seiya (razgovor) 11:41, 11 jun-липањ 2015 (CEST)

"Check date values in: |date"Uredi

Izgleda da nešto ne štima u šablonu journal. U članku Andrew Wakefield u izvoru br. 6 mi učitava grešku "Check date values in: |date=", iako pod datumom piše "1-11-2002." Znaš li ti možda u čemu je problem?--Seiya (razgovor) 14:31, 18 jun-липањ 2015 (CEST)

[29] Sta raditi sa ovom kategorijom ima preusmerenje na samu sebe. --Kolega2357 (razgovor) 15:19, 17 jul-српањ 2015 (CEST)

ČlanakUredi

Znam da još uvijek živiš na lovorikama od svog traljavog rada i da si koristan otprilike kao ljenjivac na cesti, ali de budi od koristi i, ako imaš volje, baci oko na glasanje za izabrani članak da vidimo što se da riješiti oko ovog rata u BiH. Situacija će ti biti jasna na prvi pogled, Ripper i ja smo izmijenili par poruka oko toga pa čisto vidi, ako možeš, nekako doprinijeti tome. Unaprijed hvala! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:52, 2 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Mislim da su ISIL-ovci uništavali baš one orijentalne spomenike, što nisu? :P Glasovanje sam produžio za još 7 dana, maksimalno, pa kad uhvatiš vremena. Hvala :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:12, 2 avgust-коловоз 2015 (CEST)
To mi se omaklo. Kako sam, nakon jednog trenutka, postao zasićen, zbunjen svim tim podacima i administratorskim radom, neke stvari su se tako desile da sam ih pogrešno revertao čistim automatizmom. Mislim, teški je to rad, čovjek se umori, ali ti to ne bi znao :P Pa sam ti fino objasnio :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:14, 24 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Persian?!Uredi

Hi! I see that you edit in persian article and Upload tehran pictures! Can you speak persian? Are you tourism? Rigard.--MohandesWiki (razgovor) 00:28, 30 avgust-коловоз 2015 (CEST)

ProjektUredi

Evo, da pitam i tebe (Ripper je predložio Švedsku, mada se meni čini da, s obzirom na nedavni priljev novih članaka, možda nju treba odložiti malo?) imaš ti kakvu sugestiju za sljedeću državu u sklopu projekta? Po redi bi bila Sjeverna i Centralna Amerika + Karibi, ali ne moramo se držati nužno reda - bitno je da nije neka azijska zemlja :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:24, 18 rujan-септембар 2015 (CEST)

Kako se Ripper nije izjasnio dalje, onda bi ja radije išao s Kubom :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:44, 20 rujan-септембар 2015 (CEST)

Deset godinaUredi

Da budem iskren, uopće na to nisam obratio pažnju. Hvala. :) --OC Ripper (razgovor) 00:12, 13 oktobar-листопад 2015 (CEST)

Vojskovođe i komandantiUredi

"Vojskovođe" mi se čine nekako najbližim duhu jezika, odnosno opisu pojma. Pod izrazom vojskovođa, npr., je teško zamisliti tipa u čijoj je nadležnosti logor par zarobljenika u dubokoj pozadini, iako se za njega može također može koristiti izraz "komandant". No, otvoren sam za sugestije, odnosno treba pitati što o svemu tome misle drugi korisnici. --OC Ripper (razgovor) 10:31, 15 oktobar-листопад 2015 (CEST)

Star WarsUredi

Mislim da ću te se odreći u Narodnim novinama zbog Zvjezdanih ratova... No, šalu na stranu, mislim da bi bilo dobro da sve prebacimo na Star Wars... ne znam kako je prevođeno u ostalim zemljama, ali kod nas znam pouzdano da su svi filmovi distribuirani kao Ratovi zvijezda, što onim biserima na hr.wiki čak nije bio dovoljan argument... jer sjećam se kad sam im predočio dokaz da su Ratovi zvijezda, a ne Zvjezdani ratovi, onda su rekli nešto u stilu: "Viš' ti to, u pravu si, al' meni ti glupo zvuči pa će bit' po mom iako je krivo". Ali kažem, kako ne znam kako je u sr. i ostalim zemljama... možda najbolje da sve bude Star Wars?

Plus... vid' ovo (sad zamisli Milu Hrnića da ti obrvama ovo pokazuje) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:09, 12 студени-novembar 2015 (CET)

Ode sav moj trud oko unifikacije šablona u vodu :P Neću ti ovo zaboravit :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:28, 12 студени-novembar 2015 (CET)
--Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:32, 12 студени-novembar 2015 (CET)

Muzička željaUredi

Pozdrav majstore, mogu li kod tebe naručiti članak? Alaviti? S obzirom na rat u Siriji, dobro bi nam došao...--Wolmar (razgovor) 21:34, 17 студени-novembar 2015 (CET) OK, kad stigneš. Pozdrav.--Wolmar (razgovor) 21:39, 17 студени-novembar 2015 (CET)

Wrong editUredi

I don't know why you reverted this, as that map is not the Middle East. Its from the German article "Mittler Osten". In that language, it has a different definition than the common definition of Middle East in English. Strangely, you copied the content from the English Wiki, but you added an incorrect map. Thus, you actually (accidentally?) reverted a correct edit. I didnt want to edit again, as I dont speak the language, but I hope you can see for yourself that your edit was incorrect. Bests - LouisAragon (razgovor) 02:56, 19 студени-novembar 2015 (CET)

ZahvalaUredi

Hvala ti na medenu barnstaru! Face-smile.svg No radije bih da mi ne zadaješ muke s nekim revertanjima mojih uređenja. Nikako da se odlijepiš od varijetetskih serbokroatofonih izdanja Wikipedije. Face-tongue.svg --Conquistador (razgovor) 19:37, 29. novembra 2015. (CET)

Re: Ad 1. Istina je da je »v.« kraće od »vidi«, ali nije ni »vidi« toliko dugačko da bi se moralo skratiti zbog zauzimanja dragocjena prostora u zaglavlju. Četiri slova od kojih dva tanka kao prut! Ad 2. Vidi imperative svugdje uokolo (Čitaj, Uredi, Dodaj temu...) i ne samo ovdje na Wikipediji! Besmisleno je progoniti nešto što se itekako upotrebljava i ima smisla. Ad 3. Druge predloške nisam pomnije proučavao, niti sam se bavio preusmjerenjima/uputnicama kao aspektom Wikipedije, ali letimičnim pogledom vidio sam da je sadržaj na ovom wikiju dosta nesređen, pa je argumentum ad numerum bolje ne koristiti. Nemoj* da moram ponovo pisati svoju posljednju rečenicu iz prethodne poruke. Face-tongue.svg

* Ovo ima samo imperativ pa ne znam kako drukčije da napišem. --Conquistador (razgovor) 20:22, 29. novembra 2015. (CET)

I januar i siječanj [30]. Pozdrav.--Soundwaweserb (razgovor) 20:22, 30 студени-novembar 2015 (CET)

SorayaUredi

Nema problema. --OC Ripper (razgovor) 08:59, 8 decembar-просинац 2015 (CET)

Sovjetski SorayaUredi

Zanimljivo. Prvi put čujem za ovo. Vrijedilo bi spomenuti ga u članku, s obzirom da se u ovom slučaju mitologija malo previše razmahala.--Seiya (razgovor) 12:57, 10 decembar-просинац 2015 (CET)

RT je, u biti, ruski Fox News, te je stoga često upitne iskrenosti u svezi tema iz vlastite države. Naravno, često se i drugdje događaju razne pristranosti i propagande, koje tek godinama kasnije možemo neutralno i objektivno sagledati, iz različitih izvora. Ne moramo ni ići toliko daleko, uzmimo samo vijesti iz 90-ih - danas je to nevjerojatno smiješno kako su bile lažne i pretjerane, pa ih ljudi mogu vidjeti i na YouTube-u (čak donekle i kod nas: moram li podsjetiti da neka djeca čak i dan-danas šire svoje bajke i na Stari most [31][32]). Što se tiče The Living Daylights, mislim da je to neozbiljno uključiti, s obzirom da se radi o filmu iz serijala o Jamesu Bondu, a uz to se ionako samo usputno spominje.--Seiya (razgovor) 12:46, 11 decembar-просинац 2015 (CET)

UsputUredi

Samo da vidim jesi li živ i mahnem u prolazu. :-) (P. S: Možeš i ovdje odgovoriti, nije problem naći.) -- KWiki (razgovor) 03:41, 12 decembar-просинац 2015 (CET)

Hah, nisam ni sumnjao da si opet u nekom megaprojektu. :-) Šta da kažem nego svaka ti čast. I evo ti "videonagradu". :-) (Idu po engleskoj abecedi /sljedeća je Bocvana/, pa je BiH prva došla na red iz eks-Ju.) -- KWiki (razgovor) 11:05, 13 decembar-просинац 2015 (CET)
Aplauz.gif :-) ;-) -- KWiki (razgovor) 12:00, 22 decembar-просинац 2015 (CET)

Izabrani članakUredi

Nemoj ovo shvatiti kao pritisak ili požurivanje, ali sutra je već 15., dakle polovica mjeseca, a koliko vidim još nisi postavio prijedlog za izabrani članak. Nadam se da ćeš ubrzo predložiti nešto, kako bi ljudi imali dovoljno vremena da pročitaju i recenziraju članak, te eventualnu ukažu na dijelove koje treba ispraviti. Već se radujem tvojem prijedlogu.--Seiya (razgovor) 12:43, 14 decembar-просинац 2015 (CET)

Želim ti brz oporavak. Međutim, gripa ili ne, nominacije za izabrani članak ne mogu više čekati. Tako da predlažem da ili do sutra nominiraš neki članak, ili da to učiniš onda idući mjesec a da ja sada nominiram neki drugi umjesto tebe da dovršimo trenutni niz.--Seiya (razgovor) 12:53, 20 decembar-просинац 2015 (CET)
Dobro, može.--Seiya (razgovor) 11:18, 21 decembar-просинац 2015 (CET)

Naslovi članakaUredi

Mislim da nije potrebno "standardizirati" naslove članaka na način da se primjenjuje samo jedan od više mogućih standardnih oblika srpskohrvatskog jezika. Konkretno mislim na univerzitete gdje su naslovi koji sadrže riječ sveučilište preusmjereni. Riječ sveučilište nije nerazumljiva niti korisnicima koji koriste riječ univerzitet, a i sam članak sadrži vezu na riječi sveučilište koja vodi na članak univerzitet. Uz to, kategorije su standardizirane tako da tu ne dolazi do zabune i poduplavanja sadržaja. Sada imamo situaciju u kojoj se naslov razlikuje od samoga članka. Uz to, ova praksa mi stvara blagu nelagodu jer se moji članci na ćirilici zadržavaju dok se naslovi sa riječju sveučilište preusmjeravaju. Kako je upravo to jedna vrlo uska tema u kojoj sam dao značajan doprinos, nastojim tu koristiti različite varijante standardnog jezika (ćirilica-ekavica/ijekavica, latinica-ekavica/ijekavica, članci u kojima preferiram terminologiju prisutnu u Hrvatskoj). Naravno, najveći broj članaka jeste u skladu sa tim postojećim standardom, ali ne bih volio da neko to tumači kao moju namjeru da sa njima nametnem jedan od oblika. Upravo zato što u toj temi nema previše drugih doprinosa čini mi se da imam obavezu koristiti različite varijante standardnog jezika i založiti se i za korištenje riječi sveučilište u dijelu naslova (iako ta riječ nije dio mog govora).--MirkoS18 (razgovor) 13:11, 18 decembar-просинац 2015 (CET)

RE: SavjetUredi

Bok! Hvala na savjetu, nisam o tome razmišljao kad sam stavljao te epitete. Svako dobro u 2016 ti želim! Pozdrav, --SadarMoritz 00:50, 1 januar-сијечањ 2016 (CET)

april - travanjUredi

Aj kolega ti me kužiš, ma ide mi na onu st... kad ga netko počne ab ovo, ali ovo je najbitnije (a sve prije zasere al ga oko toga dere li dere..)

--Vitek (razgovor) 00:00, 6 januar-сијечањ 2016 (CET)

Sretna Nova 2016. Godina!Uredi

Poštovani Orijentolog,

Hvala što ste srijedili tekstove o diplomaciji.

Sretna Nova 2016. Godina! 93.86.58.185 14:25, 6 januar-сијечањ 2016 (CET)

Također. --Orijentolog (razgovor) 21:17, 6 januar-сијечањ 2016 (CET)
Veliko izvinjenje za tačku. Janev je Državni savjetnik MVP Republike Makedonije i prof. univerziteta. Bitan za priznanje Makedonije u UN-u, tj. bio je strateg priznanja imena RM u UN.Matthew Nimetz (razgovor) 12:56, 7 januar-сијечањ 2016 (CET)

Inače, pokušao sam ostaviti stav na str. za razgovor, ali mi se javlja poruka: "Ova akcija je automatski identificirana kao štetna, pa je stoga onemogućena. Ako vjerujete da je uređivanje konstruktivno, molimo kontaktirajte administratora i obavijestite ga o tome što ste pokušali učiniti..." Matthew Nimetz (razgovor) 13:08, 7 januar-сијечањ 2016 (CET)

MarsUredi

Ne vidim potrebe za nikakvom promjenom u nazivu članka.--Seiya (razgovor) 14:48, 7 januar-сијечањ 2016 (CET)

Re:patrolerUredi

Bok Orijentolože,

hvala ti na vrijednim savjetima, ove dane ću započeti s patroliranjem.

Mislim da sam sve razumio, samo jedna stvar: u slučaju mijenjanja riječi iz jednog standarda na drugi, uvijek uzimam kao "točan" onaj standard u kojem je pisana većina članka? Primjer: imam članak na srpskom standardu i neki anonimac promijeni riječ "mleko" u "mlijeko", to mu revertam, ali ako u inače "srpskom" tekstu slučajno pronađe riječ "mlijeko" pa je izmijeni u "mleko" to mu ostavljam kao dobru izmjenu?--Wolmar (razgovor) 13:58, 8 januar-сијечањ 2016 (CET)

SpajanjeUredi

Ja, nažalost, nisam siguran da znam kako spojiti povijesti članaka (ako se to uopće može) pa ćeš se tu morati obratiti nekom drugom. Preusmjeravanje ti mogu obrisati, ali ti samo javi koja ti solucija najviše paše --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:11, 13 januar-сијечањ 2016 (CET)

Jel' to to? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:26, 13 januar-сијечањ 2016 (CET)

Redukcija hvalisanjaUredi

Na SZR za I.J. sam redukovao hvalisanje. Pozdrav, Matthew Nimetz (razgovor) 21:53, 1 februar-вељача 2016 (CET) P.S. Inače, nisam ja ukljanjao šablone.

ČlanakUredi

Dobro, kod tebe je sve uvijek naopako :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:57, 2 februar-вељача 2016 (CET)

Meni je samo jasno da čim si ti upleten, a vidim da jesi, nešto ne štima. Vi profašistički Azijati ste uvijek bili skloni izvoru kvalitetne rabote :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:52, 2 februar-вељача 2016 (CET)
Koliko god mi pasalo da ljudi vide tvoje profašističko-diverzantsko-rovareće ponašanje i dolično te opominju zbog istog, intervenirao sam jer sam dako dobar, divan i krasan! I zapamti to! Vive le moi! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:20, 3 februar-вељача 2016 (CET)
Ti si kao ovaj novi zika virus... sad si ga meni navukao -.- --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:51, 3 februar-вељача 2016 (CET)
BAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, nisam znao za ovo xD Ovo je odlična politika :D Ovo treba prevest xD --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:57, 3 februar-вељача 2016 (CET)
Pa nije valjda članak o De Gaulleu napisao netko treći? :D Dok ne pridbojieš studente na svoju stranu, nema ti spasa :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:10, 4 februar-вељача 2016 (CET)
Btw, ovaj tvoj je *ebeno dosadan... ovo stvarno moraš bit pacijent da budeš ovako uporan xD --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:11, 4 februar-вељача 2016 (CET)
Pazi što ti stiže s poštom --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:16, 4 februar-вељача 2016 (CET)
Vidio sam... ovaj je tvoj, nemoj slučajno da ga pokušaš prebaciti na nekog drugog! :D Uostalom, možda su mu Reservoir Dogs i Dog Day Afternoon najdraži filmovi... zamisli ga kako viče "Attica! Attica!" :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:40, 4 februar-вељача 2016 (CET)
Ne zazivaj... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:53, 4 februar-вељача 2016 (CET)
To ti je sve jer si ga ti zazvao sinoć... ali, jesu bar dobri obavještajci? :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:54, 4 februar-вељача 2016 (CET)
Ori, ti si potpuno upropastio makedonsko-srpskohrvatske odnose! Da nije Makedonija napustila SFRJ još 1991., napustila bi ju danas, nakon ovoga. Zar ti nije već dovoljno zategnuta situacija na Balkanu sa svim ovim izbjeglicama, ti još hoćeš malo dodatno zapapriti i makedonskim ratom? Čuvaj se! Nemoj ići nigdje predaleko na jug! Kad krenu bombe po tvojem predgrađu, nemoj mene uvlačiti u to! Svi imaju tu crno na bijelo da sam ja po pitanju članka glasovao "za"! Македонија е наш пријател. --Seiya (razgovor) 13:21, 5 februar-вељача 2016 (CET)

RazmaciUredi

Tek sada sam video poruku koju si mi napisao. Na neki nacin se razlikuje sta je sta Kategorija, Sablon i slicno. Na kraju nista se ne menja opet u clanku. --Kolega2357 (razgovor) 04:01, 5 februar-вељача 2016 (CET)

Kategorija:Pages with malformed coordinate tagsUredi

Mozes li isprazniti ovu kategoriju? --Kolega2357 (razgovor) 09:12, 6 februar-вељача 2016 (CET)

Abuse FilterUredi

Sta mislis hoce li abuse filter uspeti da spreci ovu propagandu Igora Janeva? Spremio sam jedan filtera za ovog IP-a. Face-smile.svg --Kolega2357 (razgovor) 19:24, 8 februar-вељача 2016 (CET)

Besposlen pop...Uredi

Dodaj još izvora i ja ga kandidiram za izabrani :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 03:33, 9 februar-вељача 2016 (CET)

[33], [34], [35], [36], [37] Ne znam jesi li ovo primetio ali IP uporno ide glavom o zid. Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svg --Kolega2357 (razgovor) 14:37, 9 februar-вељача 2016 (CET)

Filter je gotov trebalo bi traziti globalnu blokadu IP-a jer je presao sve granice normalnog ponasanja. --Kolega2357 (razgovor) 18:36, 9 februar-вељача 2016 (CET)

[38] Obrati paznju na ovog korisnika. --Kolega2357 (razgovor) 18:53, 9 februar-вељача 2016 (CET)

O moj Bože... Čitao sam tvoj "Janevistan" i smijao se na svakoj rečenici teksta (pogotovo ono sa psom!). Ovo je stvarno bilo na razini News Bar-a. Ali dobit ćeš ti svoje, kad te tuže na sudu zbog blaćenja javnih ličnosti - čuvaj se parnice!--Seiya (razgovor) 12:46, 10 februar-вељача 2016 (CET)

Sto se tice sablona Evropa u clancima o opstinama u Rumuniji uklonjen je. Jel treba jos negde da se nesta botovski uklanja. --Kolega2357 (razgovor) 12:59, 10 februar-вељача 2016 (CET)

Jos vise ima onaj lik da se razbuhti. Gore ce gore nego sumski pozar. Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svg --Kolega2357 (razgovor) 23:44, 10 februar-вељача 2016 (CET)

[39] Evo malo referenci. --Kolega2357 (razgovor) 08:49, 11 februar-вељача 2016 (CET)

MilićiUredi

alo čovjeće šta radiš? — Prethodni nepotpisani komentar ostavio je korisnik Qpes (razgovordoprinosi) 03:12,, 14 februar 2016‎.‎‎

Pratiš?Uredi

Majstore, pratiš šta situaciju u Siriji? Ja je dosta pratim od kad su Rusi intervenirali. Vidio sam članak na našoj wiki, dosta je outdated, vidim da su događaji "stali" s 2012-om. FSA se još uvijek vodi kao glavna pobunjenička vojna sila, čak i u infookviru, a danas je marginalizirana i postoji samo formalno. Nigdje sektaške degeneracije pobunjenika, nigdje Nusre, Ahrar al Shama, Jaish al Islama i drugih. Nigdje nema ni ISIS-a, iako drže većinu teritorija! Nigdje Rusije, ni intervencije Hezbolaha i iranskih dobrovoljaca, ni preokreta od ovih zadnjih mjeseci... Iako bi volio, ja se ne usuđujem intervenirati u tako delikatnu temu, jer ne osjećam da imam dovoljno predznanja.

Da li bi ti se dalo to srediti?--Wolmar (razgovor) 22:47, 15 februar 2016 (CET)

JanevistanUredi

[40], [41] Vise necu raditi na wiki preti mi policijom da ce da me uhapsi. Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svg --Kolega2357 (razgovor) 23:18, 17 februar 2016 (CET)

[42] Odavde nema sanse da pobegnem Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svg --Kolega2357 (razgovor) 00:38, 18 februar 2016 (CET)

[43], [44] Evo posao sam konacno i ustasa kako mi je ovaj IP rekao. Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svg --Kolega2357 (razgovor) 13:46, 18 februar 2016 (CET)

:(Uredi

Zašto? :( --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:24, 18 februar 2016 (CET)

:( --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:39, 18 februar 2016 (CET)

LatvijaUredi

Zašto Letonija? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:12, 22 februar 2016 (CET)

Ma dobro, nije panika, nego sam sada išao srediti kategoriju rukomet pa vidim da imam Letoniju, a znam da se organski ježim tog naziva. Bs.wiki koristi Latvija, sr. Letonija, dok je izvorni naziv u Latviji - Latvija. U Hrvatskoj se, otkako sam se ja rodio, koristila Latvija, ali je neki biser u zadnjih par godina (isto kao i s Bjelokosnom Obalom i Moldovom) počeo petljati pa ima i Letonija i Latvija u upotrebi, ali dugo je godina bila isključivo Latvija i tako sam ja učio u školi --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:20, 22 februar 2016 (CET)

Koristan alatUredi

[45] Ovaj alat je mnogo koristan za kategorije napravio sam ga malo pre. Mozes ga ukljuciti u svoju java skritu. --Kolega2357 (razgovor) 04:19, 25 februar 2016 (CET)

Savjet za nove kategorijeUredi

Proaktivno i praktično. Sviđa mi se tvoj savjet. Probati ću ga jednom, a ako ne uspije - mogu uvijek reći da si me ti nagovorio :-).--Seiya (razgovor) 11:57, 26 februar 2016 (CET)

Šablon:Pie chartUredi

Ori, trebam opet tvoju tehničku ekspertizu. Ovaj šablon je tu kod nas, ali ne djeluje kako spada, kad se postavi dobije se neki neprecizni prikaz koji ne odgovara podacima koji su uneseni (pogledaj dolje u usporedbi sa originalnim prikazom na en wiki). Možeš li nekako to popraviti ili barem otkriti u čemu je problem?--Seiya (razgovor) 18:38, 19 mart 2016 (CET) Šablon:Pie chart

Razumijem. Da se onda šablon predloži za brisanje, s obzirom da je ionako neupotrebljiv?--Seiya (razgovor) 11:04, 20 mart 2016 (CET)


UtilitarizamUredi

Mogao si biti koristan pa napraviti jedan ovakav za pustinje? :P Mislim, može biti i jednostavniji... ja sam pokušao, ali ti si ipak nešto stručniji s geografijom i imaš više iskustva s tim šablonima pa nisam htio previše petljati pa ako stigneš, bio bih strašno zahvalan :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:56, 25 mart 2016 (CET)

Zahvaljujem na dodavanju... barem će neka korist biti od tebe... tamo negdje za 150 godina :D Možda te se netko i sjeti :P (Uzgred, vidio sam da ti je država na vrhu - misliš li raditi novi šablon ili samo adaptirati ovaj kojeg ja mahom koristim i koji je, više-manje, najpogodniji što se informacija tiče?) Da, što se toga tiče... samo ću reći da u Bruxellesu nisu uhvaćeni samo teroristi... he he he :| --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:32, 25 mart 2016 (CET)
Da, ja sam primijetio da je puno toga pojedeno u člancima koji ga koriste, ali jednostavno nisam imao previše vremena u tom trenutku pa sam rekao da ću ručno kako budem sređivao države. Evo, sad je projekt krenuo, mislim da smo napravili malih, ali velikih pomaka na tom polju i da nam članci o državama postaju puno bolji. Ja se uvijek potrudim iskombinirati sve tri Wiki da kreiram članak koji bi bio informativan i dovoljno dug, ali slažem se - tu treba jedan jači zahvat. Međutim, malo nas je :/ Izuzev ovog mog "radi polako" metoda, meni ne pada napamet ništa drugo :/ --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:49, 25 mart 2016 (CET)

Uredu je gospodine, to mi je bilo u sklopu domaceg zadatka samo da uredim neku stranu ili napravim svoju

Onaj lik ne prestaje da se glupira. Vandalizuje stalno Janevistan? Ima li leka za njega? Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svgFace-grin-braces.svg --Kolega2357 (razgovor) 17:30, 28 mart 2016 (CEST)

KompanijeUredi

Sad ću da prokomentiram :D

 1. Mislim da bi ovdje valjalo reducirati brojku od 100... mislim da 98. najveća kompanija u Somaliji ipak ne zadovoljava kriterij relevantnosti :/ Možda 25 ili 50?
 2. Čini mi se uredno
 3. Kriterij broja zaposlenih ne bi trebao biti vodilja jer je u određenim slučajevima neprovjerljiv i relativan po pitanju relevantnosti; ja bih ga potpuno izbacio
 4. Ovo korporativno-kapitalističko, socijalno potpuno neosjetljivo pravilo koje je potpuno na tvom nivou neću ni očekivati (čitaj: čini mi se uredno)
 5. Čini mi se uredno
 6. Apsolutno da :D

Eto, to ti je moje mišljenje o tome. Možda bi neka trebalo lokalno prilagoditi te dodati neki kriterij za globalni značaj i onda bi to bilo to? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:27, 30 mart 2016 (CEST)

Jesi ti siguran da je 98. kompanija u Somaliji dovoljno relevantna, makar to bila pekara malog Siada Barrea? :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:15, 31 mart 2016 (CEST)
Te bi deve mogle biti osmi kriterij... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:31, 31 mart 2016 (CEST)
I'll just drop this here... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:36, 31 mart 2016 (CEST)


Prijedlog za raspravuUredi

Osnova za raspravu je postavljena ovdje.--OC Ripper (razgovor) 09:32, 31 mart 2016 (CEST)

ČlanakUredi

Nisam detaljno uočio, a možda je i zakašnjela prvoaprilska šala, ali po čemu ih ne bi zadovoljio? (plus, ne diraj ti moje glasove :P Je suis Roi et je peux voter pour qui je veux!) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:09, 2 april 2016 (CEST)

... Disappointed, I am --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:18, 2 april 2016 (CEST)

ItalijaUredi

Bice sve OK na kraju radim postepeno. --Kolega2357 (razgovor) 14:39, 18 april 2016 (CEST)

ČeškaUredi

Sređujem kategorizaciju i naišao sam na "francuski problem" oko periodizacije i odabira kategorizacije pa sam se htio konzultirati - kako postupiti s kategorizacijom češke povijesti? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:55, 23 april 2016 (CEST)

To ste vi s Orijenta skupili, ili? Ma, stvar je u tome da sam sad krenuo u sređivanje Češke... u sklopu projekta pa bih volio odraditi tu kategorizaciju kako spada. Mislim, ne bi tu bilo posla kao kod Francuske, ali mi je sporno što s periodom Čehoslovačke i Austro-Ugarske, odnosno što uraditi s onim pustim Bohemijama, kneževinama, vojvodstvima i sličnim despotskim uređenjima... a tu se ti ipak bolje snalaziš :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:49, 23 april 2016 (CEST)
Odlično, to mi potpuno paše. Ne vjerujem da će projekt biti zaključen prije 10. ili 15. svibnja, a mislim da bismo dotad mogli to sve srediti. Ja imam još posla oko sređivanja pa treba napisati članke, a tu su mi i ostali projekti --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:26, 25 april 2016 (CEST)

E moj Matane...Uredi

Ne mogu reći da se podlo ne smijem i zapravo sadistički uživam u svemu tome (karma ipak postoji :P), ali ne mogu se načudit - kud ovi tipusi uvijek na tebe nalete? xD --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:41, 28 april 2016 (CEST)

Muktada al-SadrUredi

Nekako mi se čini da bi ovaj članak trebao biti tvoj resor, pa pogledaj trebaju li kakve ozbiljnije ispravke ili nadopune.--OC Ripper (razgovor) 12:33, 1 maj 2016 (CEST)

Povlaka i crticeUredi

OK – primljeno na znanje.--Seiya (razgovor) 12:09, 2 maj 2016 (CEST)

Odg: TefsirUredi

Ohoho, Orijentolože! Pa gdje si ti? :) Nema na čemu; to je tek ažuriranje jednog podatka. Treba(te) ažurirati štošta toga kod Selbyja. (Trebam i ja kod nas dopuniti ovu upravo završenu sezonu.) Imam tefsir Ibn-Kesira u PDF-u, a on je među klasičnom i današnjom normalnom ulemom priznat kao najbolji sa šerijatskog stanovišta (koliko mi je poznato barem; jesam vjernik i jesam ponešto pročitao /doduše, malo već davnije/, ali islam mi nije struka), pa me drugi nisu ni zanimali kasnije. Nažalost, posao od kojeg preživljavam (lektura) oduzme mi volju za čitanjem, pa već godinama čitam uglavnom samo ono što baš moram. Još sam se i zasitio knjiga i čitanja jer sam ih puno pročitao prerano (a to opet nije ni pola onoga što sam trebao pročitati :-)), pa do daljnjeg je bolje da mi ne šalješ ništa, ali hvala ti što mi me se sjetio i ponudio. Ostat će zapisano uostalom, ;-) pa ako me nekad povuče želja, znat ćeš, ako Bog da. Svako ti dobro. I kako idu Wiki-radovi? :-) -- KWiki (razgovor) 02:45, 3 maj 2016 (CEST)

Turska imenaUredi

Mislim da bi sljedeće članke trebalo prebaciti na nove naslove, ali se prvo obraćam tebi jer vjerovatno imaš bolje informacije ako već postoji neka praksa. Članak Осман Пазваноглу treba prebaciti na Осман Пазванолу prema komentaru koji sam ostavio na stranici za razgovor članka (tu može doći do situacije u kojoj bi neko radio latiničnu verziju sa originalnim turskim imenom-međutim mislim da se treba koristiti ili tursko slovo ğ ili ga izbaciti, a u ćiriličnim člancima uvijek izbaciti ako ne postoji alternativa u nekom drugom ćiriličnom pismu). Također, članak Princeza Durru Shehvar treba prebaciti ili na Dürrüşehvar ili Duruševar (čak bez h, jer u govoru ono nestaje kao što je čest slučaj i u našem jeziku, ali u nestandardnom govoru hleb-leb, hoću-oću, historija-istorija...). Ne znam koji od dva odabrati, ali trenutni je samo uzet sa engleske wikipedije, a u ovom nam slučaju ne treba nužno prevod-prevoda kada možemo direktno preuzeti.--MirkoS18 (razgovor) 00:56, 7 maj 2016 (CEST)

Ne znam što je sa ranijim razdobljima, ali suvremena turska imena (dakle, od Republike nadalje) trebalo bi pisati sukladno izvorniku. Turski jezik koristi latinično pismo i nema potreba, prema aktualnim standardima i pravilima da se ta imena ikako fonetiziraju (fonetiziramo tek određena strana imena koja imaju druga pisma, ali i tu postoje konkretni primjeri /arapski, hebrejski, perzijski/, dok ostale ne fonetiziramo /japanski, kineski, ruski/). Kažem, ne znam koliko se ovo odnosi na vašu konkretnu raspravu, ali vidio sam naslov posta (da, Patko, pratim tebe zbog diverzantsko-saboterskih djelatnosti) pa sam samo htio ovo kazati, u nadi da će pomoći. Što se pak ranijih razdoblja tiče, kada turski jezik nije bio usustavljen kao danas, to prepuštam vama jer ne znam puno o genezi samog jezika :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:01, 7 maj 2016 (CEST)
Pisanje sukladno izvorniku se i meni čini najrazumnijim kada je u pitanju latinica, odnosno u velikoj većini slučajeva(iako ne znam treba li se čitateljima dati i približni izgovor na srpskohrvatskom-npr. kada imaju Ayşe Bayramoğlu treba li u zagradu staviti i Ajše Bajramolu). Kod ćiriličnih članaka bi trebalo ići na fonetizaciju jer je to jedina praksa koju naš jezik poznaje. Teoretski bi se sa turkijskim jezicima i tu moglo ići na original jer još postoje (ili su u nekim slučajevima postojala) ćirlična pisma Centralne Azije gdje postoji slogo Ğ u obliku Ғ ali to bi bio potpuni presedan sa naše strane koji bi teško slijedili u bilo kojoj drugoj grupi jezika. Što se tiče osmanskog turskog to ne bi trebalo stavrati veći dodatni problem jer se to uglavnom lako prilagođava današnjoj turskoj latinici. Problem bi mogao nastati jedino ako bi u nekom ekstemno rijetkom slučaju došlo do različitog čitanja u arapskom/perzijskom i suvremenom turskom određenog osmanskog imena na osmanskom arapskom pismu (npr. kod slova H gdje danas u turskom postoji samo jedno). Tu bi se trebalo odlučiti kome dati prioritet, ali kako se arapski i perzijski fonetiziraju, samo bi turski ostao kao "originalna" opcija. Ma da opet, možda bi sva osmanska imena trebalo fonetizirati jer nisu latinična, ali se do latiničnog prepisa imena lako stiže-to treba odlučiti.--MirkoS18 (razgovor) 01:55, 7 maj 2016 (CEST)
MirkoS18, kod prvog bolje Осман Пазванолу, a kod drugog Dürrüşehvar Sultan (kao i golema većina ostalih ličnosti koje su živjele nakon 1928. – kada je uvedena latinica). --Orijentolog (razgovor) 02:36, 7 maj 2016 (CEST)
Ma da, naravno, kod članaka pisanih na ćirilici treba se koristiti fonetski oblik, jer u suprotnom nema smisla. S tim se apsolutno slažem. Ali, kod latiničnih članaka, treba zadržati pisanje u suvremenom turskom, bez ikakvog prilagođavanja i da, bilo bi shodno da se negdje u zagrade ubaci kako se to izgovara, jer neće svi znati kako se pojedini turski grafemi izgovaraju --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:59, 7 maj 2016 (CEST)

Češka povijestUredi

Mislim da je polagano vrijeme... Znam ja da je nerad blažen, al' mi smo jedan inače pragmatičan narod i ne toleriramo baš nerad pa čisto zato...

Ja bih to kategorizirao ovako:

 1. Kategorija:Velikomoravska Kneževina - za historiju Češke i Slovačke od 833. do 907.
 2. Kategorija:Vojvodstvo Češka - za historiju Češke od 870. do 1198. (da, tu bi se neke stvari ispreplele)
 3. Kategorija:Kraljevina Češka - za historiju Češke od 1198. do 1918. (dakle, cjelokupni period Svetog Rimskog Carstva i Austro-Ugarske; nisam siguran bih li ovo dijelio? Mislim da nema potrebe, ali želio bih čuti tvoje mišljenje)
 4. Kategorija:Čehoslovačka - ovo, bi, dakle, bila opće kategorija koja bi išla i za Češku i za Slovačku od 1918. do 199. i od 1945. do 1993., s tim da bi pojedini periodi bili zasebno kategorizirani (ovdje me sada zanima smatraš li da ovdje treba ići Historija Čehoslovačke ili baš Čehoslovačka, jer potonja je opća kategorija za cijelu državu); ovdje imam dva modaliteta:
  1. Kategorija:Prva Čehoslovačka Republika (1918. do 1938.)
  2. Kategorija:Druga Čehoslovačka Republika (1938. do 1939.)
  3. Kategorija:Čehoslovačka u Drugom svjetskom ratu (1939. do 1945.)
   1. Kategorija:Republika Slovačka (1939–1945) (za Slovačku)
   2. Kategorija:Protektorat Češka i Moravska (za Češku)
  4. Kategorija:Treća Čehoslovačka Republika (1945. do 1948.)
  5. Kategorija:Čehoslovačka Socijalistička Republika (1948. do 1990.)
  6. Kategorija:Češka i Slovačka Federativna Republika (1990. do 1992.)
 5. Kategorija:Historija Češke (od 1993.)
 6. Kategorija:Historija Slovačke (od 1993.)

Druga varijanta za Čehoslovačku je:

 1. Kategorija:Historija Čehoslovačke (1918–1939)
 2. Kategorija:Čehoslovačka u Drugom svjetskom ratu
 3. Kategorija:Historija Čehoslovačke (1945–1948)
 4. Kategorija:Historija Čehoslovačke (1948–1990)
 5. Kategorija:Historija Čehoslovačke (1990–1992) (ili ovu tventualno spojiti u jednu pa da bude od '48. do '92.)

Što se slovačke historije tiče, ona je nešto kompleksnija jer nisu baš imali nekih velikih državnih tvorevina pa se njome, ako nemaš ništa protiv, ne bih trenutno bavio? Mislim, tio slovačke historije prekrit će i ovo, ali s obzirom da je ona bila i pod Mađarima i pod Turcima jedno vrijeme, trebao bih to detaljnije pregledati, a nije mi trenutno prioritet.

Mišljenje? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:44, 10 maj 2016 (CEST)

Šablon ću uraditi ja, po uzoru na francuski. Jedino imam pitanje - kako si zamislio ovo s Kraljevinom? Jer, Kraljevina Češka je u jednom trenutku bila i krunska zemlja Svetog Rimskog Carstva i Austrijskog Carstva, istovremeno. Ne znam po kojoj liniji bi to razdijelio? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:01, 11 maj 2016 (CEST)
Znači, ovo bi išlo od 1198. do Mohačke bitke 1526., a drugi dio od 1526. do 1918.? Onda bi kategorije bile Kraljevina Češka (1198. - 1526.) i Habsburška Češka (1526. - 1918.)? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:34, 11 maj 2016 (CEST)
I da, što da radim s Čehoslovačkom? Mislim, nju bi ja tretirao kao i svaku drugu aktualnu državu (dakle, isti kategorizacijski sustav, jer nije isto kao i kod Francuske, primjerice), s tim da mi onda ostaje pitanje dal' da u "Historija Češke/Slovačke" uguram "Historija Čehoslovačke" ili pak "Čehoslovačka"? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:40, 11 maj 2016 (CEST)
Mislim da sam, dakle, sve sredio sada. Baci oko pa javi treba li još kakvih korekcija izvesti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:03, 13 maj 2016 (CEST)
A što misliš ti, zašto smo mi imali kolonije po Africi i Bliskom Istoku? :D (doista, to sam zaboravio, ako ne središ ti, budem ja tokom jutra) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:07, 13 maj 2016 (CEST)
Kao što rekoh, mi smo vas beduine pokorili s razlogom :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:09, 13 maj 2016 (CEST)
Reci ti meni, kad ste vi ono stigli do Pariza i kolonizirali Francuze? :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:18, 13 maj 2016 (CEST)
Ili to ili vjerski fundamentalizam... ja biram Prousta :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:26, 13 maj 2016 (CEST)
Čudno, s obzirom na njegov globalni kulturni i civilizacijski značaj :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:29, 13 maj 2016 (CEST)
Nema što, toliko ste jaki da su vas Žuti uspjeli pomesti :P A ti nisu ni Hrvate uspjelo pokoriti :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:35, 13 maj 2016 (CEST)
E što ste puno pomogli jadnim Habsburgovcima, ima bit' da su Poljaci bezveze došli da spase Beč... vi ste bili tamo :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:44, 13 maj 2016 (CEST)
Meni se čini da Francuzi ovdje nisu zajednički faktor :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:54, 13 maj 2016 (CEST)
Naročito onaj slijepi što je tobože napisao epove :P Možda ih je diktirao u diktafon pa je netko prepisao :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:57, 13 maj 2016 (CEST)
Jedino dobro što su oni uradili je što su ostali na onom otočiću :P Mislim, pucaju sa svih strana, k'o da ih je Milošević vodio 90-ih :P Kad smo već kod toga, gdje je on? :O --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:04, 13 maj 2016 (CEST)
Oni su njegovi... :/ --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:09, 13 maj 2016 (CEST)

OpaskaUredi

U Kneževu je crkva Svete Hildegarde,a ne Svetog Hildegarda. Ona je jedna od 33 naučitelja crkve (3 žene)

SOAUredi

Kad me već kontroliraš kao kobac, budi barem od koristi i provjeri imena ovih svojih nerazvijenih, pokorenih beduina, jer ja sam se vodio civilizacijskim kriterijima prilikom pisanja imena, a znam da to vama na devama uvijek zasmeta pa da budem politički korektan :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:48, 4 juni 2016 (CEST)

Normativna kontrolaUredi

Trebalo mi je malo vremena da otkrijem "u kom grmu leži zec", ali je modul konačno preveden. Bolje ikad nego nikad. :) --OC Ripper (razgovor) 10:14, 7 juni 2016 (CEST)

RezervacijaUredi

Mislim da su u tvom slučaju dobra i loša vijest potpuno identične :P Ali da, naravno da rezervacija vrijedi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:17, 1 juli 2016 (CEST)

Pratiš?Uredi

Majstore, pratiš Tursku? Ovo je veliko.--Wolmar (razgovor) 00:28, 16 juli 2016 (CEST)

Loše vijesti za sirijske i iračke džihadiste. Vidjeti ćemo kako će završiti. Do sada je svaki puč turske vojske bio uspješan.--Wolmar (razgovor) 00:46, 16 juli 2016 (CEST)
Bilo kako bilo, imam osjećaj da je ovaj puč trajao koliko i seksualni performans srednjoškolca pri prvom snošaju. Pučisti su "izgubili". Istina je to što kažeš za Tursku kao središte sunizma pred stotinjak godina, što je i shvatljivo s obzirom na političku i vojnu snagu Osmanskog carstva tog doba u odnosu na druge islamske zemlje u regiji. Sadašnja turska vlast je sada (i ne baš) prikriveni saveznik onih istih salafi/vehabi "veseljaka" koji žare i pale Sirijom, mislim na Nusru, Ahrar al Sham i satelite. Možda je u prošlosti Turski sunizam bio brana salafizmu i vehabizmu ili je sprječavao njihov nastanak, ali sada su bogami saveznici. Nisam baš siguran da li je za svijet bolja Erdoganova vlast od vlasti turske vojske, ako ovaj stupa u savez sa Saudijcima, Katarcima u podršci džihadistima u Siriji i drugdje. Da li će Turska postati religijski konzervativnija ili ostati sekularnija, po mom mišljenju je sekundarno, bitnije je da li će Turska napustiti aktualnu politiku neoosmanizma. Možda je ta podrška "saudijskom bloku" stvar geoplitikičkog momenta, ali ostaje podrška. Mogu shvatiti i njegovu "mržnju" prema Assadu i teritorijalne pretenzije prema Latakiji i razbijanje osovine Iran-Assad-Hezbolah, ali jbg., lik podržava džihadiste.--Wolmar (razgovor) 02:08, 16 juli 2016 (CEST)
Ovi kemalisti su stvarno zahrđali u odnosu na 1980. Koliko čitam izgleda da su se predali.--Wolmar (razgovor) 02:13, 16 juli 2016 (CEST)
Pratiš Tursku? Erdoganu je ovaj puč pao ko sjekira u med. Počele masovne čistke u svim segmentima društva. Hapšenja su i u policiji, sudstvu, masmedijima čak više nego u samoj vojsci. Hapse se i ljudi koji objektivno nisu mogli imati veze s državnim udarom, ali su opozicija, a Erdogan će ovo iskoristiti da ih eliminira.--Wolmar (razgovor) 13:40, 18 juli 2016 (CEST)

ČlanakUredi

Mislim, nisam ja ni mislio da ćeš ti nešto posebno raditi... to tvoje orijentalno divanjenje je evidentno u svakom trenutku, ali, danas je već 25. pa da pitam što je sa člankom? :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:13, 25 juli 2016 (CEST)

Naravno... pošalji članak toliko kasno da, neovisno o tome koliko je loš, nemamo vremena nego ga moramo izabrati :P Podsjeća me to na velike demokrate :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:30, 25 juli 2016 (CEST)
Ah... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:31, 29 juli 2016 (CEST)

"Fitna"Uredi

Čovječe! Ovo je predugo da sad sve pročitam, ali volim ovakve kao ti: šute i rade o svom poslu. A rade vrhunski. Stvarno čovjek ne zna šta bi pametno rekao. Bravo, majstore! [Usput, i ja sam bio vrijedan posljednji mjesec. ;-)]. P. S: Imam nekoliko jezičkih napomena (crv struke u meni radi svoje, naravno :-)):

 1. "Kuran" bi se trebao pisati "Kur'an" jer se ovaj apostrof zaista "izgovara", tj. osjeti se kratki "rez" u glasu na tom mjestu (tvoje korisničko ime govori da možda i znaš to već; ako pravopis koji koristite kaže drugačije, zanemari ovo /iako je tačno/).
 2. Određeni član ide s E, ne s "A" (El-Enfal, En-Nisā itd.), ali mogu razumjeti sveprisutni utjecaj engleskog :) (a možda je tako i u pravopisu). [Nazive sura možeš pogledati ovdje, ne zato što su na bosanskom nego zato što su kod nas ipak najtačnije prilagođeni za naše govorno područje iako je neke glasove jednostavno nemoguće tačno "prevesti" (lično sam sredio šablon).] P. S: Također treba "selefizam" (ar. selef, s oznakom na elifu za "E") i "vehabizam" (od Allahovog imena El-Vehhāb, koje se kasnije počelo davati i ljudima /samo bez određenog člana, jasno/; i "Allah" sa dva L, jer se zaista tako izgovara; s jednim L nema nikakvo značenje; to su te razlike među jezicima). KWiki (razgovor) 01:24, 2 august 2016 (CEST)
... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:29, 12 august 2016 (CEST)

Minusevi i pluseviUredi

Ja hladne glave :)) Baš sam se dokazao!... ali hvala ti na komplimentu (što je plus). Ono o administratoru mi zvuči kao neka "prijetnja" kandidaturom, a nisam siguran da bi to želio (što je minus :). Nešto te dugo nema, da li ćeš nas opet iznenaditi kojim kapitalcem od 300k bajtova?--Wolmar (razgovor) 00:06, 15 august 2016 (CEST)

RequestUredi

Greetings.

Could you create the articles en:Azerbaijani literature, en:Architecture of Azerbaijan and en:History of Azerbaijan in Serbo-Croat?

Thank you.

Da se nadovežem na IP-a: bi li mi mogao pomoći sa člankom koji sada prevodim? Inače bi pomogao Wolmar, ali je na pauzi od Wiki. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 13:56, 11 oktobar 2016 (CEST)
Nije problem naravno, pitala sam samo u tu svrhu da brže bude gotov. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 23:10, 12 oktobar 2016 (CEST)

DržavaUredi

Novi Zeland je brzo gotov. Trebali bismo na Južnu Ameriku. S obzirom da je to tvoja domena, bi li tvoje lijeno visočanstvo moglo predložiti sljedeću državu, ili si prezaposlen i za to? :P --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:19, 18 oktobar 2016 (CEST)

A može... šta ću od tebe... :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:36, 19 oktobar 2016 (CEST)
Mislim da ti se tvoj fan vratio :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:06, 31 oktobar 2016 (CET)

Wikipedia Asian MonthUredi

Htio sam te pitati jesi li zainteresiran za projekt Wikipedia Asian Month koji je po drugi puta u toku ovoga novembra? Možda bi se srpskohrvatska wikipedija mogla pridružiti ako bi imali nekoliko zainteresiranih urednika? Koliko vidim treba se napraviti po četiri članka (ili više) u toku mjesec dana pa se za to kao dobije nekakva razglednica što može biti simpatičan način Wiki socijalizacije. Ti si jako puno aktivan na tim temama i izgradio si dobrim dijelom taj dio naše wikipedije, a ovo je možda šansa da se to malo primijeti i van projekta. Ako bi to imali ja bih sudjelovao (zapravo već i imam članke koji bi se kvalificirali na osnovu pravila, npr. Nacionalna biblioteka Kine). Ja sam o tome postavio pitanje i ovdje. Lijep pozdrav.--MirkoS18 (razgovor) 20:09, 4 novembar 2016 (CET)

Grofovije ili countyUredi

Poštovani kolega Orjentolože

Još malo pa sam gotov sa svim engleskim countyima, a šablon i kategorije nije teško promjeniti, jest da je grofovija sinonim za county, ali sam pomislio, zbog brojnih engleskih specifičnosti (i razloga koje ti mogu kasnije objasniti) da je bolje pisati county od grofofija.

--Vitek (razgovor) 01:41, 7 novembar 2016 (CET)

Vidim da si u puno članaka conty prepravio u grofovija - pa se evo i ja sad držim toga (iako...) ali hajde u redu, možda je bolje ovako (zasad).

--Vitek (razgovor) 01:40, 8 novembar 2016 (CET)

Be careful what you wish forUredi

Samo da znaš, dan kada si ti odlučio podržati mene u trenutku kada se zahtijevala moja smjena ostat će zabilježen u povijesti bilo kao najveći pokušaj ulizivanja još od odlaska Nevila Čemberlejna u Minhen kod Brke, ili pak kao najgluplji individualni potez još od Sjuardove kupovine Aljaske hiljaduosamstošezdesetisedme. U svakom slučaju, propustio si priliku i mislim da će tvoji daljnji pokušaji diverzantskog dijelovanja, nakon ovakvog poteza, djelovati smiješno u očima racionalnog promatrača. Samo se nadaj da nisi oslobodio čudovište, jer kad iza sebe budem imao i vox populi koji me čvrsto podržava, pitanje je gdje mi je kraj... možda izgradim novi glavni grad nasred džungle, al' da bude neiskoristiv? :/

Svakako, dobra fora sa sažetkom :D A što se samog prijedloga tiče, ima nas raznih :D I nemoj mi ne glasovat za izabrane članke... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:09, 20 novembar 2016 (CET)

Ma sve okej, sad znam da više ne pitam... to ti je, učini dobro, izij govno...; svakako, sve uredu, nešto sam iskemijao, ali hvala ti na poruci :) Doista :) I jesi preživio potres? :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:50, 10 decembar 2016 (CET)
Nisi... nemate vi sandniggers tu profinjenost nas Francuza, a nemaju bre ni ovi primitivni brđani! Najlakše je pobjeć u pustinju ili među korov... baš junački, muški :P Ja sam imao sreću da sam taman bio u vožnji xD Nisam imao pojma dok nisam dobio poziv da vidi tata jel' sve uredu xD Tako da... nismo u pretjerano različitim okolnostima :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:30, 10 decembar 2016 (CET)

Petar Iljič ČajkovskiUredi

E sad mi neide u glavu zašto si vratio te - trapave kategorije; LGBT osobe iz Rusije, Gej muzičari, LGBT kompozitori i kompozitorke i Četveroslovnik-I

Pa ja sam krenuo u pisanje tog potpuno novog članka upravo zato - da ne ispadne da je Čajkovski značajan zato jer je bio homoseksualac, a ti si mu ovim vraćanjem tih trapavih kategorija - ponovo akcentirao - upravo to. Ovako ispadne da se 2 puta (u kategorijama) spomene da je bio muzičar, a tri puta da je bio homoseksualac + neide mi u glavu kategorija Četveroslovnik-I, pa on ima 4 slova samo u Ilič (a to mu je bilo ime tate).

Ako pogledaš tekst - u njemu piše da se na seksualnost 19. vijeka, netreba gledati parametrima današnjeg vremena - opsjednutog seksom, i da su brojni kritičari (pogotovo oni sa Zapada) naglašavanjem njegove homoseksualnosti - tako nastojali i umanjiti njegov značaj za muziku. O njegovom seksualnom životu (jer ga je po običajima tog doba jako krio) a tad nije bilo paparazza ko danas pa zapravo nitko nije ni znao kakav je - zapravo se samo naklapalo, na osnovu toga jer je u svoja dva neuspješna pokušaja da živi sa nekom ženom - falio, odnosno brzo pobjegao od toga. A sve ostalo su čiste insinuacije..., ali konačno to i nije toliko važno, jer je on prvenstveno važan kao kompozitor koji je na tom polju ostavio nešto u nasljeđe čovječanstvu - a to dali je spavao sa svojim sobarom, ili išao po javnim kućama (kad mu je došlo) je irelevantna stvar...

Ovako ponovno ispade da je najvažnija stvar koju je Čajkovski napravio za svijet to da je bio - LGBT osoba (usput nemam niš protiv njih, ali mi svaka razvikanos ide na živce)

--Vitek (razgovor) 02:52, 13 decembar 2016 (CET)

E j... ga kolega, ne kužim što ti je toliko stalo do te tri u suštini iste kategorije, - zar nije dovoljna samo jedna. Dobro je da taj revni kolega nije dodao još pnneku kategoriju tipa; Dirigenti LGBT zajenice, pa tako redom, da to nabrajanje ne stane na stranicu... Zapravo bi trebalo izbrisati sve tri - jer se tvrdnje da je on bio homoseksualac temelje samo na insinuacijama, i na tome da je on napisao da nije za ženidbu... On nije živio ko Elton John, i o njegovom intimnom životu zapravo nitko nije znao ništa...

--Vitek (razgovor) 00:56, 14 decembar 2016 (CET)

Vitek je u pravu kada kaže da on nije živio kao Elton John, ali kratki pasus o tome na en.wiki je dobro referenciram, a među izvorima su osobne potvrde njegovog brata, Modesta, i muzikolog David Brown, koji ima određenog utjecaja. U najboljem slučaju, ako ćemo i uzeti da je volio onu belgijsku sopranisticu, možemo ga iz "gej" rekategorizirati u "biseksualni", ali potpuno izbaciti to da je volio muškarce, u čemu nema ničeg sablaznog niti strašnog, djeluje mi pretjerano --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:40, 17 decembar 2016 (CET)

Categorization of the ancient histories is done according to the geographical borders of present-day states.Uredi

Please do not engage in unconstructive reversals. The history category is categorized according to the history that occured on the territory of the present Republic of Azerbaijan. This category is based solely on geographical aspects (of present-day states), and not on the modern nation of Azerbaijan.

Hence the category is correctly called "Category:Ancient history of Azerbaijan" and not "Category:History of ancient Azerbaijan", just like the categories "Ancient history of Serbia", "Ancient history of Slovenia‎" or "Ancient history of Austria" which are categorized taking these modern territorial units into account and not the ethnicities, none of whom existed in antiquity.

Thank you.

Sondrion (razgovor) 21:32, 29 decembar 2016 (CET)


Ruđer BoškovićUredi

Vidim da ste mi dali upozorenje, ali nisam vidio da ste odgovrili na moje komentare iz "talka" prije nego sam napravio zadnju izmjenu.

Ostavio sam svoje odgovore na vaše odgovore. Ne vidim razloga da se članak ne nadopuni sa novim podatcima za koje mogu uvrsititi reference (nadimak + više astronomskih društava i škola koje nose ime po Boškoviću). No možete o tome odgovriti u "talku" od članka o Boškoviću.

Srdačno --Everett57 (razgovor) 20:31, 4 januar 2017 (CET)

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTestUredi

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)Uredi

 1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
 2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
 3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
 4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Jezik interfejsaUredi

FYI: [46]. --Nemo bis (razgovor) 20:59, 17 januar 2017 (CET)

Tornjevi i beduiniUredi

Dobro, realno, malotko će provjeravati ovo i baviti se autorskim pravima na jednu sliku (uostalom, nije me ni briga, ti ćeš najebat, ja ću te prvi cinkat *woo hoo*), ali da pitam, čisto iz znatiželje, znaš li kakvo je stanje s freedom of panorama u Iranu? Jer, nedavno sam se šokirao kada sam vidio da u Rumunjskoj to ne postoji pa me baš zanima postoji li u jednoj osjetno zatvorenijoj i konzervativnijoj zemlji? --E.A.Poe 21:48, 18 januar 2017 (CET)

Možeš se ti pravdat koliko hoćeš, ali mislim da je to posljedica toga da naprosto nikog nije briga za vaše beduinske reprodukcije civilizacijskih remek-djela... neš ti tornjeva i džamija, arebeski i čegaveć ne. Baš ste domišljati. Nikog nije briga, pa onda zašto bi zaštićivali? :D
Ali da, svakako, budem ti javio; nisam znao, jer, mislim, ostao sam paf kad sam vidio da je zabranjeno slikar zgradu rumunjskog parlamenta xD Ali jebiga, valjda krvopije znaju bolje :D Svakako, odi se ti svađat s amaterima i slikaj, besposlen pop i jariće krsti :P --E.A.Poe 22:44, 18 januar 2017 (CET)

Uredi

Odlično! Hvala ti što si javio, da se ne moram misliti puno oko kandidata. Ja imam dva kandidata u izradi, ali mi se oteglo zbog rukometa pa ne znam hoću stići za travanj ili će ići u svibnju --E.A.Poe 12:50, 1 februar 2017 (CET)

'Oće l' to više, bogati... ta vaša uobičajena beduinska punktualnost me uvijek oduševljava... Zato i jest ona baba mogla onog bradonju vuć' za nos tri godine s bajkama i basnama --E.A.Poe 12:51, 18 februar 2017 (CET)
To su i za Pelješki most rekli... --E.A.Poe 01:45, 19 februar 2017 (CET)

Slušaj, veleradniče, ja jesam predložio ovog naočitog, mladog arijevca da nam krasi glavnu stranicu, ali ako ti uspiješ zgotoviti Pelješki most do isteka roka, slobodno ukloni moj prijedlog i stavi svoj. Ja sam samo tutnuo ovaj da ima dovoljno vremena za izjašnjavanje, ali kako si bio poslao obavijest, neće biti problem da ga ukloniš --E.A.Poe 15:20, 21 februar 2017 (CET)

CelebrityUredi

Članak neću napraviti, ali ga neću ni brisati ako to učini netko drugi. Ako se potegne rasprava oko značaja, od nje ću se izuzeti jer ne smatram da bi po tom pitanju mogao biti objektivan. --OC Ripper (razgovor) 08:44, 6 februar 2017 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia surveyUredi

(Sorry to write in English)

AutobotUredi

Ne dodaje on, vec alatka Dablinks. Ona ne prepoznaje lolalizovane oblike, vec samo reflist i references --BokicaK (razgovor) 10:07, 28 februar 2017 (CET)

Kategorija:Jugoslaveni i Kategorija:Biografije, JugoslavijaUredi

Zdravo, Orijentolože! :) Izradio sam Kategorija:Biografije, Jugoslavija jer sam vidio da u Kategorija:Biografije po bivšim državama ona ne postoji, a baš mi je trebala ovdje. Koji trenutak poslije shvatio sam da postoji Kategorija:Jugoslaveni, no što zbog lijenosti, što zbog manjka energije u sitne sate nije mi se dalo zezati s razmrsivanjem kategorizacijskih nedoumica pa sam postavio prekategorizaciju. Vidim da si se odmah bacio na prekategorizaciju članaka u suprotnom smjeru na čemu ti moram zahvaliti. Ipak, da stvar ne bude tako jednostavna, Jugoslaveni nisu (bili) samo nacionalnost nego očito i etnička grupa (usp. distinkciju između Kategorija:Biografije, Hrvatska i Kategorija:Hrvati, kao i en:Category:Croatian people i en:Category:Croat people), pa bi tekući {{prekat}} u Kategorija:Jugoslaveni ipak valjalo još jednom razmotriti. Čitava stvar bi bila jasnija kad bi Jugoslaveni malo jasnije rasvjetljavali ovaj aspekt s obzirom na postojeću literaturu o tome. --Conquistador (razgovor) 18:07, 12. marta 2017. (CET)

Re: Prepuštam ti i Kategorija:Biografije, Danska. --Conquistador (razgovor) 16:35, 14. marta 2017. (CET)

O civilizacijiUredi

Gledam ja sad baš... vi ste Sandniggeri imali jednog jedinog normalnog čovjeka u valjda nekoliko tisuća godina postojanja i što ste napravili? Izdali ste ga, makli, osudili i zatvorili u kuću i onda slavili kad je umro jer ste se riješili jedne budaletine. Toliko o civilizranosti. Sad tek vidim da ona teza o tome da su Hrvati iz Irana ima potpunog smisla... --E.A.Poe 01:46, 20 mart 2017 (CET)

Pozdrav iz Amerike :P --E.A.Poe 02:09, 20 mart 2017 (CET)

I da, hoće li izabrani taj? --E.A.Poe 14:51, 21 mart 2017 (CET)

Jao si ga nama, ako ti tradiš tri članka... --E.A.Poe 22:14, 21 mart 2017 (CET)
I da, samo da znam, hoćeš stići barem jedan do kraja mjeseca ili da ja popunim ove prijedloge pa da odgodimo za kasnije? --E.A.Poe 12:35, 23 mart 2017 (CET)
Kad se jednom razočaraš u čovjeka, onda ni ne očekuješ ništa bolje :P Svakako, da, pripremio sam alternativu za svaki slučaj :) Sretan put pa kad uspiješ srediti članke, javi :) --E.A.Poe 11:47, 28 mart 2017 (CEST)
A čekaj, to je kulturološko putovanje? Pa što nisi rekao; jesi posjetio Palmiru, čuo sam da je divna u ovo doba godine? Navodno su ju tvoji dotjerali samo tako, posebice ovu statuu :D Inače, iskreno si me nasmijao sa razglednicom :D Mislim da je ovo najbolja što sam ju ikad dobio :D --E.A.Poe 20:56, 29 mart 2017 (CEST)

ČlanciUredi

Za razliku od nekih, ja sam iskoristio vrijeme za kombinirani rad... pa sam i pretekao neke s nekim člancima. Mislim, odradio sam sve dugove, predložio izabrane članke, glasao za iste. Bilo je vrijeme da se pozabavim malo i administriranjem. Nego, čuo sam da si vježbao skakanje kroz prozore, jel' to istina? :P --E.A.Poe 01:06, 12 juni 2017 (CEST)

Možda. Ti si valjda ovo prevodio ručno pa je ovoliko trajalo? :P --E.A.Poe 01:17, 12 juni 2017 (CEST)
Kandidirao bi ja i beduine, ali sav tvoj doprinos svodi se na ono što su ti matični nacifašisti već uzdigli na pijedestal :P Za njih su ovi moji bili previše vulgaris, nedostojni njihove uzvišenosti (sjećam se kada mi je to rečeno), dok su tvoje doprinose slavili. Zato mi ovdje i nemamo ništa, a pisanje o polužidovima ti neće oprati okaljanu savjest :P Uostalm, neš' ti članaka koji se sastoje od ogromnih tablica, ne bi da smo statistički zavod :P --E.A.Poe 01:38, 12 juni 2017 (CEST)
P.S. Sad tek vidjet, onaj tvoj polužidov rođen je u Celleu. Pogodi tko je još tamo rođen? :P --E.A.Poe 02:00, 12 juni 2017 (CEST)
Pa ćeš ovog svog bauštelca prodat pod naučnika? Je, Matin čača iz Lečev'ce je mutija malter po Minkenu, on ti je isto naučnik :P --E.A.Poe 21:36, 12 juni 2017 (CEST)
I ZAVRŠI FAKULTET, NACIŠČINO JEDNA PROVJERENA! :D --16.097.453.898.643

SmećeUredi

Dobro, ne čudi me da čim si se ti nečeg dotaknuo da je to otišlu u tri piiiii, al' dobro -.- Znaš li ti kako se to rješava ili? --E.A.Poe 00:14, 30 juni 2017 (CEST)

Izbjegavanje eskalacijeUredi

Ne ulazeći u meritum spora s određenim korisnikom, molio bih te da se u tom i sličnim slučajevima (a koji bi se mogli dogoditi u budućnosti) suzdržiš od korištenja određenih izraza i aktivnosti koji bi takav spor mogli odvesti u neželjenom smjeru. OC Ripper (razgovor) 07:10, 19 juli 2017 (CEST)

TvojiUredi

Čekaj, kako ti hoćeš da uopće bude naslov? --E.A.Poe 02:21, 20 juli 2017 (CEST)

Zašto ti meljaš da je kategorija prazna, kad nije? :S --E.A.Poe 21:55, 20 juli 2017 (CEST)
He he he :P --E.A.Poe 23:55, 20 juli 2017 (CEST)

Infobox SettlementUredi

Hi, I found Šablon:Infobox vcard support (label80 and data80), when Šablon:Infobox Settlement uses more then that like | label104 = amd | data104= and because of that some parameters doesn't work in Šablon:Infobox Settlement for example:

| blank1_name = [[GeoNames|Geo ID]]
| blank1_info           = 7900643

but the template doesn't show that because Šablon:Infobox vcard dosen't support | label91 = or | data91 =

| label91 = {{{blank1_name_sec1|{{{blank1_name|}}}}}}
| data91 = {{#if:{{{blank1_name_sec1|{{{blank1_name|}}}}}}|{{{blank1_info_sec1|{{{blank1_info|}}}}}}}}

I think the Šablon:Infobox vcard needed to update or to support Module:Infobox.. --Mr. Ibrahem (razgovor) 17:58, 21 juli 2017 (CEST)

KategorijeUredi

Ovo duplanje je zaista nepotrebno; krči se glavna kategorija, a iste su nedvosmisleno uključene u podkategoriju. Nema boksača koji nije sportaš. --E.A.Poe 11:23, 27 juli 2017 (CEST)

Ali nema nikakvog smisla... mislim, sve države koje sam ja dosad sređivao su pratile to. Kužiš, čak ni logički kad postaviš - nema smisla. Jer, svaki boksač je sportaš. Isto kao što je i svaki košarkaš sportaš. Nema nikakve potrebe da se kategorije izdvajaju kao samostalne, onda se u potpunosti gubi smisao potkategorija; onda nam glavna kategorija (sportaši) uopće i ne treba, osim za slučajeve gdje nema zasebnih kategorija. Pogledao sam neke od svojih ranijih "radova" i sve prate ovu moju shemu. Ne znam kakva je praksa na drugim Wikipedijama, ali nisam siguran da ovakvo duplanje ima smisla, prosto zato što je suvišno i logički nekonzistentno. Ako me uspiješ uvjeriti da ima smisla, neću prigovarati :D --E.A.Poe 11:45, 27 juli 2017 (CEST)
Ajde, razmisli... jer kažem, oko sportaša stvarno nema smisla. S druge strane, naučnici i umjetnici su donekle specifični. Nije svaki pisac umjetnik (i.e. Nives Celzijus, Vlatka Pokos, Korisnik:Orijentolog, ...), tako da u tom slučaju čak i postoji neki raison prema kojemu bi "duplanje" bilo opravdano. Isto vrijedi i za naučnike, gdje bi se to moglo opravdati "tracicionalnim poimanjem" nauke kao prirodne nauke u našem lingvističkom habitusu, što bi značilo da u naučnike možemo kategorizirati samo one fizičare, kemičare, matematičare i sl., dok kod drugih možemo duplati ili ih uopće ne ubacivati među naučnike. Što misliš o tome? --E.A.Poe 12:03, 27 juli 2017 (CEST)
Vidiš, ja svoje poslove obavljam odmah... ali, dobro, u pitanju je misaoni rad, nisam te ni očekivao tako skoro :P Vi ste beduini poznati po svojoj dugogodišnjoj "mudrosti" :P --E.A.Poe 21:19, 5 august 2017 (CEST)

Univerziteti (odgovor)Uredi

Ne mogu se posve složiti sa posljednjim komentarom i izmjenom i imam dvije primjedbe. Jednu načelnu, oko koje teško da se i može očekivati univerzalno slaganje, i jednu praktičnu koja iz toga proizlazi. Načelno, ako nam početna stranica govori da možemo uređivati na ćirilici ili latinici, tada se treba moći odabrati i jedno i drugo pismo i oba se trebaju tretirati na isti način bez obzira čak i na to što dio čitatelja ne zna ćirilicu. To je kao da na wikipediji na crkenoslavenskom jeziku odluče pisati na ruskoj ćirilici jer eto jako mali broj ljudi zna crkvenoslavensku. To naravno kažem u slučaju da se držimo načela da suradnici ravnopravno mogu doprinositi na oba pisma. Ako se toga ne držimo i imamo druge obzire, tada bi poštenije bilo da kao i bosanska ili npr. uzbečka wikipedija, koje koriste isključivo latinicu iako sami jezik koristi više pisama, koristimo samo latinicu. To može biti mnogo praktičnije i može se izbjeći komplikacija oko nečega čega se i onako ne držimo. Sada drugi dio. Budući da mislim da nismo spremni prestati koristiti ćirilicu, mislim da se članke originalno napisane na ćirilici bar treba tretirati kao primatne članke o toj temi. Pod tim mislim da veze sa drugih wikipedija i veze unutar našega projekta (uključujući i kategorije) trebaju voditi na taj članak na ćirilici, a ne od njega stvarati slijepo crijevo ili de facto dio paralelne manje srpskohrvatske wikipedije na ćirilici. Kao urednik se time osjećam obeshrabrenim u korištenju ćirilice i ne mislim da samo ja to mogu tako doživjeti. U tome slučaju nema smisla da neko piše na ćirilici jer će svi ionako prvo posjetiti članak na latinici (pa mu onda ide i prioritet), a pisanje ćiriličnog članka postaje besmislen posao nekoga ko samim tim kao da tjera inat. Eto toliko, sa naglaskom na ovaj drugi dio. Izvinjavam se što pišem ovoliki komentar koji uzme pola sata da se pročita, mogao sam nešto i prevesti ili napisati u to vrijeme.--MirkoS18 (razgovor) 20:10, 12 august 2017 (CEST)

Pa ovo je sa zadnjim člankom bilo super :D . Zahvaljujem!--MirkoS18 (razgovor) 11:14, 13 august 2017 (CEST)

BrojeviUredi

Nema na čemu! :D To ti bude reakcija... kad vi kamiloljupci nešto za*erete, a desi se to dosta često, meni se senzori automatski aktiviraju... IP radi sam, stvarno. Ništa osobno :P Što se brojeva tiče, to forsiranje točke je neka posljedica, kako su meni objasnili na otadžbinskom projektu, hrvatskog jezika, zakonodavstva, knjigovodstva, fakturiranja, KiF-ova, KuF-ova i sličnih numeričkih gluposti prema kojima se dični hrvatski jezik i Hrvati razlikuju od ostatka belog sveta; s druge strane, ja sam u osnovnoj školi učen, od strane profesora koji mi je komotno mogao biti djed tada, da se koristi decimalna točka, a ne decimalni zarez (zarez se, de facto, kod nas ne koristi, ali je preglednije kod velikih brojeva) i isto sam učio i u gimnaziji. E sada, ako školski program matematike nije relevantan po pitanju decimalnih brojeva, pitam se je li što drugo relevantno? Svi moji vršnjaci učili su tako i meni je, istinski, bio šok kad sam vidio tzv. decimalni zarez.

Sukladno toj praksi... ovdje se nekako lagano prišuljala ta decimalna točka, odnosno kod pisanja cijelih brojeva - zarez - i to isključivo preglednosti radi. Dakle, nekako mi se čini da su jedine varijante - bez ičega ili sa zarezom. Točka stvara konfuziju :) --E.A.Poe 22:40, 9 januar 2018 (CET)

Skraćeni nasloviUredi

Zdravo, Orijentolože! Može li obrazloženje za ovo? :) --Conquistador (razgovor) 22:21, 5. februara 2018. (CET)

Re: Hm, ako mi nešto ne promiče, zar bi ovaj i ovakav članak (permalink) trebalo uskladiti s člancima i potkategorijama iz Kategorija:Nagrade? Da ne bi možda trebalo biti obratno? :) Mislim, nadam se da imamo za cilj stvarati referentno djelo enciklopedijskog tipa. Upravo bi sve one potkategorije trebalo uskladiti prema Kategorija:Nagrada za životno djelo »Otokar Keršovani« i Kategorija:Dobitnici Nagrade za životno djelo »Otokar Keršovani«, tj. prema službenim imenima nagrada i njihovim dobitnicima (među kojima se, gramatički i semantički, nalaze i dobitnice). Sadašnje stanje članaka i kategorija je malčice neozbiljno. --Conquistador (razgovor) 06:58, 10. februara 2018. (CET)

Re: Koji dio je nepotreban, a koji kompliciran u sasvim običnom imenu jedne nagrade? Analogije radi, hoćemo li slijediti politiku uređivanja pri kojoj će npr. članak Fakultet ekonomije i turizma »Dr. Mijo Mirković« biti bolje nasloviti sa Fakultet Dr. Mijo Mirković, a pripadne (eventualne) kategorije sa Kategorija:Fakultet Dr. Mijo Mirković i Kategorija:Alumni fakulteta Dr. Mijo Mirković? Nadam se da sam sada uspio malo bolje približiti svoje stajalište. --Conquistador (razgovor) 12:34, 11. februara 2018. (CET)

Re: Nadam se da se šališ s predloženim kategorijama »Alumni fakulteta Dr. Mijo Mirković« i »FESB«. Ne samo da je prvi primjer pravopisno nekonvencionalan nego je i posve netransparentno o kojem je fakultetu riječ, tj. u kojem znanstvenom polju fakultet obavlja svoju djelatnost. U kategorizacijskom stablu »Alumni fakulteta Dr. Mijo Mirković« među sličnim kategorijama ne bi uopće kazivalo čitaocu o zvanju ili struci alumnâ obuhvaćenih tom kategorijom. Slično je (ili gore) s akronimima koji u nazivima kategorija (i u naslovima) mogu biti ambigvitetni, što se često događa u općim enciklopedijama koje streme dati pregled ukupnog znanja na jednom mjestu.

Što se tiče gomilanja kategorija pri dnu biografskih članaka, to je neizbježno i ne treba zbog toga kljaštriti imena, ponajmanje ako su ona službena. Kategorija alumnâ također može zahvatiti desetine hiljada biografskih članaka, no to ne bi trebalo biti opravdanje da se prave inovacije u imenima, tim više ako se takve inovacije ne mogu verificirati ni relevantnom literaturom. Usput, imena nagrada bi se još bolje dala analogizirati s imenima odlikovanja, a neki biografski članci mogu pri dnu imati čitav niz takvih kategorija, npr. Josip Broz Tito (en). Pri redanju kategorija ekonomičnost ne bi trebala imati prioritet nad imenima kategorija. (Samo kao zanimljivost: neka izdanja Wikipedije koriste kolapsibilne elemente za skrivanje određenih kategorija, npr. Josip Broz Tito (it).)

Navodnici... »i navodnika u naslovima [sportskih objekata, aerodroma, brodova i ostalog] nema«. Sve zavisi od toga kako se definira skriveni adverbijal – gdje. Ako ćemo suziti opseg na srpskohrvatska izdanja Wikipedije (shwiki, bswiki, hrwiki, srwiki), onda je lako navesti razlog zašto ih nema. Pitanje je samo čemu ovo izdanje teži. Je li to bswikiju, hrwikiju, srwikiju ili (nadam se) nečem sasvim četvrtom? (Ne, odgovor nije ni engleska Wikipedia.) Istina je da »[s]amih navodnika ima više tipova«, no tip navodnika koji se uklanja iz sadržaja koji doprinosim upravo je najčešći tip navodnika koji se susreće u tiskanoj srpskohrvatskoj literaturi. Navodnici "..." jesu novijeg postanka i prošireni su suvremenim informacijsko-komunikacijskim tehnologijama; pravopisni priručnici tek od početka 2000-ih počinju razmatrati njihovu upotrebu! Ako se ne varam, sva enciklopedijska djela koriste »...« osim jedne jedine enciklopedije koja je izdana u drugoj polovici 2000-ih. Toliko o frekvenciji jednih prema drugima. Argument pak da bi znakove »...« trebalo izbjegavati jer ih je teško pronaći jednako je besmislen kao kada bi netko tvrdio da počnemo pisati isključivo »-« umjesto »–« jer je prvi znak lako dostupan na tipkovnici za razliku od drugoga. Da ne pišem o tome da bi istom argumentacijom netko mogao zahtijevati da se piše »Muenchen« ili »Munchen« umjesto »München«, »Gyor« umjesto »Győr«, »Plzen« umjesto »Plzeň«... Ako netko ne zna otkucati neki znak, može mu se pomoći preusmjerenjima.

Naposljetku, što se leksikografskih (enciklopedističkih) uzusa tiče, naravno da oni postoje. Pitanje je samo kako ćemo pri leksikografskom radu poimati Wikipediju i hoćemo li baš 2001. uzimati kao prvu godinu enciklopedističke ere sa stavom prije nas ništa? Mislim da se slažemo da su enciklopedije ipak nešto starijeg datuma, kao i to da je enciklopedijski sadržaj stvaran i prije, doduše na drukčijem mediju i drukčijom tehnologijom. P. S. Drago mi je da si skrenuo pažnju na pisanje lema, ali mislim da je bolje ne spominjati ovakve naslove dok nam obični navodnici pričinjavaju probleme. :) --Conquistador (razgovor) 11:24, 5. marta 2018. (CET)

Dodatak. Znaš li što za navodnike »...« piše T. Stojanov u Dijakronijska gledišta o pisanju navodnika i polunavodnika... (2016)? Evo: »Isključivši jednopojavnične znakove, od preostalih pet navodničkih parova, određujući ih prema kriteriju tradicionalnosti, uvjerljivo su najstariji „navodnici“ (1779), zatim slijede »navodnici« (1929) i „navodnici” (1930), a najnoviji su "navodnici" (2001) i “navodnici” (2007).« (Stojanov 2016: 72). I dalje: »Jedini navodnici koji imaju uočljiv kontinuitet pojavljivanja u novije doba jesu »navodnici«...« (Stojanov 2016: 74). Ovo je još zanimljivije u svjetlu činjenice da sâm autor optira za neke druge opcije. Dakle, ne samo da su navodnici »...« u upotrebi gotovo 90 godina nego su i najpostojaniji među svima što se donose pravopisnim priručnicima. I da se vratim na »prijedlog da se hiljade i hiljade članaka uskađivaju na taj način«, bio bih sretniji kada bi se ove »hiljade i hiljade članaka« kritički sagledavale. Ako je glavni urednik jedne enciklopedije mogao reći da »šezdeset posto tekstova može braniti, dobri su, jer su jedini. Dvadeset posto moglo bi biti bolje, a dvadeset posto ne vrijedi. To je relativno skromna ocjena« (izvor), onda ne znam zašto se ne bi bilo skromnima pri procjeni tekstova ove enciklopedije. Možda će grubo zvučati, ali kamo sreće da istaknuti članci srpskohrvatske Wikipedije mogu parirati ovima škartiranima od posljednjih dvadeset posto iz prethodnoga citata. Da, nema enciklopedije bez nedostataka, ali treba se vraški potruditi da se pronađu manjkavosti u jednoj od edicija LZMK-a, dok je u slučaju edicija Wikipedije, primarno onih srpskohrvatskih, to prilično jednostavan posao za gotovo svakoga. --Conquistador (razgovor) 10:50, 11. marta 2018. (CET)

Re: Leksikografski rad, ako je kvalitetan, uvijek zahtijeva velik trud i rad. Da ne ulazim sada u detalje zašto bi mnogi (svi?) članci/tekstovi srpskohrvatske Wikipedije zapeli na više mjesta u postupku izrade enciklopedijskog članka, jer to ovdje nije tema. Stoga samo kratko: Kako navodnici »...« kompliciraju išta? Može primjer? --Conquistador (razgovor) 15:59, 22. marta 2018. (CET)

Romanija (razvrstavanje)Uredi

A članak "Romanija (razvrstavanje) jel treba da ostane tako ili da se preimenuje u samo "Romanija", a članak o planini "Romanija" u "Romanija (planina)"?--SrpskiAnonimac (razgovor) 17:04, 4 mart 2018 (CET)

Političari nasuprot članovima političkih stranakaUredi

Mislio sam da ćeš preuzimanje kategorizacije enwikija provesti do kraja, a ipak si ostavio članove po pojedinoj stranci, npr. Kategorija:Članovi Hrvatske seljačke stranke, a ne Kategorija:Političari Hrvatske seljačke stranke (prema Category:Croatian Peasant Party politicians), iako si za brisanje predložio sve hijerarhijski više kategorije s članovima političkih stranaka nasuprot onih s političarima. Zar si uočio da bi npr. Rikard Gumzej teško bio smisleno kategoriziran pod Političari Hrvatske demokratske zajednice, ali zato ne bi pod Članovi Hrvatske demokratske zajednice? Naime, 'političari' i 'članovi političke stranke' nisu sinonimi, a ono što možda funkcionira u engleskome ne mora funkcionirati i u srpskohrvatskome. Njemačka i(li) ruska Wikipedia nekako su nam bliže od engleske po ovom pitanju. :) --Conquistador (razgovor) 11:57, 5. marta 2018. (CET)

Re: Očito nisam bio jasan pa ću preformulirati pitanje. Zašto si kategorije s članovima političkih stranaka hijerarhijski podveo pod kategorije političara kada zapravo nema veze jedno s drugime? Usp. de:Kategorie:Politiker vs. de:Kategorie:Parteimitglied ili ru:Категория:Политики vs. ru:Категория:Члены политических партий (prema en:Category:Politicians vs. en:Category:Politicians by party). Da ponovim: ono što možda funkcionira u engleskome ne mora funkcionirati i u srpskohrvatskome. Njemačka i(li) ruska Wikipedia nekako su nam bliže od engleske po ovom pitanju.

Što se tiče ostaloga što si napisao u replici, samo ću napisati telegramski. Ne vidim problem da se Tita kategorizira pod bravare. Dobro si postupio pri preuzimanju članaka s hrvatske Wikipedije (ako je doista tako bilo). Korisnici Wikipedije ne bi trebali biti oni koji pojedine ličnosti (pr)ocjenjuju 'bezveznjacima'. Ne slažem se s onime što si o problemu kategorizacije napisao Edgaru Allanu Poeu. Kategoriziranje ličnosti po religiji je sasvim legitimno kao i kategoriziranje ličnosti po političkoj stranci, pa nema mjesta tomu da se ne izrađuje kategorija Hrvatski katolici. Zajednički nazivnik svega ovoga je omogućivanje postavljanja upita na kategorizacijskom stablu. No o tome i koječem drugom možemo na nekom drugom mjestu, pod nekim drugim naslovom. :) --Conquistador (razgovor) 08:13, 11. marta 2018. (CET)

Re: U redu, slobodno izbriši pripadne kategorije u onim člancima koji nisu o političarima. Ne slažem se s time, no neka bude kao što pišeš. Članci se, koliko vidim, kategoriziraju po principima koji često nisu međusobno sukladni i ne želim insistirati na tome da se ličnosti kategoriziraju po stranačkoj pripadnosti bez obzira na to kako su ličnosti primarno definirane, tj. jesu li primarno političari ili nisu (WP:DEFINING). Ipak, moram primijetiti da gotovo svaki biografski članak počinje kategorijom Rođeni GGGG. i Umrli GGGG., a smislenost ovih kategorija mi je još teže dokučiti u svjetlu nekategoriziranja ličnosti po stranačkoj pripadnosti. Dakle, kategorija tko je sve rođen te i te godine ima smisla, a kategorija tko sve ima stranačku iskaznicu nema smisla. Što je najbolje, enwiki ima svakakvih kategorija po kojima se članci kategoriziraju i mnoge su kategorije često zasnovane upravo na binarnom principu: imaš karakteristiku, ulaziš; nemaš, ne ulaziš. Naposljetku, ova konkretna stvar svodi se na to da li se stranačka pripadnost smatra bitnom biografskom karakteristikom ili ne. Ako je biografski članak ovakav ili ovakav, možda nema smisla kategorizirati ličnost po stranci, no ako je ovakav ili ovakav, ima li onda smisla kategorizirati ličnost po političkoj partiji? I kad već uspoređujemo shwiki s enwikijem, ovakav članak bi ondje zasigurno bio kategoriziran pod Umrli od pneumonije (Category:Deaths from pneumonia). Opravdano ili ne, ako se zna da o tome i dnevna štampa redovito šuti? --Conquistador (razgovor) 15:39, 22. marta 2018. (CET)

Vikipedijski 'standardi'Uredi

Uočio sam da si predložio za brisanje dvije kategorije s obrazloženjem 'Prazno i van standarda' (Kategorija:Krematoriji po državi > Kategorija:Krematoriji po državama i Kategorija:Lovstvo po državi > Kategorija:Lovstvo po državama). Budući da imaš dobar uvid u kategorizacijsko stablo, zanima me ako mi možeš nabrojati faktore po čemu se obično sortiraju kategorije? Onako po tipu i vrsti, npr. po nacionalnosti. Čim više, tim bolje. Nešto mi se sadašnji 'standard' (bolje: smjernica) čini klimav(a) ili raznolik(a), kako ti drago.

Usput, kada već pišem o smjernicama za uređivanje, ovdje je nešto pošlo krivo. Dovoljno je bilo napisati da se ovo ne tolerira, ali da se drugi varijetet može upotrijebiti ako se članak namjerava kvalitativno bolje napisati. Ono što si pokazao SrpskomAnonimcu upravo je ono što ne bi trebalo poticati. Da se željelo, mogao se članak izmijeniti i dopuniti upotrebljavajući ekavski u čitavu tekstu, a to uključuje i naslov. No onda to mora biti zaista kvalitativno poboljšanje enciklopedijskog sadržaja, a ne prebacivanje jedne ortografske/ortoepske/leksičke varijante u drugu. Europa, studeni, povijest i desetljeće su načelno ravnopravni Evropi, novembru, povesti (i historiji i istoriji) i desetleću (i deceniju i deceniji), et vice versa, i svi se mogu naći u ukupnom fundusu članaka srpskohrvatske Wikipedije. --Conquistador (razgovor) 12:48, 5. marta 2018. (CET)

Re: Što se tiče sortiranja kategorija po određenom kriteriju, kategorije bi valjalo sortirati po državi, godini, gradu, jeziku, kontinentu, nacionalnosti, općini, političkoj stranci, regiji, religiji, sportu, stoljeću, tisućljeću, zanimanju... ukratko po iksu i ipsilonu (ne: iksevima i ipsilonima). Jesi li uočio koji se sve kriteriji koriste za sortiranje u postojećem kategorizacijskom stablu srpskohrvatske Wikipedije? Uočavaš li zašto sam pisao o klimavosti i raznolikosti 'standarda'? Ono što si uradio s krematorijima i lovstvom je usklađivanje prema lošijem. Ako vidiš neku moju izmjenu, a nije ti po volji, ostavi mi poruku na mojoj razgovornoj stranici da objasnim svoje postupke jer ne nastojim 'improvizirati' nego unaprijediti leksikografski (enciklopedistički) rad na projektu. A da se ima štošta unaprijediti, ima se itekako! Mislim, možemo se mi i zezati s enciklopedijskim sadržajem i njegovom prezentacijom, ali onda valja korisnicima dati na znanje da nam je cilj Encyclopedia Dramatica. (Da, i ona spada u kategoriju enciklopedija.) :) --Conquistador (razgovor) 08:59, 11. marta 2018. (CET)

Prebacivanje čitavog članka iz latinicu u ćirilicuUredi

Da li mi možeš reći zbog čega si prebacio Bitka za Vranje iz ćirilice u latinicu? Zar nisu ćirilica i latinica ravnopravni?--Serbianboy (razgovor) 04:11, 11 mart 2018 (CET)

Čemu premješanje ?Uredi

Čuj kolega - čemu premještanje od Konklava iz 1159 na Izbor za papu 1159., ja imam namjeru napisati i Konklava iz 1130 (to je već napola gotovo) ali ovak gubim volju - ti me u letu oboriš, koja ti je logika za to?

--Vitek (razgovor) 12:12, 19 mart 2018 (CET)

Sve je O.K. -nema frke...

--Vitek (razgovor) 01:08, 20 mart 2018 (CET)

Borna kiselinaUredi

Sređeno. --OC Ripper (razgovor) 09:26, 22 maj 2018 (CEST)

Majmunska poslaUredi

Besposlen pop i jariće krsti...

Iskreno, do onog našeg dičnog istoričara, ja nisam imao pojma ni da ova postoji. Tako da, moguće da je čovjek stvarno u pravu, možda ju Hrvati namjerno zatiru. Hoćeš da ju metnemo na glavnu stranicu? Mislim, jel' nam neugodno da nam to stoji tamo? --E.A.Poe 15:01, 8 juni 2018 (CEST)

Vidiš, mi se obojica bavimo klaunskim poslima, zapravo, samo sam nekako dojma da su moji klaunovi malo... realniji od tvojih :D Onda u redu, imamo već četiri članka sigurna... a do kraja godine nam treba još 12. Naravno, tu računam samo novonapisane članke; iskopat će se u arhivi još toga. Odnosno, sada sam se sjetio... imamo i pet, samo neka se završi :D
Što se pak našeg dičnog istoričara tiče, što se tiče ove godine, on je zasad pobjednik. Onaj sproćumakedonac ili kako se već zove tajni agent je postao dosadan i nezanimljiv. Plus, fore su postale vrlo... seljačke. Ima svake godine jedan ovakav biser, mada... moram ti priznati da je moja nikad prežaljena simpatija Vojvoda Živojin Mišić... kada se sjetim tih rasprava, te razine pismenosti, tih ličnih priča... deda rudara, deda geodeta, naučnika... a tek člankova... :'( Prosto me steže oko srca :/ Svaki urednik ima svog Igora Janeva...
A taj kamen... znaš da su naši vlaji i ini brđani vrlo praktični ljudi; nije njega bilo briga jel' to istorijska bašćina ili vladarski ukaz, ako je držalo zid, iskoristilo se. A znaš i sam da okolnosti u tim mračnim vijekovima nisu bile ništa puno drugačije nego danas... javno se kolješ, privatno se pepaš... kako kaže Kuma blebetuša u Ionesca... mijenjajmo stvari da bi sve ostalo isto :D --E.A.Poe 21:09, 9 juni 2018 (CEST)

Ajde baci oko na ovo pa vidi jedam kojeg od ovih tvojih "kultiviranih velemajstora" slučajno krivo napisao; jadna ti majka nomenklature gdje je svako drugo ime s č ili dž, ne bi da su i Vinjana Donjih... --E.A.Poe 14:40, 26 juni 2018 (CEST)
I ovo --E.A.Poe 15:07, 26 juni 2018 (CEST)


MuzikaUredi

Čuj, jel' imamo nekakvu praksu za kategorizaciju u muzici? Jesi se ti time bavio ili da ja sad nešto iskemijam po uzoru na en.wiki i našu kaotičnu praksu? --E.A.Poe 13:18, 2 august 2018 (CEST)

Mislim da ti je muzička zajednica zahvalna na tvom haramčenju :P I budem :)
I da, vidio sam, odnosno podsjetio si me - ovoga bisera (a ovaj spada u top tri zajedno s Vojvodom i tvojim Janevom) je možda, sada gledam retrospektivno, trebalo pustiti da napiše članak do kraja. Mislim da ni Huxleyjeva Vrata percepcije, ni Carrollova Alisa ni onaj Sartreov meskalinski uvod u Mučninu ne bi bilo ni blizu tom remek-djelu.
Iskreno, mene uhvati tuga kada se sjetim ovih naših doktora nauka što smo ih imali... mislim, moralo ih se otjerati, a opet... ova Wikipedija je dobila nepopunjivu prazninu njihovim odlaskom :'( I nažalost, sve ih je manje :( Ili onaj što je htio pisati na hrvatskom iz 12. stoljeća pa molio da se to njemu usliši :( Ah... --E.A.Poe 14:47, 2 august 2018 (CEST)

Zašto su latinsko, a ne latinoamerički? Jer članci na koje sam naišao su bez s pa čisto da provjerim, jer sam vidio da si ti radio kategoriju... (mislim na plesove) --E.A.Poe 13:33, 11 august 2018 (CEST)

Ti si uradio ovo, a s druge strane imamo ovo i ovo. Nisam znao što s ovim jer nisam znao ima li kakav razlog za odabir slova s, ili je bilo čisto mehanički --E.A.Poe 13:24, 12 august 2018 (CEST)
Ne dao bog većeg zla... --E.A.Poe 15:02, 12 august 2018 (CEST)

DijasporeUredi

Trebaju li nama ovakve i ine kategorije? Meni su one besmislene, ali ne znam odgovaraju li oni tvojoj shemi pa da ih ne diram --E.A.Poe 13:51, 16 august 2018 (CEST)

Ahaja (rimska provincija)Uredi

Pa zar se ovde ne radi o članku o antičkoj oblasti ili je članak i o antičkoj oblasti i rimskoj provinciji?--SrpskiAnonimac (razgovor) 14:49, 30 august 2018 (CEST)

Svi članci koji imaju u naslovu "Ahaja" treba da se preimenuju u "Aheja", imamo slične članke (koji su razvrstavanje): Ahej (Ahaj je preusmerenje) i Ahejci (Ahajci, isto)

 • primer za Ahej u nekom članku: "Ahej ili Ahaj ..."
 • za Ahejci: "Ahejci ili Ahajci ..."
 • i za Aheja: "Aheja ili Ahaja ..."

ja sam ranije sredio sve članke za Ahej i Ahejci, ostalo je još samo za Aheja --SrpskiAnonimac (razgovor) 15:15, 30 august 2018 (CEST)

Ma neću, napravio sam preusmerenja, napravio sam i članak Aheja (razvrstavanje)--SrpskiAnonimac (razgovor) 15:59, 30 august 2018 (CEST)

IdentifikatoriUredi

Hvala! Bilo bi zgodno ako bi netko znao urediti da se na sh-wp u člancima o osobama vidi u Normativnoj kontroli i NSK identifikator s pripadajućim brojem. Naime, mi imamo vidljiv čak i slovenski identifikator CONOR.Sl koji nije vidljiv na en-wp, a nemamo NSK identifikator koji je vidljiv na en-wp. Evo za usporedbu 1, 2 --Argo (razgovor) 09:25, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

Je li ovo možda...Uredi

...jugoslavenska Wikipedija? Je li se tu govori o ustaškim, četničkim i partizanskim zločinima, kao i kombinaciji ustaško-četničkih i četniko-partizanskih zločina, kao i ustaško-partizanskih zločina.

"Bilo koje ubijanje i vrijeđanje je zločin." Uređujem na hrvatskoj, bosanskoj i srpskoj Wikipediji, pa sam skužio zašto ova Wiki postoji. Postoji u slučaju ujedinjenja. Inače, Dinamo i Zvezda imaju europsku jesen. Kakvo je podrijetlo svih osam naroda (Bugari i Albanci) koji bi trebali zajedno s nama formirati koji bi trebali formirati "Veliku Jugoslaviju", bilo bi mi drago jer su svi iz UDBe.

Uglavnom, Hrvati zamjeraju zbog toga što SRBiH nije bila u sastavu SRH, kao i što Srbi zamjeraju Titu što Crnu Goru nije stavio u SRS. Zato Srbija i Hrvatska nisu bogate. Bosanci (bit ću blokiran) i Crnogorci nisu dovoljno sposobni voditi svoju državu i trebalo bi ih vratit matičnim državama.

S ovom [47] se slažem. Samo što bi Bosna bila u Hrvatskoj, a Crna Gora u Srbiji. Pa bi Kosovo Albanci vratili Srbima u zamjenu za ostatak Grčke. Ionako su oni popravoslavizirani Albanci. Sve drugo neka ostane. Samo što bi ovu devetu Republiku pripojio Bugarskoj. Ovako bi svi uživali i fašisti i antifašisti. Pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:43, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

Nismo mi Balkanci, već Jugoslaveni. U povjerenju sve sam to vidio svojim očima kada sam vidio da se oba bave zločinima i jedni sa drugima ružno pišu umjesto da se međusobno hvale za nešto veliko i ekonomijom. Primjerice Kraš i Podravka te uspjesi. Npr. 24sata:"Čestitamo Srbiji na 30 zlatnih medalja" ili Telegraf:"Čestitamo Hrvatskoj na osvojenom srebru." Da i to je. Pitao sam OC Rippera, sad ću i ovog drugog. Inače trebali bi napraviti Wikipedia:Forum i/ili Kafić. Pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:30, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

Hrvatsko KraljevstvoUredi

Zašto si to uklonio? Pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:21, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

Zašto si uklonio Zastavu, nasljedne zemlje i jedan dio sažetka? Pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:25, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

OK, za Zastavu, ali zašto si uklonio opise događaja poslije i nasljedne zemlje. Ima smisla, to mora stajati u opisu da bi se pokazala postojanost jednih od naših tri plemena (danas regije) Slavonije i Dalmacije. Pozdrav.-- Uspjeh je ključ života

Ukljanjanje...Uredi

...izmjene - zašto, što ne valja. Kako da ispravim pogreške, u čemu je stvar? Pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:59, 1 rujan-септембар 2018 (CEST)

SrpstvoUredi

Vidim da uporno vraćaš promene koje sam napravio na stranici "Srpstvo". Ceo članak je prekopiran sa Hr Vikipedije, a pisan je na osnovu tekstova koje su pisali petroazredni "stručnjaci" poznati po tome da o Srbiji nikada nisu napisali ni jedan afirmativan tekst. O Srpstvu treba da se obavestiš tako što ćeš čitati ljude koji su znali šta je to Srpstvo i bavili se srpskim temama ceo svoj život, kao što su Njegoš, Šantić, Dučić... Ako ih pravilno shvatiš onda nećeš podlegati najnižim oblicima antisrpske propagande, samo je pitanje da li je to tebi uopšte cilj. Ajmo taksativno da raspravimo jedan po jedan deo. Prvo očekujem odgovor zbog čega je odstranjen deo koji sam napisao o Njegoševom srpstvu. Dakle šta znači kod Njegoša tekst na samoj stranici koji kaže "O kukavno Srpstvo ugašeno". Ugašeno pravoslavlje!!! :). Naravno ne, nego upravo ono što je on i napisao Srpstvo ugašeno (turskom okupacijom). Ja sam u tekstu ostavio i deo koji pominje da postoje sporenja oko Njegoševog Srpstva, ali i to da te teorije ne prolaze bilo kakvu ozbiljniju proveru. Ti si to vidim bez ikakvog problema odstranio. Objasni mi to uz razložnu argumentaciju ili nemoj da diraš tekst.--Orion1964 (razgovor) 18:42, 2 rujan-септембар 2018 (CEST)

Pretpostavljam da znaš da čitaš, pa mi objasni prvo konkretno ono što sam te pitao o Njegošu, a ne da se praviš lud. Onda posle možemo da raspravljamo i o tome da li je Srpstvo pripadnost srpskoj naciji ili nije. Vidim da si se ti to negde pogrešno obaveštavao. Korektno bi bilo da ne vraćaš promene dok ih ne usaglasimo. Srdačan pozdrav. --Orion1964 (razgovor) 19:23, 2 rujan-септембар 2018 (CEST)

Prijatelju, postavljam ti konkretna pitanja pa mi konkretno i odgovori. Rečenica da je Srpstvo pojam srpskog nacionalizma je budalaština. To je tremin koji koriste i nacionalisti kao i oni koji to nisu. Prema tome može da bude apstraktan pojam ali ne može da stoji "srpskog nacionalizma".--Orion1964 (razgovor) 19:48, 2 rujan-септембар 2018 (CEST)

Mosor (razvrstavanje)Uredi

Članak Mosor (razvrstavanje) treba da se zove samo Mosor....postoje dve planine pod tim nazivom (jedna je u Hrvatskoj, a druga u BiH) i jedan planinski vrh, koji se nalaziu Srbiji --SrpskiAnonimac (razgovor) 20:56, 8 rujan-септембар 2018 (CEST)

Pa ti članci (33) treba da se preprave onda, sem planine postoji i naselje, članak o toj planini u Hrvatskoj treba da se zove Mosor (Hrvatska) a o planini u BiH - Mosor (BiH), a ne Mosor (planina u Hrvatskoj) i Mosor (planina u BiH) .... jer članak o naselju treba da se zove Mosor (Travnik), a ne Mosor (Travnik, BiH)...naslov treba da bude što kraći, primeri: Maline (Travnik), Višnjevo (Travnik), itd.--SrpskiAnonimac (razgovor) 21:44, 8 rujan-септембар 2018 (CEST) --SrpskiAnonimac (razgovor) 21:45, 8 rujan-септембар 2018 (CEST)
Što se tiče članka Ribari (razvrstavanje), imamo sličan članak Ratari koji nema razvrstavanje u naslovu --SrpskiAnonimac (razgovor) 13:43, 9 rujan-септембар 2018 (CEST)

ŽidoviUredi

Ne želeći ulaziti u tvoje panaraske nacifašističke rasne teorije, pitao bih te ozbiljno - što s tom kategorijom? I s onom o LGBT osobama? Mislim, u kategorizaciji muzičara te stvari prilično "odudaraju" od neke šablone, a ne znam gdje da ih smjestim; uostalom, postoji nužnost temeljitog sređivanja obaju skupina kategorija :/ --E.A.Poe 11:43, 13 rujan-септембар 2018 (CEST)

I da, zašto nam je Azerbejedžan, a ne Azerbajdžan? :/ Mislim, na izvornom je također a tako da ne vidim u čemu je kvaka :O --E.A.Poe 12:27, 13 rujan-септембар 2018 (CEST)

HelikopterUredi

Zbog čega si mi poništio izmenu?--SrpskiAnonimac (razgovor) 17:46, 18 rujan-септембар 2018 (CEST)

RekategorizacijaUredi

Što se tiče TV serija, to možda i nije nužnost; samo, jesmo sigurni da ide spojnica između?

Što se ovoga tiče, mislim da je takav pristup pogrešan i u startu nisam bio za isti. Prvo, zašto bismo mi ikome išli na ruku? Riječ muzika poznata je u hrvatskom jeziku, isto kao što je riječ pjevač poznata na srpskom jeziku. Mi smo se odlučili za pristup da bude muzika i nema potrebe da jedna kategorija, zbog nečijih kompleksa, bude iznimka. Sad, pitanje ekavice i ijekavice je druga stvar, ali tu može ići ono kvantitativno pravilo. Drugo, mi smo srpskohrvatska Wikipedija, samostalni smo i možemo (i moramo) postaviti vlastiti standard. S obzirom da smo fleksibilni u tim stvarima, odnosno da imamo varijanti koje bi mogle opisati i kao "naše" i kao "njihove", ali i autohtonih rješanja, ne vidim nikakvog valjanog razloga zašto bi te stvari trebale biti iznimka.

Dakako, svjestan sam ja vašeg dogovora, nisam ga svjesno zanemario :) Ali, naprosto, mislim da ga treba promijeniti, odnosno da takva pretjerano senzibilizirana praksa nema smisla. Moramo naći svoj jezik i svoj standard (sustav) i to možemo postići samo tako da jasno postavimo kriterije, ujednačimo ih i pokušamo kvalitetom nadvisiti sve ostalo. Kvaliteta nas može pogurati naprijed :) Naravno, bit će proces sve to s vremenom uskladiti, ali ne žuri nam se :D Doduše, kolege s hr.wiki nam predviđaju da ćemo nestati... ovoga puta čak ne sh.wiki, nego cijela Wikipedija... --E.A.Poe 16:01, 19 rujan-септембар 2018 (CEST)


Apropo Oscara, što nisu sva preusmjeravanja na "Dobitnici i dobitnice"? Mislim, nije meni problem, dapače, bolje je ako su samo "Dobitnici" jer je praktičnije, ali vidio sam da sve prekategorizacije vode na "dvospolna" rješenja... Što se tiče same nagrade, mislim da je bolje zadržati pravi naslov, pogotovo jer je u toj kategoriji kroz povijest bilo izmjena imena i dvije nagrade u istoj kategoriji. Skraćivanje ovdje stvarno nije potrebno --E.A.Poe 16:07, 19 rujan-септембар 2018 (CEST)

Onda super za ove "Dobitnike", to mi masovno olakšava posao xD Jer ja sam pratio za ove muzičke nagrade, većina je išla na "dvospolnu" foru pa sam mislio da si tako kategorizirao. Što se drugoga tiče, jasno mi je na što ciljaš, ali nisam siguran ima li smisla da je samo jedna zemlja - izuzetak? Jer, ako imamo predominantno operske pjevače za sve kategorije, ima li doista u nekom ultimativnom standardizacijskom smislu da samo hrvatska bude iznimka? --E.A.Poe 11:52, 20 rujan-септембар 2018 (CEST)
Ne znam, nisam siguran da je u redu da bude samo jedna iznimka kao takva. Ali dobro, one stvari koje su sporne same po sebi ću ostaviti kakve su trenutno, a one koje se koriste budem promijenio dok se ne dogovorimo :) --E.A.Poe 21:15, 25 rujan-септембар 2018 (CEST)
To me uopće ne čudi... dapače, to sam i očekivao :D --E.A.Poe 21:21, 25 rujan-септембар 2018 (CEST)

Britanija (otok)Uredi

Članak Britanija (otok) treba preimenovati u Britanija (ostrvo) jer je članak napisan na ekavici, a naslov članka je na hrvatskom --SrpskiAnonimac (razgovor) 00:56, 27 rujan-септембар 2018 (CEST)

Znači ovde nema pravila, naslov članaka može da bude napisan na hrvatskom a tekst članaka na srpskom i obrnuto? --SrpskiAnonimac (razgovor) 01:16, 27 rujan-септембар 2018 (CEST)

ImenaUredi

Okej, za filmove i knjige smo se dogovorili. Što je s muzičkim djelima? Operama, operetama, mjuziklima, ... dal' da zadržimo izvorni naslov ili prevodimo? Dobro, u slučaju nekih tipa La traviata može ostati i ovaj talijanski predmetak jer je stvarno univerzalno poznato, ali što je s ovima što imamo tipa Seviljski brijač, Figarov pir, Noć u Veneciji i sl.? --E.A.Poe 11:38, 2 oktobar 2018 (CEST)

?Uredi

Zašto mi uporno poništavaš izmene, jel je zabranjeno da u članku stoji i transliteracija?

Sto se tice "Saudija", evo ti dokaz da se to ime koristi za Saudijsku Arabiju: [48][49], evo i primer na sr.wiki: "... такође из Саудије и који је убијен у Дагестану." .......inace članak sam prepravio da bude razvrstavanje, jer je to ime i za avio-kompaniju. --SrpskiAnonimac (razgovor) 17:50, 11 oktobar 2018 (CEST)

A al-Aḥsā? Sto se tice clanka o Kairu, kako ce sad neko ko procita clanak da zna o kom se lokalalnom dijalektu radi? --SrpskiAnonimac (razgovor) 19:12, 11 oktobar 2018 (CEST)

Al Qahirah, 'Amran i Al Qāhirah, 'AmranUredi

Al Qahirah, 'Amran i Al Qāhirah, 'Amran, jel se ovde radi o jednom naselju ili ne? ... lokacija u članku im je razlicita, a i broj stanovnika kao i nadmorska visina --SrpskiAnonimac (razgovor) 23:21, 12 oktobar 2018 (CEST)

Nazad na stranicu korisnika "Orijentolog/2".