Добродошао на српскохрватску Википедију! Надам се да ћеш квалитетно допринети развитку ове Википедије, која је у самом зачетку! ;)) --Pokrajac|razgovor/разговор 18:27, 1 October 2005 (CEST)

Jul itd (Template:MesecJul)Uredi

Teoretski možes da koristiš juli u hrvatskoj a nikada jul, međutim, istina je da skoro uvijek je srpanj ili sedmi mjesac. Do sada ovdje pretežno kortisimo 2.7. i tako dalje (ili 2.VII). Mislim bi bilo dobro da predložiš nešto na pijaci ako misliš drugačije. (Nemam ništa protiv toga da ponekad u člancima se koristi jul itd. Problem je da "Template" je službeni oblik.)Dejvid 10:33, 30 October 2005 (CET)

Mesta u SrbijiUredi

Понашаш се крајње безобразно! смета те ћирилица? срами се!!!По којој политици ти све моје прилоге мењаш?!Прадо/--Prado 19:54, 8 avgust-коловоз 2011 (CEST)

ПреписујемоUredi

Само преписуј без питања. Самарџија 01:08, 21 rujan-септембар 2011 (CEST)

UputstvoUredi

Trenutačno kao administrator ulazim u fazu depresije pošto zadnja 2 dana samo pišem upozorenja i glasam protiv, ali što se može. Sve u svemu primedba korisnika Prado je na mestu, a kao primer toga ću uzeti tvoj rad u tekstu patuljaste planete.

Po pitanju ćirilica-latinica mi koristimo pravila srpske wiki koja ima slične probleme. U prevodu tekst s ćirilice na našoj wiki je zabranjeno prebaciti na latinicu i obratno. Jedina verzija ako se baš želi da nešto što je napisano na ćirilici bude i na latinici je to da stvorimo duple tekstove i stavimo šablon za to kao što imaš u tekstu srpskohrvatski jezik ili Bizant.

ps. uskoro s oduševljenjem idem na mini wiki pauzu :)--Rjecina2 17:56, 24 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ćirilica i latinicaUredi

Ja sam presumerio onih nekoliko tvojih latiničnih članaka na već postojeće ćirilične članke. No sada se pitam jesam li možda pogrešio? Postoji li neki dogovor da svaki članak treba da bude na oba pisma? Izvinjavam se ako je tako, onda vrati ona moja preusmerenja. Pozdrav. --Igor Windsor (razgovor) 20:02, 4 studeni-новембар 2013 (CET)