Razgovor s korisnikom:OC Ripper/Arhiva 5


Valjda je ovako u redu: koji svi ukazuju nanj. Pretpostavih da je najbolji naziv baš "Nedostaje izvor", no sad nisam siguran da li možda da se zove kako piše u tekstu: "Traži se izvor". Š'a misliš - ako je uopće bitno kako se zovu. :-) Malo sam sređivao i interwikije kod Wikipedia:Literatura i Wikipedia:Navođenje izvora, nadam se da ne greših mnogo. Pozdrav, --Biblbroks 14:42, 1 srpanj-јул 2011 (CEST)

Šablon: neki.... uredi

Možeš li mi pomoći oko ovog problema, u pitanju je izvor. Ne postoji odgovarajući šablon za to, zaista ne znam šta da radim. Da li da preoblikujem nekako u uobičajeni izvor ili...? --Duma 12:16, 12 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hvala na pomoći, javila sam se tebi jer mi nije ništa padalo na pamet. Ispravit ću šta si rekao, pa kako bude, bude... Ni sada ne razumijem zašto su Nijemci stavili taj šablon, kao da nisu mogli samo ref... Ali hajd. --Duma 14:44, 12 srpanj-јул 2011 (CEST)

Evo, uz mnogo muke i viška promjena :) uspjela sam srediti. Hvala puno na pomoći. --Duma 15:13, 12 srpanj-јул 2011 (CEST)

Katolička crkva uredi

Wiki na srpskohrvatskom jeziku nema svoj wiki izvor i slično pa sam pomislio da kao prave stare komunjare, nostalgičare i slično za što nas optužuju na drugim južnoslovenskim projektima postavimo na našu wiki tekst ugovora o gospodarskim odnosima Katoličke crkve i Republike Hrvatske koji je stupio na snagu 14. prosinca 1998. godine--Rjecina2 15:30, 12 srpanj-јул 2011 (CEST)


Godišnjice uredi

Trebaš li pomoć oko sređivanja godišnjica za glavnu? :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:44, 13 srpanj-јул 2011 (CEST)

Iskreno mislio sam da ovo neće tako brzo poletiti pa sam kao što znaš lagano počeo od prvog meseca, ali što je tu je :)
U pisanju najvažnijih događaja na današnji dan držao sam se osnovnih pravila koja više manje su:
  • 1) 5 događaja po danu
  • 2) po mogućnosti 2 događaja su južnoslovenska
  • 2a) od ta dva mora se pokušat izbjeći da oba govore o istom južnoslovenskom narodu
  • 3) bolje je napisati kada se nešto dogodilo nego umro je ili rodio se....
Normalno nepisano pravilo broj 4 mi je bilo izbjegavati crvene linkove što je pre svega značilo pisati o događajima, ličnostima o kojima imamo tekstove..........--Rjecina2 21:02, 13 srpanj-јул 2011 (CEST)

Južna Sudan uredi

Mislim da ovo preusmjeravanje nema smisla pošto je Sudan u muškom rodu. Možeš li obrisati to preusmjeravanje?--Vatrena ptica 11:40, 14 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hej bok :) može li članak Malware biti izabran za sljedeći mjesec, kad ga još malo dopunim i upotpunim poveznicama i izvorima?--Vatrena ptica 22:18, 14 srpanj-јул 2011 (CEST)

O, uvedeno je glasanje za izabrane članke? To nekada nismo imali, ako se sjećam. Inače hvala na informaciji.--Vatrena ptica 22:33, 14 srpanj-јул 2011 (CEST)
Okej, super.--Vatrena ptica 22:58, 14 srpanj-јул 2011 (CEST)

hvala za sekularizaciju, nisam primetio razliku u brzini.--Mladifilozof 04:20, 15 srpanj-јул 2011 (CEST)

Usput, jesu godišnjice formata 01.06. ili 1.6.? Da znam za imena šablona? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:27, 15 srpanj-јул 2011 (CEST)

Problem uredi

U vezi članka Istorija Srbije izbrisan je jedan dio koji se tiče Muslimana, a ne vidim neki očit razlog za to. --Duma 12:13, 16 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hvala što si revertao promjenu umjesto mene, nije me bilo nekoliko dana na wiki. --Duma 22:40, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)

Space shuttle uredi

Kada se priča gotovo propagandno priča poslednjem letu space shuttlea da je to kraj jedne ere itd, itd, itd skriva se jedna za zapadni svet neugodna istina. Rusija je jedina država koja sada i sledećih Bog zna koliko godina šalje ljude u svemir.

Taj dio se u svim tim zapadnim raspravama skriva, zaboravlja :)--Rjecina2 09:09, 23 srpanj-јул 2011 (CEST)

Nisam.
Njena ranija 3 lansiranja su bila strogo vezana s Rusijom. Oni se tek uče, ali za 5 godina.....
Kina nije u stanju, nije joj u planu lansirati satelit s ljudskom posadom pre 2012.
Ako želiš mogu raniju izjavu drugačije definirati:"Rusija je jedina država koja redovno šalje ljude u svemir" (ovo je i nekakva službena definicija)--Rjecina2 09:20, 23 srpanj-јул 2011 (CEST)

aj molim te preimenuj kad stigneš, evo ti ovde objašnjenja Razgovor:Apostol Matija. --Mladifilozof 00:49, 25 srpanj-јул 2011 (CEST)

Regards and kind letter of request of translation in Serbo-Croatian for en:University of the Andes (Venezuela) thanks as always of true heart uredi

Dear Friend,

I write you to know how you are and to wish you a Good Beginning week, that radiant and bright. over this I would want to ask you if kindly you could translate in Serbo-Croatian, when obviously you have time, the Article regarding the Know University of the Andes of Mérida, there where one day I will go to visit my friends met on the known socialnetwork, and that they wait with anxiety my arrival, and perhaps it also escapes us some permanence of mine as student when I will live in Venezuela. says this if you have of need with some translation in the languages that I know estoy a la orden... you ask and I will make of my better..un I embrace bright and solar.--Lodewijk Vadacchino 11:43, 25 srpanj-јул 2011 (CEST) Možeš da prilagodiš?--Prado 21:02, 26 srpanj-јул 2011 (CEST) Veoma dobro i drugi ćeda pomgnu.--Prado 21:06, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

HotCat uredi

Pozdrav, imam jedan problemčić. Ja sam u postavkama pod Dodaci uključila HotCat, snimila postavke i osvježila stranicu ali na člancima kod kategorija nema nikakve HotCat ekstenzije za njihovo dodavanje, mijenjanje i uklanjanje. Na hr.wiki nema problema, ali na sh.wiki HotCata za mene nema.--Vatrena ptica 22:20, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Pa evo, uključen mi HotCat ali kad dođem do bilo kakve stranice nema onih plusića, ništa. Imam Firefox 4. Možda bih mogla na IE-u probati.--Vatrena ptica 22:26, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)
Da, označila sam kućicu, sigurno. I od ekstenzija koristim samo No Script (ali dopušta sve na wiki!), Adblocker, Bible NIV quotes i Addonfox.--Vatrena ptica 22:56, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hvala zapamtiću to. Rjecina briše moje priloge. --Prado 15:18, 1 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Premještanje uredi

Molim premještanje Šablon:Country data Moldova -> Šablon:Country data Moldavija. Onda će raditi dobro, naravno i [[Šablon:MDA]] treba popraviti. Hvala na pomoći. -- Krotkopis 13:11, 2 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Hvala OC Ripper!
Još jednom zahvaljujem na trudu i na ažurnosti. Lijepo je vidjeti takvu dobru volju kod administratora. Uz pozdrav. -- Krotkopis 13:24, 2 avgust-коловоз 2011 (CEST)

ZAŠTO? uredi

Oprostite,zasto ste obelezili clanak o Stojanu Kostovu za brisanje,nerazum koji je razlog zasto to radite ,zar nije bolje da vikipedija ima vise clanaka,puno se trudim oko njihovog pisanja ,ja sam ovde novi, volim wikipediju i umesto sto moje clanke brisete ,voleo bih da me uputite u funkcioniranje wikipedije.Unapred sam vam zahvalan

Hvala uredi

Hvala vam na poruci,i oprostite mi za ispade koje sam napravi znajte da se vise nece ponoviti,mislim da moji clanci nisu prekrsili ni jednu stavku iz vase poruke,zasto se onda brisu,mozete li mi pomoci da postanem jednak clan wikipedija kao i vi ,mozete li mi usput odgovoriti ko je to administrator ,kako se postaje ,i koja je njegova duznost.Hvala

/* ZAŠTO? */ uredi

Zasto ste clanak o STOJANU KOSTOVU oznacili za brisanje,ne znam sta nije u redu kada on ima svoj clanak na bugarskoj wikipediji?

Imam problem. U pitanju je članak Therizinosaur na en wiki. U taksokviru su prikazani kao nesvrstani ispod grane (en branch) Maniraptora. Gledala sam koji se sve parametri mogu staviti u taksokvir na ovoj wiki, ali ne postoji ovaj koji mi je potreban. Kako da riješim problem? Da li da stavim napomenu na stranici za razgovor, "Zbog nepostojećeg parametra u predlošku taksokvir, terizinosauri u ovom članku nisu prikazani u taksokviru." ? Čini mi se da bi to bilo najbolje, a to sam isto uradila i na hr wiki u slučaju celurosaura. --Duma 16:05, 6 avgust-коловоз 2011 (CEST)

OK, hvala. --Duma 10:59, 7 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Šablon uredi

Jasno je meni to, ali nije mi jasno kolike to veze konkretno ima s ovim. Ja sam planirao, a to ću u doglednom vremenu i učiniti, srediti sve države i staviti ih na taj jedan predložak koji mi se činio najprikladnijim (može to biti i neki drugi, meni apsolutno ne smeta), tako da se izbjegne kompleksnost i raznolikost kod šablona za istu stvar. A izmjenu sam napravio jer se nakon one tvoje nije vidilo ništa, pa sam htio vratiti da se vidi --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:18, 7 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Šablon uredi

Jasno je meni to, ali nije mi jasno kolike to veze konkretno ima s ovim. Ja sam planirao, a to ću u doglednom vremenu i učiniti, srediti sve države i staviti ih na taj jedan predložak koji mi se činio najprikladnijim (može to biti i neki drugi, meni apsolutno ne smeta), tako da se izbjegne kompleksnost i raznolikost kod šablona za istu stvar. A izmjenu sam napravio jer se nakon one tvoje nije vidilo ništa, pa sam htio vratiti da se vidi --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:18, 7 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Što bi bilo iznavredno :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:11, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Node Ue Vandal uredi

Interesuje me kome tužiti vandala??? Korisnik NOde Ue radi protivno pravilu Wikipedia:Kako koristiti ćirilicu Presnimi sve moje priloge i preslovljava ih na latinicu

(razl-разл | his-пов) . . Ciklična grupa‎; 06:59 . . (0) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 06:57 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Циклична група je promenjeno ime u Ciklična grupa (razl-разл | his-пов) . . Mala Fermaova teorema‎; 06:55 . . (-1,521) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 06:54 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Мала Фермаова теорема je promenjeno ime u Mala Fermaova teorema (razl-разл | his-пов) . . m/мb Javanski tigar‎; 04:29 . . (+35) . . EmausBot (Razgovor | doprinos) (r2.6.4) (robot Dodaje: sr:Јавански тигар) (razl-разл | his-пов) . . m/мb Algebarska struktura‎; 03:49 . . (+47) . . Louperibot (Razgovor | doprinos) (r2.5.2) (robot Dodaje: sr:Алгебарска структура) (razl-разл | his-пов) . . Timokratija‎; 03:27 . . (-850) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 03:27 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Timkratija je promenjeno ime u Timokratija (Evidencija premještanja); 03:27 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Тимократија je promenjeno ime u Timkratija (razl-разл | his-пов) . . Lagranžova teorema (teorija grupa)‎; 03:26 . . (-1,487) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 03:25 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Лагранжова теорема (теорија група) je promenjeno ime u Lagranžova teorema (teorija grupa) (razl-разл | his-пов) . . Podgrupa‎; 03:24 . . (-3,472) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 03:23 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Подгрупа je promenjeno ime u Podgrupa (razl-разл | his-пов) . . Inverz (matematika)‎; 03:22 . . (-70) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (→Reference: ) (Evidencija premještanja); 03:20 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Инверз (математика) je promenjeno ime u Inverz (matematika) (razl-разл | his-пов) . . Угљоводоник‎; 03:19 . . (-3,735) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Preusmjereno na Ugljovodonici) (razl-разл | his-пов) . . Neutral (matematika)‎; 03:19 . . (-2,038) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 03:18 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Неутрал (математика) je promenjeno ime u Neutral (matematika) (razl-разл | his-пов) . . Grupa (matematika)‎; 03:16 . . (0) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (→Konačna ne-Abelova grupa: permutacije skupa: ) (Evidencija premještanja); 03:16 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Група (математика) je promenjeno ime u Grupa (matematika) (razl-разл | his-пов) . . Zatvorenost (matematika)‎; 03:14 . . (-3,727) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 03:14 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Затвореност (математика) je promenjeno ime u Zatvorenost (matematika) (Evidencija premještanja); 03:10 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Комбинаторика je promenjeno ime u Kombinatorika (razl-разл | his-пов) . . Binomni koeficijent‎; 03:10 . . (-3,223) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 03:09 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Биномни коефицијент je promenjeno ime u Binomni koeficijent (razl-разл | his-пов) . . Smola‎; 02:49 . . (-849) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Evidencija premještanja); 02:49 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Смола je promenjeno ime u Smola (razl-разл | his-пов) . . Поље (математика)‎; 02:47 . . (-13,532) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Preusmjereno na Polje (matematika)) (razl-разл | his-пов) . . Алгебарска структура‎; 02:45 . . (0) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Preusmjereno na Algebarska struktura) (Evidencija premještanja); 02:44 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Algebraska struktura je promenjeno ime u Algebarska struktura (Evidencija premještanja); 02:44 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Алгебарска структура je promenjeno ime u Algebraska struktura (razl-разл | his-пов) . . Јужнокинески тигар‎; 02:39 . . (-3,254) . . Node ue (Razgovor | doprinos) (Preusmjereno na Južnokineski tigar) (Evidencija premještanja); 02:24 . . Node ue (Razgovor | doprinos) Članku Јавански тигар je promenjeno ime u Javanski tigar putem preusmerenja


Na pijaci sam pronašao da se jezik i pismo prepušta izboru autora i pišu psmom kojim su započeti a NodEue sve ćirilićne priloge briše!!! Vidi ovo http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80&action=history sve je promenio http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Ju%C5%BEnokineski_tigar&action=history tražim svoje priloge a oni nestaju! šta ukoliko ja krenem sve okretati na ćirilicu???pozz--Prado 19:36, 8 avgust-коловоз 2011 (CEST) =

Zdravo, kolega. Možda ne bi bilo loše da malo obratiš pažnju na doprinose ovog korisnika i njegovih lutaka. Pogledaj ovo. Šalje sumnjive slike na razne projekte i postoji sumnja da su neki od doprinosa obična samopromocija. Pozdrav! mickit 23:30, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Opet ja dosadna :) Šta da radim sa člankom Konj? U početku govori o porodici, ima i slika zebre i u taksokviru kao da govori o porodici; ali sve ostalo u tekstu govori o domaćem konju. --Duma 00:08, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

OK, hvala. --Duma 15:26, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Nije bilo toliko teško. Napravila sam članak Domaći konj odnosno Konj, prebacila veći dio teksta tu, napravila taksokvir, pobrisala isti tekst na Konji, sredila preusmjeravanja. Nadam se da je sada OK. --Duma 15:43, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Filmovi uredi

Ok, nema problema...odsad cu nastojat koristit originalne naslove filmova...thx za savjet/uputu :) ! --Aqua byte 21:35, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

..i da u tom slučaju bi možda htio promijenit naslov i kod ovog filma: http://sh.wikipedia.org/wiki/Posljednji_akcijski_junak ...taj sam isto napravio prije nego sam dobio tvoju poruku...--Aqua byte 21:42, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

..i jos jedno pitanje (sorry ako malo gnjavim ali čisto hoću da budem načisto kako se stvari ovdje rade) znači jel se ovdje koristi ukoliko recimo postoji i istoimena knjiga i film samo nazi tipa NAZIV FILMA (film) ili NAZIV FILMA (godina proizvodnje)...ja sam postavio ovdje s godinom proizvodnje..tako sam radio na hr wiki (jer je znalo biti više filmova koji imaju isti naslov)... http://sh.wikipedia.org/wiki/Misery_%281990%29 ..e sad volio bi samo da kazes jel ok s godinom ili ? --Aqua byte 21:49, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

--i još jedno pitanje---filmske nagrade jel i njih ostavljamo u originalnom nazivu primjerice ostavljamo li Golden Reel Award s tim nazivom ili prevodimo kao Nagrada Golden Reel ? --Aqua byte 00:43, 11 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Duplikati uredi

Evi primjetio sam da postoji dupli članak..evo ovaj članak http://sh.wikipedia.org/wiki/Veer_Zaara ima svoj duplikat... http://sh.wikipedia.org/wiki/Veer-Zaara ...pa reko da skrenem pažnju na to...--Aqua byte 00:21, 12 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Hvala. Šta bismo mi ostali bez tebe? :) --Duma 22:55, 12 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Mohamed ElGedawy → محمد الجداوي uredi

Hi, I want to change my name from: "Mohamed ElGedawy" to: "محمد الجداوي", Because i have changed my username on many wikipedias.--Mohamed ElGedawy 09:40, 14 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Pitanje u vezi postavljanja slika za filmove uredi

Ovako htio sam te pitat jel se ovdje slike (konkretno za filmove..znači većinom DVD omoti i filmski posteri) postavljaju na isti način kao na hr wikiju ili postoji možda jos neko posebno pravilo ili nešto što se još dodatno treba napraviti pri postavljanju? Hvala unaprijed! --Aqua byte 21:25, 14 avgust-коловоз 2011 (CEST)

--ok hvala! --Aqua byte 22:13, 15 avgust-коловоз 2011 (CEST) --jel se isti šablon može koristiti i za DVD omote ..? --Aqua byte 11:39, 16 avgust-коловоз 2011 (CEST)

--znaci u principu sve isto ko i za postere samo se kod licence umjesto postera bira DVD omot..jel tako? --Aqua byte 21:40, 16 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Izvini što dosađujem, ali imam jedno pitanje koje sam prethodno postavila Rječini, ali izgleda da je on na odmoru. Zašto su tako česte greške u vezi taksokvira, kao na primjer u članku Zrakoperke? --Duma 18:20, 16 avgust-коловоз 2011 (CEST)

OK, odoh da sredim. --Duma 18:41, 16 avgust-коловоз 2011 (CEST)

dobro, biću pažljiviji. --Mladifilozof 02:20, 18 avgust-коловоз 2011 (CEST)

kompatibilnost šablona uredi

iz dosadašnje prakse sam primetio da je bolje imati više različitih šablona, kompatibilnih sa korespondirajućim šablonima na ostalim wikipedijama, nego sve podvoditi pod jedan (preusmerenjima), koji onda za ostale postaje nekompatibilan.

oću reći, da je bolje odvojeno kopirati šablone za biografije sa hr, bs i sr wiki pod njihovim nazivima (koji su obično različiti), jer onda dobro rade kada se prekopira članak. jedini problem je kada pod istim imenom na različitim wikipedijama postoje različiti šabloni, ali u tom slučaju se možemo opredeliti za neki od njih.

Evo pogledaj, ovde sam (Dimitrije Pavlović) prekopirao šablon za biografije sa sr wiki i savršeno radi, a ovde sam prekopisao šablon za bitke sa hr wiki (Veliki turski rat), i također dobro funkcioniše. Pre toga oba šablona nisu dobro radila. Mislim da ovo prilično olakšava prebacivanje članaka početnicima.

Zanima me da li se slažeš sa ovim, ukoliko da, predložio bih ga za pravilo wiki politike.--Mladifilozof 23:48, 20 avgust-коловоз 2011 (CEST)

ne kontam, gde da ih označim? inače, automatsko konvertiranje preko bota nije loše rešenje, ali za sada još uvek ne funkcioniše... --Mladifilozof 02:40, 21 avgust-коловоз 2011 (CEST)
a, ok.--Mladifilozof 02:49, 21 avgust-коловоз 2011 (CEST)

za početak, ostavljaću na stranici za razgovor odakle sam preuzeo šablon, pa ako dođe do nekog preklapanja, onda mu možemo menjati ime.--Mladifilozof 21:58, 21 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Thanks :) Hoće to, ukoliko ima sličnih primjera, raditi bot? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:37, 23 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Ristić uredi

Po pitanju Ristića ja sam poduzeo svoju najdrastičniju do sada reakciju na ovoj wiki pošto sam uvjeren da je čovek to zaslužio (bez IP provere). Ako se ne slažeš javi ....--Rjecina2 01:25, 27 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Bird robber uredi

Često sam u konfuziji kada trebam ovakvo nešto da prevedem na naš jezik. U pitanju je ovo: Ornitholestes (meaning "bird robber") itd. Je li to "ptičji pljačkaš" (manje vjerojatno po meni) ili "pljačkaš ptica"? Ili je možda nešto drugo, ptica pljačkaš...? Komplikovano... --Duma 09:50, 27 avgust-коловоз 2011 (CEST)

OK, hvala :) --Duma 10:03, 27 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Šta misliš da napravim i ćirilične verzije svojih članaka? --Duma 20:30, 27 avgust-коловоз 2011 (CEST)

OK, neću za rodove dinosaura praviti, još uvijek moram smisliti kako da lat naziv na ćir napišem. Možda da pohrvatim naziv, npr. kompsognatus, a ne Compsognathus... --Duma 13:42, 28 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Ma ipak neću, ko će se mučiti sa onim crvenim poveznicama, nisam sigurna ni kako bih to uradila... Da li znaš hoće li ikada postaviti opciju preslovljavanja na ovoj wiki, stvarno bi dobro došla? --Duma 16:55, 29 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Izvori uredi

Budi ljubazan pa nemoj brisati moje "kontroverzne" izjave pošto oboje znamo kako funkcionira zapadna propaganda. Za one koji ovo čitaju, a to ne znaju ona funkcionira po principu: medijske histerije kada pre svega SAD želi nešto učiniti (promjena režima, agresija), a ignoriraju/cenzuriraju se sve vijesti protivne toj akciji. Po pitanju Rata u Libiji ova "sitna" vijest s dugoročnim posljedicama je ignorirana !? Potvrdu te vijesti se može vidjeti na službenim stranicama jedine novinske agencije Sjeverne Koreje, ali se ne može snimiti ta adresa nego se mora kopati da bi se došlo do teksta imena "DPRK Foreign Ministry Spokesman Denounces U.S. Military Attack on Libya" koji je izdan 22.03.2011.--Rjecina2 08:46, 30 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Ova vijest spada u kategoriju vjerovali ili ne (ili možda kategoriju vazali), ali gotovo bi je stavio na prvu stranicu u stilu:
  • 31.8.2011. - Hrvatska je pozvala predsjednika Sirije da podnese ostavku
!?--Rjecina2 15:08, 31 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Smatram da je korisno imati kategoriju u kojoj su srpskohrvatska imena stranih filmova (i TV-serija), kad se već takvi filmovi (i serije) u ovu Vikipediju unose pod originalnim imenima. Bilo bi lakše da u kategoriju "Srpskohrvatska imena stranih filmova" takva imena unose oni korisnici koji ih i stvaraju. Ovako, kad to radi neko drugi, može se desiti da neka od s-h. imena i ne budu unesena, a to je šteta. --Belirac 23:36, 2 rujan-септембар 2011 (CEST)

Update vijesti uredi

Pošto unapred znam da si skeptik po pitanju mog update:

Mislim da je ono glasovanje za mene kao admina završilo jučer.--Vatrena ptica 22:38, 9 rujan-септембар 2011 (CEST)
Ti znaš da su svi tekstovi o franačkim kraljevima koji su vladali celom državom na hr wiki moji ?--Rjecina2 16:00, 16 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ne znam koliko si izmjena učinio na članku, ali ako nije problem, molio bih te samo da vratiš veličinu fonta na staru jer ovako je nepregledno, preglomazno i zauzima previše prostora. Ona (od 88% čini mi se) je bila znatno kompaktnija --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:09, 10 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ok, bez problema.--Vatrena ptica 17:56, 10 rujan-септембар 2011 (CEST)
Mislim da bih i ručno mogla to uraditi, nije mi uopće problem, osim ako to izričito moram prepustiti botu. :)--Vatrena ptica 21:37, 18 rujan-септембар 2011 (CEST)

Wiki vijesti uredi

Ja bi stavio u wiki vijesti Požar kod Knina i kako je pripadnik neoustaškog pokreta preuzeo za njega odgovornost u ime srpskog pokreta. S jedne strane to je ismijavanje tih genijalaca, a s druge strane je vijest :)--Rjecina2 20:42, 20 rujan-септембар 2011 (CEST)

Nekakva fiks ideja za ovo mi je bila ismijavanje naših ekstremnih nacionalizama--Rjecina2 20:48, 20 rujan-септембар 2011 (CEST)

Dvostruka preusmjeravanja uredi

Zaboravila sam usput reći da dvostruka preusmjeravanja ne rade nikakvu štetu, samo treba dodatni klik miša. Znači, ako je 1.2. premješteno na 1. 2., i netko dođe na 1. II. će i dalje imati dostupan datum pod naslovom 1. 2., pošto 1. II. pokazuje na 1.2. a 1.2. na 1. 2. Dvostruka preusmjeravanja se osim toga mogu riješiti botovima ili ručno.--Vatrena ptica 22:47, 21 rujan-септембар 2011 (CEST)

Primijetio sam da ovaj šablon nije funkcionalan kao na sr wiki (reference se ne mogu podijeliti u kolone). Da li bi to moglo da se sredi? Trenutno ga samo administratori mogu uređivati.--В и к и в и н др е ц и 09:13, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)

Javlja se problem jer grupiše sve odjeljke koji se nalaze ispod u kolone, umjesto da samo utiče na odjeljak „Izvori“. Pogledaj članak San Francisco. Postoji mala razlika između ovog i šablona na sr wiki: između -webkit-column-count:{{{1}}}" }} }}> i {{#tag:references||group={{{group|}}}}} ide razmak. Probaj to promijeniti.--В и к и в и н др е ц и 09:41, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)
Ne, i dalje je isto. Pokušaj još iskopirati ovaj sa en wiki. Ako ni tada ne bude dobro onda treba vratiti na prvobitnu verziju. Izvini na smetnji.--В и к и в и н др е ц и 09:58, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)
Ne radi, ali neka stoji ovako jer nema nikakvih nuspojava (osim što ne radi grupisanje u kolone). Javio sam Bojanu pa možda on izađe sa nekim rešenjem. --В и к и в и н др е ц и 10:38, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)
Mislim da sam riješio. Možeš zaštititi i ovaj šablon jer je u direktnoj vezi sa šablonom izvori.--В и к и в и н др е ц и 11:13, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)

Pitanje uredi

Kao što si možda primetio, u svojim komentarima sam se javno izjašnjavao da sam protiv unošenja bilo kakvih ozbiljnih izmena u projekat (sh wiki) koji (kako/tako) uspešno funkcioniše. Međutim, primetio sam da si se na glasanju za izbor administratora izjasnio za kada je u pitanju Vatrena ptica. Pretpostavljam da to znači da smatraš da je potrebno vršiti dodelu admin. ovlašćenja onima koji se kandiduju i dobiju podršku zajednice.

Možda si primetio moje stavove koje sam izneo ovde a koji se mogu sumirati u sledećem:

Ukoliko zajednica smatra da treba pokušati da se izmenama unapredi projekat, potrebno je prvo, na osnovu pet stubova vikipedije, načelno usvojiti program izgradnje pravila na sh wiki koji bi mogao da bude u vidu niže navedenih potrebnih aktivnosti kojima bi se definisalo:

  1. šta je konsenzus (podsetiću da to nije prosto glasanje, jer vikipedija nije demokratija, već da se prilikom utvrđivanja konsenzusa zajednice razmatraju samo stavovi potkrepljeni argumentima zasnovanim na zdravom razumu i pravilima vikipedije)
  2. šta su politike (ili pravila), smernice i eseji
  3. procedura postizanja konsenzusa o usvajanju i izmenama pravila, smernica i eseja
  4. tek onda usvojiti pravilo o dodeli (i oduzimanju) administratorskih ovlašćenja
  5. tek onda sprovesti proceduru dodele admin ovlašćenja

Iako ove aktivnosti deluju malobrojne i jednostavne, to nije tako, i potrebno je da se određen broj iskusnih i aktivnih korisnika ozbiljno posveti ovim aktivnostima, što nije lako, a možda ni moguće. Pošto si ti jedan od osnovnih stubova ove vikipedije, obraćam ti se sa sledećim pitanjem:

Da li je bolje:

  1. imati status kvo i ne menjati ništa na projektu koji funkcioniše.Teoretski, status kvo bi trebalo da simbolizuje nešto stabilno i sigurno. Međutim, nisam sto posto siguran da je to tako. Stabilnost i sigurnost nisu uvek pokazatelji kvaliteta. Pitanje je koliko se postojeće stanje može smatrati ozbiljnim funkcionisanjem wikipedije. Možda baš nemenjanje postojećeg stanja može najbrže dovesti do potpunog prestanka funkcionisanja sh wiki.
  2. u skladu sa usvojenim programom unapređenja sh wiki vršiti ozbiljne izmene. Ukoliko bi se vršile ozbiljne izmene možemo imati dva scenarija:1) mogućnost pojave sukoba koji bi postepeno oterali većinu aktivnih korisnika i prestanak funkcionisanja sh wiki zbog toga 2) sistematska izgradnja pravila i na taj način izgradnja okruženja koje bi trebalo da bude osnov za kreativni rad i unapređenje kvaliteta koje bi na kratak rok moglo da bude praćeno padom kvantiteta novih članaka ili izmena, ali sa druge strane prilivom novih korisnika koji bi želeli da rade u uređenom okruženju koje stimuliše kvalitetan rad

Šta ti misliš o svemu ovome?--Antidiskriminator 09:47, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)

Petljanje po arhivi uredi

U sledećoj izmeni (koja nije izvršena zbog konflikta izmena) sam imao nameru da konstatujem da se konsenzus zajednice ne može sprovesti jer je kandidat povukao svoju kandidaturu. Imao sam najbolju nameru da zaključim glasanje koje je ostalo da visi nezaključeno.--Antidiskriminator 12:51, 29 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ma dobro, meni je sasma svejedno, pisao sam kako mi je uobičajeno. Ako je stvarno "potrebno" lako se to sredi, nije problem, ali ako ne treba, rado bi se posvetio drugim člancima :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:02, 2 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Botovski unos uredi

Da ne bude da nisi znao, započeo sam lagani botovski unos članaka o naseljenim mjestima zasad sa sr, a kasnije ću i sa hr wiki. Ako imaš nekih primjedbi, iznesi ih sada dok nije unešeno više članaka (trenutno je unešeno 55). Pozdrav.--В и к и в и н др е ц и 09:31, 4 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Šabloni uredi

Ovo što si učinio s knjigama... znači li to da idemo na usklađivanje svih šablona ili samo specifičnih? Ako da, koje šablone od sada da koristim... I još jedna zamolba, bi li se aktualna veličina teksta na šablonima mogla smanjiti na prijašnju, da ne bude ovoliko glomazno? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:15, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Ma nije meni nikakav problem, ja ću koristit novu verziju. Dakle, to je učinjeno samo za knjige? Jer zanimame, s obzirom da sam vidio da se to učinilo i kod nekih pisaca, pa da znam, ukoliko treba da prebacim... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:25, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Pošto nisam u toku što ste zamutili s šablonima, a nemam ih vremena svih ručno ispravljati pogledaj molim te tekst Knez Aleksandar Karađorđević i ako tebi ili Edgaru nije teško molim Vas rešite taj problem--Rjecina2 10:58, 9 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Apple uredi

O sh wiki gospodaru pretpostavljam da se slažeš da povodom smrti Jobsa tekst sljedećeg mjeseca bude Apple ?--Rjecina2 22:00, 6 oktobar-листопад 2011 (CEST)

peščanik je pravio reformu sajta, i sada su svi linkovi ka njihovom sajtu mrtvi. mislim da ih ima na stotine... biće posla. --Mladifilozof 13:20, 13 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Please review uredi

Hello. Please review the page Грб Јапана. I did not delete it, as it contained encyclopaedic data. Thanks by advance. Cordially, -- Quentinv57 17:44, 13 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Šabloni uredi

Šta misliš da se šabloni prebacuju samo sa fr.wiki? Engleski mi deluju previše složeni sa previše nabacanih podataka. Ne kažem da nema takvih francuskih, ali to je moj utisak. --BokicaK 05:12, 14 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Imam jos jednu ideju koja bi olaksala prebacivanje clanaka sa jedne na drugu. Ja sam na sr.wiki u mnogo sablona preveo caption kao opis_slike, birthdate kao datum_rođenja. Ako bismo imali iste nazive tu i tamo, manje bi se vremena gubilo na sređivanje kutijica. --BokicaK 08:42, 14 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Da li ce biti V2 ili V3 je stvar estetike. Licno, meni je svejedno koji ce biti, samo dok nije komplikovan (sa puno oni #if grananja) i dok se svuda koristi jedan. Mogli bismo zvati i ove sa bs.wiki da uniformiseve parametre sablona. Sve tri vikipedije bi mogle profitirati od lakseg prebacivanja clanaka sa jedne na drugu. --BokicaK 08:55, 14 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Iskreno se zahvaljujem   Naravno, da bih opravdala svoj status, trudit ću se što je više moguće u svom "poslu" i održavati wiki. Još jednom, zahvaljujem se.--Vatrena ptica 13:27, 18 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Hello uredi

Sorry to bother you, but we need to find someone who could translate and upload on sh.wikipedia Kara and Josh Duhamel. Can you help us ? Thanks a lot Tsuchiya Hikaru 22:15, 22 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Peščanikovi mrtvi linkovi uredi

Nedavno su nešto menjali na sajtu Peščanika te su sve veze ka njihovim člancima mrtve. Pisao sam redakciji ali su mi odgovorili da se više nikako ne mogu vratiti stare adrese ali su ceo stari sadržaj sačuvali na pescanik.info. To znači da mrtvu adresu ka pescanik.net možemo zameniti istim linkom ka pescanik.info. Ne znam može li se to rešiti pomoću bota, ako ne, lagano ćemo, ručno. --Mladifilozof 23:55, 22 oktobar-листопад 2011 (CEST)

ok, počet ću koristiti neki web archiver. --Mladifilozof 16:23, 23 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Zagonetke uredi

Imaš li volje prevesti bar neke od članaka iz kategorije Puzzles s engleske Vikipedije?--Belirac 12:18, 5 studeni-новембар 2011 (CET)

Lenji grad uredi

Dal imate dozvolu da prepisujete sa drugih vikipedija --Erik123 19:37, 5 studeni-новембар 2011 (CET)

Kratke stranice uredi

Ne znam da li imaš u vidu ovaj spisak. Među prvim rezultatima se mogu pronaći razne gluposti, poput ove. Pretpostavljam da se to godinama taložilo. Bilo bi dobro da se to očisti. Ne mora odmah, ali sledećih dana kada se malo odmaknemo od cifre 50.000.--В и к и в и н др е ц и 10:54, 10 studeni-новембар 2011 (CET)

Šablon:Godina u drugim kalendarima uredi

Vidim da već tri godine postoji Šablon:Godina u drugim kalendarima. Mogli bi ga postavljati u odg. članke, pri čemu imam sugestije:

  • Smanjiti broj prikazanih kalendara. Bili bi dovoljni: gregorijanski, AUC, islamski, hebrejski, kineski, bizantski, koptski, iranski, hinduistički i možda holocenski. Što se ostalih tiče, u dnu kutije bi se moglo upisati nešto kao Podrobnije u: Kalendarska era.
  • Ovo bi nalikovalo engleskom Template:Year in other calendars table, gde se čak izbegava linkovanje naziva kalendara u šablonu kako se ne bi stvaralo "96.000" linkova (tj. u stranici "Što vodi ovdje" svih kalendara bi se našle hiljade godina, da tako kažem). --Alekol 22:51, 15 studeni-новембар 2011 (CET)
Prikaz kineskog kalendara zahteva stotine podšablona za kineske dane i mesece (v. Category:Chinese calendar templates na enWiki), sadašnja verzija šablona je dobra samo za 2011. Rešenje bi bilo da se odeljak "Kineski kalendar" stavi pod komentar (ako se nekad prenesu svi ti šabloni), a godine ispišu jednostavno (ni za ostale kalendare nije specifikovano tačno protezanje godina).
Uočio sam da je na enWiki ovaj šablon deo drugog šablona, recimo za godine 21. st. Template:C21 year in topic, koji daje kutije "2011 by topic:", "2011 in other calendars" i "Wikimedia Commons has media related to: 2011". Mi baš i nemamo toliko materijala... --Alekol 19:11, 16 studeni-новембар 2011 (CET)

Smućkao sam "Šablon:Godina u drugim kalendarima pne.", kao argument se stavi broj godine pne. Zasad je identičan onom za n.e., a mogla bi se dodati seleukidska era, možda računanje po Olimpijadama. --Alekol 18:52, 29 studeni-новембар 2011 (CET)

Duple kategorije uredi

Da li bi mogao da obrišeš sledeće kategorije? (Beograđani, Jagodinci, Kragujevčani, Kraljevčani, Nišlije, Novosađani, Užičani) Ne sadrže članke i duplikati su već postojećih. Hvala unapred. Srbijanac --109.92.116.178 19:47, 19 studeni-новембар 2011 (CET)

Događaji uredi

Izvršio sam update o otkrivenoj CIA akciji koristeći kao izvor ovo.

Ako je moja pravna terminologija ispravna agent druge države koji vrši špijunažu je špijun, dok onaj drugi plaćeni ili ne tko vrši špijunažu ili akcije protiv svoje države je izdajnik zbog toga je link na taj pojam--Rjecina2 21:20, 22 studeni-новембар 2011 (CET)

Ja sam ti općenito protiv korištenja izjava i pisanja mišljenja (o Mesiću). Polovica tog teksta su bila takva razmišljanja i njegovi citati što je teški POV po svakom pogledu. Nije problem napisati neki dio teksta koji govori par redova o njegovim brojnim kontroverzama, ali ono je .......--Rjecina2 19:17, 23 studeni-новембар 2011 (CET)

Patrolirane izmene i ocenjivanje uredi

Mislim da se ti bolje razumes u mediawiki poruke. Mozes li da sredis da i ove dve funkcije postoje ovde? --BokicaK 05:23, 24 studeni-новембар 2011 (CET)

E trebas sada dati ljudima statuse autopatroliranih i patrolera. Evo ovima: Biblbroks Mladi filozof, Wikiwind, Alekol, Belirac, Vitek, Edgar Allan Poe, Duma, Wizard of Oz i mozda jos neki koje sam zaboravio --BokicaK 22:56, 25 studeni-новембар 2011 (CET)

Zašto mi se kod nekih novih tekstova pojavljuje uskličnik ?--Rjecina2 14:04, 26 studeni-новембар 2011 (CET)

Imena knjiga/filmova/etc. uredi

Ovo sam poslao Rjecini, pa da sad ne sastavljam skroz istu poruku, kopirat ću ti s obzirom da mi je rekao da se posavjetujem s tobom.

Sad sam se sjetio da sam te odavno htio pitati u vezi dogovora s tim, pa zaboravih. Vidio sam da si vrazio Zločin i kazna na naš prijevod naslova. E sad, dobro, kod te knjige konkretno je jednostavno jer su prijevodi i u SR i HR i u BS identični, ali što s knjigama koje nisu (konkretno mi padaju napamet neki naslovi knjiga Agathe Christie)? Osobno nemam ništa protiv toga da se koriste originalni naslovi (kao što sam i prebacio na svojim člancima), a da je prijevod naznačen u tekstu, ali kako onda riješiti pitanje djela ruske, arapske, kineske i sličnih nacionalnih književnosti (koja recimo koriste i nama potpuno stran jezik, većini barem, i pismo)? Da li onda uzimati jedan od prijevoda (ako da, čiji?) ili uzeti latinični oblik izvornika pa prijevod navesti u tekstu? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:21, 4 decembar-просинац 2011 (CET)

Wikipedia:Open proxy uredi

Blokirao sam na neodređeno vreme 147.91.1.41 - 45 u skladu s ovim pravilom. Ako ti je potrebna potvrda da je reč o open proxy dobit ćeš ju u emailu tokom ponedjeljka--Rjecina2 04:00, 10 decembar-просинац 2011 (CET)

Zlatna Ribica uredi

,a znaš ti mene. U takvim slučajevima ili ignoriram ili koristim nož namesto skalpela !? Da li će se ove godine srediti pitanje patroliranja ?--Rjecina2 08:47, 12 decembar-просинац 2011 (CET)

Imam pitanje pošto sam našao nekoliko "zanimljivih" izvora o "događanju naroda" nakon izbora. Osnovno pitanje glasi što je to izborna prevara ?
Gledajući iz zapadne perspektive na primer američki izbori na kojima glasa više od 100 % registriranih birača su legitimni [1] i ne predstavljaju izbornu prevare dok s druge strane istočno evropski izbori gdje po prognozama pobedi očekivana stranka su nelegitimni zbog izbornih nepravilnosti (Bjeloruski su po tom principu nepošteni, ali pošteni su sadašnji Ruski, prijašnji Moldavski itd), a civilne, "neutralne" udruge financirane od zapada [2] javljaju o potrebi novih izbora ?
Pošto je internacionalno ovo postala zanimljiva tematika mislim da bi trebali imati nešto o tome, ali ne znam kako gde da postavim.
Najsmešniji u propagandi za promenu "ruskog režima" je po običaju ispao Fox News koji je prikazivao Moskovske palme :)--Rjecina2 10:59, 12 decembar-просинац 2011 (CET)
Hipospadija je i pobrisana zbog kršenja autorskih prava (bio sam na tom sajtu) dok sam u drugom slučaju upotrebio nož !?
Možda je bolje da ja nove tekstove koji imaju nekakav smisao, ali su bez wiki linkova ili ičega drugog ignoriram ? --Rjecina2 20:03, 17 decembar-просинац 2011 (CET)
Evo napisao sam nešto o postizbornim revolucijama.
Slobodno menjaj naslov ili neke "druge sitnice"--Rjecina2 15:53, 20 decembar-просинац 2011 (CET)

Question uredi

Should this page be deleted? 65.254.159.13 00:22, 13 decembar-просинац 2011 (CET)

I saw another user asked if Lisica i pas should be renamed as The Fox and the Hound. Would you agree with this? According to what I found, it's dubbed in Serbian but not Croation. 65.254.159.13 22:04, 21 decembar-просинац 2011 (CET)
When you said ex-YU countries got creative with names, what are ex-YU countries? As for getting creative, I've seen that on nearly every Disney/non-Disney animated film, like in Cantonese, Charlotte's Web is called Magicial little spider. It's different from the original name, but I think it's cute all the same. In many countries, The Fox and the Hound was renamed to Tod and Copper (sometimes even Copper and Tod). The Latvian name also is different: Unlikely friends (the theme of the film). 65.254.159.13 23:56, 13 februar-вељача 2012 (CET)

Ime kategorije uredi

OK, "Prestanci" = Disestablishments, a za Establishments kako bude. --Alekol 12:56, 20 decembar-просинац 2011 (CET)

Jaaavi seee! uredi

Imaš poštu. Maria Sieglinda von Nudeldorf 19:57, 28 decembar-просинац 2011 (CET)

Potpuno se slažem s Marijom da bi bilo dobro da koji put pogledaš email. Na žalost ne smijem te sada više kritizirati jer sam i ja odustao od svoje wiki email adrese :)
Znam da pratiš moje rasprave s Edgarom o imenima, ali ja sada imam jedan mali problem po tom pitanju koji sam otkrio pišući šablon...
U našem tekstu ime Don Quixote se nigde ne koristi nego uvek Don Kihot, ali on stoji na prvom imenu. Ja bih pomaknuo tekst, ali ti si ga pradavno stavio na trenutačno ime tako da je red da ti se javim !?--Rjecina2 11:05, 29 decembar-просинац 2011 (CET)
Ako ti nije problem postavi, izgradi šablone ruski vladari u tekst Katarina Velika ?
Slika za šablon se nalazi u vrhu teksta !?--Rjecina2 16:24, 29 decembar-просинац 2011 (CET)

Kylie Minogue uredi

Hi. Is it possible to complete the article about Australian singer Kylie Minogue? It needs to be updated. Thank you. Hypuxylun 08:45, 1 siječanj-јануар 2012 (CEST)

Događaji uredi

Ja imam možda pogrešno mišljenje, ali mislim da je mnogo važniji događaj onaj o EU embargu na iransku naftu (porast cijene nafte, eskalacija) nego ono o prvim republikanskim izborima ili našem svećeniku pošto su oboje lokalni događaji (svećenik se tiče samo Hrvatske) ?--Rjecina2 10:40, 5 siječanj-јануар 2012 (CET)

Samostalna država koja nije članica EU i ima pametne političare bi sada dotrčala u Iran i kupila naftu s velikim popustom (kao što SAD prognozira da će se dogoditi). Na žalost moja lična prognoza glasi da naše državice ne ispunjavaju niti prvi niti drugi od tih uvjeta.....--Rjecina2 11:10, 5 siječanj-јануар 2012 (CET)

Donja Panonija uredi

Ako već želiš imati nešto pod Donja Panonija tada to mora biti ili razdioba ili redirect na Panonsku Hrvatsku pošto je to njeno originalno ime (primer:Ljudevit Posavske je bio dux Pannoniae inferioris)--Rjecina2 10:42, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)
Imam utisak da imamo jedan veliki nesporazum pošto ja ne govorim o istoričarima nego o istorijskim dokumentima.
Romejsko Carstvo = Vizantija (od 18 veka)
Donja Panonija = Panonska Hrvatska (od 19 veka)
Poanta:
Titula vladara Donje Panonije u doba njenog postojanja je bila knez Donje Panonije (pogledaj Franačke anale).
Ako je titula vladara Balatonske kneževine bila ista onda imamo cirkus iako sumnjam pošto je titula mađarskih vladara nakon osvajanja bila kralj Panonije--Rjecina2 11:06, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Kršenje pravila uredi

Hoće li biti tvoje reakcije na ovo Biblbroks krši pravila sh.wiki 1. i 2. Hvala na pomoći. -- 204.45.134.66 17:07, 9 siječanj-јануар 2012 (CET)

Molba uredi

Zamolio bih Vas da tekstove koje sam označio kao nezavršene ne prenosite na sh Vikipediju. Strpite se malo da ih završim. Time samo otežavate kasnije prenošenje dopuna i ispravki. Hvala na razumevanju, srećan rad i pozdrav.--Mile MD 21:16, 17 siječanj-јануар 2012 (CET)

Nemački kraljevi uredi

Nastao je problem s tekstom Kralj Nemačke pošto već imamo Popis njemačkih kraljeva i njemačko-rimskih careva. Trebalo bi to nekako spojiti ili jednog pobrisat--Rjecina2 19:53, 25 siječanj-јануар 2012 (CET)

Hej zašto menjaš imena francuskih i nemačkih kraljeva iz sh u engleska (ili nemačka) ?--Rjecina2 21:01, 25 siječanj-јануар 2012 (CET)
Potpuno sam svjestan problema s imenima Henrik, Karlo, Ivan i slično, ali mislim da bi se trebali držati sh jezika koju je prilično jednostavan s tim i pisat razdvojbene stranice ako postoji kakav nesporazum.
Ako izuzmeš greške kod Karolinga to jest na samom početku flopijev Popis njemačkih kraljeva i njemačko-rimskih careva je potpuno ispravan pošto su napisani svi vladajući nemački kraljevi kao i svi vladajući carevi. Jedina razlika u popisima je da taj popis nema protukraljeve --Rjecina2 19:53, 26 siječanj-јануар 2012 (CET)

Ne znam jesi vidio, ali poslao sam ti odgovor, pa kad stigneš... samo da znaš. Pozdrav --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:41, 29 siječanj-јануар 2012 (CET)

Pentero uredi

Čovek je sam napisao da je puppet koji se koristi protiv wiki pravila pa sam ga morao blokirati :)--Rjecina2 12:05, 30 siječanj-јануар 2012 (CET)

Brisanje slike uredi

Stavio sam na Commons sliku: [3] pa se može brisati slika istog imena sa sh.wikipedia.org: [4]. --Belirac 17:04, 5 februar-вељача 2012 (CET)

Autobot uredi

Autobot mijenja "vanjske poveznice" u "eksterni linkovi". Ne vidim da je to potrebno. --Belirac 09:35, 16 februar-вељача 2012 (CET)

Username rename request: White Cat -> とある白い猫 uredi

I'd like to request a username rename per SUL. -- Cat chi? 13:20, 19 februar-вељача 2012 (CET)


Promjene uredi

Ne znam je li to privremeno ili je to nekakva greška, ali ja više nemam trake za uređivanje sa svim onim opcijama koju sam prije imao, pa ako je to do ovih promjena, ako ne da se igram nešto sa svojim postavkama --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:09, 1 ožujak-март 2012 (CET)

Sad imam, doduše onaj stari je, ali bolje išta nego ništa. Ukoliko otkriješ kako da proradi beta verzija novog, javi :) Zahvaljujem :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:49, 1 ožujak-март 2012 (CET)

Preusmjeravanje uredi

Zahvaljujem na uputama. No ako koristim preusmjeravanje iz alatne trake, dobijem preusmjeravanje, ali tekst članka se gubi i ne generira se nova stranica (link na stranicu na koju se preusmjerava crven je). Probat ću ručno. Koh-i-Noor (razgovor) 12:57, 3 ožujak-март 2012 (CET)

Maltretiranje uredi

Ajde da te i službeno uvučem u raspravu pošto maltretiram Edgara da kada piše nove, opširne tekstove piše datum u stilu 11.11.2011. pošto je to nekakav naš neslužbeni standard (službeni ne postoji niti će postojati) ili grešim ?--Rjecina2 (razgovor) 23:18, 5 ožujak-март 2012 (CET)

Znanstvenik uredi

Samo sam vratio u zaglavlje parametar 'style' da font bude na 85% da stane više i da ne bude onak glomazno. Ništa drugo nisam dirao :) Samo da znaš --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:34, 10 ožujak-март 2012 (CET)

Vidio sam da si se uhvatio posla :) Ako ti treba kakva pomoć, s obzirom da sam svojevremeno napravio jako velik broj šablona (posebno infokutija, iako, vidio si, draži mi je dizajn s manjim razmakom među onim "kvadratićima" nego onaj što je u redovnom šablonu infobox), slobodno se javi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:38, 10 ožujak-март 2012 (CET)

Velimir Ivanovic uredi

Jel mozeš da mi daš uputstva za rad na Srpskohrvatskoj Wikipediji? --Velimir Ivanovic (razgovor) 00:47, 12 ožujak-март 2012 (CET)

Admin uredi

Hvala na čestitkama :) Upite sam ti poslao na mail, pa kad budeš imao vremena pogledaj :) Pozdrav --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:22, 17 ožujak-март 2012 (CET)

Sada kada će svaki dan biti aktivna 3 administratora (99 % sigurno) što kažeš da ako ništa drugo stavimo kao neke druge wiki status neaktivnima "Administrator na pauzi" ?
ps. ja sam inače da potpuno oduzimanje ovlasti ako čovek nije aktivan godinu dana,ali...--Rjecina2 (razgovor) 13:14, 17 ožujak-март 2012 (CET)

Brisanje popunjenoga sažetka uredi

Pozdrav, primijetila sam da naš novopečeni admin, Edgar, nedavno nije obrisao popunjeni sažetak prilikom brisanja članka. Ovdje je link: [5] Ono što je posebno važno naglasiti jeste činjenica da se u članku govorilo o malodobnoj osobi koja nije javna ličnost.--Vatrena ptica 23:37, 21 ožujak-март 2012 (CET)

Линдзи Вон uredi

Ајде ми објасни шта је сврха твог непрестаног копирања чланака са српске и хрватске вики? Видим да си три моја чланка ископирао али си их пресловио у латиницу, што ми није јасно с обзиром да су та писма на вашој википедији равноправна. Такође ти си чланке о Линдзи Вон и Марселу Хиршеру насловио у оригиналу а имена такмичара у последњој сезони светског купа у алпском скијању су транскрибована, зашто и та имена не напишеш у оригиналу? Самарџија (razgovor) 00:02, 22 ožujak-март 2012 (CET)

Kratki postupak uredi

Moje primedbe su:

  • 1) nisu pogubljeni jer su bili antikomunisti nego kvislinzi
  • 2) ne znam sudbinu drugih, ali Germogen je uhapšen 9.5., a potom je osuđen kao kvisling i na kraju pogubljen 30.6.. To nije "kratak postupak" to jest streljanje bez suđenja + gledajući današnje hrvatske zakone (a i srpske) presuda je zakonita, pošto sudske presude iz 1944-45 po pitanju kvislinga i ratnih zločinaca još uvek vrede ili grešim ?--Rjecina2 (razgovor) 14:21, 26 ožujak-март 2012 (CEST)
To što si napisao je potpuna istina.
Moja ti je jedina poanta bila da ih partizani nisu odveli u šumu i streljali po kratkom postupku nego su imali mogli bi reći tipično posleratno suđenje.--Rjecina2 (razgovor) 14:54, 26 ožujak-март 2012 (CEST)

Što čekaš? Koh-i-Noor (razgovor) 09:49, 1 april-травањ 2012 (CEST)

Izabrani i ostalo uredi

Bok :D Hvala za glas za članak "Pterosauri", dodala sam dio o izumiranju (popularna kultura će još malo sačekati). Interesovalo bi me nešto: je li određen neki novi izgled za stranice, jer kada odem na neku, dio sa tekstom postane svijetloplav? I šta misliš da dodam i ovu sliku: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Chicxulub_impact_-_artist_impression.jpg budući da postoji i u engleskom članku "K-T extinction"? --Duma (razgovor) 18:27, 2 april-травањ 2012 (CEST)

Evo dodala sam i popularnu kulturu :) --Duma (razgovor) 15:10, 3 april-травањ 2012 (CEST)

Jednom si mi rekao da te čisto strah kakve svađe će biti oko teksta o Paganija. Ja mislim da ih neće biti,a što ti misliš o mini tekstu ?--Rjecina2 (razgovor) 13:02, 3 april-травањ 2012 (CEST)

Ispravak uredi

Hi. The following articles need to be corrected : Fever, Body Language, X, Aphrodite, Victoria Silvstedt. Please take a look at them to find the eventual language mistakes. Thanks. Hypuxylun 23:35, 10 april-травањ 2012 (CEST)

Hello uredi

I'm from Chile, and many thanks for the article. Have a fantastic day.----X4v13r3 (razgovor) 21:01, 13 april-травањ 2012 (CEST)

Thanks to.. uredi

Hello, I'm from S.Korea, I'm satisfied with what you did like Buyeo Yung, cause I've thought Korean history is minor theme on European. I cannot represent all of korean, but many of korean appreciate to your work.

Invitation to Berlin hackathon: bot, script, template, and Gadget makers wanted uredi

I'm sorry -- I only speak English.

I invite you to the yearly Berlin hackathon, 1-3 June in Berlin, Germany. Registration is now open. If you need financial assistance or help with visa or hotel, then please register by May 1st and mention it in the registration form.

This is the premier event for the MediaWiki and Wikimedia technical community. We'll be hacking, designing, teaching, and socialising, primarily talking about ResourceLoader and Gadgets (extending functionality with JavaScript), the upcoming launch of Lua for templates, Wikidata, and Wikimedia Labs.

We want to bring 100-150 people together, including lots of people who have not attended such events before. User scripts, gadgets, API use, Toolserver, Wikimedia Labs, mobile, structured data, templates -- if you are into any of these things, we want you to come!

I also thought you might want to know about other upcoming events where you can learn more about MediaWiki customization and development, how to best use the web API for bots, and various upcoming features and changes. We'd love to have power users, bot maintainers and writers, and template makers at these events so we can all learn from each other and chat about what needs doing.

Check out the the developers' days preceding Wikimania in July in Washington, DC and our other events.

Best wishes! - Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation's Volunteer Development Coordinator. Please reply on my talk page at mediawiki.org. Sumanah (razgovor) 03:16, 20 april-травањ 2012 (CEST)

Pele i Maradona uredi

Opet je neki anonimac napisao članke o Peleu i Maradoni (mislim, nije da je netko i prije, ali dobro XD), ali oni su drastično loši i kratki, toliko da ih je bolje brisati nego ostaviti onakve. Kako sam vidio da si sredio Di Mariju, da te pitam hoćeš li i ovu dvojicu ili da to preuzmem ja u doglednom vremenu? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:21, 23 april-травањ 2012 (CEST)

Dobro, onda ću ja to nešto kratko ili odnekle kopirat, ali ću srediti kategorije i šablone i srediti redirecte :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:34, 23 april-травањ 2012 (CEST)

Postoji greška na početku stranice. Treba izbaciti „0pxx“. mickit 14:39, 28 april-травањ 2012 (CEST)

Nema na čemu. Sada radi :) mickit 14:43, 28 april-травањ 2012 (CEST)

Rename uredi

Hi. I'd like to ask you to rename my account here to Defender so I can use the same name I use everywhere. If you need a confirmation, see this. Thanks in advance, Striker (razgovor) 23:27, 10 svibanj-мај 2012 (CEST)

email uredi

Imaš email :)--Rjecina2 (razgovor) 10:48, 11 svibanj-мај 2012 (CEST)

Franjo uredi

Ma to je meni jasno, ali nekako smatram da je, baš s obzirom na to, bolje spriječiti "silovanje" tog članka i imati jedan dogovoren standard oko kojeg će se, više ili manje, slagati obje strane --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:03, 12 svibanj-мај 2012 (CEST)

Da li bi mogao da zameniš ovu kategoriju sa Karolinškom dinastijon. --109.92.185.11 15:31, 18 svibanj-мај 2012 (CEST)

MilošMikiCocaColaCzv02 uredi

Pogledaj malo povijest blokiranja i probleme s ovim korisnikim (i jedno 5-6 accounta koje je napravio). Ja ga blokiram, prva 2-3 puta sam tolerirao, pa sam ga blokirao na kraće, ali on nakon svakog mog upozorenja stvara novi account i ne radi ništa drugo. Sad sam ga blokirao na 2 tjedna, sljedeći put ću trajno... Jedino, može li ga se, kasnije, ikako spriječiti da stvara accounte nanovo svaki put? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:34, 19 svibanj-мај 2012 (CEST)

Aha... dobro. Mislim, ne znam, kopiranje naslova članka u sadržaj mi je djelovalo tako, ali OK... istina, treba pretpostaviti najbolju namjeru --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:56, 19 svibanj-мај 2012 (CEST)

Kome tebe tužiti? uredi

Pa šta radiš

http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Ana_Nikolić&diff=595324&oldid=595168 ??????

http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Snežana_Savić&diff=595320&oldid=595162


http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Mezarje&diff=595308&oldid=595170


http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Neda_Ukraden&diff=595301&oldid=595158

???????!!!!

O , Kradljivče kakav je tvoj život?!... uredi

http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Сани&diff=595317&oldid=595161

http://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Sani_(srpska_pevačica)&action=history

Pročitaj Priču francuskog književnika, Dobitnika Nobelove nagrade za književnost za 2008. http://www.sokobanja.com/zanimljivosti/legende-i-price-iz-naroda/price/o-kradljivce-kakav-je-tvoj-zivot

Rename uredi

Hi! I'd appreciate it if you could rename me to Mh7kJ. I am renaming globally. See here for confirmation. Thanks! -Orashmatash (razgovor) 21:18, 15 jun-липањ 2012 (CEST)

Gasna komora uredi

Što si premestio stranicu? Pozdrav! --93.86.200.147 15:07, 16 jun-липањ 2012 (CEST)

OK. Pozdrav! --93.86.200.147 15:19, 16 jun-липањ 2012 (CEST)

Sirijski ustanak uredi

Pretpostavljam da si čitao ili slušao na vjestima kako Clinton viče: "Rusija je poslala helikoptere u pomoć Siriji"

,ali nisi čitao kako su amerikanci rekli par dana kasnije Clinton je lagala, OK oni nisu rekli to nego su rekli :"učinili smo grešku pri prijašnjoj izjavi" ??

pa treba biti skeptičan na vijesti po kojima Rusija šalje oružje Siriji (koja i tako ima vrlo dobar arsenal i mogućnost vlastite proizvodnje) --Rjecina2 (razgovor) 10:28, 18 jun-липањ 2012 (CEST)

Interwiki uredi

Bot još nije dodao interwiki. Zbog čega? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:04, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Samo pitam jer neki put posle minut ili dva bot sam doda interwiki. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:08, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Da li će moći Korisnik:Kolega2357/Kutijica Teniser/ka da izgleda šablon za tenisere? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:55, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

OK biće izbačen portal tenis iz šablona. Šta treba da bi mogao da imam svog bota? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:44, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel može odmah da se kreira bot? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:16, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Ako se ne varam bot se pravi kao normalan korisnički nalog. Gde da ga testiram? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:25, 19 jun-липањ 2012 (CEST)

Uvrede upućene na ovu vikipediju uredi

Korisnik Željko Todorović upućuje uvrede na rad ove vikipedije. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:49, 20 jun-липањ 2012 (CEST)

Ja samo da te obavestim da vređaju rad ove vikipedije. A nazivaju prenošenje članaka ovde krađom. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 17:00, 20 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel možeš na ovom članku da ukloniš tri kategorije koje ne služe ni čemu jer ja ne znam kako? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:12, 21 jun-липањ 2012 (CEST)

Datoteka:Naslovna strana Kurira 21.06.2012.jpg uredi

To stvarno nisam znao. Hvana na obaveštenju. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 09:43, 22 jun-липањ 2012 (CEST)

Premeštanje kategorija uredi

Vidim da si premeštao pojedine kategorije ali kad si ih premestio interwiki ne radi. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:28, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Zbog čega si premestio članak o Iranskoj teoriji o poreklu Hrvata? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:50, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Ako je tako onda u redu da znam. Jel postoje ovde Automatski patrolisani, Patroleri i Vraćači korisnici? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:59, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel postoje ovde Checkuser korisnici? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:03, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Da li može neki Steward da blokira, briše, vraća i zaključava ovde na vikipediji i ako nije administrator? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:10, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Da li može neki nalog da se globalno blokira i kad se blokira da mu se uključki autoblok onemogući da otvara novi nalog i da mu se zabrani da uređuje sopstvenu stranu za razgovor? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:39, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Jel postoje neke razlike između Global Sysop i Steward? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:50, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Brisanje uredi

Obriši i ovo ako možeš nepotrebno je. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:14, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Radi se o tome što sam dva puta prekopirao isti članak. Ne potrebno je. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:27, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

OK Hvala. Još nešto ako nije problem ovo preusmerenje obriši jer je pravopisna greška. Pozdrav!

Na ovom šablonu jel možeš da središ da bude pokaži/sakrij skroz desno. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:36, 24 jun-липањ 2012 (CEST)

Obriši ovo preusmerenje ne potrebno je. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:44, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Kako to može biti nepotrebno (ne piše se "ne potrebno") preusmjerenje kad postoji mnoštvo poveznica: [6]? Zaključak: ne treba brisati sve što ovaj korisnik traži jer ćemo napraviti darmar među člancima! --Belirac (razgovor) 16:28, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Četnik uredi

Ne znam kakva je politika oko imena ovdje, pa nisam htio intervenirati bez da te pitam. Imamo, dakle, novog korisnika koji je za username odabrao Četnik. Sada, s obzirom na sve negativne konotacije koje se vežu za taj pojam, htio sam provjeriti može li se taj account blokirati, a korisnika instruirati da napravi novi s prohvatljivim suradničkim imenom ili može ostati kako i jest? Naravno, u ovu kategoriju spadaju sva imena koje zabranjuju zakoni ili izazivaju ksenofobne i slične emocije - ustaša, nacist, fašist i sve varijacije, ali isto tako i uvredljiva imena i psovke. Čisto da ne bi bilo da mi smeta konkretno taj pojam, ali naišao sam na njega pa da znam kako je to ovdje :) Podzrav :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:18, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

JavaScript uredi

Da li je ovo moguće da neko zaštiti stranicu ako nije admin? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 18:56, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Eksperimentiranje s botovima uredi

Je li u redu da s botovima eksperimentira neiskusni korisnik: Pijaca? --Belirac (razgovor) 09:00, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Hrvatska putovnica uredi

Zašto si premestio na Hrvatska putovnica? Sada se ne vidi u šablonu. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:10, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Uradi ovo ako nije problem uredi

Brisanje ne potrebnog preusmerenja. Zašto na pijaci o meni diskutuju da sam neiskusan? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:22, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Oh sorry, I didn't see the previous diff. So was my revert wrong?--Frigotoni ...i'm here; 12:06, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Ok, sorry for this. Actually I didn't remember what I've reverted but I thought it was right. Thanks anyway.--Frigotoni ...i'm here; 12:15, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Hemija na SR wiki uredi

Po pitanju hemije srpska wikipedija je najjača ima dosta dobrih stvari i na hrvatskoj wikipediji. Brisaću one zagrade jer stvarno ne koriste ni čemu. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 09:55, 1 srpanj-јул 2012 (CEST)

Upload uredi

Kad uploadujem sliku kako da stavim izvor za sliku? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 09:56, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Oznake enwiki i srwiki jer postoje za druge Wikipedije sem za te dve? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:00, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

A na Commons jel i tamo isto uploaduje? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:04, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Samo pitam. Šta se sve može uploadovati na commons? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:08, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Jel može odavde sa ovog članka da se prebaco slika i da se stavi šablon za prenos slike srwiki? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:22, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Brzo brisanje uredi

Preložio sam da se obriše prusmerenje Mesec jer mi je potrebno zbog šablona Sunčev sistem. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:13, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ne mogu da uploadujem sliku sa istim nazivom jer ju je prethodno Edgar obrisao. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:42, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Radovan Bigović uredi

Ja sam mu već rekao da ona slika ne može, ne znam jesi vidio. Stranica odakle je slika skupljena (mislim da je službena stranica fakulteta) ima jasnu oznaku za (c) i jasnu zabranu kopiranja sadržaja bez dozvole, dakle ta slika nikako ne može na wikipediju i treba naći neku drugu. Ona možda stoji na sr.wiki, ali i tamo krši autorska prava (ili ima dozvolu koja se ne prenosi na našu Wiki; ili ako se prenosi, to treba citirati) tako da sam morao intervenirati. Čisto da znaš. Pozdrav :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:56, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Što on nije učinio nego je prebacio istu sliku koju sam pobrisao već, samo što je ona na sr.wiki, što ne mijenja apsolutno ništa jer je i ta slika sa zaštićene stranice, samo to njemu treba dokazati :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:00, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Jel može da se uploaduje slika sa sajta Blic novina mislim da tu ima? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:01, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Jel može odavde da se slika uploaduje? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:45, 3 srpanj-јул 2012 (CEST)

Linkovanje dela teksta sa NOVONAPISANIM člankom uredi

Hvala Vam na pomoći. No tu je problem, ako se ne plavi, neće se ni znati da ima pisan tekst, ili, neko može da piše ponovo isti tekst. Možda je to crveno na mom PC-ju, a na Vašem se plavi (zbog keš memorije, ili kako se već zove)?

Pozdrav, --Radivojl (razgovor) 23:54, 4 srpanj-јул 2012 (CEST)

Dobrodošlica uredi

Kad nekom pišeš dobrodošlicu zbog čega ne stavljaš potpis? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:46, 5 srpanj-јул 2012 (CEST)

Predložio sam preusmerenje za brzo brisanje jer nema efekta, preusmerenje je ka drugoj wikipediji. Potrebno je prazno mesto za članak. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 09:37, 6 srpanj-јул 2012 (CEST)

Slike uredi

Kako da stavim da dve slike budu u istom redu ali na centru? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:01, 6 srpanj-јул 2012 (CEST)

Strana imena tenisera uredi

Zbog čega na hrvatskoj wikipediji se ostavljaju imena tenisera u originalu a ne prevode? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:25, 6 srpanj-јул 2012 (CEST)

Wikiknjige uredi

Šta misliš o tome da se napravi sh wikibooks? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 02:39, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Kad se pokrene rasprava na Meti ko pravi novi projekat? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:30, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Koliko bi trebalo da bi se projekat odobrio? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 16:29, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Makeda uredi

Poštovani kolega molim Vas da izbrišete članak Makeda, jer on mrva i zapravo isti kao i članak Kraljica od Sabe i pravi zbrku jer vodi druge na taj članak umjesto na Sabejsko kraljevstvo.

--Vitek (razgovor) 11:37, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)

Šokiranje uredi

Da li možeš nekako ovo da mi objasniš, čime je to zajednica šokirana sa mojim radom? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:39, 10 srpanj-јул 2012 (CEST)


Hello. I'm sorry if this is not the right place to request it, but I request renaming my following accounts:

  • محمد الجداوي → Avocato
  • GedawyBot → AvocatoBot
  • Confirmation link: [7]
  • Reason: Privacy reasons

Please, delete all my userpages and talk pages of these accounts before renaming and I will create them later .Thanks in advance.--M.Gedawy 17:18, 15 srpanj-јул 2012 (CEST)

Moj cilj je uvek da sve bude uniformisano. --BokicaK (razgovor) 13:01, 16 srpanj-јул 2012 (CEST)

Preusmerenje uredi

Primetila sam da imena ljudi pišete u originalu nego da li da stavim i preusmerenja? Na primer Roni O'Salivan da se preusmeri na Ronnie O'Sullivan?--Zarathushtra (razgovor) 14:34, 16 srpanj-јул 2012 (CEST)

Na to sam i mislila. Evo sad ću napraviti takvo jedno a ti mi reci da li je uredu.--Zarathushtra (razgovor) 14:45, 16 srpanj-јул 2012 (CEST)

OK, super da znam kako da radim ubuduće da nešto ne bih zeznula. Hvala :)--Zarathushtra (razgovor) 15:01, 16 srpanj-јул 2012 (CEST)

Hvala. Nadam se da ce to privuci jos urednika (kada zavrsim) --BokicaK (razgovor) 12:39, 20 srpanj-јул 2012 (CEST)

Nego... kad će pare :D ? --BokicaK (razgovor) 12:41, 20 srpanj-јул 2012 (CEST)

AutoWikiBrowser uredi

Kako se koristi AutoWikiBrowser? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 09:39, 23 srpanj-јул 2012 (CEST)

File move uredi

Zbog čega ne mogu fajlovi da se premeštaju, a mogu samo stranice? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:10, 24 srpanj-јул 2012 (CEST)

Sh wiki rečnik uredi

Da li se tamo isto radi kao i na Wikipediji? --Javi se (razgovor) 11:32, 24 srpanj-јул 2012 (CEST)

Engleska Wikipedija uredi

Da li je to tačno da je engleska Wikipedija izuzetak što anonimni korisnici ne mogu da prave članke? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:45, 24 srpanj-јул 2012 (CEST)

[[Datoteka:WTA prvenstvo logo.jpeg]] to [[Datoteka:Fed Cup.jpg]] uredi

Da li možeš da promeniš naziv slike pogrešio sam? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 05:32, 25 srpanj-јул 2012 (CEST)

Atentat uredi

Istina. Ja sam očekivao da će tokom dana zapadni mediji pokupiti vijest, ali nisu pa.....

Jedino zanimljivo u vezi svega toga je da Moorov en:Bandar Bush postao šef saudijske tajne službe 19.07.

Ja ću ignorirat glasovanje za tekst meseca pošto je onaj tekst prebrzo napisan od strane nepoznatog korisnika i bez klasičnih izvora.--Rjecina2 (razgovor) 09:49, 25 srpanj-јул 2012 (CEST)

Srpskohrvatska imena stranih filmova uredi

Kad budeš pravio preusmerenje za srpskohrvatski naziv stranog filma da li mogu da dodajem tu istoimenu kategoriju? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:03, 26 srpanj-јул 2012 (CEST)

Pitao sam te jer mi je Belirac rekao da će biti zauzet neko vreme. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:10, 26 srpanj-јул 2012 (CEST)

Što ukloni kategoriju kad si rekao da je stavim na preusmerenje? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:31, 26 srpanj-јул 2012 (CEST)

Izvini moja greška. Da li ima neko sem tebe da ima više od 36000 napisanih članaka na jednoj Wiki? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:34, 26 srpanj-јул 2012 (CEST)

Da li možeš da mi daš bot zastavicu ovde na Wiki? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:17, 26 srpanj-јул 2012 (CEST)

Kategorija za biografije uredi

Kako da napravim ovu kategoriju za biografije jer postoje dva mesta sa istim imenom? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:42, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Hvala za pomoć. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:44, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Ime te eparhije pravilno se piše s crticom. Zato ispravi imena odgovarajućih kategorija. --Belirac (razgovor) 11:00, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Obriši kategoriju nisam je dobro napravio. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:06, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Izvinjavam se OC Ripperu. Ovaj komentar trebao je biti na stranici za razgovor Kolege2357. --Belirac (razgovor) 16:26, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Litvanija uredi

Jel možeš da proveriš da li sam dobro napravio šablon o podacima za zastavu Litvanije nisam ja siguran da li sam ga dobro napravio? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 12:25, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Nikako neće da se prikaže slika da li znaš do čega je problem? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:10, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Stvaio sam na ovaj [[Šablon:KVI]] preusmerenje ka [[Šablon:KVI (SR)]] i sad radi, Hvala na pomoći. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 14:18, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Jel možeš da pogledaš na ovom članku zapelo mi je neće slida se prikaže. Uradio sam sve kako si mi rekao prvi put. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:06, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Hvala na pomoći. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:17, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Jesi napravio preusmerenje za ovaj film? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 15:30, 27 srpanj-јул 2012 (CEST)

Anders Behring Breivik uredi

Jel mogu da napravim sopstveni screenshot i da posaljem sliku ovde na Wikipediju i pod koju licencu da je stavim? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 10:58, 28 srpanj-јул 2012 (CEST)

Kad neko umre onda može bilo koja slika da se stavi na Wikipediju. Kako to? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 11:22, 28 srpanj-јул 2012 (CEST)

Litvanija to Letonija uredi

Jel možeš na ovom članku da središ deo oko zastave jer vidim da si ti pravio šablon? Pozdrav! --Javi se (razgovor) 13:17, 28 srpanj-јул 2012 (CEST)

Nazad na stranicu korisnika "OC Ripper/Arhiva 5".