Pozdrav, Operahome! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Vikipedija jest, a što Vikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Wikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!




Status administratora uredi

Pretpostavit ću da je u pitanju nesporazum ili nesnalaženje na sh.wiki. Korisnici sebe ne mogu proglasiti administratorima prije nego prođu odgovarajući postupak, odnosno prethodno se kandidiraju. --OC Ripper (razgovor) 11:00, 17 februar-вељача 2013 (CET)

Slika uredi

Ovom te prilikom upozoravam da ne postavljaš više navedenu sliku. Prvo, radi se o kršenju autorskih prava jer nisi naveo sve potrebne izvore; drugo, radi se o slici žive osobe; treće, ako si doista ti autor ove slike, onda ju postavi na Commons i tu priča staje. Slike koje su JD ionako ne trebaju biti na Wiki nego na Commonsu da ih svi koriste --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:38, 23 februar-вељача 2013 (CET)

OK, možda nisi shvatio prvi put sliku Ratka Janeva, čiji si ti autor, postavit ćeš na Wikimedia Commons, a ne ovdje. Postaviš li još jednom sliku ovdje, dobit ćeš kraći blok --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:42, 23 februar-вељача 2013 (CET)
S obzirom da je slika postavljena u skladu s ranijom sugestijom kolege Edgara, pretpostavit ću da daljih nesporazuma neće biti te se blokada skida. --OC Ripper (razgovor) 09:22, 23 februar-вељача 2013 (CET)

Zaštita po zahtjevu uredi

Stranicama se u pravilu *ne daje* preventivna zaštita, odnosno zaštita od vandalizma do kojeg još nije došlo. --OC Ripper (razgovor) 19:52, 31 ožujak-март 2013 (CEST)

Potpis uredi

Na Vikipediji je ustaljen običaj da se pri ostavljanju komentara na stranicama za razgovor uvek doda potpis na kraju poruke. Ovo se radi dopisivanjem --~~~~ na kraju komentara, a isti efekat se postiže postavljanjem kursora za kucanje na kraj napisanog komentara i pritiskom na predzadnje dugme na gornjem panelu (dugmići sa oznakama za masna slova, kurziv, unutrašnju vezu itd. tik iznad prozora za pisanje poruke, to jest klikom na dugme   ili  ). Ovo ne važi i za članke, na kojima ne treba ostavljati potpise. Za više informacija pogledajte Potpis

-- Kolega2357 Razgovor 20:44, 31 ožujak-март 2013 (CEST)