English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

-- Kolega2357 Razgovor 20:39, 8 svibanj-мај 2013 (CEST)


NejasnoćaUredi

Moram priznati, apsolutno mi je nejasno kako se dobivaju prijevodi tipa "bio je francuski kanadski supercentenarian koji je, nakon smrti Francuskinja Jeanne Calment, postao je najstariji priznati živa osoba Meilleur je najstariji potvrđene. Kanadski ikad i četvrta najstarija osoba u povijesti, iza Jeanne Calment, Sarah Knauss i Lucy Hannah." pa čak i preko Googlea. Valjda bi se prevedeni tekst valjao pročitati nakon prijevoda?

Svakako, strojno prevođenje jest dozvoljeno, ali kopiranje strojno prevedenih tekstova bez da ih se gramatički i lingvistički doradi je apsolutno nedopustivo. Sada je tvoj zadatak da sve članke fino uskladiš i prevedeš da budu korektni prije nego postavljaš ijedan novi članak, a onda možeš pisati dalje. Svaki članak koji bude napisan nakon ovog upozorenja, a bude izgledao kao da je dijete iz vrtića uzelo random riječi i sastavljalo rečenice bit će brisan bez daljnjeg upozorenja. Zahvaljujem! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:44, 14 svibanj-мај 2013 (CEST)

Uzgredno rečeno, ignoriranje administratora i pitanja se ovdje sankcionira :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:40, 15 svibanj-мај 2013 (CEST)

BlokUredi

Dva ste puta bili upozoreni; prvi puta da sredite članke bez da pišete nove dok to ne učinite, drugi puta da ne ignorirate komunikaciju s administratorom. Vi ne samo da ste prekršili oba upozorenja, već ste počeli dodavati slike u članke koje su očigledno kršenje autorskih prava. Zbog svega toga, blokirani ste na 3 dana. Pozdrav --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:45, 15 svibanj-мај 2013 (CEST)

BlokadaUredi

Ovaj account je blokiran na neodređeno vreme jer je čarapko to jest zbog nedopustivog korištenja više korisničkih računa na sh wikipediji. Razloge za blok možete vidjeti ovde i ovde.--Rjecina2 (razgovor) 13:48, 23 svibanj-мај 2013 (CEST)

Nakon razgovora s korisnicima blok ti je skraćen na 7 dana. Trebaš se zahvaliti korisniku Duma.--Rjecina2 (razgovor) 15:19, 23 svibanj-мај 2013 (CEST)